2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Evet dikiş yarı iyileşmiş dokuya atılmaz enfeksiyon geçsin diye beklerken birde attığını fark edene kadar iyileşti o kesiklerin uçları dikişin tutması İçin iki kısımın taze yara olması lazımki birbirne kaynaşsın arada doku oluşsun

Benim 15 gün oldu 7. Gün benim 10 cc ancak çıkmıştı

Mecbur başladık biberona canım öyle düşün çocuğumuzun iyiliği için. Kilo kaybı oldu doğduktan 2 gün sonra 292 gr verdi zaten 2600 doğmuştu. Şuan 2500 civarı yani toparladı az buçuk.. Bu arada sarılık testi şükür iyi çıktı 8e düşmüş sarılık 12'den mamanın faydası sanırım

Kızlar bebeğimin vücudunda böyle içi sarı su dolu irili ufaklı baloncuklar çıktı başına gelen oldu mu nedir bilen var mı
Toksik eritem deniliyor bazen sivilce gibi de oluyormus ve yenidoganlarda normalmis tedavi icin birsey surmemek gerekiyor. Benim bebegimde de sivilce şeklinde oldu

Açılan dikişleri tekrar diktiler mi sende canım? Yoksa benimki gibi kendi kendine iyileşmesini mi beklediler? Doktor olumlu konuştu, yaran küçük, çokta temiz düzgün kesilmiş, çabuk iyileşirsin hiç merak etme dedi. Ama sanki dikiş atmalıymış yoksa iyileşemezmişim gibi geliyor

O zaman bu yara kendi kendine iyileşip kapanacak öyle mi? Doktor da eskisi gibi olur %80iyileşir, ufak bir kısım açık kalır, onu da kafana takarsan estetik yaparız dedi.

Doktor da dedi önce kanatmamız lazım, kanlansın ki iyileşme başlasın diye azcık eliyle bastırdı, kanattı biraz.

Forumda okudum da, bazılarının dikişleri açılınca geri atmışlar dikiş. Sanırım dediğin gibi benim enfeksiyon iyileşirken yarada iyileşme başladığı için dikemiyorlar. İşte böylr sen ya da yeni gittiğim doktor gibi açıklama yapmadılar hiç devlet hastanesinde. Dolayısıyla kafamda da bir ton soru kalıyor

YArada kendi kendine kapanacak evet. Benim başıma da gelmişti bu tarz birşey bizzat yaşadım mide ameliyatı oldum dikişim attı tekrar diktiler iki gün snra tekrar attı sonra 85 gün kendi kendine kapanmasını bekledik. Yine devlet hastanesiydi. Yatış yaptım 85 gün mide olduğu İçin beslenme olmadı. Devlet hastanesi hep öyle ya kan tahlili için falan iyide ilgi sıfır yani fabrika gibi yap gönder malzeme gibi davranıyorlar insanlara

Yok canım atılmadı öyle kaldı 3 4 ayı buldu toparlamasi

İnşallah düşer canım

Aynen ya iş yapıyorum sancım oluyor doğuracağım sanıyorum.sonra tık yok yine .1 aydır böyle38+4

Yok canım atılmadı öyle kaldı 3 4 ayı buldu toparlamasi
Ayy toparlıyor yani demi canım, iyileşip yara kapanıyor mu? Eski haline geliyor mu? İz falan kalsın umrumda değil, kapansın da yara tek derdim o şuan. Bana da iyileşmesi 6 ayı bulur dedi doktor. Biraz açıklık kalabilir, onu da estetik olarak dert edersen estetik ameliyat yaparız demişti.

İyileşme sürecinde ekstra yaptığın, dikkat ettiğin birşey oldu mu canım?

Birden geliyor sancılar canım geri kalanlar da sağlıkla doğurun inşallah, hep beraber gazdı, kakaydı, kusmuktu bunları konuşalım

Ahh ah öyle pişman oldum ki devlete gittiğime. Doğum aşaması güzeldi ama sonrasında çok çektim, hâlâ da çekiyorum. Biraz maddiyat, biraz da aman özele çok para verme devlet daha iyi baskısından devlete gittim. Üstüne yediğim azarlar da cabası. Korkumdan artık gitmek bile istemiyorum devlete. Büyük konuşmayayım ama bir daha devlette doğum asla yani Rabbim devlete gidenleri de iyi doktorlarla, ilgili doktorlarla karşılaştırsın inşallah. Ben iki lafı cımbızla ağızlarından zorla alıyordum.

Topagliyo canım hiç merak etme. O açıklıkta zamanla kapaniyo. Ben hiç bir şey yapmadım inan akışına bıraktım. Sende rahat ol öyle kalmicak eşime bu sefer diyorumki bu seferki doktor çok güzel dikti ya gercektenmi diyo

Valla içim rahatladı kuzum ya cevabını okuyunca. Temiz kuru tutuyorum şuan başka birşey yapmıyorum. İç dikişleri de alınca rahatladım şükür. Devletteki doktoru da bırakıyorum artık, gitmesem daha iyi valla.

Ay aman maşallah kız, bu seferki doktorun iyiyse ne güzel. Valla Allah iyi doktorlarla karşılaştırsın ya.

Birşey daha danisicam ama kanamaniz ne zaman durdu tekrar oldu mu çok endişeliyim
Ilk yoğun kanamadan sonra o gün biraz biraz devam etti sonra da 4-5 gün leke leke oldu ama taze kan değil leke şeklinde. 1 hafta 10 gün sonra tekrar kanama başladı bu defa bardaktan boşalır gibi değildi ama taze kandı. Iğneyi o zaman Her güne çıkardı doktorum. O kanama da leke leke birkaç gün sürdü sonra bir daha olmadı. Ama 5 hafta hiç kalkmadan yattım. Tek bir merdiven bile çıkmadım.

Sen istirahat et kanama tekrarlarsa hemen git doktora hiç ayakta kalma. Ben öğretmenim doktorum canlı dersleri yapmama bile izin vermedi o evrede oturur pozisyonda kalacağım ve kendimi zorlayacağım için. ALLAH razı olsun çok iyi yönlendirdi bizi ilaç dozunu da duruma göre ayarladı bugünlere geldik ALLAH'ın izniyle. Sürekli takip eden bir doktorun varsa onunla devam et yoksa sürekli takip eden bir doktora gitmeni tavsiye ederim ki tekrarlarsa kanamam 7/24 arayabilecegin biri olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…