- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Bizde öyleyiz iki gündür ya. Emiyor iki dakika, sonra bırakıyor ağlıyor. Tekrar memeye yapışıyor, uyuyor. Ayırmaya çalıştığım anda emmeye başlıyor. Emzik gibi kullandığı için tekrar göğüs uçlarım acımaya başladıEmzirmeye 11.30 da başladım hala devam ediyor. Ağlıyor iki çekip bırakıyor. Emzik gibi kullanıgor beni.
Şimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.Bizde öyleyiz iki gündür ya. Emiyor iki dakika, sonra bırakıyor ağlıyor. Tekrar memeye yapışıyor, uyuyor. Ayırmaya çalıştığım anda emmeye başlıyor. Emzik gibi kullandığı için tekrar göğüs uçlarım acımaya başladı
Bende aynı şekildeyimŞimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.
İyi bir doktora denk gelmene çok sevindim güzel güzel açıklamış artık stres yapma bence bebeğine odaklan doktor herşeyin çözümünü sunmuş ama önce zamanKızlar doktordan geldim. Baştan sona yaşadıklarımı anlattım. Muayene etti önce. İçteki dikişlerimin ipi çok kalınmış ve çok uzun bırakılmış ipleri. Dikişleri söküp aldı hepsini. Eli o kadar hafifti ki ilk kez çatal masasına çıkınca kendimi kasmadım. Bu arada bu yırtık değil kesik atmışlar dedi. Kestiğin durumu gayet iyi, düzgün bir kesik, kolay iyileşir canını sıkma dedi. Dış dikişlerin açıldığı için, içerideki dikişler havayla temas edince etkisini yitirir, eti birleştirici etkisi kalmaz dedi. Doktor niye bu dikişleri almamış kontrolde, bunları istediğin kadar kuru tut, içerden nemlendiği ve hava aldığı için zamanla enfeksiyon yapar dedi.
2 tane krem verdi. Birisi probiyotikli özel bir krem, vajinal bölge için özel dedi. İyileşmeyi hızlandırır dedi. Günde bir saat sarı ışığa tut bu bölgeyi. Sarı ışığın hücreleri canlandırıcı özelliği var dedi. Bu da hücreleri harekete geçirip iyileşmeye yardımcı oluyormuş.
Dikiş atmayacak, atılsa da dikiş tutmazmış. Önce iç kısmın iyileşip kendi kendini toparlamasını beklememiz gerekli dedi. En geç 6 aya kadar burası kendini toparlar, %80 oranında iyileşir eski haline gelir dedi. Yara tamamen iyileşince ufak bir açıklık kalır dedi. Bu senin hayatına, ilişkine engel olmaz dedi. Estetik açıdan kafana takarsan eğer estetik ameliyat yaparız oraya dedi. Yara tamamen iyileşip dokular kendini toplayınca etinde hafif bir göçüklük olabilir. Bunu dert edersen oraya dolgu yaparız dedi.
Özetle kızlar krem kullanıp dikkat etmeye devam edicem. Anladığım kadarıyla orası normal bir açık yara gibi kendi kendine iyileşip toparlanacak, kalabilecek açıklık kısmı için de estetik dikiş yapılacak. Haftaya çarşamba tekrar kontrole çağırdı, gidince iyice öğreneceğim herşeyi.
