2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Valla ben artık naparsan yap bebek istediği zamanda gelir diye düşünmeye başladım ya hiçbir şey yapmayanlarin erken gelebiliyor, çok hareketlilerinki geç gelebiliyor falan. Yani tamamen nasip, bebek ne zaman isterse
Banadada herkes sen erken doğum yapacsksın karnın aşşağı füştü falan dedi.psikolojik olarak eylül sonu gelicek heralde diye düşündüm hepekim oldu şimdi 38 haftalığım tık yok

Ben 2 doz aşımı da oldum 30 ve 35 haftada korkmana gerek yok canım..
Bende yarın oluyorum canım. Virüsten daha çok korkuyorum valla. Allah korusun hepimizi.
Aynen canım ebe de öyle dedi. Yediklerine de olur, sen üşürsen bebeğe de geçer dikkat et dedi.

Geçen haftadan bu yana 150 gr almış canım. 2760 doğum, şuan 3300 gr. 14 günlük olduk şükür.
Bana doğumdan sonra coledan reçete etmiş doktor. Aile hekimliğinden de bebek için monovit d vermiş. İyi mi acaba bebek için olan?
Uyuya biliyorsan çok şükür ozaman
Ben bazen tuvalette uyuklarken buluyorum kendimi
Canım geçmedi mi hâlâ göğsün? Bi doktora mı gözüksen acaba, mastit falan olmasın ya Allah korusun.
Kızlar midesinden sıkıntı yasayan var mi bebim gibi. Yani asiri yaniyo ve hazimsizlik yaşıyorum son günlerde yemek yemek istemiyorum asiri rahatsız ediyo hayattan soğudum resmen
Ben varım canım. Benimde birşey yiyesim yok, karnım da aç midem ağrıyo, o da gaz yapıyor, benden de bebeğe geçiyor

1ay içinde düzelir canım , kv de hep arar der kızım sen lohusasin dikstvet çorap giy ince giyinnme hasta olursun beli n tutulur ksrnin sanci olur diye büyüklerde işi biliyor sende dikkat et csnim biraz sıcak giyin
Bende 1 ay süre verdim canım, 1 ay sonra rahim 8 cm iner dediler, tekrar genel anestezi ile bu seferde rahim ağzındaki dikişlerin alacaklar. Artık benden bu kadar Allah isteyen başkalarına nasip etsin. 1 ay sonra dikislerde alınınca bende korse takmaya başlarım diyorum. Şimdi sezeryan dikişi için merhem bakınıyorum. İz kalmasını azaltmak için...
Çok sıkmayan bir korse sezeryan sonrası yürümeyi kolaylaştırıyor medikal korseler ya da eski usül anne baba korsesi gibi çok sıkmadan belini göbeğini tutacak kadar bir şey kullanabilirsin
Evet olabilir aslında biraz daha ağrılarım azalınca belime birşey bağlayarak korse takana kadar idare edebilirim.
Bizim hastane 1 gün tutuyor hastanede geçenlerde sağlık odağındaki hemşire bizim 5. Gün aldığımız daha önemli dedi
Sezeryanda da mı 1 gün tutuyor?sağlık ocakları 2 defa topuk kani alıyormuş. Ama 1 gün yatarsan hastanenin aldığını kabul etmiyorlar. Sağlık ocagi 2. Kanı alıyor bu seferde .
Benimde göğsümde sola toplanıyor sütler. Taş gibi oluyor orası. Sağarken makinada o taşlaşmış yere baskı yapıyorum orada biriken sütler gitsin diye ve gerçekten işe yarıyor yumuşacık oluyor sonra göğüslerim canım. Yada o taşlaşmış yere masaj yapabilirsin. Sürekli ovalaman lazım Allah yardımcın olsun.

2 haftada 540 gram çok iyi almış canım maşallah ona annesini yiyip bitirmiş bizimkide 3049 doğdu hastaneden 2910 ile çıktı. 3. Gün 2910 idi 7. Gün kontrolde 3340 çıktı. Ama acayip düşüyorum üzerine hiç mama vermedim hastaneden beri sürekli göğsümde. Hoşaf yapıyor annem, helva yiyorum, boza aldiricam eşime, hergun rezene çayı... Şimdilik bunları yapıyorum. İnşallah 100 kilo olmayız hem bebeği sürekli emziriyorum hemde arada diğer kızla ilgileniyorum, ev işi yapıyorum, yani akşam yastığa kafamı koyduğumda anında uyuyorum iyi süt geliyor benden bu yorgunluğa diyorum Ben salona tasindim bebekle, gece bir koltuğa alt açma malzemelerini koyuyorum uyku sersemi aramayayim diye, bir koltukta ben, besigide tam göz hizama çekiyorum bir hazırlık yapıyorum bildiğin gibi değil

