Kızlar 9 ekim 39+1 iken gece 2 buçukta nişanım gelmişti 2 cm acılma var dediler hastanede ama suyum sancım yoktu eve geri dönmüştüm hatırlarsanız.Tekrar kontrole gittik bugün kendi doktorumun kliniğine. Bebeğin yüzü karnıma bakıyormuş.Daha önce de tam dönmemişti soluna yat demişti doktorum. 2 hafta sonraki kontrolde bası gayet güzel kanal hizasında demişti. O kontrolden yaklasık 10 gün sonra yani bugün gittim tekrar cevirmiş basını dedi moralim cok bozuldu. Başı yukarı dogru duruyo dedi. Normalde yüzü aşagı bakması lazım dedi. Başı kanala inmemişti zaten hala da tam inmemiş biraz aşagı inme var tabi ama baskı 5apıcak zorlicak kadar degil kanalda degil yani bebeğin başı. Yani dönme şansı var. Hep soluna yat dedi Dr. Geldiğimden beri araştırıyorum aslında doğum sırasında yüzü aşagı dönme ihtimali varmış, Dr müdahalesiyle de döndürülebilirmiş. Ama Dr um 2 gün sonra gel dönmezse sezeryana alırız dedi. Moralim cok bozuldu. Normal doğum istediğimi biliyor. Ama sezeryan yanlısı Bi doktor. Baş aşağı sonuçta, makat gelen bebekler bile normal dogabiliyoken sadece yüzü yukarı bakıyo diye direkt sezeryan yolu yapması beni üzdü 39+4 haftalıgız. Bu zamana kadar boşa mı bekledim. 41 haftaya kadar bekleyeceğim. Çarşamba inşallah dönmüş olur. Dönmezse normal dogumu denemek istediğimi gerekirse bekleyecegimi söylicem. Çünkü suyu kilosu catı kemiğim vs cok müsait normal doguma. Bu şansı kullanmak istiyorum. OKSİPUT POSTERİOR deniyormuş bu pozisyona. Ama yüzde 50si dogum esnasında dönüyormuş olması gerken hale. Dua edin nolur soluma yatıyorum suan inşallah düzelir. Bu durumda olup normal dogum yapan varsa lütfen yazsın
Kızlar kaçınci günde d vitaminine başladınız. Ya ben eczaneden unuttum almayı. Yarın 6 inci gun çokmu geç kaldın. Birde reçete süresi geçmişmidir yarın 4 üncü gün olcak ya
Kapitalizmin oyunu muDogum sekliyle alakali bisey demedi cnm
Ins cnmcok tesekkur ederim
Wala doktorun soyledigi bi. Kapitalizmin oyunlari dedi hatta. Sen ii gelcene inaniyosan kullan tabi
Bende hiçbir şey yok yav gelmeyecek bu bebek herhalde
Kapitalizmin oyunu mukız bu bildiğin 1500 yıllık kocakarı yöntemi. Doğumdan sonra karnını baglarsin ki karnındaki kan, fazla şeyler vs çıksın diye. İlla korse demiyorum ama bu çok bilindik bir şeydir. Sen bilirsin tabi ama tek doktorla kalma bence , sonradan pişman olmamak adına o göbek kolay inmeyebiliyor yoksa
Valla ben hareketli olmaya çalışıyorum canım yürüyorum, pilates yapıyorum falan ama yine de son bir hafta gibi gelmiyor bana. Sanki 40 i dolduracak gibi hissediyorum
Ay evet yaSana çok dua etmiştik biraz beklesin diye şimdi de tersini edelim bence
Ne yalan söyleyeyim bir bezim bir de korsem hazırEvet ya çarşaf sararlarmış eşimin anneannesi bile dedi
Kaç saatte bir emziriyorsun canım? Geçen gün eşimin iş yerindeki bir abla demiş ki yarım saatte bir emzirmesi gerekiyor. Dedim kafayı mı yedinUyuyun uyuyun :) son haftalarda hastalıktan bir türlü uyuyamamıştım. Son gece hastanede iken de kaygıdan uyuyamadım. Hemşire çok pişman olacaksın son kesintisiz uykun hadi yat demişti pişmanım :)
Bana kahve kimse vermedi iç demediler de. Çok şükür sezaryen kaynaklı baş ağrımda olmadı. Hastane bile lohusa şerbeti gönderdi hemşireler onu iç dedi süreklibasliyoruz peki?