Hâlâ içim rahat etmese de eskiye göre daha iyi hissediyorum. Şimdi de bebişin gaz sancıları başladı, onunla uğraşıyoruz. Bu gittiğim doktor bitkisel bir gaz damlası verdi, eczane 5de getirecek gidip alacağım. İnşallah iyi gelir. Bizde durumlar böyle. Toparlanmaya çalışıyorum
Çok şükür iyi bir doktor buldum ama kafamı kurcalayan şey neden tekrar dikiş atılmıyorİyi bir doktora denk gelmene çok sevindim güzel güzel açıklamış artık stres yapma bence bebeğine odaklan doktor herşeyin çözümünü sunmuş ama önce zaman
Ilk oğlumda bende senin bu yaşadıklarınin hepsini yaşadım. Malesef zamanla düzelebilecek birşeyÇok şükür iyi bir doktor buldum ama kafamı kurcalayan şey neden tekrar dikiş atılmıyordikişleri açılan herkes mi yaranın kendi kendine iyileşmesini bekliyor anlamadım. Doktor kendi kendine iyileşecek dedi ama kafamdaki dikiş atılsın, hemen iyileşsin düşüncesini atamıyorum. Bilmiyorum iyi değilim
Buna sevindim canım ya. Çünkü benim annem gelemeyecek, kv gelecek ve en azami şekilde durmasını istiyorum, fazlasında kesinlikle gözüm yok. Annemle de ayni şehirdeyiz , çok yakın degiliz ama birkaç günde bir uğrayabilir.. İnşallah çok ihtiyaç duymam birine
Seninde mi dikişlerin açılmıştı canım?Ilk oğlumda bende senin bu yaşadıklarınin hepsini yaşadım. Malesef zamanla düzelebilecek birşey
Ben gazı bende çıkmıyor, annemin kucağında çıkıyor diye çok kıskanıp ağlamıştım gizli gizli. Hâlâ da bende gaz çıkarmıyor çocuk, annemin kucağına gidince ne var ne yok çıkarıyor ağzından poposundanİnşallah kolay geçirirsin süreci.
Bir de kendini psikolojik olarak hazırla kendş annen de olsa, kayınvaliden de olsa bebeğini kıskanma. Bazı keskin çizgileri ilk günlerde yapma sevecekler fikir verecekler he de geç ilk süreci geçirince kendi bildiğini okursun.
Enteresan cidden bizim bebekler gece bebeği heraldeAynı ben canımmama da veriyorum yatmıyor meme üstünde emiyor 1 sat öyle yatıyor gece hep emiyo uyumuyor uyuya kalmıo
Ama gündüz yatıyo emziryom sıkıntı etmiyo
Çok uykusuzum 1hafts
Meme reddi yapar diye vermeyin diyorlar sanırım. Bakalım dediğin gibi mama ve meme beraber gideceğiz. Ben sırf mamayla büyüdüm öcü gözüyle bakmıyorum o yüzden hayırlısı artık.Ara sıra böyle duygu karmaşası yaşıyoruz ya. Bende öyleyim. Bir ağlıyorum, bir gülüyorum, iyice sıyırdım gibi aklımı40 çıkınca düzelirim diye gün sayıyorum resmen. Atlatıcaz inşallah canım
Benim de içerde dikişim var canım. Ben iki tane görüyorum, düşün yaram o kadar açıkama eriyen dikiş mi, kendi kendine mi atacak bilmiyorum.
Bana kremi enfeksiyondan sonra verdi, bazılarına direk dikiş atıldıktan sonra da veriyormuş canım doktorlar. Batikon yapıp temiz tutuyorsan bence yeterli olur gibi. Temiz ve kuru tutsan, Batikona devam etsen çabucak iyileşir inşallah. Ben çok çektim dikiş ten, hâlâ çekiyorum o yüzden kimi görsem uyarıyorum. Kimse çekmesin bu zorlukları diye
Benim de içerde dikişim var canım. İki tane görüyorum, ipleri de bayağı kalın duruyor. Eriyecek mi yoksa duracak mı bilmiyorum. İşte dikiş atarken bilgi verseler böyle böyle diye, bizde düşünüp durmayacağız ya.
Canım doktorun emzik verme demiş gerçi ama ben emziğin çok faydasını gördüm. Benim de eşim emziğe karşı. Verme alıştırma diyor ama bazen gece durmuyor, ya da gündüz. Sürekli emmek istiyor, memeddn ayrılmak istemiyor doyduğu halde. Emzipi veriyorum, kendi bir süre emip uyuya kalıyor. Emziği de atıyor ağzından.
Bazı bebekler gece aktif oluyor, seninki de öyle mi acaba? Mama da sakinleşip uyuyorsa biraz geceleri mama+meme git bakalım. İnşallah düzene biner canım
Oy oy maşallah çok sevindimfazla fazla olsun da bebiş emsin şifa olsun
Ay sorma bende kıyafetime çıkan süt lekesine bakıp bakıp duygulanıyorum bazen
Benimki kızAynı durumdayımmmm. Yalnız değilsinn.