Yok canım geçmedi. Valla morelim o kadar kötüki hergun aglamakliyim hem agrisi hem bebeğimin ememesi. Perşembeye kadar geçmezse görünücem bakalım. Makinayla sağmaya çalışıyorum malesef süt gelmiyo gelse halbuki rahatlicam simdu agrisi gitsin diye buz tutuyorum. Böyle o kadar çok zorki anlatamam bebeklemi ugrasimi diğer oglumlAmi evlemi anlamadım çok farklı psikolojideyim şuan

Bende senin gibi yapıyorum ama malesef bi etki etmiyor masaj yapmaktan artık ellerim yoruldu

Canım lahana yaprağı koyuyorlar denessn mi acaba? İnternette yazar nasıl yapıldığı, bi dene istersen doğal birşey sonuçta bir zarar gelmez. İnşallah geçer ya. Azcık sağa bilsen rahatlardı göğsün.

Son düzenleme:
Kızlar çay kaşığından az pembe leke geldi.. Hemen banyo yaptım çocuğun eşyalarını tekrardan ütüledim.. Nişan olabilir mi gelen?

İlk hafta saat başı emiyordu canım, şimdi gündüz 1.5 saat, gece 2 saate bir emzirmeye çalışıyorum. Cokcok emip duruyor, iliğimi kuruttu zilli kız
Süt için ekstra bişry yapmadım, meyveyi çok yiyorum sadece. Birde uyuduğum, dinlediğim günler çok oluyor sütüm hissediyorum. Seninde maşallahın var ay, harikasın valla ne güzel onca şeye rağmen bebişe ne güzel bakıyorsun kız

Bizde sabah salona, akşam yatak odasına taşınıyoruz dediğin gibi. Bildiğin kavimler göçü gibi, bir dünya malzeme taşıyoruz her gün savaşa hazırlanır gibi herşey yanımızda

Kızlar çay kaşığından az pembe leke geldi.. Hemen banyo yaptım çocuğun eşyalarını tekrardan ütüledim.. Nişan olabilir mi gelen?
Benimde pembe-kırmızı leke şeklinde başlamıştı canım. Aynı ilk adet kanaması geldiği gibi. Devam ederse bir görün doktora.

Sa
Sancınız olmadan mı açılma olmuş

Bana doğumdan sonra coledan reçete etmiş doktor. Aile hekimliğinden de bebek için monovit d vermiş. İyi mi acaba bebek için olan

Sağlık bakanlığı hep onu veriyor. Bana da verdi hatta aile hekimim.
Orta halli bir şey bildiğim kadarıyla.
Coledan gebelikten kaldı ben de.
Ben oceanın vitaminlerini seviyorum da almaya fırsatım olmadı her defasında unutuyorum da. Şimdilik onu veriyorum.

Kızlar çok cevap veren olmuş sağolasınız ama süt konusunda sıkıntım büyük. Sanırım küvezde biberona alıştığı için böyle davranıyor.
20 günlük bebeğe kaç ml mama vermek gerekir? Sizinkiler nekadar içiyor?

Genel anestezi ile sezeryan olanlar kızlar tam anlamıyla ne zaman iyileştiniz? Yürürken dikişler ağrısı oluyor.. 2 gün oldu bugun 1.gün kaldık hastanede.

Sezaryen dikişime bandaj açıklarında beri kantaron yağı sürüyorum. İyi geleceğini düşünüyorum, daha önce hacamat izlerim kalmamıştı.

Bu arada benim hastanemde de 1 gün kaldık sezaryende. Duruma göre davranacağız dedi doktorum. Değerlerim stabil devam edince taburcu ettiler.

Göğsündeki sertlik içinde lahanayı sarabilirsin. Arkadaşlarım hep o şekilde o sertliği aldıklarını söylemişlerdi. Mastiti bile çözdüler öyle.

Bu arada o kadar tatlıya, yemeğe düşmeye gerek yok süt için. Doktorum bana yulaf ye dedi yoğurt yulaf meyve ara öğün yapıyorum. Kilo sorununuz varsa da iyi gelir hem de daha sağlıklı bir süreç gider. bol yumurta, bol yeşillik ve su. Bir de lullaby diye bir damla kullanıyorum hastaneden verdiler gerçekten süte etkili.

Doktorunuz ne kadar dedi ona bakmak gerek bence. Kilo alımı, sağlığı, günde kaç kere sizi emdiği önemli. Bize ilk doğduğunda 15 ml-30ml arası verebilirsiniz dediler. Ancak her bebeğe göre değişkenlik göstereceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…