- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Aynen canım üzerinde sağlık bakanlığı ücretsiz verir filan yazıyor. Ocean kullanılıyorsa onu alayım ya, iyisi olsun madem.Sağlık bakanlığı hep onu veriyor. Bana da verdi hatta aile hekimim.
Orta halli bir şey bildiğim kadarıyla.
Coledan gebelikten kaldı ben de.
Ben oceanın vitaminlerini seviyorum da almaya fırsatım olmadı her defasında unutuyorum da. Şimdilik onu veriyorum.
Aynen canım üzerinde sağlık bakanlığı ücretsiz verir filan yazıyor. Ocean kullanılıyorsa onu alayım ya, iyisi olsun madem.
göğsünüzde sertlik mi var? Solgar lesitin i araştırın. Doktorunuza da danışın ama kullanmak isterseniz.Yok canım geçmedi. Valla morelim o kadar kötüki hergun aglamakliyim hem agrisi hem bebeğimin ememesi. Perşembeye kadar geçmezse görünücem bakalım. Makinayla sağmaya çalışıyorum malesef süt gelmiyo gelse halbuki rahatlicam simdu agrisi gitsin diye buz tutuyorum. Böyle o kadar çok zorki anlatamam bebeklemi ugrasimi diğer oglumlAmi evlemi anlamadım çok farklı psikolojideyim şuan
Saol canim. Hastanede aptamil vrrdiler ama hipp organigi de onerdiler bu sebeple ben hipp aldim canim onu kullaniyorumCanım gözünaydın, bebeğini kucağına almışsın. Hangi mamayı kullandın? Açıkçası sarılıktan bende çekiniyorum.
Bu yazdıklarımı herkes okusun görsün istiyorum. Belki size belki bir başkasına faydası dokunur. Birkaç gündür mememde sertlik vardı ve emzirmeyle gitmiyordu. Dün yazmıştım emzirme danışmanı eliyle masaj yaparak bebeği emzirtti bana baya rahatlamıştım ama birkaç saate yine aynı oldu. Gece boyu emzirirken masaj yapmama rağmen bebeğim emmek istedi ağladı, çok zor bir gece geçirdim. Lansinoh pompa kar etmedi. Daha sonra bir arkadaşımın da aynısı başına gelmişti onu aradım kendisi Solgar marka Lesitin kullanmış (soyadan yapılan birşey) bunun tıkalı kanallardaki sütü açma etkisi varmış. Hemen ondan aldım sabah, bebeğe de mama verdim. Lesitinden bir tane içtim ve bebek çok rahat emerek meme sertliklerini boşalttı. Diğer göğsümü emmedi bile, ben de sağdım rahatça.
Evet sezeryanda da 1 gece yatırıyor. Ilk topuk kanını hastane aliyor 2. 'yi 5. Gün sağlık ocağı alıyorBende 1 ay süre verdim canım, 1 ay sonra rahim 8 cm iner dediler, tekrar genel anestezi ile bu seferde rahim ağzındaki dikişlerin alacaklar. Artık benden bu kadar Allah isteyen başkalarına nasip etsin. 1 ay sonra dikislerde alınınca bende korse takmaya başlarım diyorum. Şimdi sezeryan dikişi için merhem bakınıyorum. İz kalmasını azaltmak için...
Evet olabilir aslında biraz daha ağrılarım azalınca belime birşey bağlayarak korse takana kadar idare edebilirim.
Sezeryanda da mı 1 gün tutuyor?sağlık ocakları 2 defa topuk kani alıyormuş. Ama 1 gün yatarsan hastanenin aldığını kabul etmiyorlar. Sağlık ocagi 2. Kanı alıyor bu seferde .
Benimde göğsümde sola toplanıyor sütler. Taş gibi oluyor orası. Sağarken makinada o taşlaşmış yere baskı yapıyorum orada biriken sütler gitsin diye ve gerçekten işe yarıyor yumuşacık oluyor sonra göğüslerim canım. Yada o taşlaşmış yere masaj yapabilirsin. Sürekli ovalaman lazım Allah yardımcın olsun.