Kaç saatte bir emziriyorsun canım? Geçen gün eşimin iş yerindeki bir abla demiş ki yarım saatte bir emzirmesi gerekiyor. Dedim kafayı mı yedin
Doktor tavsiye etmeyince bende 1. Aydan sonra başlayacağım canım yoksa dikişin hemen üstü şişmiş bir değişik görüntüsü karnımın.Csnim bebekler çok üşür kansızlar elinden geldiğince sicsk tut giydircmidesini usutmesin çorapları her daim ayağında olsn , az kusuyorsa belki gazdan dolayıdır
Canım normal doğumumda korse taktım karnım inceldi sarkma gitti ama şimdi bu sezeryen oldu ya korse denedim olmadı ağrı yapıyordu ama kanamam da oluyordu o yani güzel ben yine korktum karnımı sıkıyor iç dikişler açılır mı dusuncesine girdim
Sen sıcak suya girdiğin sürece kanamns olur canım daha iyi olması sıkıntı etme benim kanamam şimdiden kurudu kırmızı gelmiyor geldin istoyorum çıksın o 9 ayın kanı
O naisl kız ben dayanamıyom korseyesen niye bu kadar giyiyon dayanıyon . Sezeryrn de de kullanan var ama ben takmadım benimki göğüs altına kadar di korse çekiyordum tuvalete gidip çıkarmak eziyetti çok dardı aşağı indiren kadar dikislerden korkuyordim çıkardım yarım saat zar zor dayandim
Doktor tavsiye etmeyince bende 1. Aydan sonra başlayacağım canım yoksa dikişin hemen üstü şişmiş bir değişik görüntüsü karnımın.
Dün geceden beri akut kanamam var baya 5 tane büyük hastane pedi değiştirdim basım catlayacak gibi ağrıyor ne olduda kanama oldu bu kadar anlamadım
Ay evet yailkinde baya etkili dualar ettik herhalde hiç gelesi yok
Ne yalan söyleyeyim bir bezim bir de korsem hazırilk günden korse zor gelir diye hiç değilse bir bez baglayayim dedim bakalım nasip olursa
Allah Allah çok Muş ya kanaman sende kendini sicsk tut canım çorabını giy benim dikislerde sağ ve solda şişlikler var bu sefer güzel dikmisler şükür iyi ağrı yapmıyor şükür enfeksiyon kaptırmadım ,sende dikkat et vslslhi çok zor iş yapma dikişleri zorlama şuan beni tek yoran kabız olmamDoktor tavsiye etmeyince bende 1. Aydan sonra başlayacağım canım yoksa dikişin hemen üstü şişmiş bir değişik görüntüsü karnımın.
Dün geceden beri akut kanamam var baya 5 tane büyük hastane pedi değiştirdim basım catlayacak gibi ağrıyor ne olduda kanama oldu bu kadar anlamadım
Allah Allah çok Muş ya kanaman sende kendini sicsk tut canım çorabını giy benim dikislerde sağ ve solda şişlikler var bu sefer güzel dikmisler şükür iyi ağrı yapmıyor şükür enfeksiyon kaptırmadım ,sende dikkat et vslslhi çok zor iş yapma dikişleri zorlama şuan beni tek yoran kabız olmamgeçen gün kırmızı erik kaynattim hoşaf gibi yaptım dün gece iki bardak da içtim tık yok bugün de içeyim her yemekten osnta bakalım yumuşama olacsk mı fayda edecek mi zorlaniyorum hissediyorum dikişlerim içerden tepki yapıyor sizlio
Şükür cnim inşallah bir an önce kurtulursun bende doktora geldim bebeğin şükür göğsü usutmemis burun damlası verdi dünde burun temixleme aparatı aldım pompa canını yakiyordu bu Varya iendi ağzınla havayı çekiyordum burnundaki pislikler cikiyot ondan aldım iyice açıldı burnu kurumuştu pislikler hırıltısi hep vardı şükür bunu da atlattıkAtlet kumaşı gibi canım yumuşacık. Bebeklere kullandığımız ağız mendili. Rahatlattı biraz beni çok şükür.
