2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ahh ah annelik her yönden duygu karmaşası, bi sevinç, bi üzüntü, bolca endişe
Kızlar ya doğum yapan arkadaşları gördükçe ben bı fenalaşıyorum Herkes başka bir şeyden dert yanıyor , doğum sonrası gerçekten bu kadar zor mu böyle oldukça bebeği içimde tutasim geliyor
Ben çok çıkarmak istemiştim biliyorsunuz. Şimdi acaba az daha mı içerde tutsaydım diyorum dertler gözünün önündeyken bitiyor sanıyorsun ama bitmiyormuş tatlı dertler ama dert işte

Kızlar ya doğum yapan arkadaşları gördükçe ben bı fenalaşıyorum Herkes başka bir şeyden dert yanıyor , doğum sonrası gerçekten bu kadar zor mu böyle oldukça bebeği içimde tutasim geliyor
Valla canım gerçekler acıdır . Simdi tadını çıkar gitmediğin yerlere gidin dışarda yemek yiyin sarılın koklaşin

Valla canım gerçekler acıdır . Simdi tadını çıkar gitmediğin yerlere gidin dışarda yemek yiyin sarılın koklaşin
Valla doğru diyorsun canım ben şu son günlerimi biraz daha dolu geçireyim pişman olmamak adina

Diyetisyen kontrolünde diyet yapmanı tavsiye ederim. Hem ac kalmıyorsun hem süt etkilenmiyor hem de sağlıklı kilo veriyorsun çok konforlu gerçekten

15 haftalıkken bardaktan boşalır gibi kanamam oldu. 5 hafta hiç kalkmadan yattım. Merdiven çıkma, wc ve yemek dışında kalkma demisti doktorum. 5 haftadan sonra da yine uzun yürüyüş falan önermiyorum dedi. 32 hafta dolana kadar progestan iğne kullandım. Ilk zamanlar hergün 1 iğne sonra haftada 3 sonra haftada 1 iğne vurulsun.en son 32 hafta dolunca bıraktık çok şükür bugünlere geldik. Benim plasenta aşağıda olduğu için olmuştu kanama 20 haftalık olunca çıktı yukarı

Çok teşekkür ederim cevap için öncelikle
Ben 16 hafta 4 günüm dun oldu peçeteye geldi hastanede iğne vurdular durdu şuan yok başka ilaç fitil igne vermediler yat denildi wc ye sadece kalk dedi 20 hafta gelsin inşallah bana moral oldunuz sağlıkla kucağınıza alin inşallah

Birşey daha danisicam ama kanamaniz ne zaman durdu tekrar oldu mu çok endişeliyim

Zombi gibiyim resmen
Dün gece ağlayınca yanıma yatağa aldım, yatarak emziricektim battaniyesini açtim memeyi tutturmaya çalşırken uyuyaklmışız. 2 saat sonra bi uyandırdı eşim bebek yanımda üstü açık yatıyor. Haliyle üşütmüş nasıl huzursuz ve gazlı anlatamam. Sürekli memede, emiyor kusuyor. Bence karnı da ağrıyor. Aşırı gazlı. Ben açım yorgunum uykusuzum
Ama ne olursa olsun halaaaa çok zevk alıyorum. İyili doğmuş diyorum. Ama son günlerin bol bol yat uyu dinlen, enerji topla.
uykusuz gece is coming yani

Aynı durumdayımmmm. Yalnız değilsinn.
23.00 a denk gelen emzirme 3-4 saat sürüyor. Gün içinde yeten süt nasıl gece yetmiyor diye kafayı yiyordum. Aşırı yoruluyordum. Bana da zorla mama verdirdiler bebeğe. Sadece yatarken 3 gece verdim. Beni daha az emmeye başladı çünkü iyiden biberona alıştı. Kesinlikle mama vericeksen de kaşıkla bardakla ver.
Aktif emmesini sağlamalısın. O lıkır lıkır sesi duy, bizi emzik gibi kullanıyor bebeklerimiz. Meme ucumu ağzından ezilmiş, canı çıkmış bi halde alıyordum. Sürekli sıkıştırıyorum, cimcikleyim emziriyorum iki gecedir. İnat ettim mama vermicem diye. Sütün yetiyor kimseye kulak asmaa. (Kayınvalidem bir günde 5 kere senin sütün mü yetmiyor diye sormuştu) sağma şansın varsa bebeği emzirip uyuttuktan sonra sağ, sen bile şaşıracaksın çıkan süte.
Erkek bebeklerde emmeye düşkünlük oluyor deniyor. Seninki de erkek mi?

