- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Ay sevindim valla canım şükür bişeyi çıkmamış yavrunun.
Aynen bende buna benzer aldım canım. Benimkinin daha burnu tıkanmadı ama lazım olursa kullanırız bakalım
Aynen canım şükür yokBizde kontrolden geldik kızlar. Kilo alımı gayet iyi, emzirmeye devam dedi. Kakasını rengini sordum, ara sıra yeşil oluyor dedim. Bazen sen ya da bebek üşütüyorsan yeşil olabilir. Ya da yeşillik, salata tarzı çok yediğin zaman sütünden de geçip kaka yeşil olabilir. Takip et kakasını dedi. İki hafta sonra da 1.ay aşısı var bakalım.
Kovid aşısını sordum. Şuan olabilirsin, emzirmeye sıkıntı yaratmaz dedi ebe. Biontech öneririm, koruyuculuğu yüksek dedi. Randevu alıp bende hemen olacağım
Özellikle emzirirken sorun olurmu dedim olmaz dedi canım. Bende olayım da aşımı içim rahat etsin ya. Yine de ne olur ne olmaz, aşıya gitmeden biraz süt sağıp ayıracağım canım. Bazen birkaç saat emzirme diyorlarmış ya ondan.Aynen canım şükür yok
Masalalh senin randevu da iyi gecmis
Benim de en merak ettiğim şeydi emzirme dönemi asi iyi ki sormuşsun
Bende düşünüyorum biontec icm haid bakalım hayırlısı ile yapalım da korunalim
Ben 2 doz aşımı da oldum 30 ve 35 haftada korkmana gerek yok canım..Özellikle emzirirken sorun olurmu dedim olmaz dedi canım. Bende olayım da aşımı içim rahat etsin ya. Yine de ne olur ne olmaz, aşıya gitmeden biraz süt sağıp ayıracağım canım. Bazen birkaç saat emzirme diyorlarmış ya ondan.
Ay ben iki saat yeter sanıyordum nasıl uyuyorsun peki geceleri , yarım saatte bir uyanabiliyor musunEvet sarılık olmaması için bana da yarım saatte dedi büyükler hep. Emzirme danışmanı da küçükndoğdupu için hastalıklara daha açık, gak dese vereceksin guk dese vereceksin kuş gibi besleyeceksin dedi. İki saate bir de mama ilavesi ver dediler hastaneden hatta. İkinizde alışacaksın dediler. Süt rayına oturunca mamayı istemedi ama şimdi çocukum bana alıştı saat başı istiyoronun arasını açmaya çalışıyorum.
Yarım saatte bir mi emziriliyormus bebek?Ay ben iki saat yeter sanıyordum nasıl uyuyorsun peki geceleri , yarım saatte bir uyanabiliyor musun
Doktorum araştırdım cok da memnunum ama, sezeryana yatkın oldugu için diğer iyi özelliklerini görmezden gelmedim ve o doktorla takibime basladım. Tabiki de doktordan iyiy bilmiyoruz. Ben tecrübe eden vardır diye burda paylaşmak istedim. Belki aynı pozisyonda gelen bevegini doguran normal veya sezeryan farketmez bu durumu yaşayıp deneyimini yazan biri olur diye düşünerek soru sordum. TeşekkürlerDoktordan daha iyi bilmiyoruz diye düşünüyorum. Açıkçası hangi şekilde olursa olsun biz anne oluyoruz. Bizi sezaryen yada normal olması başarılı/başarısız kılmıyor.
Eğer çok içinize sinmiyorsa başka doktorla da görüşün.
O yüzden doktoru en başta iyi araştırmak gerektiğini düşünüyorum.
MaşallahKızlar doktordan geldim 3250 olmuş kilosu nstde bayağı hareketli çıktı benim de kasılmalarım çıktı normalde 20sine gün verdi ama bebek bayağı aşağı inmiş daha erken gelebilir dedi
Doğum sezeryan mı oldu?Taze anne olarak bildiriyorum.
Kesinlikle bence alinmasi gereken mama ve sut sagma makinesi
Normal dogum da belki cok lazim olmayabilir ama bende ckk lazim oldu. Sarilik ihtinaline karsi mecburen mama takviyesi yaptim.
Hemen sut gelmedigi icin ve bebek de pek cekemedigi icin goguslerim sisti o sebeple makine ihtiyacim oldu
Evet canim sezeryan olduDoğum sezeryan mı oldu?
