Ben hala çekiyorum ya çok derin yaralar oldu iyilesmedi korkuyorum emzirmeyeKızlar madacassol krem sayesinde göğüs ucum o kadar rahatladiki size anlatamam bebeğimi emzirebildim . Keşke daha önce doktora deşeymişimüstümden kocaman bir yuk kalktı sagmaktan gına gelmisti artik
Hayirli olsun Allah bağışlasın canim hepimiz bir zorluktan geciyiruz dua edelim geçsin bu kötü günler insalalh bir önce bebeğin topsrlsnir emer güçlenir insalalh sende bir sn önce toparlanirsin iyilesirsinMerhaba kizlar. Persembe planli sezeryan icin yatisim yapildi. Spinal anestezi icin ameliyathanede egilip omuzlarini duzur dedi anestezi uzmani. Egildim once uyusturucu igne yapti. Anestezici konusturuyodu beni. Biseyler yapti girdi cikti fln omuzlarimi dusurememe basladim. 2 kisi omuzlarima bastirdi. Kotulestim ben doktora bu kadar uzun mu suruyo bayilcam dedim. Yatirin dedi. Beni yan yatirip cenin pozisyonuna getirdiler. O sekilde anesteziyi yapti. Sonra dogum basladi. Dogum basladiktan sonra aneztezici normalde bu kadar surmez 10 snde biter ama senin omuriliklerinin arasi cok dardi giremedim dedi. Bende skolyoz vardi onu soyledim simdi mi soylenir bu dedi. Kimse sormadi benm.de hic aklima gelmedi acikcasi. Minigimi cikardilar agliyodu yanagima koydular hemen sustu. Sonra da goturduler. Sonrasinda midem goguslerim yanmaya midem bulanmaya basladi. Kuscam dedim kus dediler ama kusamadim. Titremeye basladim. 3 ver 5 ver fln bi konusmalar oldu. Kendimdem gecmisim cikisimi fln hatirlamiyorum. O gunun de geri kalanini hayal meyal hatirliyorum. Bebek son kontrolde 3kgdi. 2875g dogdu. Sekeri dusuk diye surekli mama verdiler hastanede. Bana da agri kesici verdikleri icin hastanede rahattim. Dogum yapmayan az kisi kaldi. Allah hepinize kolaylik versin kizlar. Saglikla kavusun ins. Eve geldikten sonra da emzirme savaslari basladi. Agzina aliyor uyuyor zar zor uyandiriyorum memeyi alinca yine uyuyo. 2 saatte bi emziremeyiyorum. zaten bi emzirme surem 4-5 saat suruyor. Geceleri de hic uyumuyo. Napcami sasirdim. Foruma da giremedim bi suru msj kacirdim. Dogum yapan arkadaslara hayirli olsun
Allah yardımcın olsun canım ya oralarda gumus kapak yok mu pek çok kişinin işine yaramış gibiBen hala çekiyorum ya çok derin yaralar oldu iyilesmedi korkuyorum emzirmeyebirşey yemiyorum stresden düşükten çok yerden gogsum şişer mi ben o sürü basil verecm , pompa ile sagdim mi da daha çok yariliyo meme ucu dipleri psikolojim bozuldu evin içinde hep göğüslerim açık dolaşıyorum hava alsın diye. Yıkıyorum kurutuyotum , sutumle etrafını temizliyorum sonra kuruyotu krem sürüyorum göğüs pedi tskiyirum olmuyor inatçı şey bebek emdikce açılıyor kızariyot göğüs ucu min etrafinsa çok küçük ağrılı sivilce gib i şeyler çıkıyor ellesem ağrıyor bende yarın bir bakayım eczaneden bu ilaca nasıl kullandın canım kaç günde geçti yara mi kanıyor mudu
Göğüs pedlerini asla ama asla takma. Onlar memeyi yara yapıyor, kurutuyor. 3 gün taktım mahvoldu meme uçlarım.Ben hala çekiyorum ya çok derin yaralar oldu iyilesmedi korkuyorum emzirmeyebirşey yemiyorum stresden düşükten çok yerden gogsum şişer mi ben o sürü basil verecm , pompa ile sagdim mi da daha çok yariliyo meme ucu dipleri psikolojim bozuldu evin içinde hep göğüslerim açık dolaşıyorum hava alsın diye. Yıkıyorum kurutuyotum , sutumle etrafını temizliyorum sonra kuruyotu krem sürüyorum göğüs pedi tskiyirum olmuyor inatçı şey bebek emdikce açılıyor kızariyot göğüs ucu min etrafinsa çok küçük ağrılı sivilce gib i şeyler çıkıyor ellesem ağrıyor bende yarın bir bakayım eczaneden bu ilaca nasıl kullandın canım kaç günde geçti yara mi kanıyor mudu
Sakın takma öyle bir şey, bebeği boğabilir. Kehribar kolyenin de hiç bir anlamı bir faydası yokDoğum yapan arkadaşlar kehribar kolye kullanan var mı bebişine varsa nasıl memnunmusunuz
Göğüs pedlerini asla ama asla takma. Onlar memeyi yara yapıyor, kurutuyor. 3 gün taktım mahvoldu meme uçlarım.
