- 13 Mart 2021
- 386
- 585
- 18
- 39
Benim sezeryan olacak 18 ine gün verdi çok şükürValla ben hareketli olmaya çalışıyorum canım yürüyorum, pilates yapıyorum falan ama yine de son bir hafta gibi gelmiyor bana. Sanki 40 i dolduracak gibi hissediyorum
Çok az kalmıs ozaman doğumaBenim sezeryan olacak 18 ine gün verdi çok şükür
1ay içinde düzelir canım , kv de hep arar der kızım sen lohusasin dikstvet çorap giy ince giyinnme hasta olursun beli n tutulur ksrnin sanci olur diye büyüklerde işi biliyor sende dikkat et csnim biraz sıcak giyinİki gündür kısa kollu gezdim evde, ama biraz fazla zorladım kendimi sanırım. Dayanamıyorum iş yapmadan duramıyorum. Annemede kıyamıyorum. Bende kabız değilim ama tuvaletimi yaparken dikis yerim açıyor çok fena. Benimde içerden dikiş yerlerim açıyor. İçim acıyor derler ya aynı öyle. Ne zaman geçecek bu ağrılar acaba,
Kan demir ilacindan mi bilmiyorum ama benimde tuvaletimij rengi simsiyah oldu. Annem antibiyotiktir yapar diyor. Hoşaf ta çok iyi geliyor.
Ameliyattan çıkar çıkmaz kahve, su veriyorlar. Nescafe ve su ile vucud anesteziyi atıyor vücuttan fakat ben normal ameliyatta baş ağrısı çekmiştim, iki defa doğum yaptım epidural ile ikisinde de basım ağrıması. İhtiyaç duymadık kahve içmeye falan yani.
Doktora soracaktim ama annem normal dedi kanamanın olması... Biraz daha bekleyeceğim bakalım canım.
Hadi hayırlısı olsun canım az kaldıBenim sezeryan olacak 18 ine gün verdi çok şükür
Çok şükür bugünleri gördük. O kadar kanamadan sonraHadi hayırlısı olsun canım az kaldı
Son zamanlar çok zorlandığımız için insan bir an önce doğsun istiyor. Tez zamanda sağ salim alırsın ınsallah kucağınaÇok az kalmıs ozaman doğumadua et bende doğurayım artık
Aynen baYa sağ çünkü ikl gün bebeği emzirmekten koLun ağrımasın birde o ağrı ile baş etmek zor depola sütü uzan dinlen yat kolun da yorulmasinÖzellikle emzirirken sorun olurmu dedim olmaz dedi canım. Bende olayım da aşımı içim rahat etsin ya. Yine de ne olur ne olmaz, aşıya gitmeden biraz süt sağıp ayıracağım canım. Bazen birkaç saat emzirme diyorlarmış ya ondan.
Bol bol emzir canım birşey olmaz bende hastsneden çıkınca yüzü gözü saricdi 1 hafta da düzeldi her iki saatte bir uyandırdım emzirdim mama takviyesi sadece gece yaptım hep uyandırdım bırakmadım uyusun ışığı sondurmedim akşamları sarı ışık altında uyudu birde beşiğin üstüne sarı şal örttüm şükür rengi açıldı beyaz teni ortaya çıktı gözlerinin içi etrafı sarı değil beyazEvet sarılık olmaması için bana da yarım saatte dedi büyükler hep. Emzirme danışmanı da küçükndoğdupu için hastalıklara daha açık, gak dese vereceksin guk dese vereceksin kuş gibi besleyeceksin dedi. İki saate bir de mama ilavesi ver dediler hastaneden hatta. İkinizde alışacaksın dediler. Süt rayına oturunca mamayı istemedi ama şimdi çocukum bana alıştı saat başı istiyoronun arasını açmaya çalışıyorum.
Şükür canımÇok şükür bugünleri gördük. O kadar kanamadan sonra
Amin bütün gebeler sağlıkla kavuşsun yavrusuna.. Rabbim korusunSon zamanlar çok zorlandığımız için insan bir an önce doğsun istiyor. Tez zamanda sağ salim alırsın ınsallah kucağına
Ayy insallah ...bebek buyuk dedi bugun gelirse iyi olur. Sancim cok ince sizi seklindeCanım büyük ihtimal bu gece ya da yarın bebeğin doğacak. Eve gitmekle iyi yapmışsın, bol bol evin içinde yürü ve sıcak duş al. Doğumu daha da hızlandıracak
Hayir .dun gece bir ara ter attim sanci geldi o kadar.rutin kontrole gititm.Nişanın gelmiş miydi?
Ne olur dua edin.insallahBu gece doğurursun inşallah Rabbim tez vakitte sağlıkla kavuştursun
Uyku uyumuyor musun?
