- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Canım inşallah döner ama bence doktorunu dinle ALLAH korusun ters bir durum olursa ne gerek var. Doktorun amacı bebeği sağlıkla dışarı çıkarmak yönteme takılmaması çok normal bence sen de takılma. Benim ablam çok zorladı o istiyor diye doktor da çok zorladı bebek sıkıntıya girdi anne karnında acil sezeryana aldılar kaka yapmış meğer 5 dakika daha geç girseydi sezeryana sonucları daha farklı olacaktı kakasını yemeden aldı başka bir doktor sağolsun. Önemli olan sağlıklı olması ben doktor olsam ben de riske atmazdım bütün sıkıntıyı çekip sezeryana alınmak daha kötü bence bir de acil sezeryana aldıklarında genel anestezi yapıyorlar o da çok sıkıntıKızlar 9 ekim 39+1 iken gece 2 buçukta nişanım gelmişti 2 cm acılma var dediler hastanede ama suyum sancım yoktu eve geri dönmüştüm hatırlarsanız.Tekrar kontrole gittik bugün kendi doktorumun kliniğine. Bebeğin yüzü karnıma bakıyormuş.Daha önce de tam dönmemişti soluna yat demişti doktorum. 2 hafta sonraki kontrolde bası gayet güzel kanal hizasında demişti. O kontrolden yaklasık 10 gün sonra yani bugün gittim tekrar cevirmiş basını dedi moralim cok bozuldu. Başı yukarı dogru duruyo dedi. Normalde yüzü aşagı bakması lazım dedi. Başı kanala inmemişti zaten hala da tam inmemiş biraz aşagı inme var tabi ama baskı 5apıcak zorlicak kadar degil kanalda degil yani bebeğin başı. Yani dönme şansı var. Hep soluna yat dedi Dr. Geldiğimden beri araştırıyorum aslında doğum sırasında yüzü aşagı dönme ihtimali varmış, Dr müdahalesiyle de döndürülebilirmiş. Ama Dr um 2 gün sonra gel dönmezse sezeryana alırız dedi. Moralim cok bozuldu. Normal doğum istediğimi biliyor. Ama sezeryan yanlısı Bi doktor. Baş aşağı sonuçta, makat gelen bebekler bile normal dogabiliyoken sadece yüzü yukarı bakıyo diye direkt sezeryan yolu yapması beni üzdü 39+4 haftalıgız. Bu zamana kadar boşa mı bekledim. 41 haftaya kadar bekleyeceğim. Çarşamba inşallah dönmüş olur. Dönmezse normal dogumu denemek istediğimi gerekirse bekleyecegimi söylicem. Çünkü suyu kilosu catı kemiğim vs cok müsait normal doguma. Bu şansı kullanmak istiyorum. OKSİPUT POSTERİOR deniyormuş bu pozisyona. Ama yüzde 50si dogum esnasında dönüyormuş olması gerken hale. Dua edin nolur soluma yatıyorum suan inşallah düzelir. Bu durumda olup normal dogum yapan varsa lütfen yazsın
Canım sen kendin için daha iyi bilirsin ama ben mutlaka pansuman öneriyorum. Çook çok pişman oldum ben yapmadığıma. Doktor önermese bile yeni dikişler atıldıktan sonra ben yapacağım.Canım bana da yazmıştın cevap vermedim bana pansuman yap demedi iki çıkışım var bende devlete doğum yaptım özelikle seni okuduktan sonra sordum ne yapmam gerek temiz ve kuru tut ilac yaz di bide ama.benim dünden beri kaşınıyor bide bana batıyor bu gün baktım sanki bitanesi biraz sararmış çok korkuyoruminşallah birşey olmaz çok dikkat ediyorum kurutuyorum bana on gün sonra kontrole gel ded bende randevuyu 20 sonra anca bulabildim inşalalh bir an önce kurtuluruz ya normal doğum güzel de dikiş çok zorluyor insani
Bende ped takıyordum baktım çok terkediyor kaşınıyor evde annem sağolsun eski çarşaflardan verdi pedi altına yerlestiriyorum onu da kesip üstüne koyuyorum çok iyi oluyor sende dene bence canım hem iç camasirin da batmazinşallah biran önce atlatırız ya çok takıyorum kafama gerçekten sürekli yanıyor bide normal mi.bilmiyorum
Aklıma geldi valla. Bebişin kremi olur mu ki? Dalin markası ama bilemedim. Saf kantaron yağı da var. Hamileyken pişik olmuştum bir kez çok iyi gelmişti. Ama şimdi açık yara var. Sürsem sıkıntı olur mu bilemedim.Pişik kremi mi sürsen acaba
Benimkide yerini sevdi galiba bazen sertleşiyor onun dışında bişey yok
Yok canım sadece d vitamini yazmış. Hergun günde 1 defa 4 damla şeklindeCanım bana düzensiz oluyor demişti doktor. Sabah gittiğimde mesela 5 dk, 10 dk, 15 dk gibi değişken sürelerde geliyordu sancı. Sonra bir kesildi, saatlerce olmadı. Sanırım düzensiz ve dayanılabilir seviyede olanlar yalancı oluyor.