Sezaryen doğum yaptım.
Erken doğum oldu ve sağlık problemleri yaşadım üst üste. (kalp, tansiyon beraberinde baygınlık geçirme gibi) bugün 20. Günümüz ve on günlükten sonra tam zamanlı ihtiyaç duymadım eşim yardımcı olduğu ve yemek, ütü vs aşırı beklentisi olmadığı için. 5. Gün itibariyle o da işe gitti zaten. Yan dönebildikten sonra yürümem vs de hareketi kontrollü ettikçe daha da açıldım. Gebeliği neredeyse hep yatarak geçirdim o yüzden tekrar hayata başlamış gibi herşeyi kendim yapmak istedim ama herkes durdurdu.
Ancak biz aynı şehirdeyiz kayınvalidemlerle yürüyerek 5 dk, annemlerle de arabayla 5 dk. İhtiyacım olduğunda(misafir geldiğinde) geldiler. Gün içinde bir iki saat yanımızda durdular, ihtiyaçtan değil de torun sevmeye ama. O aralarda ben de uyumaya çalıştım.
Bulunduğun şehirde arkadaşların falan varsa günde bir saat bile uğrasa birisi 40 gün boyunca birisi yanımda durmalı diye düşünme.

Reactions: The

Yok yok ben çok rahatladım valla
Hayata geri döndüm.
Hamileyken kusmaktan, mide ağrısından, sıcaktan yada hiç bir sebep yokken gece kalkıp gün ağaran kadar ağrı sızı bunalttı içinde oturuyordum. Şimdi en azından yavrucum uyandığı için, kendim iyiyim de oturuyorum.
İnşallah uykusu düzenli olur, sütün bol onun da iştahı iyi olur da zorlanmadan büyütürsün/büyütürüz.
Aylardır rahatça gezemediğim ve yiyemediğim için sürekli restoran restoran gezesim var. Dün 19. Günümüzde gezmeye çıktık bi onda da kayınvalidemlerle denk geldik 40ı çıkmadan gezmeyin çıkmayın dedi

Ya ben çok şükür pek bı zorlanmiyorum ne bileyim , yani elbette rahat rahat yatmayı , atlamayi zıplamayi çok özledim ama doğduktan sonra ben de zombiye dönüşür müyüm veya dikişlerim olursa iyilesmezse diye korkmaya başladım burdaki süt gelmeme durumları da o kadar çok ki ben çok nadir olan bir şey sanıyordum ona da korkmaya başladım hafiften

Ne güzel gezmeye cikmissiniz bence çık canım usutmeyecek şekilde. Yakında havalar da zaten iyice soğur, zorlaşır. 40inin çıkma muhabbetini hiç takma bile

Ben sağıyorum ikisinden 30-40 cc ancak çıkıyor toplam asla arttıramadım sütü

Dikerken ebe enfeksiyon mu var sende nereye iğne atsam aşırı kanıyor filan dedi acaba diyorum enfeksiyondan şüphe duyup dikiş atmasın diye daha dayanıklı dikiş mi attı ne bileyim
Bana da yaz olur mu kuzum
Bende de enfeksiyon vardı öyle birşey demdi ana canım benim ki de sanki aynı yere üç defa atmış gibi duruyor belki dediğin gibi tutması içindir birtanem gittim normal dedi gayete kendi düşüncel dedi canım patlatma sadece dedi kadını ağrı iylesiyir demekmis

Benim içerde var mı bilmiyorum canım var galiba dışarda iki tane var kendi kendine atacakmis galiba ‍♀

Bana krem falan vermedi bu günde sordum gerek yok dedi dikkat et sadece dedi okadar normalmiş ağrı kaşıntı iyleşiyor dedi ay inşalalh biran önce geçer canım ya tek duam o

Sıcak tutarsan hemencik gazı da geçer canım inşallah, üzülme birşeycik olmaz. Bizde insanız, arada uyuyup kalmamız çok normal. Bende geceleri alarmı kapatıp uyuyorum sürekli, gözümü açamıyorum. Öyle tatil geliyor ki uyku en son çocuğun sesine uyanıp kalkıp emziriyorum
Kızlar buraya en son sancılarım var diye yazmıştım bende dün öğle saatlerinde oğlumu normal doğumla kucağıma aldım Elhamdülillah
Maşallah canım, gözün aydın, sağlıkla büyüt inşallah

Buna sevindim canım ya. Çünkü benim annem gelemeyecek, kv gelecek ve en azami şekilde durmasını istiyorum, fazlasında kesinlikle gözüm yok. Annemle de ayni şehirdeyiz , çok yakın degiliz ama birkaç günde bir uğrayabilir.. İnşallah çok ihtiyaç duymam birine

Ben sağıyorum ikisinden 30-40 cc ancak çıkıyor toplam asla arttıramadım sütü
Yemene dikkat ediceksin. Benden de 60 çıkıyor. Bebeğin ihtiyacı okadar zaten. Benki gün yorgunluk uykusuzluktan yemek yemeyi unuttum. Sütüm kesildi. Bildiğin bitti. Bi poşet sağılmış sütüm vardı onu içirdim acilen. Deli gibi yemek yiyorum. Bormalde zayıf çelimsiz biriydim. Süt olsun diye besiye çekiyorum kendimi

Emzirmeye 11.30 da başladım hala devam ediyor. Ağlıyor iki çekip bırakıyor. Emzik gibi kullanıgor beni.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…