Ilk 10 gün ilaçlar yukseltebiliyorKızlar catlatma iğnesi vuruldm bugün 9. Gün kanda hamilelik baktirdim 8 çıktı sizce dogrumudur iğne etkisi varmidir
Çok sıkmayan bir korse sezeryan sonrası yürümeyi kolaylaştırıyor medikal korseler ya da eski usül anne baba korsesi gibi çok sıkmadan belini göbeğini tutacak kadar bir şey kullanabilirsinHemşireler daha ïyi bilir canım. Doğum oldumu bu arada?
Kizlar gece sıcak bir duş aldım daha dustayken kanama başladı, çıktım yoğun bir kanamam var. 3 tane ped değiştirdim şuan.. sıcak sudan mi oldu yoksa bugün anneme ev işlerinde biraz yardım ettim, ayakta kaldım kanama mi yapti ay çok korktum şuanda(
Sezeryan dikisimdeki bandi 7. Gün aç dedi doktor. Açtım çok şükür birşey gözükmüyor ters giden fakat dikişin üstünde bir bombelik. Bu karın nasıl düzelecek bilemedim. Sezeryan olanlar doktorunuz size korse önerdi mi? Bana önermesi çünkü rahim 1 ayda ancak kuculurmus, korse takarsak rahmin doğal akışında küçülmesini engeller sıkıştırırmışız.
Bizim hastane 1 gün tutuyor hastanede geçenlerde sağlık odağındaki hemşire bizim 5. Gün aldığımız daha önemli dediBugum 7. Gün kontrolü vardı oglusumun, doktor dediki - sezeryan olan veya olacaklari ilgilendiriyor bu kısım - 48 saat bittikten sonra hastaneden.ciktigim ve topuk kanini hastane 48. Saat sonunda aldığından 2. Kez topuk kani alınmasına gerek yokmuş. İlce sağlığı arayıp bilgi verdiler. Sezeryan olanlar 2 tam gün hastanede yattiysaniz topuk kani 1 kez verilir bilginiz olsun....
Burnunun hafif tıkandığını hissettiğinde başucuna soğan kesip koy canım çok işe yarıyorŞükür cnim inşallah bir an önce kurtulursun bende doktora geldim bebeğin şükür göğsü usutmemis burun damlası verdi dünde burun temixleme aparatı aldım pompa canını yakiyordu bu Varya iendi ağzınla havayı çekiyordum burnundaki pislikler cikiyot ondan aldım iyice açıldı burnu kurumuştu pislikler hırıltısi hep vardı şükür bunu da atlattıkçok sevindim sağlıklı olmasına için içimi yedi kaç gündür nefes alamıyor diye bu burun temizleme aparatı iyi canım varsa sıkıntı bunu al ben Türkiye'de kızıma otri bebe nin kini almıştım 6yil önce 25 TL di şuan ne kadardır bilmiyorum silikonlu pompalar bebeklerin burun dokusuna zarar veriyor kılcal damarlarına , ama bu daha iyi
Bizde bugün 6 inci günceyiz başladık d vitaminine bizim sarılık dün 8 cıktı. Ben hala zorla emziriyorum bi gogsum taş gibi sagsam gelmiyo napcagimi şaşırdım. Tek goguside zorla veriyorum aralarda mecburen mam veriyorumBizde dün 7. Gün kontrolüne gittik. D vitamini önerdi acıbadem çocuk doktoru isteyen olursa ismini verebilirim. Sanırım paralı bir d vitamini ilacı. Gaz içinde biogiga verdi eğer gazi olursa kullan, olmazsa kullanma dedi. Dogadan marka rezene çayı içiyorum her gün 2 tane okey dedi 2 den fazla içme dedi. Sarılık 5 çıktı sanırım 17 olunca sarılık var deniyormus. Sizlerde nasıldı kızlar sarılık durumu?
Ewt cnm dogru diyosun sekersiz yaparsak olur tesekkurlerOnu bilmiyorum hiç canım. Ama benim gebelik tansiyonum için tedavim doğum sonrası da devam etti.
Bence nar çiçeği, tarçın, karanfil, gül yaprağı kaynat içine lohusa şekeri koymadan da içebilirsin.
Hadi hayirlisi cnm. Bgn benim de agrim sancim artti yine. Ama duzenli dgl. Nefesim daraliyor yetmiyo gibi geliyo. Bebek karnimin.her noktasina vuruyor cok hareketli geceden beriAyy insallah ...bebek buyuk dedi bugun gelirse iyi olur. Sancim cok ince sizi seklinde
Hayir .dun gece bir ara ter attim sanci geldi o kadar.rutin kontrole gititm.
Ne olur dua edin.insallah
Bol bol emzir canım birşey olmaz bende hastsneden çıkınca yüzü gözü saricdi 1 hafta da düzeldi her iki saatte bir uyandırdım emzirdim mama takviyesi sadece gece yaptım hep uyandırdım bırakmadım uyusun ışığı sondurmedim akşamları sarı ışık altında uyudu birde beşiğin üstüne sarı şal örttüm şükür rengi açıldı beyaz teni ortaya çıktı gözlerinin içi etrafı sarı değil beyaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?