2 haftada 540 gram çok iyi almış canım maşallah ona annesini yiyip bitirmişbizimkide 3049 doğdu hastaneden 2910 ile çıktı. 3. Gün 2910 idi 7. Gün kontrolde 3340 çıktı. Ama acayip düşüyorum üzerine hiç mama vermedim hastaneden beri sürekli göğsümde. Hoşaf yapıyor annem, helva yiyorum, boza aldiricam eşime, hergun rezene çayı... Şimdilik bunları yapıyorum. İnşallah 100 kilo olmayız hem bebeği sürekli emziriyorum hemde arada diğer kızla ilgileniyorum, ev işi yapıyorum, yani akşam yastığa kafamı koyduğumda anında uyuyorum iyi süt geliyor benden bu yorgunluğa diyorum Ben salona tasindim bebekle, gece bir koltuğa alt açma malzemelerini koyuyorum uyku sersemi aramayayim diye, bir koltukta ben, besigide tam göz hizama çekiyorum bir hazırlık yapıyorum bildiğin gibi değil
Sonucta ameliyat normal yurumeye gecmen 15 gunu bulur tamamen normali soruyorsanGenel anestezi ile sezeryan olanlar kızlar tam anlamıyla ne zaman iyileştiniz? Yürürken dikişler ağrısı oluyor.. 2 gün oldu bugun 1.gün kaldık hastanede.
Benımde ilk doğumum öyle olmuştu.. kontrole gittim 4 cm açılmıştı, suni sancı verdi hemen doğurdum keşke sizde öyle yapsaydınızKızlar kontrol diye gittim 4 -5 cm açıklık var dedi 3 cm kadar inmis dedi bu ne demek bana yazın lutfen? Yatis verdi yatmadim eve geldim .ne yapayım. Bebek buyuk alalim dedi sanriim suni sanci verecekti geldim evdeyim .sancim da oyle cok yok
Suni sanci konusunda korkuttular. Benim de kafam karisikBenımde ilk doğumum öyle olmuştu.. kontrole gittim 4 cm açılmıştı, suni sancı verdi hemen doğurdum keşke sizde öyle yapsaydınız
Ben de 40+2 de sıfır sancı 5 cm açıklıkla yatış yaptırıldım. Suni sancı ve epiduralle rahatça hemen doğurdum. Tavsiye ederim.Kızlar kontrol diye gittim 4 -5 cm açıklık var dedi 3 cm kadar inmis dedi bu ne demek bana yazın lutfen? Yatis verdi yatmadim eve geldim .ne yapayım. Bebek buyuk alalim dedi sanriim suni sanci verecekti geldim evdeyim .sancim da oyle cok yok
Bende sen gibi yorgun düşüyorum ya bizim ilk kontrol gelecek ay yapılacak daha çok var bakalım kaç kg olacsk bende elimden geldiğince emziriyom dışarı çıkınca yada misafir gelince mama veriyorum birde gece 1 kez verityorum her gece emziriyom sabaha kadar uykusuz kalıyorum çocuklar eşim okula gidiyor yorgun iş güç temizlik yemek derken zaman geçiyor onlar geliyor tekrar yemek ver yıka bulasitklsti çay yap öyle böyle gece 12 oluyor iki gündür bir yatağa giroyotum 2saat keisntisiz uyuya kalıyorum o ara bebek ağlıyor mu ne yapıyor bilmiyorum eşimin kulağı üstünde oluyor eşimde beni uyandırıyor bende gördüğüm rüyaları ona anlatıyorum sayikliyirumBende 1 ay süre verdim canım, 1 ay sonra rahim 8 cm iner dediler, tekrar genel anestezi ile bu seferde rahim ağzındaki dikişlerin alacaklar. Artık benden bu kadar Allah isteyen başkalarına nasip etsin. 1 ay sonra dikislerde alınınca bende korse takmaya başlarım diyorum. Şimdi sezeryan dikişi için merhem bakınıyorum. İz kalmasını azaltmak için...