23.00 a denk gelen emzirme 3-4 saat sürüyor. Gün içinde yeten süt nasıl gece yetmiyor diye kafayı yiyordum. Aşırı yoruluyordum. Bana da zorla mama verdirdiler bebeğe. Sadece yatarken 3 gece verdim. Beni daha az emmeye başladı çünkü iyiden biberona alıştı. Kesinlikle mama vericeksen de kaşıkla bardakla ver.
Aktif emmesini sağlamalısın. O lıkır lıkır sesi duy, bizi emzik gibi kullanıyor bebeklerimiz. Meme ucumu ağzından ezilmiş, canı çıkmış bi halde alıyordum. Sürekli sıkıştırıyorum, cimcikleyim emziriyorum iki gecedir. İnat ettim mama vermicem diye. Sütün yetiyor kimseye kulak asmaa. (Kayınvalidem bir günde 5 kere senin sütün mü yetmiyor diye sormuştu) sağma şansın varsa bebeği emzirip uyuttuktan sonra sağ, sen bile şaşıracaksın çıkan süte.
Erkek bebeklerde emmeye düşkünlük oluyor deniyor. Seninki de erkek mi?
Sağol canım yazdığın için inşallah düşer artık bir daha oramı buramı açmak istemiyorumBende de enfeksiyon vardı öyle birşey demdi ana canım benim ki de sanki aynı yere üç defa atmış gibi duruyor belki dediğin gibi tutması içindir birtanemgittim normal dedi gayete kendi düşüncel dedi canım patlatma sadece dedi kadını ağrı iylesiyir demekmis
Hadi gözün aydın canım Allah bağışlasınKızlar buraya en son sancılarım var diye yazmıştımbende dün öğle saatlerinde oğlumu normal doğumla kucağıma aldım Elhamdülillah
Kuzum doğum yaklaştı demek ki bi uygulamada okumuştum doğum yaklaştıkça bebek iyice aşağı indiğinden bağırsaklar daha iyi çalışırmış hatta ishal olunurmuş bu durumda anne kilo kaybı yaşayabiliyormuş endişe etme bence tedbirli ol her an gelebilir bücürKizlar iki üç gündür çok sık büyük tuvalete çıkar oldum beslenmemde değişen bir şey olmadı bu hafta hiç kiloda almamışım hatta kilo kaybı yaşamışım bi problem olabilir mi ? Yarın doktora soracağım ama sizdende yaşayan varsa diye sormak istedim
Ya ben çok şükür pek bı zorlanmiyorum ne bileyim , yani elbette rahat rahat yatmayı , atlamayi zıplamayi çok özledim ama doğduktan sonra ben de zombiye dönüşür müyüm veya dikişlerim olursa iyilesmezse diye korkmaya başladımburdaki süt gelmeme durumları da o kadar çok ki ben çok nadir olan bir şey sanıyordum ona da korkmaya başladım hafiften
Ne güzel gezmeye cikmissinizbence çık canım usutmeyecek şekilde. Yakında havalar da zaten iyice soğur, zorlaşır. 40inin çıkma muhabbetini hiç takma bile
Ben gazı bende çıkmıyor, annemin kucağında çıkıyor diye çok kıskanıp ağlamıştım gizli gizli. Hâlâ da bende gaz çıkarmıyor çocuk, annemin kucağına gidince ne var ne yok çıkarıyor ağzından poposundan
1 saat uyku sonrası çığlıkla uyandıŞimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.
