Evet dikiş yarı iyileşmiş dokuya atılmaz enfeksiyon geçsin diye beklerken birde attığını fark edene kadar iyileşti o kesiklerin uçları dikişin tutması İçin iki kısımın taze yara olması lazımki birbirne kaynaşsın arada doku oluşsunÇok şükür iyi bir doktor buldum ama kafamı kurcalayan şey neden tekrar dikiş atılmıyordikişleri açılan herkes mi yaranın kendi kendine iyileşmesini bekliyor anlamadım. Doktor kendi kendine iyileşecek dedi ama kafamdaki dikiş atılsın, hemen iyileşsin düşüncesini atamıyorum. Bilmiyorum iyi değilim
Benim 15 gün oldu 7. Gün benim 10 cc ancak çıkmıştıBunu deneyeym inşaAllah
Çünkü git gide güçlü cekmeyi bırakıyo
Valla bnde pes ettm canım
Biberon kullanmasak iyiydi ama genzıne kactı bı kac kez korktum basladık mamaya
Hıc kılo kaybınız oldu mu?
Üstüne bastın
Ya dogup yanında olması müthiş hele ki gebeliğin riskli gebelıkse:)) ama hersey yolundaysa bırak kalsn son zamana kadar içeride
Benım kızımın aniden suyu bitti ve suyum gelmedıgı halde boyle bı tablo olustu acılen gununden 5 gun once sezaryene aldılar mınık dıgdu kızım bıde kılo kaybı oldu arkasından sarılıkama onlar için hepsıne deger içinde saglıkla buyusun:))
Benımde ya7. Gunum bugun 2 memeden 30-40 cıkıyo ve gogus uclarım yara pompa kullanamıyorm elle sagıyrm
Göğüslerimi mıncıklamaktan bı hal oldum
Mecbur başladık biberona canım öyle düşün çocuğumuzun iyiliği için. Kilo kaybı oldu doğduktan 2 gün sonra 292 gr verdi zaten 2600 doğmuştu. Şuan 2500 civarı yani toparladı az buçuk.. Bu arada sarılık testi şükür iyi çıktı 8e düşmüş sarılık 12'denBunu deneyeym inşaAllah
Çünkü git gide güçlü cekmeyi bırakıyo
Valla bnde pes ettm canım
Biberon kullanmasak iyiydi ama genzıne kactı bı kac kez korktum basladık mamaya
Hıc kılo kaybınız oldu mu?
Üstüne bastın
Ya dogup yanında olması müthiş hele ki gebeliğin riskli gebelıkse:)) ama hersey yolundaysa bırak kalsn son zamana kadar içeride
Benım kızımın aniden suyu bitti ve suyum gelmedıgı halde boyle bı tablo olustu acılen gununden 5 gun once sezaryene aldılar mınık dıgdu kızım bıde kılo kaybı oldu arkasından sarılıkama onlar için hepsıne deger içinde saglıkla buyusun:))
Benımde ya7. Gunum bugun 2 memeden 30-40 cıkıyo ve gogus uclarım yara pompa kullanamıyorm elle sagıyrm
Göğüslerimi mıncıklamaktan bı hal oldum
Toksik eritem deniliyor bazen sivilce gibi de oluyormus ve yenidoganlarda normalmis tedavi icin birsey surmemek gerekiyor. Benim bebegimde de sivilce şeklinde olduKızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Açılan dikişleri tekrar diktiler mi sende canım? Yoksa benimki gibi kendi kendine iyileşmesini mi beklediler? Doktor olumlu konuştu, yaran küçük, çokta temiz düzgün kesilmiş, çabuk iyileşirsin hiç merak etme dedi. Ama sanki dikiş atmalıymış yoksa iyileşemezmişim gibi geliyorEwt benim birde dikislerim baya fazlaydı. Bana hiç dememislerdi pansuman yap kontrole gel devlet hastansi gerçekten rezil bi yer . Bu ıkincisinde gerçekten herşey çok rahat özenliydi ıyiki özele gitmişim diyorum