Evet olabilir aslında biraz daha ağrılarım azalınca belime birşey bağlayarak korse takana kadar idare edebilirim.
Sezeryanda da mı 1 gün tutuyor?sağlık ocakları 2 defa topuk kani alıyormuş. Ama 1 gün yatarsan hastanenin aldığını kabul etmiyorlar. Sağlık ocagi 2. Kanı alıyor bu seferde .
Benimde göğsümde sola toplanıyor sütler. Taş gibi oluyor orası. Sağarken makinada o taşlaşmış yere baskı yapıyorum orada biriken sütler gitsin diye ve gerçekten işe yarıyor yumuşacık oluyor sonra göğüslerim canım. Yada o taşlaşmış yere masaj yapabilirsin. Sürekli ovalaman lazım Allah yardımcın olsun.
2 haftada 540 gram çok iyi almış canım maşallah ona annesini yiyip bitirmişbizimkide 3049 doğdu hastaneden 2910 ile çıktı. 3. Gün 2910 idi 7. Gün kontrolde 3340 çıktı. Ama acayip düşüyorum üzerine hiç mama vermedim hastaneden beri sürekli göğsümde. Hoşaf yapıyor annem, helva yiyorum, boza aldiricam eşime, hergun rezene çayı... Şimdilik bunları yapıyorum. İnşallah 100 kilo olmayız hem bebeği sürekli emziriyorum hemde arada diğer kızla ilgileniyorum, ev işi yapıyorum, yani akşam yastığa kafamı koyduğumda anında uyuyorum iyi süt geliyor benden bu yorgunluğa diyorum Ben salona tasindim bebekle, gece bir koltuğa alt açma malzemelerini koyuyorum uyku sersemi aramayayim diye, bir koltukta ben, besigide tam göz hizama çekiyorum bir hazırlık yapıyorum bildiğin gibi değil
Bacaklarıma az sanci atiyor terliyorum ...sabaha karsi gelemzse sabah gideyim diyorum .az once sumuksu pihti da geldi insallah nisandirBen de 40+2 de sıfır sancı 5 cm açıklıkla yatış yaptırıldım. Suni sancı ve epiduralle rahatça hemen doğurdum. Tavsiye ederim.
Bu hiç aklıma gelmedi hep kızlarda yapmıştım kafa kalmadi 3 çocuktan sonraBurnunun hafif tıkandığını hissettiğinde başucuna soğan kesip koy canım çok işe yarıyor
Sümüksü pıhtı dedgin akıntı gibi şeffaf sıkıntı mı yoğun kati kıvamda mi benim ki öyle gelmişti Evin içinde yürüyüş yap csnim hafif hafif egzersiz yap hadi inşallah sabaha kucağına alırsın yavrunuBacaklarıma az sanci atiyor terliyorum ...sabaha karsi gelemzse sabah gideyim diyorum .az once sumuksu pihti da geldi insallah nisandir
Allahım şifa versin inşallah tez zamanda iyileşirKızımda solunum sorunu var başka hastaneye sevkettiler ileri tetkik diye çok kötü oldum doğru dürüst göremedim . Ciğer geliştirici yapmışlar ama düzelmedi sanırım. Nolur dua edin çok kötüyüm
Sanirim sefaf akinti iicnde kirmizi kan pihti si vardi ...bu ilk defa gedli sabahtandir yoktu yani .terliyorum hala. ..Sümüksü pıhtı dedgin akıntı gibi şeffaf sıkıntı mı yoğun kati kıvamda mi benim ki öyle gelmişti Evin içinde yürüyüş yap csnim hafif hafif egzersiz yap hadi inşallah sabaha kucağına alırsın yavrunu
Canım ben aldım (batıl diye eşimden fırçayı yedim gerçiKızlar meryem ana otunu duydunuz mu hiç yaptınız mı yada çok merak ediyom işe yarıyomu diye bilgisi olan yazabilir mi rica etsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?