Ya çok şaşırdım şimdi okuyunca benimde dünden beri yani 14. Gun itibariyle kesildi gibi. En son kahverengi geldi ve bugün mesela hiçbir şey yok. Benimde rahim agzinda dikiş var ama doktorum engel olmaz demişti. Acaba benimde bundan dolayı mı kesildi ki?Kızlar kanaması erken kesilen var mı?
Dogum sonrası 10. Gun kontrolumde dr uma kanamam durdu dedim ve ultrasonl baktıgında sezaryen dogum oldugu ve rahım agzında hıc acıklık olmadıgı için rahım agzının pıhtı ıle kapandıgını gordu
Rahım agzını acmak için bir dil altı ılac kullanıyorm40 ımızda sag salim bı cıksaydı
Ara ara azalır artar normal demişti ona doktorum canım rahat olValla canım benimde 9 günde damla damla geliyordu. Son 3 gündür baya kanama çoğaldı anlamadım neden böyle oldu
Valla benim koca delirtiyo beni bende böyle korkutiyim çok pimpirikli . Haftada bir kez bebeği yıkıyorum ona bile laf ediyo bebek hapşırsa hasta ettin diyo
Ya çok şaşırdım şimdi okuyunca benimde dünden beri yani 14. Gun itibariyle kesildi gibi. En son kahverengi geldi ve bugün mesela hiçbir şey yok. Benimde rahim agzinda dikiş var ama doktorum engel olmaz demişti. Acaba benimde bundan dolayı mı kesildi ki?
Ara ara azalır artar normal demişti ona doktorum canım rahat ol
benden cok eşim lohusa
Eğer bebek hapsrsa emınım üşüttü olurum
Ki daha yıkamadım bıle gobeği düştü ama iyice kurusun diye beklıyorm yarın yada diğer gün anca yıkarım
Aradım doktorumu hemsiresine söyledim şimdi bugun yada yarın sorup bana dönecek bakalım...inşallah gelir Tekrar temizlenir iyice..Tekrar gelebilir.
Benim de 10. günden sonra 3 gün hiç bir şey gelmedi. Sonra tekrar başladı.
Maşallah ne güzel, devamı da gelir inşallahBizde 4 gün süt gelmedi mecbur hastanede mamaya başlandı. Evde de devam ettik 5. gün geldi yinede mama verdim. İki gündür sadece 1 kere veriyorum. Sarılık değeri 11.5 tu 3 gün önce bugün çok şükür teste bile gerek duymadı doktor.
Yani mama vermene niye kızmış anlamadım, aç mı kalsın valla ben sarılık olmasın diye verdim ve doktora da söyledim iyi yapmışsın dedi. Başta bizde 290 gr verdik bugün 110 gram almışız ama hala miniğiz
Emzirme konusunda kesinlikle haklı, çokta uğraşıyorum çocuk 5 gündür yatak yüzü görmedi hep göğsümde ama evet sanırım problem üsluptu keşke daha dikkatli olsalar zaten tecrübesiz ve duygusalız..Ya inşallah üşümüştür canım bol bol emzir şifa niyetine
Ay olmaz mı ben ilkinde daha cesur idim ikincide daha korkarak daha heyecanlı idim başıma ne geleceğini bildiğimden zaar
Allah Allah hangi ildesin canım ? Devlet hastanesi yok mu izalosyon bölümüne alıp yaparlar doğumunu ben yazın ishal kusma oldum Covid testI aldılar test sonucum Çıkana kadar beni izalosyonda tuttular
Canım öyle daha kolay atar sarılığını inşallah aslında doktor senin ve bebeğin iyiliği için konuşmuştur tabi üslup çok önemli
Kızım Mart doğumlu Erzurum soğuğu 4-5 günlük sarılık kontrolü için hastaneye götürdük ama bi sarmışım çocuğu lahana gibi kat kat soy bi tek bez kalsın dedi doktor ben başladım soymaya çocuğa ulaşana kadar kaç kat açtım Allah bilir doktor bi kızdı “Sar sar çocuğu patlat ter bezlerini getir burda yatırayım” dedi ben de içten içe kızdım tabi sonra bi araştırdım nerden bileceğim yenidoğan bebeklerin ter bezleri çalışmazmış ısıyı terle atamadıkları için doktorun dediği gibi riskli bir durum teşkil ediyormuş ama demek var demek var yani
Hahah yaa, tecrübeli anneler nasıl da belli, tam da bu sabah 11 değerle taburcu oldukTöbe ya( sen hıc takma o doktoru
MaşaAllah kuzumasaglıcakla buyusün fototerapi için üzülme inş yarın sabaha 11-12 ye düşmüş olur sarılıgı Beslenmesi iyi olan bebek cabuk atlatır sarılıgı sen gönlünü ferah tut canım benımm
Benim de erken kesildi 10 . Gün kontrole gittiğimde kanama alanı var dedi rahminde ara ara kanamalarla veya adetle atarsın dedi ara ara kanamam oluyor dediği gibiKızlar kanaması erken kesilen var mı?
