Ilk 3 gün benimde gelmedi . Sabret gelirSütü gelmeyen arkadaşlar ne yaptınız? Oğlum baştan çekmiyordu şimdi de çekiyor süt yok. Süt kanalların açık dedi doktor. Şimdi eve geldik elektrikli pompayı denedim biraz ucu belli oldu ama yine yetersiz yok gibi.
Geçmiş olsun canım bende 4 gün önce sezeryanla doğum yaptım 4. Gün birden geldi süt öyle böyle değil taş gibi oldu ve kocaman oldu. Bugün emzirme danışmanı çağırdım sertlikleri emzirirken masajla çözmeye çalıştı baya acılı oldu ama 3-4 hün böyle acıyla emziricem 2 saatte bir veya makineyle sağıcam. Sertlikler gidince bir daha aynı sıkıntı olmazmışYok canım geçmedi. Valla morelim o kadar kötüki hergun aglamakliyim hem agrisi hem bebeğimin ememesi. Perşembeye kadar geçmezse görünücem bakalım. Makinayla sağmaya çalışıyorum malesef süt gelmiyo gelse halbuki rahatlicam simdu agrisi gitsin diye buz tutuyorum. Böyle o kadar çok zorki anlatamam bebeklemi ugrasimi diğer oglumlAmi evlemi anlamadım çok farklı psikolojideyim şuan
Hiç korkma saatlerce sancı çekmektense açılması için suni sancı en iyisi korkulcak gibi değildiSuni sanci konusunda korkuttular. Benim de kafam karisik
Şu masaj nasıl oluyoki.naptiysMm hala aynı. Solgar lesitin diye bir ilaç varmış arkadaş burda onu söyledi yarında onu alim diyorumGeçmiş olsun canım bende 4 gün önce sezeryanla doğum yaptım 4. Gün birden geldi süt öyle böyle değil taş gibi oldu ve kocaman oldu. Bugün emzirme danışmanı çağırdım sertlikleri emzirirken masajla çözmeye çalıştı baya acılı oldu ama 3-4 hün böyle acıyla emziricem 2 saatte bir veya makineyle sağıcam. Sertlikler gidince bir daha aynı sıkıntı olmazmış
Canım üzerinde günde 6 taneye kadar içilebilir yazıyor. Ben ilk gün sabah 1 öğlen 1 akşam 1 içtim. Sonra 2 gün günde bir içtim şu an içmiyorum ihtiyaç kalmadı. Ben ankarada güven hastanesine gidiyorum oranın emzirme hemşiresi biz öneriyoruz lesitini dedi. Bende bir yan etki olmadı. Lesitini kadınlar klubunde de konuşmuşlar baya. Ben kesin çözüm yaşadım o yüzden öneriyorum herkese anlatıyorum büyük dert çünkü memedeki sertlik. Dediğim gibi lesitini içersen eğer bir sonraki emzirmende masajlayarak emzir birkaç günde kalmadı benim böyle sertliğim.Canım lesitini günde kaç kez kullandın. Doktorlu tavsiye etti birde hemen etki etti mi ben yarın sabah hemen alim diyom insAllah banada fayda Eder
Bence gidin. Epidural almayı düşünüyorsanız hele zaten çok rahat olur. 5 cm demek doğumun yarısı demek. Ben suni takıldıktan sonra da sancı hissetmedim ta ki doktor suyumu patlatana kadar. Sonra sancılar geldi, şiddetlenince epidural taktırdım doğumhanede de rahatlık oldu.Bacaklarıma az sanci atiyor terliyorum ...sabaha karsi gelemzse sabah gideyim diyorum .az once sumuksu pihti da geldi insallah nisandir
Doğumdan sonra bebekte kilo kaybı normal diye duymuştum. Ödem gidiyor sanırımArkadaslar nasılsnz?
Bebişle ugrasmaktan tele bakamaz oldum
Benım bı derdım var ya
Bebeğim zaten mınık dogdu(2.950) sımdıde kılo kaybedıyo 4. Gun toplamda 200 gram dusmustu 5. Gun 40 gram dahaaranızda bunu yasayan var mı?