Canım ben 5.gün başladım, ilaçlarımı geç aldığım için. Reçete süresi geçse bile rica etsen belki verirler. Olmadı parasıyla alınacak bişeyse öyle alırsın. Yarım başlarsın canım sıkıntı yapma kendine. Demir ilacı da verdi mi doktorun?
Hayirli olsun canim cok da erken degil 39 haftalik olmuş maşallah ALLAH analı babalı büyütsünKızlar merhaba, benim kızım bu sabah erkenden epidürel sezaryenle geldi2.920gr ve 47 cm, son ultrasonla uyumlu.
Çook tatlııı, Allah dileyen herkese nasip etsin. Şimdiden kucak bağımlısı ve babasına çok benziyor.
Yara için silverdin olmazmıAklıma geldi valla. Bebişin kremi olur mu ki? Dalin markası ama bilemedim. Saf kantaron yağı da var. Hamileyken pişik olmuştum bir kez çok iyi gelmişti. Ama şimdi açık yara var. Sürsem sıkıntı olur mu bilemedim.
Ben baya zorlanmaya başladım bugün hep yattım son 1 hafta psikolojisine girdim galibaBende hiçbir şey yok yav gelmeyecek bu bebek herhalde
Ben daha hiçbir hediyelik hazirlamadimKız sancı mı değil mi onu da bilmiyorum ki, haftasonu kontrole gidicem sorayım doktoraOnun dışında bende de bir şey yok, dursun azcık zaten daha hediyeliklerini bitirmedim
Perine masajını yapayım dedim ama canım acıdı ya, biraz yapmaya çalıştım sonra bıraktım. Belki yapa yapa azalıyodur acı da zor geldi bana.
Valla ben hareketli olmaya çalışıyorum canım yürüyorum, pilates yapıyorum falan ama yine de son bir hafta gibi gelmiyor bana. Sanki 40 i dolduracak gibi hissediyorumBen baya zorlanmaya başladım bugün hep yattım son 1 hafta psikolojisine girdim galiba
Penye Varya atlet kumaşı iyi olur pamuklu derken içinde naylon olmasında teri çekiyorsa olabilirBebişin ağız mendillerinden mi koysam diye düşündüm, bayağı çok var çünkü. Bazen leke gibi geliyor, bazen hafif çok geliyor kanama. Ama kesinlikle Ped artık çok kaşındırıyor ve sızlatıyor ya.
Çok azaldı canım kanama. Leke şeklinde, bazende hafif artıyor azalıyor geri. Günlük pede geçiyim artık ya, ya da bebişin ağız mendillerinden mi koysam ki, pamuklu bez ya sıkıntı olur mu acaba?