Dogum sonrası 10. Gun kontrolumde dr uma kanamam durdu dedim ve ultrasonl baktıgında sezaryen dogum oldugu ve rahım agzında hıc acıklık olmadıgı için rahım agzının pıhtı ıle kapandıgını gordu
Rahım agzını acmak için bir dil altı ılac kullanıyorm40 ımızda sag salim bı cıksaydı
Hepimizde durum aynı geçen biz de atıştık çocuklarla ilgili her şeyde senin dediğini yapıyoruz dedi banaHapşırmasa o çocuğun ciğeri nasıl açılacak acaba
Sanki baba oldukları için herşeyi onlar biliyor biz de anayız ana
Valla.bu erkeklerinn napcagi ne diyeceği belli olmuyo . Ilk oğlumdada hep böyleydi . Dedim bunda düzelmiştir yapmaz ama başladı gene eski huylarınaAra ara azalır artar normal demişti ona doktorum canım rahat ol
benden cok eşim lohusa
Eğer bebek hapsrsa emınım üşüttü olurum
Ki daha yıkamadım bıle gobeği düştü ama iyice kurusun diye beklıyorm yarın yada diğer gün anca yıkarım
Tekrar nasıl normal doğuma karar verebildiniz ben daha çocuk düşünmüyorum ama eğer karar verirsem olursa da net sezaryen istiyorum aynı şeyleri bir daha yaşamak istemiyorum öncesi de kötü sonrası da 20 gün oldu doğuralı hala dikiş acısı çekiyorum düşmedi dikişlerimÇok geçmiş olsun canım çok kötü bi durum ben doğum yapalı 6 sene oldu hala korkuyorum o acıyı yine çekmekten bunu da kolaylıkla bi kucağıma alsaydım allahın izniyle
Canım 12 günün var muhtemelen 4 kilo olur doğuma kadar . Ama ultrasyonda görünen gibi olmuyo kilo . Benim bebiş 4171 görünüyordu. 3905 doğdu. Ben kilolu diye kesi çok olur dedm ama düşündüğümden daha rahat oldu doğum sonrası. Gerçi bi çok şey doktoroda bağlıKızlar bebeğim 3600 olmuş kilosu ve daha gelmesine dair hiçbir belirti yok. Napayım hiç mi bir şey yemeyeyim bilemedim, gerçekten çok yemiyorum kendime kilo almıyorum bileBebeğinin kilosu fazla olup kolay doğuran var mı acep? Daha iki hafta daha içimde dursa çok mu zorlanırım ki diye düşünmeden edemiyorum.
Shhdhdhdhd valla pes ettim artıkHapşırmasa o çocuğun ciğeri nasıl açılacak acaba
Sanki baba oldukları için herşeyi onlar biliyor biz de anayız ana
Hepimizde durum aynı geçen biz de atıştık çocuklarla ilgili her şeyde senin dediğini yapıyoruz dedi banasidik mi yarıştırıyor benle anlamadım ki anne olduğumuzu unutuyorlar
Canım ya kendı dr umun ultrasonunda 3150 gramdı dogumumdan 2 gun önce ali koray hocanın ultrasonunda 3400 peki bebiş kac kılo dogduKızlar bebeğim 3600 olmuş kilosu ve daha gelmesine dair hiçbir belirti yok. Napayım hiç mi bir şey yemeyeyim bilemedim, gerçekten çok yemiyorum kendime kilo almıyorum bileBebeğinin kilosu fazla olup kolay doğuran var mı acep? Daha iki hafta daha içimde dursa çok mu zorlanırım ki diye düşünmeden edemiyorum.
Canım benimki de 4 gün önce 3300’dü, doktor böyle giderse 3700-3800 doğar ama korkma 4 kg’ya kadar normal dedi. Yine de 4 kg’ya ulaşmasın diye bana ekmek ve meyve yemeyi yasakladı (hoş hala yiyorumKızlar bebeğim 3600 olmuş kilosu ve daha gelmesine dair hiçbir belirti yok. Napayım hiç mi bir şey yemeyeyim bilemedim, gerçekten çok yemiyorum kendime kilo almıyorum bileBebeğinin kilosu fazla olup kolay doğuran var mı acep? Daha iki hafta daha içimde dursa çok mu zorlanırım ki diye düşünmeden edemiyorum.