Birde emzırdığim halde bebişim sarardı
Ayrı kalmak zorunda kalıcaz diye cok korkuyrm
Yetememezlık hıssı coktu üstüme(((
Hiç Hosgelmedi lohusa depresyonu,en kısa zamanda git inşaAllah
Aynen canım bende 2 saatte bir baktım 2 saati geçti aliyorum kucağıma çünkü bezi kakali oluyor pişik yapio 2 saatte bir değiştirmeden ve şuanda da pişik oldu biraz. Bana hastanede ilk 15 gun çiğ meyve ve baklagiller yeme dediler gaz yapar sıkıntı olur o yüzden bende fazla yememeye calisiyorum sende şimdilik ara ver istersen.İlk hafta saat başı emiyordu canım, şimdi gündüz 1.5 saat, gece 2 saate bir emzirmeye çalışıyorum. Cokcok emip duruyor, iliğimi kuruttu zilli kız
Süt için ekstra bişry yapmadım, meyveyi çok yiyorum sadece. Birde uyuduğum, dinlediğim günler çok oluyor sütüm hissediyorum. Seninde maşallahın var ay, harikasın valla ne güzel onca şeye rağmen bebişe ne güzel bakıyorsun kız
Bizde sabah salona, akşam yatak odasına taşınıyoruz dediğin gibi. Bildiğin kavimler göçü gibi, bir dünya malzeme taşıyoruz her günsavaşa hazırlanır gibi herşey yanımızda
florence nightingale Hastanesi'nde çalışan hemşire bir arkadaşım, plastik cerrahi servisindeki doktorlardan dikiş izleri için ilaç ismi aldı : siliskar jel isminde. Bunuda alacağım ama seninkini de denerim eminim öyledir. Belki iyi gelir.Sezaryen dikişime bandaj açıklarında beri kantaron yağı sürüyorum. İyi geleceğini düşünüyorum, daha önce hacamat izlerim kalmamıştı.
Bu arada benim hastanemde de 1 gün kaldık sezaryende. Duruma göre davranacağız dedi doktorum. Değerlerim stabil devam edince taburcu ettiler.
Göğsündeki sertlik içinde lahanayı sarabilirsin. Arkadaşlarım hep o şekilde o sertliği aldıklarını söylemişlerdi. Mastiti bile çözdüler öyle.
Bu arada o kadar tatlıya, yemeğe düşmeye gerek yok süt için. Doktorum bana yulaf ye dedi yoğurt yulaf meyve ara öğün yapıyorum. Kilo sorununuz varsa da iyi gelir hem de daha sağlıklı bir süreç gider. bol yumurta, bol yeşillik ve su. Bir de lullaby diye bir damla kullanıyorum hastaneden verdiler gerçekten süte etkili.
