2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım benim bebeğim de eskisi kadar hareketli değil, daha doğrusu hareketleri daha çok uzanma, gerinme gibi olmaya başladı. Muhtemelen yeri daraldığı içindir. Millet hep “Sen son ay gör, tekmelerin acısından gözün yaşaracak” filan diyordu, tam tersi oğluşum daha sakinleşti. Nst’ye girdiğin zaman uyuyor olabilir ya da daha az hareketli bir anı da olabilir o yüzden doktorun dediğini dinle bence de.

Kız çok güldüm kayınvalidene

Kızlar madacassol krem sayesinde göğüs ucum o kadar rahatladiki size anlatamam bebeğimi emzirebildim . Keşke daha önce doktora deşeymişim üstümden kocaman bir yuk kalktı sagmaktan gına gelmisti artik

kızlar bahsetmiştim bebeğim çok kusuyor, tazyikle ağzından burnundan çok miktarda geliyordu. Doktora gittik bugün idrar ve kan tahlilleri yapıldı, çok şükür bir şey çıkmadı. Reflü dedi doktorumuz. Valla üzülüyoruz baya o kadar emiyor çocuğum sonra belki yarısını çıkarıyor. Doktor uzun süre emzirme az az sık sık emzir, emdikten sonra hemen yatırma bir süre dik şekilde kucağında tut dedi. Bu akşam her memeyi çocuğu neredeyse dik tutarak 15 er dakika emzirip bitireyim dedim yine kustu. Ne yapsam bilemiyorum.
Bir de gece krizimiz oluyordu saatlerce emmek istiyordu uyumuyordu ağlıyordu, doktor kilo alımı iyi seni emzik olarak kullanmaya başlamış dedi. Emzik kullan dedi ama memede uyumak üzereyken ver uyuduğunda kendi atar ağzından dedi. Sadece o kadar zamanla kısıtlı olmak kaydıyla.

Çok güzel moral oldu valla neyse ben bi iyileşsem gerisi gözümde değil bakarım her türlü de sağlığım gelsin inş

Merhaba, hangi markanin basligini kullaniuorsunuz? Ayni dert bendede varda
Trendyoldan hanymish diye bir marka cok incelemedim fena degil klasik. Wee'den de eczaneden almistik onu almadi agzina. Zaten genel olarak biberona alistigi icin bu basligi da almiyor. Sütüm fışkırmadığı için ağzına hoşuna gitmiyor

Kızlar moralim çok bozuk bebeğim beni emmiyor. Süt sağıyorum ilk hafta sütün çok boldu bir oturuşta 150 ml felan kendiliğinden doluyordu. Şimdi uğraşa uğraşa 60 ml doluyor. Niye böyle oluyor ben mi stres yaşadım bebeğim kuvezden cikti eve geldi benim sütüm azaldı... şimdi anne sütüyle mamayı karıştırıyoruz... biberon veren anneler sizin bebeğiniz her öğün kaç ml içiyor? Benimki bugun nerdeyse 5 saat baygın uyudu kaldiramiyorum bir turlu oturup aglayacaktim. İçmesi lazim boyle çok kere oluyor 4 saat felan bazen almıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ilk dogdugunda kan şekeri düşüyordu o yuzden sık beslenmesi lazim diye kendimi sartladim ve cok korkuyorum surekli bebegi inceliyorum sarılık var mı şekeri mi dusuyor niye uyanmiyor diye... saglik ocagindaki hemsire yarim saat 1 saatte bir emzir dedi. Hastane cikisinda ise 2 saatte bir emzir uyuyorsa uyandir dediler. Ama olmuyor kizlar bebek agzini kitliyor bazen. 60 ml vermeye calisiyoruz her öğün ama bazen 30 ml aliyor sonra 2-3 saat bisey almiyor. Yani emmediği sürede de dinlenmiyor beynim cunku hic saatlere riayet edemiyoruz. Hep huzursuzum...

Benim 38+3 canım. Valla bilmiyorum ki benimkinin hareketlerinde bir değişme olmadı şükür. Doktor suyu çok iyi, hareketlerini çok güzel hissediyor olmalısın dedi ve öyle de gerçekten. Ama bu herkeste değişir bence, doktorun normal dediyse sıkıntı etme nst ye girmeden tatlı bir şeyler yersen daha hareketli olabilir belki canım

Doktor dogru soylemis canim. Benimkide öyle yapıyordu şimdi gece emzik veriyorum oda rahat bende rahatım artık

Benimkide öyleydi canım. Ayak topuğunu cimcikle o zman uyanır. Sürekli memede durursa sütun gelir benimde 3 gün hiç yoktu

Çok güzel moral oldu valla neyse ben bi iyileşsem gerisi gözümde değil bakarım her türlü de sağlığım gelsin inş
Sen de toparlanırsın inşallah canım benim kendin toparlandıktan sonra gerçek şu ki bebek ne kadar sakinse sen de o kadar huzurlu mutlusun demek istediğim oydu ben tek başıma eşim işte o gelene kadar tükenmiş oluyordum inşallah senin bebeğin sakin olur
Canım üstünü aç sıcaktan daha da uyuyor olabilir en çok topuklarından irkiliyorlar çoraplarını çıkar topuklarına bi iki gıdıklar gibi dokun kollarını bacaklarını esnet 4-5 saat yenidoğan için fazla geldi bana ne kadar beslenirse o kadar midesi büyür daha fazla besin almaya başlar

Uyanmadığı için mi emmiyor? Bana emzirme hemşiresi uyandırmak için bezini değiştir, sonra sadece zıbınla bırak ki emsin uyuyakalmasın demişti. Ben de öyle yapıyorum. Emzirmenin son dakikalarında da pantolonunu giydiriyorum bazen üstünü de örtüyorum öylece uyku moduna giriyor tekrar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…