Bebeğin ağız mendillerinden koysam olur mu diye düşündüm, bayağı çok var çünkü
Bnde baya hareketliyim hergün yürüyüş ve merdiven de çıkıyorum ama hiç tık yok 39+5olıyoz bu gece itibariyle üstelik doktor çatı kemiğin dar ve aşağıda dedi o beni çok korkutuyorValla ben hareketli olmaya çalışıyorum canım yürüyorum, pilates yapıyorum falan ama yine de son bir hafta gibi gelmiyor bana. Sanki 40 i dolduracak gibi hissediyorum
Canım ben tecrübesiz biriyim ama etrafımdaki bebeklerin çoğu kusuyor kusması çok normal içini ferah tut iki kere kusmayla hiçbşy olmaz kendi canına bak ağlama üzülmeKızlar benim dışım ağrıyor ya sağlam diş ama sizce neyden oluyor çok uzluyorumne yapmam gerekiyor bebeğim iki defa kustu çok üzülüyorum resmen nöbet bekliyorum sanki sürekli kuscak gibi su an bile agliyoruminsallah bebeğime birşey olmaz
Öyle mi dersin çok korkuyorum ya okadar yorgunum ki düşünmekten uyuamıyorum bile bende çok tecrübesizim bakamıyorum diye çok uzluyorum babamlardayim anem sağolsun çok iyi ilgileniyor ama tek başkan kalsam.bakabilirmiyim korkusu var bende hep bide dikişlerim moralimi bozuyor bide üstüne dişim ağrımaya başladı daha çok etkilendimCanım ben tecrübesiz biriyim ama etrafımdaki bebeklerin çoğu kusuyor kusması çok normal içini ferah tut iki kere kusmayla hiçbşy olmaz kendi canına bak ağlama üzülme
Canım benim ilk çocukta kusma çok oluyordu reflü yatağı almıştım baya rahatlamıştı çocuk. Şimdi ikinci de doğduğundan beri reflü yatağında yatırıyorum yine kusma oluyor ama biraz daha kendini kurtarıyor. Gece mutlaka yan yatır. Bir süre sonra düzelecek inşallahKızlar benim dışım ağrıyor ya sağlam diş ama sizce neyden oluyor çok uzluyorumne yapmam gerekiyor bebeğim iki defa kustu çok üzülüyorum resmen nöbet bekliyorum sanki sürekli kuscak gibi su an bile agliyoruminsallah bebeğime birşey olmaz
Alım canım ya yarın sağlık ocagina gidicem topuk kanı için bi sorim onlar ne diyor bi şekilde eczaneden alıp yapim ne olur ne olmazCanım sen kendin için daha iyi bilirsin ama ben mutlaka pansuman öneriyorum. Çook çok pişman oldum ben yapmadığıma. Doktor önermese bile yeni dikişler atıldıktan sonra ben yapacağım.
Ped yüzünden yanma bende iki gündür vardı. Acaba tahriş olup pişik mi oldu diye düşündüm. Pedi çıkardım artık, pamuklu ağız mendillerinden koydum. Senin yöntemde güzelmiş canım.
Bana kabız olup ıkınma dedi. Kuru temiz tut yeter, dışkı bulaştırma yaraya çok iyi temizle dedi. Madecassol krem verdi, onu sürüyorum. Sana krem falan vermedi mi canım? Dikişler kuruyup düşmeye yakın batma yapıyor herhalde. İnşallah kurtuluruz bir an önce ya
Alicam canım bende inşallah ise yarar yan yatırıyorum çok tesekur ederim inşallah düzelir boğazına kalıcak diye korkuyorum çok tesekur ederimCanım benim ilk çocukta kusma çok oluyordu reflü yatağı almıştım baya rahatlamıştı çocuk. Şimdi ikinci de doğduğundan beri reflü yatağında yatırıyorum yine kusma oluyor ama biraz daha kendini kurtarıyor. Gece mutlaka yan yatır. Bir süre sonra düzelecek inşallah
Bizde sürekli başındayız ilk çocukta ağlıyordum aynen:) bunda sakinim elimden geldiğince dikkat ediyorum sende kötü nir şey düşünme hep böyle devam etmeyecek Allah’ın izniyle sabırAlicam canım bende inşallah ise yarar yan yatırıyorum çok tesekur ederim inşallah düzelir boğazına kalıcak diye korkuyorum çok tesekur ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?