Almanya'da miydin sen canım? Çocuğun canı iki kere yanmasın diye 2. Kez vermedim zaten gerek görmediler. Açıkçası 1 gün yeterli değil aslında ben 2. Gün öğlene doğru kendime ancak gelebilmiştim bence 2 tam gün hastanede yatmak çok iyi oluyor toparlanmak için.Evet sezeryanda da 1 gece yatırıyor. Ilk topuk kanını hastane aliyor 2. 'yi 5. Gün sağlık ocağı alıyor
Yaaaa kıyamam bende öyle çok yorgun olduğumda sayikliyorum eşimde konuşturuyormus beniBende sen gibi yorgun düşüyorum ya bizim ilk kontrol gelecek ay yapılacak daha çok var bakalım kaç kg olacsk bende elimden geldiğince emziriyom dışarı çıkınca yada misafir gelince mama veriyorum birde gece 1 kez verityorum her gece emziriyom sabaha kadar uykusuz kalıyorum çocuklar eşim okula gidiyor yorgun iş güç temizlik yemek derken zaman geçiyor onlar geliyor tekrar yemek ver yıka bulasitklsti çay yap öyle böyle gece 12 oluyor iki gündür bir yatağa giroyotum 2saat keisntisiz uyuya kalıyorum o ara bebek ağlıyor mu ne yapıyor bilmiyorum eşimin kulağı üstünde oluyor eşimde beni uyandırıyor bende gördüğüm rüyaları ona anlatıyorum sayikliyirumsabah uyanınca hiç birşey hatırlamıyorum
Bende küçük bir sepete bebeğin bezlerini ıslak mendilini emzigini göğüs pompasını silikon meme ucu krem benim sgri kesici vitaminler bebeğin müsli bezleri bereleri içinde elimin altındagece gündüz yanımda ayrmiyom
Benim anlamadığım sen şimdi 1 ay sonra yine ameliyat mı olacsksin genel anestezi li mi rahmindeki dikişler mi slinacak nasıl olacak yine karnın mi kedilecek ve neden yapacaksın ki
Evet canım galiba da inşallah bundan sonra daha dikat edicem bu günde dediğin gibi yazma dikkat etik insallahngece de uyur da uyutur biziCsnim bebekler çok üşür kansızlar elinden geldiğince sicsk tut giydircmidesini usutmesin çorapları her daim ayağında olsn , az kusuyorsa belki gazdan dolayıdır
Vala bende kendime hayret etim.inan üç gündür onunla yatıp kalkiyorymO naisl kız ben dayanamıyom korseyesen niye bu kadar giyiyon dayanıyon . Sezeryrn de de kullanan var ama ben takmadım benimki göğüs altına kadar di korse çekiyordum tuvalete gidip çıkarmak eziyetti çok dardı aşağı indiren kadar dikislerden korkuyordim çıkardım yarım saat zar zor dayandim
Ay sevinmeyip ne yapalım ne zor valaBende seviniyordum ay ne güzel kabız olmadım diyeabandım kayısıya, yiyorum sürekli. İnşallah sorunsuz atlatırız canım benim, Allah herkese kolaylık versin
Bencede 2 gece olmali ama aksilik olur 2. Geceye kalirsan ekstra ücret ödüyorsun bir de yok ben Turkiye'deyimAynen canım bende 2 saatte bir baktım 2 saati geçti aliyorum kucağıma çünkü bezi kakali oluyor pişik yapio 2 saatte bir değiştirmeden ve şuanda da pişik oldu biraz. Bana hastanede ilk 15 gun çiğ meyve ve baklagiller yeme dediler gaz yapar sıkıntı olur o yüzden bende fazla yememeye calisiyorum sende şimdilik ara ver istersen.
Annemde yardım ediyor canım yoksa nerdeeeeee yemekleri o yapıyor bende çocuklarla ilgileniyorum ama büyük olan biraz delirtmek üzere beni
Ben direk salona çöktum beşikte burda. Hatta sabah kalkiyorum 10 tane bezi hazırlayıp çocuğun yatağına koyuyorum oradan alması kolay oluyor. Bir iki yedek kıyafetinde yatağına koyuyorum el altında olsun diye. Alt açma ortusude yatağının kenarında duruyor. Herşeyi hazırlıyorum, gardımı alıyorum ondan sonra yansın geceler Pelinsu eceler aman sabahlar olmasin
florence nightingale Hastanesi'nde çalışan hemşire bir arkadaşım, plastik cerrahi servisindeki doktorlardan dikiş izleri için ilaç ismi aldı : siliskar jel isminde. Bunuda alacağım ama seninkini de denerim eminim öyledir. Belki iyi gelir.
Sadece hoşaf yani kuru üzüm, elma, şeftali gibi meyvelerden az şekerli yapıyor annem sağolsun. Ama dedİgin gibi her sabah yumurta yiyorum, sebze yemeği yapıyor genellikle... İlkinde 9 ay emzirebilmistim bunda daha fazla emzirmeyi düşünüyorum insallah
Almanya'da miydin sen canım? Çocuğun canı iki kere yanmasın diye 2. Kez vermedim zaten gerek görmediler. Açıkçası 1 gün yeterli değil aslında ben 2. Gün öğlene doğru kendime ancak gelebilmiştim bence 2 tam gün hastanede yatmak çok iyi oluyor toparlanmak için.
