- 15 Aralık 2020
- 382
- 430
- 23
- 31
Evet canım en sol kasılmanın sürdüğü dakika, orta kasılma aralıkları, en sağ saatlerBoyu bebek hareketli ise çok sağlıklı ölçüm alamıyorlar canım
Gözün aydın canım nasıl minnoşlar ?
Canını sıkma canım ben doğum öncesi öyle bi hastalandım ki önce dişim ağrıdı antibiyotik ve ağrı kesici ile geçiştirdiler doğuma az var diye antibiyotik mideme dokundu midem delinecek gibi ağrıyordu üstüne ağır bir grip geçirdim dua ediyordum inşallah doğum başlamaz doğurmaya halim dermanım yok diye ve o vaziyette doğurdum İnan derdi veren dermanını da verip dayanma gücünü de veriyor inşallah bunlar geçecek minnoşuna doğum anısı olarak anlatacaksın
Dur bakalım hayırlısı inşallah canım o da bi işaret sonuçta
Kasılmaların oluştuğu saatler mi canım nedir bu ?
Ama şu an yok diyorsun bence hazırlıklı ol yine de canımEvet canım en sol kasılmanın sürdüğü dakika, orta kasılma aralıkları, en sağ saatler
Sariligi gecti mi cnm? Ben de hem emziriyorum hem sagiyorum. Doktor da bisey demedi sagip vermek kotu muymus niye kizdi ki?Kızlar bugun kontrolümüz vardı. Geçen gün emme ile ilgili büyük sıkıntı yaşamıştık buraya da yazmıştım. Memede ısrar ettim insanların etkisinde kalıp, çok uzun süre beslenemedi nasıl böyle bir şey yaptım bilmiyorum. En son rengi sarıya dönmeye başlayınca aklım başıma geldi önce mama aldırdım sonra da bir süt sağma makinesi. Henüz sütüm iki saatte bir doyuracak kadar gelmediği için mama-süt dönüşümlü verdim 2 gün. Bugun artık her öğünde sağılmış süt vermeye başladım.
Fakat beslenemediği sürede ipin ucu kaçmıştı. Kontrolde kilo kaybı yoktu ama sarılık değeri 18 çıktı, bu gece hastanedeyiz fototerapi alıyoruz
Sorun bu değil de, doktor bana kendimi o kadar yetersiz hissettirdi ki. Mamadan çok sağılmış süt vermeme kızdı. Bebeği tarttı, bebek kilo almış diye kızdıyenidoğanın ilk hafta kilo vermesi lazım, sen çok abartmışsın diye kızdı. Kızdı da kızdı. Keyfimden meme vermiyorum gibi davrandı oysa 5 gündür uyku girmiyor gözüme onu besleyebilmek için. Muayeneden ağlayarak çıktım.
Umarım siz böyle doktorlar ile karşılaşmadan kolaylıkla doğumlarınızı yapar, sarılığı olanlar sarılıklarınızı atlatırsınız,
Tesekkurler cnm hepimiz saglikla mutlulukla buyutelim insAllah kolaylık versin sağlıkla büyüsün inşallah
Amin cnm ins. Sekeri yukselmisti. Son kontrolde sarilik 11.3 cikti. Doktor ii dedi. Gunduzleri uyanmiyo ama geceleri de uyumuyor. Bazi geceler agzinda meme olmadan agliyor bazi geceler gazi oluyor. Bi gunu bi gunune tutmuyorİnanma yok öyle bir şeybenim kız kolikti kayınvalidem hele bi ayı tamam olsun önce dedi sonra hele bi 40ı çıksın 40ta çıktı bu defa hele biz gazlı dönem bitsin 3-4 aylık olsun o da geçti hala aynı bu defa da hele bi yaşı dolsun dedi durdu sonra da diyor ki 4 çocuk büyüttüm böyle zor bebek görmedim sizi avutmak için öyle diyordum tüm bebekler öyle filan diye
Ben birkaç kere kullandım canım çok sıkıntılı olduğunda
Allah şifa versin canım analı babalı büyüsün inşallah şekeri düşük veya sarılığı yüksek diye mi uyanamıyor acaba
Cnm ben de hem emziriyorum hem sagip veriyorum. Sadece sagip verince 50ml yetiyor. Hastanede 30ml mama veriyolardi. Once 30 ml verdim sonra artirdim yavas yavas. Benim sutum de saginca 150 ml cikiyor. Niye azaldi ki sonradan? Kacinci gun azaldi?Kızlar moralim çok bozuk bebeğim beni emmiyor. Süt sağıyorum ilk hafta sütün çok boldu bir oturuşta 150 ml felan kendiliğinden doluyordu. Şimdi uğraşa uğraşa 60 ml doluyor. Niye böyle oluyor ben mi stres yaşadım bebeğim kuvezden cikti eve geldi benim sütüm azaldı... şimdi anne sütüyle mamayı karıştırıyoruz... biberon veren anneler sizin bebeğiniz her öğün kaç ml içiyor? Benimki bugun nerdeyse 5 saat baygın uyudu kaldiramiyorum bir turlu oturup aglayacaktim. İçmesi lazim boyle çok kere oluyor 4 saat felan bazen almıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ilk dogdugunda kan şekeri düşüyordu o yuzden sık beslenmesi lazim diye kendimi sartladim ve cok korkuyorum surekli bebegi inceliyorum sarılık var mı şekeri mi dusuyor niye uyanmiyor diye... saglik ocagindaki hemsire yarim saat 1 saatte bir emzir dedi. Hastane cikisinda ise 2 saatte bir emzir uyuyorsa uyandir dediler. Ama olmuyor kizlar bebek agzini kitliyor bazen. 60 ml vermeye calisiyoruz her öğün ama bazen 30 ml aliyor sonra 2-3 saat bisey almiyor. Yani emmediği sürede de dinlenmiyor beynim cunku hic saatlere riayet edemiyoruz. Hep huzursuzum...