O zaman bu yara kendi kendine iyileşip kapanacak öyle mi? Doktor da eskisi gibi olur %80iyileşir, ufak bir kısım açık kalır, onu da kafana takarsan estetik yaparız dedi.Evet dikiş yarı iyileşmiş dokuya atılmaz enfeksiyon geçsin diye beklerken birde attığını fark edene kadar iyileşti o kesiklerin uçları dikişin tutması İçin iki kısımın taze yara olması lazımki birbirne kaynaşsın arada doku oluşsun
YArada kendi kendine kapanacak evet. Benim başıma da gelmişti bu tarz birşey bizzat yaşadım mide ameliyatı oldum dikişim attı tekrar diktiler iki gün snra tekrar attı sonra 85 gün kendi kendine kapanmasını bekledik. Yine devlet hastanesiydi. Yatış yaptım 85 gün mide olduğu İçin beslenme olmadı. Devlet hastanesi hep öyle ya kan tahlili için falan iyide ilgi sıfır yani fabrika gibi yap gönder malzeme gibi davranıyorlar insanlaraO zaman bu yara kendi kendine iyileşip kapanacak öyle mi? Doktor da eskisi gibi olur %80iyileşir, ufak bir kısım açık kalır, onu da kafana takarsan estetik yaparız dedi.
Doktor da dedi önce kanatmamız lazım, kanlansın ki iyileşme başlasın diye azcık eliyle bastırdı, kanattı biraz.
Forumda okudum da, bazılarının dikişleri açılınca geri atmışlar dikiş. Sanırım dediğin gibi benim enfeksiyon iyileşirken yarada iyileşme başladığı için dikemiyorlar. İşte böylr sen ya da yeni gittiğim doktor gibi açıklama yapmadılar hiç devlet hastanesinde. Dolayısıyla kafamda da bir ton soru kalıyor
Yok canım atılmadı öyle kaldı 3 4 ayı buldu toparlamasiAçılan dikişleri tekrar diktiler mi sende canım? Yoksa benimki gibi kendi kendine iyileşmesini mi beklediler? Doktor olumlu konuştu, yaran küçük, çokta temiz düzgün kesilmiş, çabuk iyileşirsin hiç merak etme dedi. Ama sanki dikiş atmalıymış yoksa iyileşemezmişim gibi geliyor
İnşallah düşer canımSende sağol canım inşalalh ya vala bende bu güne kadar hep korktumbi kere bile altan muayne yapmadım en son bana gel çayına bakalım nasıl diye randev7 aldım ayın 10 da 6 sında doğum yaptim o yüzden mutluyum şimdi de duserse gitmiycem
Aynen ya iş yapıyorum sancım oluyor doğuracağım sanıyorum.sonra tık yok yine .1 aydır böyleMerhabalar kızlar. Geçen hafta taşınacam diye durmadan sancım oluyordum. Şimdi ne sancı vat ne birşeybebeğim gelsin istiyorum artık, burdaki bebek muhabbetlerine bizde katılalım. Doğurmayanlar olarak az kaldık
Ekim annesiyim ama bu gidişle 41. Haftayı bulursa kasım annesi olucamAynen ya iş yapıyorum sancım oluyor doğuracağım sanıyorum.sonra tık yok yine .1 aydır böyle38+4
Ayy toparlıyor yani demi canım, iyileşip yara kapanıyor mu? Eski haline geliyor mu? İz falan kalsın umrumda değil, kapansın da yara tek derdim o şuan. Bana da iyileşmesi 6 ayı bulur dedi doktor. Biraz açıklık kalabilir, onu da estetik olarak dert edersen estetik ameliyat yaparız demişti.Yok canım atılmadı öyle kaldı 3 4 ayı buldu toparlamasi
Birden geliyor sancılar canımMerhabalar kızlar. Geçen hafta taşınacam diye durmadan sancım oluyordum. Şimdi ne sancı vat ne birşeybebeğim gelsin istiyorum artık, burdaki bebek muhabbetlerine bizde katılalım. Doğurmayanlar olarak az kaldık