Canım normal olacaksa şal bile iyi ben şal ile bağlamıştır ilk doğumda jarnim ne güzel incecik oldu sarkma yoktu kanama su falan hepsi çıktı 1 ay içinde yine fit olmuştumAy evet yailkinde baya etkili dualar ettik herhalde hiç gelesi yok
Ne yalan söyleyeyim bir bezim bir de korsem hazırilk günden korse zor gelir diye hiç değilse bir bez baglayayim dedim bakalım nasip olursa
Ben im icitigim kan ilaçları kabız yapıyor magnezyum içince yumuşatıyor du , şuan kancikaclarini içmiyorum iyi olana kadar , doktor dedi bol su iç erik suyu iç sebze meyve ye dediBen bebekliğimden hamileliğime kadar hep aşırı kabızdım. Şimdi doktorun verdiği kan/demir ilacı acayip ishal yaptı. Normal şartlarda bu kadarına dayanamam amaaa dikişlerim için kabız olmaktan bin kat daha iyidir. Belki bir vitamin falan işe yarar doktorla konuşsan. Magnezyumda kabızlığı engel mesela.
Kocakari yontemlerinin cogunun yanlis oldugunu ogrendim cnm egitimlerden kitaplardan. Hayatim duzene girince vucut toparlayinca pilatese devam etcem zaten spor yapmadan olmuyo o yuzden cok da takmiyorum. Cok kilo almadim birazi dogumda gider geri kalan da hallolur insKapitalizmin oyunu mukız bu bildiğin 1500 yıllık kocakarı yöntemi. Doğumdan sonra karnını baglarsin ki karnındaki kan, fazla şeyler vs çıksın diye. İlla korse demiyorum ama bu çok bilindik bir şeydir. Sen bilirsin tabi ama tek doktorla kalma bence , sonradan pişman olmamak adına o göbek kolay inmeyebiliyor yoksa
Alala tum arkadaslarima kahve ic dediler dogumdan sonra. Egitimlerde de kahve bitter cikolata oneriyolar. Ama tam.ne zaman bilmiom cikar cikmaz degildir herhaldeBana kahve kimse vermedi iç demediler de. Çok şükür sezaryen kaynaklı baş ağrımda olmadı. Hastane bile lohusa şerbeti gönderdi hemşireler onu iç dedi sürekli
Cnm doktorunu bi ara sor istersen ne olur ne olmazDoktor tavsiye etmeyince bende 1. Aydan sonra başlayacağım canım yoksa dikişin hemen üstü şişmiş bir değişik görüntüsü karnımın.
Ay sevindim valla canım şükür bişeyi çıkmamış yavrunun.Şükür cnim inşallah bir an önce kurtulursun bende doktora geldim bebeğin şükür göğsü usutmemis burun damlası verdi dünde burun temixleme aparatı aldım pompa canını yakiyordu bu Varya iendi ağzınla havayı çekiyordum burnundaki pislikler cikiyot ondan aldım iyice açıldı burnu kurumuştu pislikler hırıltısi hep vardı şükür bunu da atlattıkçok sevindim sağlıklı olmasına için içimi yedi kaç gündür nefes alamıyor diye bu burun temizleme aparatı iyi canım varsa sıkıntı bunu al ben Türkiye'de kızıma otri bebe nin kini almıştım 6yil önce 25 TL di şuan ne kadardır bilmiyorum silikonlu pompalar bebeklerin burun dokusuna zarar veriyor kılcal damarlarına , ama bu daha iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?