Yaaaa kıyamam bende öyle çok yorgun olduğumda sayikliyorum eşimde konuşturuyormus beni
Rahim ağzındaki dikisi sezeryan olduğu için almadı, rahim kuculursr daha kolay alırız dedi. Rahmin küçülmesi 1 ayı biliyormuş. İlki normal olmuştu o yüzden 37. Hafta dikişler alınmıştı. Şimdi bu ayın sonunda gidip dikişleri aldiricam canım. Aşağıdan 5 dakikada alıyorlarmis canım, sonrasında çok hafif bir kanama ve sizi seklinde ağrı oluyor canimm. Ama neticede öğlene kadar ancak kendine geliyorsun.
Düzenli emzirdigin halde kilo kaybı devam ediyorsa mama takviyesine başlayabilirsin. Bazen ne yaparsak yapalım yetmiyor. Benim ilkinde öyle oldu saatlerce emziriyordum ama yarim kilo verdi ve uzun süre doğum kilosunu yakalayamadı çok uğraştık sonra kilo alsın diye. Yoğun mama takviyesiyle 23. Gün zor ulaştı doğum kilosuna normalde en geç 15. Gün ulaşmasını bekliyor doktorlar. Emmeyi bırakır diye korkuyorsa beslenme sondasıyla ver mamayı ben ilk zamanlar öyle verdim zaten emmenin tadını alınca bırakmıyorlar hem meme hem mama devam edebiliyorsunArkadaslar nasılsnz?
Benım bı derdım var ya
Bebeğim zaten mınık dogdu(2.950) sımdıde kılo kaybedıyo 4. Gun toplamda 200 gram dusmustu 5. Gun 40 gram dahaaranızda bunu yasayan var mı?
İlk etapta kanallar açılsın diye sıcak havlu. Sonra sertlikler çözülsün diye koltukaltına yakın kısımlardan uçlara doğru sertçe masaj yaptı. Baya bi rahatladım ama iki saat sonra yine doldu sertleştiŞu masaj nasıl oluyoki.naptiysMm hala aynı. Solgar lesitin diye bir ilaç varmış arkadaş burda onu söyledi yarında onu alim diyorum
Bende ilk gün çok ağır psikolojik kriz geçirdim inşallah bir daha olmaz 5 günde 400 grama yakın düştü bebişimin kilosu.sarılıkta bugün baya yüksekti yarın doktor randevumuz var hepimiz demek ki aynı şeyleri yaşıyoruzArkadaslar nasılsnz?
Benım bı derdım var ya
Canım üzerinde günde 6 taneye kadar içilebilir yazıyor. Ben ilk gün sabah 1 öğlen 1 akşam 1 içtim. Sonra 2 gün günde bir içtim şu an içmiyorum ihtiyaç kalmadı. Ben ankarada güven hastanesine gidiyorum oranın emzirme hemşiresi biz öneriyoruz lesitini dedi. Bende bir yan etki olmadı. Lesitini kadınlar klubunde de konuşmuşlar baya. Ben kesin çözüm yaşadım o yüzden öneriyorum herkese anlatıyorum büyük dert çünkü memedeki sertlik. Dediğim gibi lesitini içersen eğer bir sonraki emzirmende masajlayarak emzir birkaç günde kalmadı benim böyle sertliğim.
Canım biraz masaj yaptım farklı. Allahima şükürler olsun sağarken süt geldi nasıl rahatladimİlk etapta kanallar açılsın diye sıcak havlu. Sonra sertlikler çözülsün diye koltukaltına yakın kısımlardan uçlara doğru sertçe masaj yaptı. Baya bi rahatladım ama iki saat sonra yine doldu sertleşti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?