2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bizde kontrolden geldik kızlar. Kilo alımı gayet iyi, emzirmeye devam dedi. Kakasını rengini sordum, ara sıra yeşil oluyor dedim. Bazen sen ya da bebek üşütüyorsan yeşil olabilir. Ya da yeşillik, salata tarzı çok yediğin zaman sütünden de geçip kaka yeşil olabilir. Takip et kakasını dedi. İki hafta sonra da 1.ay aşısı var bakalım.

Kovid aşısını sordum. Şuan olabilirsin, emzirmeye sıkıntı yaratmaz dedi ebe. Biontech öneririm, koruyuculuğu yüksek dedi. Randevu alıp bende hemen olacağım

Ay sevindim valla canım şükür bişeyi çıkmamış yavrunun.

Aynen bende buna benzer aldım canım. Benimkinin daha burnu tıkanmadı ama lazım olursa kullanırız bakalım
Aynen canım şükür yok
Masalalh senin randevu da iyi gecmis
Benim de en merak ettiğim şeydi emzirme dönemi asi iyi ki sormuşsun
Bende düşünüyorum biontec icm haid bakalım hayırlısı ile yapalım da korunalim

Özellikle emzirirken sorun olurmu dedim olmaz dedi canım. Bende olayım da aşımı içim rahat etsin ya. Yine de ne olur ne olmaz, aşıya gitmeden biraz süt sağıp ayıracağım canım. Bazen birkaç saat emzirme diyorlarmış ya ondan.

Ben 2 doz aşımı da oldum 30 ve 35 haftada korkmana gerek yok canım..

Ay ben iki saat yeter sanıyordum nasıl uyuyorsun peki geceleri , yarım saatte bir uyanabiliyor musun

Doktorum araştırdım cok da memnunum ama, sezeryana yatkın oldugu için diğer iyi özelliklerini görmezden gelmedim ve o doktorla takibime basladım. Tabiki de doktordan iyiy bilmiyoruz. Ben tecrübe eden vardır diye burda paylaşmak istedim. Belki aynı pozisyonda gelen bevegini doguran normal veya sezeryan farketmez bu durumu yaşayıp deneyimini yazan biri olur diye düşünerek soru sordum. Teşekkürler

Taze anne olarak bildiriyorum.

Kesinlikle bence alinmasi gereken mama ve sut sagma makinesi

Normal dogum da belki cok lazim olmayabilir ama bende ckk lazim oldu. Sarilik ihtinaline karsi mecburen mama takviyesi yaptim.
Hemen sut gelmedigi icin ve bebek de pek cekemedigi icin goguslerim sisti o sebeple makine ihtiyacim oldu

Doğum sezeryan mı oldu?

İki gündür kısa kollu gezdim evde, ama biraz fazla zorladım kendimi sanırım. Dayanamıyorum iş yapmadan duramıyorum. Annemede kıyamıyorum. Bende kabız değilim ama tuvaletimi yaparken dikis yerim açıyor çok fena. Benimde içerden dikiş yerlerim açıyor. İçim acıyor derler ya aynı öyle. Ne zaman geçecek bu ağrılar acaba,
Kan demir ilacindan mi bilmiyorum ama benimde tuvaletimij rengi simsiyah oldu. Annem antibiyotiktir yapar diyor. Hoşaf ta çok iyi geliyor.
Ameliyattan çıkar çıkmaz kahve, su veriyorlar. Nescafe ve su ile vucud anesteziyi atıyor vücuttan fakat ben normal ameliyatta baş ağrısı çekmiştim, iki defa doğum yaptım epidural ile ikisinde de basım ağrıması. İhtiyaç duymadık kahve içmeye falan yani.

Doktora soracaktim ama annem normal dedi kanamanın olması... Biraz daha bekleyeceğim bakalım canım.

Kızlar kontrol diye gittim 4 -5 cm açıklık var dedi 3 cm kadar inmis dedi bu ne demek bana yazın lutfen? Yatis verdi yatmadim eve geldim .ne yapayım. Bebek buyuk alalim dedi sanriim suni sanci verecekti geldim evdeyim .sancim da oyle cok yok

7.gün başladık D vitaminine. Bildiğim kadarıyla reçeteler 3 gün. Ancak aile hekimliği ücretsiz veriyor. Eğer onu kullanmak istemezseniz de makul fiyatlara D vitamini alabilirsiniz eczaneden.
Bizde dün 7. Gün kontrolüne gittik. D vitamini önerdi acıbadem çocuk doktoru isteyen olursa ismini verebilirim. Sanırım paralı bir d vitamini ilacı. Gaz içinde biogiga verdi eğer gazi olursa kullan, olmazsa kullanma dedi. Dogadan marka rezene çayı içiyorum her gün 2 tane okey dedi 2 den fazla içme dedi. Sarılık 5 çıktı sanırım 17 olunca sarılık var deniyormus. Sizlerde nasıldı kızlar sarılık durumu?

Doktora mı sorsanız ki. Kanama miktarı çok fazla geldi.
Annem normal dedi şuanda biraz azalma oldu fakat devam ederse doktora soracağım canım.
Benim kadar salatalık yiyen yoktur canım ama benim oğlanın kakası yeşil olurdu o kesinlikle ya senin yada çocuğun usutmesinden kaynaklı. Altını değiştirirken 5 dakika açık kaliyorda hemen hapşırmaya başlıyor, çok narinler. Bir haftada kaç gram almış?

Ay ben iki saat yeter sanıyordum nasıl uyuyorsun peki geceleri , yarım saatte bir uyanabiliyor musun

Benim kız geceleri uyanık kalmak gerektiğini zannediyor. Sabah gün aydınlanınca uyuyor
İlk günler annem mama veriyordu kayınvalidem de sürekli emzir diye uyandırıyordu. Şimdi de sabah kadar oturuyoruz yavrumşa

Evet ben de öyle biliyordum ama inan o telaştan aklıma kahve gelmedi bile. Öncesinde bir de zaten aşırı baş ağrım vardı tansiyon yüzünden ilaçlarla o biraz sakinleşince sanırım hissetmedim ben :) ama baya detaylı herşeyi düşünmelerşne rağmen vermediler yada al demediler sürekli su ve lohusa şerbeti takviyesi yaptılar içeyim diye. Su baya vücuttan atılmasını sağlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…