Hayır hayır canım ben de ilk gebeliğimde aynısını hissetmiştim kızım 36. Hafta idi yanılmıyorsam 2.750 idi 37de bi gittim 3.500 olmuş nasıl olur dedim daha doğuma 3 hafta var normal doğuramam bu gidişle filan diye düşünürken doktora sordum bebekler son haftalarda sıçrama kilo alırlar seninki sıçrama kilosunu almış bundan sonra aynı hızda almaz ya 100 gram alır ya 150 gram belki de hiç almaz endişelenme dedi ve dediği gibi oldu kalan üç haftada 250 gram Kadar daha almıştı 3.780 doğmuştu kızımKızlar bebeğim 3600 olmuş kilosu ve daha gelmesine dair hiçbir belirti yok. Napayım hiç mi bir şey yemeyeyim bilemedim, gerçekten çok yemiyorum kendime kilo almıyorum bileBebeğinin kilosu fazla olup kolay doğuran var mı acep? Daha iki hafta daha içimde dursa çok mu zorlanırım ki diye düşünmeden edemiyorum.
Gogus ucla birkac keredir emiyo artik ben de süt sagmayi biraktim inat edicem bakalım artık ucla da olsa memeden emsin simdilikEvet canım acaba ondan mı oluyor babamlardayim gerçi onlar otur diyor ama oturmuyorum hiç anneme yardım falan ediyim diyorum kıyamıyorum bu günde benim için misafir vardı geçer mı acaba inşalalh kötü birşey değildir dedim bende o yüzden sormak istedim
Öyle tabi geçicek benim de hiç yok tü inan çok açıyorlardı hala da o acı var silikon üç ta denedim bi hafta sonra falan bebeğim istemedi hep zor günleri emzirerek atlatim onu emiyordu ilk gün bende biberon verdim ama istemiyordu hep acti o yüzden memeye baş vurdum alisicak inşallah sürekli dene emzirmeye çalış inşalalh göğüslerin en kısa zamanda düzelir
Test vereli 4 gun belirtiler baslayali 5 6 gun falanAnladım canım kaç gün oldu döner inşallah negatife
Canim inşallah dediğin gibidir ama benimki sıçrama bir kilo almıyor. Geçen hafta 3300du , ondan önce 3 tü falan , yani normal her hafta 200-300 şeklinde alıyor. O yüzden sıçrama gibi görünmüyorHayır hayır canım ben de ilk gebeliğimde aynısını hissetmiştim kızım 36. Hafta idi yanılmıyorsam 2.750 idi 37de bi gittim 3.500 olmuş nasıl olur dedim daha doğuma 3 hafta var normal doğuramam bu gidişle filan diye düşünürken doktora sordum bebekler son haftalarda sıçrama kilo alırlar seninki sıçrama kilosunu almış bundan sonra aynı hızda almaz ya 100 gram alır ya 150 gram belki de hiç almaz endişelenme dedi ve dediği gibi oldu kalan üç haftada 250 gram Kadar daha almıştı 3.780 doğmuştu kızım
Anladım canım valla ben de dikkat etmek istiyorum bana da ekmek, meyve, şekerli şeyler, paket gıdalar vs uzak dur dedi de hangi birinden uzak durulur kiCanım benimki de 4 gün önce 3300’dü, doktor böyle giderse 3700-3800 doğar ama korkma 4 kg’ya kadar normal dedi. Yine de 4 kg’ya ulaşmasın diye bana ekmek ve meyve yemeyi yasakladı (hoş hala yiyorum). Ben de kendime kilo almamışım hatta vermişim ama bebe 2 haftada yarım kg almıştı en son.
Ayrıca aynen birebir aynı kiloda doğmayacaklar sonuçta genel olarak daha azı olarak doğuyorlar. Yine doktorum çıtı pıtı bir gebesinin geçen 4 kiloluk bebeği çok rahat doğurduğunu anlattı, dobişko olurlarsa da inşallah bize de öyle bir doğum nasip olur ne diyeyim
Benimki de değişebilir dedi ama daha büyük de olabilir dedi aynı zamandaCanım ya kendı dr umun ultrasonunda 3150 gramdı dogumumdan 2 gun önce ali koray hocanın ultrasonunda 3400 peki bebiş kac kılo dogdu2950
Gönlünu ferah tut kılo cok fazla oynuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?