Maşallah Rabbim analı babalı büyütsün.Evet canim sezeryan oldu
İki gündür kısa kollu gezdim evde, ama biraz fazla zorladım kendimi sanırım. Dayanamıyorum iş yapmadan duramıyorum. Annemede kıyamıyorum. Bende kabız değilim ama tuvaletimi yaparken dikis yerim açıyor çok fena. Benimde içerden dikiş yerlerim açıyor. İçim acıyor derler ya aynı öyle. Ne zaman geçecek bu ağrılar acaba,Allah Allah çok Muş ya kanaman sende kendini sicsk tut canım çorabını giy benim dikislerde sağ ve solda şişlikler var bu sefer güzel dikmisler şükür iyi ağrı yapmıyor şükür enfeksiyon kaptırmadım ,sende dikkat et vslslhi çok zor iş yapma dikişleri zorlama şuan beni tek yoran kabız olmamgeçen gün kırmızı erik kaynattim hoşaf gibi yaptım dün gece iki bardak da içtim tık yok bugün de içeyim her yemekten osnta bakalım yumuşama olacsk mı fayda edecek mi zorlaniyorum hissediyorum dikişlerim içerden tepki yapıyor sizlio
Kan demir ilacindan mi bilmiyorum ama benimde tuvaletimij rengi simsiyah oldu. Annem antibiyotiktir yapar diyor. Hoşaf ta çok iyi geliyor.Ben bebekliğimden hamileliğime kadar hep aşırı kabızdım. Şimdi doktorun verdiği kan/demir ilacı acayip ishal yaptı. Normal şartlarda bu kadarına dayanamam amaaa dikişlerim için kabız olmaktan bin kat daha iyidir. Belki bir vitamin falan işe yarar doktorla konuşsan. Magnezyumda kabızlığı engel mesela.
Ameliyattan çıkar çıkmaz kahve, su veriyorlar. Nescafe ve su ile vucud anesteziyi atıyor vücuttan fakat ben normal ameliyatta baş ağrısı çekmiştim, iki defa doğum yaptım epidural ile ikisinde de basım ağrıması. İhtiyaç duymadık kahve içmeye falan yani.Kocakari yontemlerinin cogunun yanlis oldugunu ogrendim cnm egitimlerden kitaplardan. Hayatim duzene girince vucut toparlayinca pilatese devam etcem zaten spor yapmadan olmuyo o yuzden cok da takmiyorum. Cok kilo almadim birazi dogumda gider geri kalan da hallolur ins
Alala tum arkadaslarima kahve ic dediler dogumdan sonra. Egitimlerde de kahve bitter cikolata oneriyolar. Ama tam.ne zaman bilmiom cikar cikmaz degildir herhalde
Cnm doktorunu bi ara sor istersen ne olur ne olmaz
Bizde dün 7. Gün kontrolüne gittik. D vitamini önerdi acıbadem çocuk doktoru isteyen olursa ismini verebilirim. Sanırım paralı bir d vitamini ilacı. Gaz içinde biogiga verdi eğer gazi olursa kullan, olmazsa kullanma dedi. Dogadan marka rezene çayı içiyorum her gün 2 tane okey dedi 2 den fazla içme dedi. Sarılık 5 çıktı sanırım 17 olunca sarılık var deniyormus. Sizlerde nasıldı kızlar sarılık durumu?7.gün başladık D vitaminine. Bildiğim kadarıyla reçeteler 3 gün. Ancak aile hekimliği ücretsiz veriyor. Eğer onu kullanmak istemezseniz de makul fiyatlara D vitamini alabilirsiniz eczaneden.
Annem normal dedi şuanda biraz azalma oldu fakat devam ederse doktora soracağım canım.Doktora mı sorsanız ki. Kanama miktarı çok fazla geldi.
Benim kadar salatalık yiyen yoktur canım ama benim oğlanın kakası yeşil olurduBizde kontrolden geldik kızlar. Kilo alımı gayet iyi, emzirmeye devam dedi. Kakasını rengini sordum, ara sıra yeşil oluyor dedim. Bazen sen ya da bebek üşütüyorsan yeşil olabilir. Ya da yeşillik, salata tarzı çok yediğin zaman sütünden de geçip kaka yeşil olabilir. Takip et kakasını dedi. İki hafta sonra da 1.ay aşısı var bakalım.
Kovid aşısını sordum. Şuan olabilirsin, emzirmeye sıkıntı yaratmaz dedi ebe. Biontech öneririm, koruyuculuğu yüksek dedi. Randevu alıp bende hemen olacağım
Ay ben iki saat yeter sanıyordum nasıl uyuyorsun peki geceleri , yarım saatte bir uyanabiliyor musun
Kocakari yontemlerinin cogunun yanlis oldugunu ogrendim cnm egitimlerden kitaplardan. Hayatim duzene girince vucut toparlayinca pilatese devam etcem zaten spor yapmadan olmuyo o yuzden cok da takmiyorum. Cok kilo almadim birazi dogumda gider geri kalan da hallolur ins
Alala tum arkadaslarima kahve ic dediler dogumdan sonra. Egitimlerde de kahve bitter cikolata oneriyolar. Ama tam.ne zaman bilmiom cikar cikmaz degildir herhalde
Cnm doktorunu bi ara sor istersen ne olur ne olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?