Ahh ah öyle pişman oldum ki devlete gittiğime. Doğum aşaması güzeldi ama sonrasında çok çektim, hâlâ da çekiyorum. Biraz maddiyat, biraz da aman özele çok para verme devlet daha iyi baskısından devlete gittim. Üstüne yediğim azarlar da cabası. Korkumdan artık gitmek bile istemiyorum devlete. Büyük konuşmayayım ama bir daha devlette doğum asla yaniYArada kendi kendine kapanacak evet. Benim başıma da gelmişti bu tarz birşey bizzat yaşadım mide ameliyatı oldum dikişim attı tekrar diktiler iki gün snra tekrar attı sonra 85 gün kendi kendine kapanmasını bekledik. Yine devlet hastanesiydi. Yatış yaptım 85 gün mide olduğu İçin beslenme olmadı. Devlet hastanesi hep öyle ya kan tahlili için falan iyide ilgi sıfır yani fabrika gibi yap gönder malzeme gibi davranıyorlar insanlara
Topagliyo canım hiç merak etme. O açıklıkta zamanla kapaniyo. Ben hiç bir şey yapmadım inan akışına bıraktım. Sende rahat ol öyle kalmicakAyy toparlıyor yani demi canım, iyileşip yara kapanıyor mu? Eski haline geliyor mu? İz falan kalsın umrumda değil, kapansın da yara tek derdim o şuan. Bana da iyileşmesi 6 ayı bulur dedi doktor. Biraz açıklık kalabilir, onu da estetik olarak dert edersen estetik ameliyat yaparız demişti.
A
İyileşme sürecinde ekstra yaptığın, dikkat ettiğin birşey oldu mu canım?
Valla içim rahatladı kuzum ya cevabını okuyunca. Temiz kuru tutuyorum şuan başka birşey yapmıyorum. İç dikişleri de alınca rahatladım şükür. Devletteki doktoru da bırakıyorum artık, gitmesem daha iyi valla.Topagliyo canım hiç merak etme. O açıklıkta zamanla kapaniyo. Ben hiç bir şey yapmadım inan akışına bıraktım. Sende rahat ol öyle kalmicakeşime bu sefer diyorumki bu seferki doktor çok güzel dikti ya gercektenmi diyo
Ilk yoğun kanamadan sonra o gün biraz biraz devam etti sonra da 4-5 gün leke leke oldu ama taze kan değil leke şeklinde. 1 hafta 10 gün sonra tekrar kanama başladı bu defa bardaktan boşalır gibi değildi ama taze kandı. Iğneyi o zaman Her güne çıkardı doktorum. O kanama da leke leke birkaç gün sürdü sonra bir daha olmadı. Ama 5 hafta hiç kalkmadan yattım. Tek bir merdiven bile çıkmadım.Birşey daha danisicam ama kanamaniz ne zaman durdu tekrar oldu mu çok endişeliyim
Sen istirahat et kanama tekrarlarsa hemen git doktora hiç ayakta kalma. Ben öğretmenim doktorum canlı dersleri yapmama bile izin vermedi o evrede oturur pozisyonda kalacağım ve kendimi zorlayacağım için. ALLAH razı olsun çok iyi yönlendirdi bizi ilaç dozunu da duruma göre ayarladı bugünlere geldik ALLAH'ın izniyle. Sürekli takip eden bir doktorun varsa onunla devam et yoksa sürekli takip eden bir doktora gitmeni tavsiye ederim ki tekrarlarsa kanamam 7/24 arayabilecegin biri olsunÇok teşekkür ederim cevap için öncelikle
Ben 16 hafta 4 günüm dun oldu peçeteye geldi hastanede iğne vurdular durdu şuan yok başka ilaç fitil igne vermediler yat denildi wc ye sadece kalk dedi 20 hafta gelsin inşallah bana moral oldunuz sağlıkla kucağınıza alin inşallah
Gözün aydın ALLAH analı babalı büyütsün inşallahKızlar buraya en son sancılarım var diye yazmıştımbende dün öğle saatlerinde oğlumu normal doğumla kucağıma aldım Elhamdülillah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?