2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar doktordan geldim. Baştan sona yaşadıklarımı anlattım. Muayene etti önce. İçteki dikişlerimin ipi çok kalınmış ve çok uzun bırakılmış ipleri. Dikişleri söküp aldı hepsini. Eli o kadar hafifti ki ilk kez çatal masasına çıkınca kendimi kasmadım. Bu arada bu yırtık değil kesik atmışlar dedi. Kestiğin durumu gayet iyi, düzgün bir kesik, kolay iyileşir canını sıkma dedi. Dış dikişlerin açıldığı için, içerideki dikişler havayla temas edince etkisini yitirir, eti birleştirici etkisi kalmaz dedi. Doktor niye bu dikişleri almamış kontrolde, bunları istediğin kadar kuru tut, içerden nemlendiği ve hava aldığı için zamanla enfeksiyon yapar dedi.

2 tane krem verdi. Birisi probiyotikli özel bir krem, vajinal bölge için özel dedi. İyileşmeyi hızlandırır dedi. Günde bir saat sarı ışığa tut bu bölgeyi. Sarı ışığın hücreleri canlandırıcı özelliği var dedi. Bu da hücreleri harekete geçirip iyileşmeye yardımcı oluyormuş.

Dikiş atmayacak, atılsa da dikiş tutmazmış. Önce iç kısmın iyileşip kendi kendini toparlamasını beklememiz gerekli dedi. En geç 6 aya kadar burası kendini toparlar, %80 oranında iyileşir eski haline gelir dedi. Yara tamamen iyileşince ufak bir açıklık kalır dedi. Bu senin hayatına, ilişkine engel olmaz dedi. Estetik açıdan kafana takarsan eğer estetik ameliyat yaparız oraya dedi. Yara tamamen iyileşip dokular kendini toplayınca etinde hafif bir göçüklük olabilir. Bunu dert edersen oraya dolgu yaparız dedi.

Özetle kızlar krem kullanıp dikkat etmeye devam edicem. Anladığım kadarıyla orası normal bir açık yara gibi kendi kendine iyileşip toparlanacak, kalabilecek açıklık kısmı için de estetik dikiş yapılacak. Haftaya çarşamba tekrar kontrole çağırdı, gidince iyice öğreneceğim herşeyi.

Hâlâ içim rahat etmese de eskiye göre daha iyi hissediyorum. Şimdi de bebişin gaz sancıları başladı, onunla uğraşıyoruz. Bu gittiğim doktor bitkisel bir gaz damlası verdi, eczane 5de getirecek gidip alacağım. İnşallah iyi gelir. Bizde durumlar böyle. Toparlanmaya çalışıyorum

Emzirmeye 11.30 da başladım hala devam ediyor. Ağlıyor iki çekip bırakıyor. Emzik gibi kullanıgor beni.
Bizde öyleyiz iki gündür ya. Emiyor iki dakika, sonra bırakıyor ağlıyor. Tekrar memeye yapışıyor, uyuyor. Ayırmaya çalıştığım anda emmeye başlıyor. Emzik gibi kullandığı için tekrar göğüs uçlarım acımaya başladı

Kizlar iki üç gündür çok sık büyük tuvalete çıkar oldum beslenmemde değişen bir şey olmadı bu hafta hiç kiloda almamışım hatta kilo kaybı yaşamışım bi problem olabilir mi ? Yarın doktora soracağım ama sizdende yaşayan varsa diye sormak istedim

Şimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.

İyi bir doktora denk gelmene çok sevindim güzel güzel açıklamış artık stres yapma bence bebeğine odaklan doktor herşeyin çözümünü sunmuş ama önce zaman

İyi bir doktora denk gelmene çok sevindim güzel güzel açıklamış artık stres yapma bence bebeğine odaklan doktor herşeyin çözümünü sunmuş ama önce zaman
Çok şükür iyi bir doktor buldum ama kafamı kurcalayan şey neden tekrar dikiş atılmıyor dikişleri açılan herkes mi yaranın kendi kendine iyileşmesini bekliyor anlamadım. Doktor kendi kendine iyileşecek dedi ama kafamdaki dikiş atılsın, hemen iyileşsin düşüncesini atamıyorum. Bilmiyorum iyi değilim

Ilk oğlumda bende senin bu yaşadıklarınin hepsini yaşadım. Malesef zamanla düzelebilecek birşey

İnşallah kolay geçirirsin süreci.
Bir de kendini psikolojik olarak hazırla kendş annen de olsa, kayınvaliden de olsa bebeğini kıskanma. Bazı keskin çizgileri ilk günlerde yapma sevecekler fikir verecekler he de geç ilk süreci geçirince kendi bildiğini okursun.

Ben gazı bende çıkmıyor, annemin kucağında çıkıyor diye çok kıskanıp ağlamıştım gizli gizli. Hâlâ da bende gaz çıkarmıyor çocuk, annemin kucağına gidince ne var ne yok çıkarıyor ağzından poposundan