Ay hadi inşallah sebebi budurSağol canım yazdığın için inşallah düşer artık bir daha oramı buramı açmak istemiyorum
Hadi gözün aydın canım Allah bağışlasın
Kuzum doğum yaklaştı demek ki bi uygulamada okumuştum doğum yaklaştıkça bebek iyice aşağı indiğinden bağırsaklar daha iyi çalışırmış hatta ishal olunurmuş bu durumda anne kilo kaybı yaşayabiliyormuş endişe etme bence tedbirli ol her an gelebilir bücür
Ewt benim birde dikislerim baya fazlaydı. Bana hiç dememislerdi pansuman yap kontrole gel devlet hastansi gerçekten rezil bi yer . Bu ıkincisinde gerçekten herşey çok rahat özenliydi ıyiki özele gitmişim diyorumSeninde mi dikişlerin açılmıştı canım?
Bunu deneyeym inşaAllahEczanelerde satılıyor beslenme sondası adı. Numaraları var en küçük numarayı alabilirsin ucuna da şırınga alacaksın. Istediğin boy al. Büyük alırsan tek seferde mamayı sığdırabilirsin kucuk alirsan birkac tur olur. Bir de flaster bant al. Mamayı hazırlayınca şırınganın içine çek şırıngaya sondayı tak sondanın ucunu meme ucuna denk gelecek şekilde flaster bantla mememe yapıştır ucunu çok uzun bırakma meme ucu ile aynı hizada olsun yeter. Emzirmeye başla hem meme hem sondanın ucu bebeğin ağzında olacak zaten çektikçe göreceksin şırıngadan mamanın nasıl gittiğini. Ilk birkaç denemede zorlanabilirsin ama doğru tutmaya alışınca cork cork çekiyor mis gibi doyuyor karnı bebişin hem de seni emmiş oluyor
Valla bnde pes ettm canımSorma canım ya pazartesi günü çocuğun eli kolu tutmadı Allahım korusun adeta ölü gibiydi. Yüzü sapsarı kesildi. Sonra burda hastaneye gittik icapcı doktor gelmedi bile test yapılsın demiş sadece. Eşimde bende pinpiriklendik korktuk hadi dedi gidelim acıbademe. Gece 12 gibi çıktık acıbademe gittik 1 saat yol. Acilde çok ilgilendiler ve sarılık 15 çıkınca dediler fototerapi verilecek günlük yatış 3500 tl kabul mü. Bizde mecburuz çocuğumuz için tamam dedik çaresiz hissettik o an çocuk öyle kötü oluncaRabbim yaşatmasın hiçbirimize yarın içinde dr ile konuştum ben burada yaşamıyorum 1 saat uzaktan geliyorum dedim o da sağolsun kendi ilçe de test yaptır sonucu at bana gerek olrsa ben gelin derim yine yatış yaparız dedi. Bakalım yarın inş düşmüştür sarılığı
Kızlar ya doğum yapan arkadaşları gördükçe ben bı fenalaşıyorumHerkes başka bir şeyden dert yanıyor , doğum sonrası gerçekten bu kadar zor mu böyle oldukça bebeği içimde tutasim geliyor
Benımde yaBen sağıyorum ikisinden 30-40 cc ancak çıkıyor toplam asla arttıramadım sütü
Evet canım dediğin gibi olsa daha iyi olur zaten dünden beri kilomu bıraktım bebeğim sürekli ağlıyor gazi var galiba çıkarıyor ama doğru düzgün geceden beri uyumamış perişan oldumDiyetisyen kontrolünde diyet yapmanı tavsiye ederim. Hem ac kalmıyorsun hem süt etkilenmiyor hem de sağlıklı kilo veriyorsun çok konforlu gerçekten
Bende o haldeyim Mahf oldum şimdiden başladı benim daha 10 . GunŞimdi bıraktım kucağımdan. 11.30 da başlayıp 15.00 da uyudu. Gece 4 saat uyudum zaten bitik durumdayım.
Bende cay içerken ağladım sinirlerim bozuldu .başımı kasiycı vakit sabahtan beri bi kere tek tuvalete gitim afedersinBende aynı şekildeyimyemek bile yemek istemiyorum, sadece uyumak istiyorum ama durmuyor bebek, huzursuzlanıp duruyor.
Sende sağol canım inşalalh ya vala bende bu güne kadar hep korktumSağol canım yazdığın için inşallah düşer artık bir daha oramı buramı açmak istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?