Amin cnm ins Allah hepimizin yardimcisi olsun. Zormus gercekten ama herkes gececek duzene gircek diyoHayirli olsun Allah bağışlasın canim hepimiz bir zorluktan geciyiruz dua edelim geçsin bu kötü günler insalalh bir önce bebeğin topsrlsnir emer güçlenir insalalh sende bir sn önce toparlanirsin iyilesirsin
Hayirli olsun cnm. Allah anali babali buyutsun insKızlar bugün öğlen spinal sezeryan ile doğum yaptım her şey iyi şimdilik
Cnm bnm zor gunler yasiyosun ama gececk ins. Bak belirtilerin de azalmis. Ii dusunelim ii olsun. Ins negatife doncek sureyi beklemedenOnu sordum dediler yok karantina suresi icinde oldugundan pozitifte ciksa devam karantinaya yani sure bitmemis oluyo yaa ondanmiş ne kdr dogru bilemem her kafadan bi ses cikiyo saglikcilar bile herkes bisey soyluyo onlar bile tam bilmiyo moralim cok bozuk ne cocuk hevesim ne dogum ne bebek nasi bisey tum heveslerim hayallerim bitti artik bi daha mutlu olamam gibi hastaliga uzulumuyorum dogum zamani almama uzuluyorum cok kotu durumdayim psikolojik olarak cokmuş vaziyetteyim
Niye azaldiki acaba? Benim de ii geliyo simdilik azalcak diye korktum sizlerinki azalincabenim de 3.gün geldi sütüm ve bayagi bol geldi taş kesildi sıtma tuttu. Bir sağmaya bir biberon doluyordu. Şimdilerde hiç dolmuyor yarisi dolsa iyi
Benimde sabah 4 te başladı 6 da kesildi birden 10 dk da bi geliyodu şu an dünden beri gelen nişanım devam ediyo gelmeye hemde artarakEki Görüntüle 2937349 Dün böyle oldu ve sonra birden kesildi kızlar acep neden durdu ki bayada kuvvetli geliyordu kasılmalar dedim oluyor galiba ama
Kanamam arttı canım acile gittim nişan bu dedi sancın yok açıklıkda sadece 1cm miş oda ilk doğumdan kalma dediBoyu bebek hareketli ise çok sağlıklı ölçüm alamıyorlar canım
Canını sıkma canım ben doğum öncesi öyle bi hastalandım ki önce dişim ağrıdı antibiyotik ve ağrı kesici ile geçiştirdiler doğuma az var diye antibiyotik mideme dokundu midem delinecek gibi ağrıyordu üstüne ağır bir grip geçirdim dua ediyordum inşallah doğum başlamaz doğurmaya halim dermanım yok diye ve o vaziyette doğurdum İnan derdi veren dermanını da verip dayanma gücünü de veriyor inşallah bunlar geçecek minnoşuna doğum anısı olarak anlatacaksın
Benim kız da öyle idi akşam hiç doğru dürüst uyumaz sabaha karşı baygın düşer gibi yatardı çok yorulduğundan zannedersem bi videoda görmüştüm yenidoğan bebeklerin düzeni düzensizliktir diyordu gerçekten öyle ama zamanla düzene oturacak inşallahAmin cnm ins. Sekeri yukselmisti. Son kontrolde sarilik 11.3 cikti. Doktor ii dedi. Gunduzleri uyanmiyo ama geceleri de uyumuyor. Bazi geceler agzinda meme olmadan agliyor bazi geceler gazi oluyor. Bi gunu bi gunune tutmuyor
Eve geldin yani sancı ve açılmayı bekleyeceksin hadi hayırlısı çok bekletmeden gelsin minnoşKanamam arttı canım acile gittim nişan bu dedi sancın yok açıklıkda sadece 1cm miş oda ilk doğumdan kalma dedi
Aynen ya her gece en az bir kere sancıdan uyuyamayıp geri yatıyorum ama gelen giden yok valla şaşırıyorum ilk kızımda hiç böyle şeyler yaşmadığımdan garip geliyorAma şu an yok diyorsun bence hazırlıklı ol yine de canım
Ins girer cnm. Nevrim dondu bnm iice. Geceleri uyutamadigim icin uyuyamiyorum gunduzleri de uyandirmaya calistigim icin. Hic kendimde dglimBenim kız da öyle idi akşam hiç doğru dürüst uyumaz sabaha karşı baygın düşer gibi yatardı çok yorulduğundan zannedersem bi videoda görmüştüm yenidoğan bebeklerin düzeni düzensizliktir diyordu gerçekten öyle ama zamanla düzene oturacak inşallah
Eve geldin yani sancı ve açılmayı bekleyeceksin hadi hayırlısı çok bekletmeden gelsin minnoş