Atletime akıyor süt, pamuk kumaş koyuyorum uçlarına fazla aktığında. Kağıt havlu, göğüs pedini çıkart hayatından.
Gümüş kapak kullandım ben, lansinoh ve incia göğüs ucu kremi kullandım. Hala acıyor ama idare edebiliyorum. Acımaya devam etseydi garmaston krem alıp sürücektim. Sık yıkamak da kurutuyor memeyi. Süt akınca gümüş kapağın içinde kalıyor, memeyi kendi sütün yumuşatıyor rahatlatıyor.
Vaktim var gibi yani bebek gelmezse tabi bugun stresten aglamaktan kasilmalarim var ama nstde ciddi bisey cikmadiDoğumun ne zmn canım planlanan tarih yani eğer vaktin varsa 4-5 gün bekle mutlaka bı tanifigin tekrar pozitif çıkmış bı hafta uzamış karantinası çunki bende ilaçsız atlattım emzirdigim icin bol su ictim kekik, nane yağı sıcak suya damlatıp kokladım ağrılarım için yağlarla masaj yaptı eşim kekik çayı çok icemedim koku için koklama egzersizleri yap cnm mutlaka benim bı günde geri geldi sürekli sarımsak nane yağı falan kokladım ondan mı bilmiyorum bı gün sonra çok keskin kokulari almaya basladim
Son haftalarda kasılmalar normal canım tabii sakin olmaya çalış insAllah Rabb'im kolaylık getirir bı an önce hastalığı atlatır sağlıkla kucağına alırsınVaktim var gibi yani bebek gelmezse tabi bugun stresten aglamaktan kasilmalarim var ama nstde ciddi bisey cikmadi
Onu sordum dediler yok karantina suresi icinde oldugundan pozitifte ciksa devam karantinaya yani sure bitmemis oluyo yaa ondanmiş ne kdr dogru bilemem her kafadan bi ses cikiyo saglikcilar bile herkes bisey soyluyo onlar bile tam bilmiyo moralim cok bozuk ne cocuk hevesim ne dogum ne bebek nasi bisey tum heveslerim hayallerim bitti artik bi daha mutlu olamam gibi hastaliga uzulumuyorum dogum zamani almama uzuluyorum cok kotu durumdayim psikolojik olarak cokmuş vaziyetteyimDoğumun ne zmn canım planlanan tarih yani eğer vaktin varsa 4-5 gün bekle mutlaka bı tanifigin tekrar pozitif çıkmış bı hafta uzamış karantinası çunki bende ilaçsız atlattım emzirdigim icin bol su ictim kekik, nane yağı sıcak suya damlatıp kokladım ağrılarım için yağlarla masaj yaptı eşim kekik çayı çok icemedim koku için koklama egzersizleri yap cnm mutlaka benim bı günde geri geldi sürekli sarımsak nane yağı falan kokladım ondan mı bilmiyorum bı gün sonra çok keskin kokulari almaya basladim
Insallah umudum kalmadi artik dun iyiydim bugun yine kötüyüm mesela başa aldi sanki umudum her seyim bitti cocugumdan bile uzaklaştim yani icimde duygu kalmadi sanki cok farkli sadece aglamak istiyorumSon haftalarda kasılmalar normal canım tabii sakin olmaya çalış insAllah Rabb'im kolaylık getirir bı an önce hastalığı atlatır sağlıkla kucağına alırsın
Valla bilmiyorum canım bebeğin heyecanıyla çokta soru soramadım. Bişey olursa ben buradayım dedi. Bebeğin kontrolu var ayın 8 inde o zaman gitsem mi diye düşünüyorum ama sordum gerek yok dedi.Ben ilik su pamuk ile aliyirum onunla da agliyor valla
Allah allah iyi gelcek olsaydi yeni dogurdun bunda iyi gelmezmiydi ki
Daha bugün sabah kullanamaya başladım canım. Bende senin gibiydim doktor 3 güne hiç bir şey kalmaz dedi bana sabah bi sürmede fayda etti. Şuan sabah akşam kullanıyorum bakalım . Benimkide yarık olmuştuBen hala çekiyorum ya çok derin yaralar oldu iyilesmedi korkuyorum emzirmeyebirşey yemiyorum stresden düşükten çok yerden gogsum şişer mi ben o sürü basil verecm , pompa ile sagdim mi da daha çok yariliyo meme ucu dipleri psikolojim bozuldu evin içinde hep göğüslerim açık dolaşıyorum hava alsın diye. Yıkıyorum kurutuyotum , sutumle etrafını temizliyorum sonra kuruyotu krem sürüyorum göğüs pedi tskiyirum olmuyor inatçı şey bebek emdikce açılıyor kızariyot göğüs ucu min etrafinsa çok küçük ağrılı sivilce gib i şeyler çıkıyor ellesem ağrıyor bende yarın bir bakayım eczaneden bu ilaca nasıl kullandın canım kaç günde geçti yara mi kanıyor mudu
Kilo alımı iyi canım doğum kilosunu biraz geçmiş. Ama ben mamada veriyordum sütüm yetmiyor diyeKilosu nasılmış almış mı kilo canım? Bizim boyumuzu ölçmediler hiç. Hep kilosuna bakıyorlar.