Aynı ben canım mama da veriyorum yatmıyor meme üstünde emiyor 1 sat öyle yatıyor gece hep emiyo uyumuyor uyuya kalmıo
Ama gündüz yatıyo emziryom sıkıntı etmiyo
Çok uykusuzum 1hafts
Enteresan cidden bizim bebekler gece bebeği heralde ben mamayı verince sakinleşip uyuyor yani cidden aç olduğu doğru benimkinin. Az mı veriyorsun acaba mamayı? Benimki 1 haftalıkken 60 ml mama verebilirsin dediler bana. 60 verince susuyor ve uyuyor.
Meme reddi yapar diye vermeyin diyorlar sanırım. Bakalım dediğin gibi mama ve meme beraber gideceğiz. Ben sırf mamayla büyüdüm öcü gözüyle bakmıyorum o yüzden hayırlısı artık.
Benimki kız ben zıbınla bırakıyorum emzirirken, sıcakta uykusu geliyormuş hastanede öyle dediler. Hatta uyanmazsa ıslak pamukla yüzünü ayaklarını siliyorum. Bana direk doktor dedi emzirdikten sonra durmuyor aranıyor ağlıyorsa açtır diye o yüzden direnmeden veriyorum mamayı gece 1 kez. Dediğin gibi 3-5 saat emzirdiğim oluyor çünkü. Dün gece bir kez mama verdim ağlayıp aranıyor diye, sonra gece emzirmesinde baya uzun emdi ama uyumuyordu. Eşim inat etti verdirtmedi sonunda memede uyuyakaldı. Bakalım hayırlısı 40 ımız bir çıksaydı.

Sağol canım yazdığın için inşallah düşer artık bir daha oramı buramı açmak istemiyorum
Kızlar buraya en son sancılarım var diye yazmıştım bende dün öğle saatlerinde oğlumu normal doğumla kucağıma aldım Elhamdülillah
Hadi gözün aydın canım Allah bağışlasın
Kuzum doğum yaklaştı demek ki bi uygulamada okumuştum doğum yaklaştıkça bebek iyice aşağı indiğinden bağırsaklar daha iyi çalışırmış hatta ishal olunurmuş bu durumda anne kilo kaybı yaşayabiliyormuş endişe etme bence tedbirli ol her an gelebilir bücür

Dikiş mevzusunu düşünme.
Olacak olsa bile en hızlı şekilde geçer.
Ben sezaryen olursa anestezi çeşitleri diye internette arama yaptığım hafta sezaryen oldum gerçi normalden daha iyi olduğunu düşünüyorum artık. Süreci iyi geçirdiğimden dolayı belki de.
Sütte inşallah gelir. Süt arttırıcı damla vs muhakkak yanına al. Bana ameliyattan sonra içtiğim ilk suyla verdiler geldi de çok şükür. Memene uyarı gönder şimdiden. Ara ara süt yada sıvı geliyor mu şimdiden. Bir de mama takviyesi verirsin enjektörle dert etme.

Reactions: The

Ay bende de çıkmıyor emzirip emzirip verdim anneanneye, babanneye, babaya :) elin kolun dinlensin zaman içinde biz de çıkarmayı öğreneceğiz. Hazır yanımızdayken yapsınlar diye düşündüm hep. Eşim beni tanıdıpı için böyle şeyleri takmamam için doğum öncesinde resmen terapi yaptı sürekli

Ay hadi inşallah sebebi budur

Bunu deneyeym inşaAllah
Çünkü git gide güçlü cekmeyi bırakıyo
Valla bnde pes ettm canım
Biberon kullanmasak iyiydi ama genzıne kactı bı kac kez korktum basladık mamaya
Hıc kılo kaybınız oldu mu?
Kızlar ya doğum yapan arkadaşları gördükçe ben bı fenalaşıyorum Herkes başka bir şeyden dert yanıyor , doğum sonrası gerçekten bu kadar zor mu böyle oldukça bebeği içimde tutasim geliyor

Üstüne bastın
Ya dogup yanında olması müthiş hele ki gebeliğin riskli gebelıkse:)) ama hersey yolundaysa bırak kalsn son zamana kadar içeride
Benım kızımın aniden suyu bitti ve suyum gelmedıgı halde boyle bı tablo olustu acılen gununden 5 gun once sezaryene aldılar mınık dıgdu kızım bıde kılo kaybı oldu arkasından sarılık ama onlar için hepsıne deger içinde saglıkla buyusun:))

Ben sağıyorum ikisinden 30-40 cc ancak çıkıyor toplam asla arttıramadım sütü
Benımde ya 7. Gunum bugun 2 memeden 30-40 cıkıyo ve gogus uclarım yara pompa kullanamıyorm elle sagıyrm
Göğüslerimi mıncıklamaktan bı hal oldum

Diyetisyen kontrolünde diyet yapmanı tavsiye ederim. Hem ac kalmıyorsun hem süt etkilenmiyor hem de sağlıklı kilo veriyorsun çok konforlu gerçekten
Evet canım dediğin gibi olsa daha iyi olur zaten dünden beri kilomu bıraktım bebeğim sürekli ağlıyor gazi var galiba çıkarıyor ama doğru düzgün geceden beri uyumamış perişan oldum
Şimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.
Bende o haldeyim Mahf oldum şimdiden başladı benim daha 10 . Gun
Bende aynı şekildeyim yemek bile yemek istemiyorum, sadece uyumak istiyorum ama durmuyor bebek, huzursuzlanıp duruyor.
Bende cay içerken ağladım sinirlerim bozuldu .başımı kasiycı vakit sabahtan beri bi kere tek tuvalete gitim afedersin
Sağol canım yazdığın için inşallah düşer artık bir daha oramı buramı açmak istemiyorum
Sende sağol canım inşalalh ya vala bende bu güne kadar hep korktum bi kere bile altan muayne yapmadım en son bana gel çayına bakalım nasıl diye randev7 aldım ayın 10 da 6 sında doğum yaptim o yüzden mutluyum şimdi de duserse gitmiycem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…