Ya benim nişanım falan gelmedi. Yani geçenlerde beyaz böyle çok yoğun baya sümüksü fazla bir akıntı gelmişti arada hala geliyor parça parça ama akıntı diye değerlendirdim. Kızımda kanlıydı nişan çünkü yine kanlı olur diye düşünüyorumBenimde sabah 4 te başladı 6 da kesildi birden 10 dk da bi geliyodu şu an dünden beri gelen nişanım devam ediyo gelmeye hemde artarak
İnsallah insallah dönsünde valla cocuk gelmeden kendi doktorumda dogurmak istiyorumSariligi gecti mi cnm? Ben de hem emziriyorum hem sagiyorum. Doktor da bisey demedi sagip vermek kotu muymus niye kizdi ki?
Tesekkurler cnm hepimiz saglikla mutlulukla buyutelim ins
Amin cnm ins. Sekeri yukselmisti. Son kontrolde sarilik 11.3 cikti. Doktor ii dedi. Gunduzleri uyanmiyo ama geceleri de uyumuyor. Bazi geceler agzinda meme olmadan agliyor bazi geceler gazi oluyor. Bi gunu bi gunune tutmuyor
Cnm ben de hem emziriyorum hem sagip veriyorum. Sadece sagip verince 50ml yetiyor. Hastanede 30ml mama veriyolardi. Once 30 ml verdim sonra artirdim yavas yavas. Benim sutum de saginca 150 ml cikiyor. Niye azaldi ki sonradan? Kacinci gun azaldi?
Amin cnm ins Allah hepimizin yardimcisi olsun. Zormus gercekten ama herkes gececek duzene gircek diyo
Hayirli olsun cnm. Allah anali babali buyutsun ins
Cnm bnm zor gunler yasiyosun ama gececk ins. Bak belirtilerin de azalmis. Ii dusunelim ii olsun. Ins negatife doncek sureyi beklemeden
Niye azaldiki acaba? Benim de ii geliyo simdilik azalcak diye korktum sizlerinki azalinca
InsAllah canım . InsAllah vardır bu kremden ordan emin ol faydası çok olacaktır. Sadece emzireceğin zaman güzelcene yıka meme ucunuHiç görmedim canım ama netten yazinca çıkıyor online almak lazım bakacam onada bugün madecassol u almayı düşünüyorum bakalım o nasıl fayda edecek , sende hazırlıklı ol herşeyin elinde olsun inşallah senin öyle sıkıntılar in olmaz
Doktor dedi krem sür göğüs pedi köy diye, ama dün gecedeb beri sütyen siz yattım Krem sürdüm bu saabsh şişmiş nasıl boşaltacam sağ yine iyi temiz yıkadım şimdi zar zor sağı emziryom .bir elimle de solu biraz sıktım acik bıraktım kendi kendine aksın yumuşadı göğüs emzirsem çok kötu olacak hiç geçmiyor ağrısı, ben kremi deneyim yara derin sanırım humus kapak sütun icind biraksada yumuşar yara sertlessin ki kabuk yapsın deri yenilensin istiyorum inşaallah krem fayda eder
Allah bağışlasın canıminsalalh hep iyi geçer özellikle emzirmek inşaallah sağlıklı iyi geçer agrisiz acisiz
İnşallah bende faydasını görürüm canım Alaçam bugun İnşallah bende mutlu olurum doya doya korkmadan emziririm yemek yerim içerim süt olsun diye
Valla haklisin normal grip olaydimda şu korona olmayaydi hastaneler bile almak istemiyo insanlar uzak duruyo çok zor yaaBoyu bebek hareketli ise çok sağlıklı ölçüm alamıyorlar canım
Oldu canım hemde çok kötü. Kahverengi kabuk tutuyor, bebek emdikçe kabuklar kalkıp tekrar yara oluyordu. Lansinoh krem kullandım ben geçmişti. Şimdi yine yara olmaya başladı sanırım, çok hassaslaştı acıyor. Bende madecassol süreyim de çabuk geçsin ya. Krem sürmediiğim zamanlarda da gümüş kapakları koyuyorum canım.Ewt canım temizleyip öyle veriyorum . Sende hiç yara oldumu
İyice silince birşey olmuyormuş canım. Güzel temizlemek önemliymiş.Bnde bu sebepten medecassol ve hemetan kullanmak istemedımmeme dırekt beebkle temasta nolur nolmaz dıye
Biz vicol damla kullanıyoruz canım. Doktor tamamen bitkisel içerikli dedi, faydasını gördük şükür AllahaKızlar merhaba doğumdan sonra fırsat bulup giremiyorum .Çok yorucu besle altınız temizle uyut ki bazen uyumuyor tüm kemiklerim ağrıyor ve zombi gibiyimGaz sancısı mı bilmiyorum ama bazen uyurken çığlık atıp tekrar uyuyor .Gaz damlası falan kullanan var mı ?