Onu sordum dediler yok karantina suresi icinde oldugundan pozitifte ciksa devam karantinaya yani sure bitmemis oluyo yaa ondanmiş ne kdr dogru bilemem her kafadan bi ses cikiyo saglikcilar bile herkes bisey soyluyo onlar bile tam bilmiyo moralim cok bozuk ne cocuk hevesim ne dogum ne bebek nasi bisey tum heveslerim hayallerim bitti artik bi daha mutlu olamam gibi hastaliga uzulumuyorum dogum zamani almama uzuluyorum cok kotu durumdayim psikolojik olarak cokmuş vaziyetteyim
İnan psikolojini anlıyorum bende ilk hastalandım sakin olmaya çalışsam da çok stres olmuştum sonra toparladım bı kızım bı oğlum var biri daha bebek diğeri 7 yaşında hiç iyi olamayacağım sandım çok şükür şu an gayet iyiyim 2 ay oldu geçireli güzel düşünmeye çalış insAllah sağlıkla atlatırsın moral düşünce de çok etkiliyor bence insanı hastalıkta zaten hamilelik başlı başına hassas dönem hastalıkta eklenince çok doğal hissettiklerin Rabbim ikinizi de korusun tüm hastalarla beraber şifa versin insAllah mümkün mertebe dinlen ve balkona çıkıp temiz hava al canım çok iyi geliyordu bana sandalye koyup oturuyordum bı sureInsallah umudum kalmadi artik dun iyiydim bugun yine kötüyüm mesela başa aldi sanki umudum her seyim bitti cocugumdan bile uzaklaştim yani icimde duygu kalmadi sanki cok farkli sadece aglamak istiyorum
benim de 3.gün geldi sütüm ve bayagi bol geldi taş kesildi sıtma tuttu. Bir sağmaya bir biberon doluyordu. Şimdilerde hiç dolmuyor yarisi dolsa iyiBenimkide öyleydi canım. Ayak topuğunu cimcikle o zman uyanır. Sürekli memede durursa sütun gelir benimde 3 gün hiç yoktu
Ay bı girdim topikten çıkamadım doğumu hızlandırmaksa niyetin ilişki öneriyorum ben artık doğsun diye yürüyüş pilates topu ile hareketler ev işi falan yapmıştım gecede ilişki olmuştu (hiç bişey anlamasamdaKızlar benim kanamam da hala devam ediyor leke şeklinde akıntımla beraber geliyo arada karnımda sertleşiyo ama ağrı sancı yok sabahtan beri evin içinde durmadan iş yaptım merdiven inip çıktım yürüyüş yaptım üstüne sıcak duşta aldım ama tık yok bu lekelenmeye rağmen normal mi bu
Malesef ilişki mümkün değil canım hem eşim korkuyo hemde annem gelmiş doğum olacak diye ama olmadı benim anlamadığım bu lekelenme neyin nesi sancısız ağrısızAy bı girdim topikten çıkamadım doğumu hızlandırmaksa niyetin ilişki öneriyorum ben artık doğsun diye yürüyüş pilates topu ile hareketler ev işi falan yapmıştım gecede ilişki olmuştu (hiç bişey anlamasamda) sabaha doğru ağrı hissetmeye başladım kasılmalar oldu sabah gittiğimizde 6 cm açıklığım vardı
Evet cok zor psikolojisi gercekten amin inşallah deneyecem soylediklerini cnm cok sagol ❤İnan psikolojini anlıyorum bende ilk hastalandım sakin olmaya çalışsam da çok stres olmuştum sonra toparladım bı kızım bı oğlum var biri daha bebek diğeri 7 yaşında hiç iyi olamayacağım sandım çok şükür şu an gayet iyiyim 2 ay oldu geçireli güzel düşünmeye çalış insAllah sağlıkla atlatırsın moral düşünce de çok etkiliyor bence insanı hastalıkta zaten hamilelik başlı başına hassas dönem hastalıkta eklenince çok doğal hissettiklerin Rabbim ikinizi de korusun tüm hastalarla beraber şifa versin insAllah mümkün mertebe dinlen ve balkona çıkıp temiz hava al canım çok iyi geliyordu bana sandalye koyup oturuyordum bı sure
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?