Canım etrafımda kullanıp çok memnun olanlar vardı. Bende alacağım ama kolye değil de bileklik olarak alıcam. Korkuyorum kolye de kendini falan boğar Allah korusun.Doğum yapan arkadaşlar kehribar kolye kullanan var mı bebişine varsa nasıl memnunmusunuz
Canım topuklarına ellemek, ıslak mendil ya da suyla ıslatılmış pamukla poposunu, kasıklarını ıslatmak filan uykusunu açıyor. Benimki de uyanmıyordu geceleri. Ağlıyordum uyanmıyor emmiyor diye. Böyle böyle uyandırabildim ancak. Şimdi de kendi acıktıkça ya da altı kirlendikçe uyuyor. Ağzını kitlediği zaman alt çenesine bastırıp açmaya çalışabilirsin.Kızlar moralim çok bozuk bebeğim beni emmiyor. Süt sağıyorum ilk hafta sütün çok boldu bir oturuşta 150 ml felan kendiliğinden doluyordu. Şimdi uğraşa uğraşa 60 ml doluyor. Niye böyle oluyor ben mi stres yaşadım bebeğim kuvezden cikti eve geldi benim sütüm azaldı... şimdi anne sütüyle mamayı karıştırıyoruz... biberon veren anneler sizin bebeğiniz her öğün kaç ml içiyor? Benimki bugun nerdeyse 5 saat baygın uyudu kaldiramiyorum bir turlu oturup aglayacaktim. İçmesi lazim boyle çok kere oluyor 4 saat felan bazen almıyor. Ne yapacagimi bilmiyorum. Ilk dogdugunda kan şekeri düşüyordu o yuzden sık beslenmesi lazim diye kendimi sartladim ve cok korkuyorum surekli bebegi inceliyorum sarılık var mı şekeri mi dusuyor niye uyanmiyor diye... saglik ocagindaki hemsire yarim saat 1 saatte bir emzir dedi. Hastane cikisinda ise 2 saatte bir emzir uyuyorsa uyandir dediler. Ama olmuyor kizlar bebek agzini kitliyor bazen. 60 ml vermeye calisiyoruz her öğün ama bazen 30 ml aliyor sonra 2-3 saat bisey almiyor. Yani emmediği sürede de dinlenmiyor beynim cunku hic saatlere riayet edemiyoruz. Hep huzursuzum...
Benim nişanım 3 gün boyunca leke şeklinde devam etmişti canım. Bende endişe ettim adet lekelenmesi gibi diye ama bazen böyle olabiliyormuş.Kızlar benim kanamam da hala devam ediyor leke şeklinde akıntımla beraber geliyo arada karnımda sertleşiyo ama ağrı sancı yok sabahtan beri evin içinde durmadan iş yaptım merdiven inip çıktım yürüyüş yaptım üstüne sıcak duşta aldım ama tık yok bu lekelenmeye rağmen normal mi bu
Ins cnm in doncekİnsallah insallah dönsünde valla cocuk gelmeden kendi doktorumda dogurmak istiyorum
Taburcu olduk çok şükürGeminiWoman nasılsınız canım ?
Gözün aydın canım çok şükür çok sevindimTaburcu olduk çok şükür
Evet canım en sol kasılmanın sürdüğü dakika, orta kasılma aralıkları, en sağ saatler
AYnen canım kullan insAllah faydası olucaktir. Benim artık psikolojim bozulmustu bebek eliyle bile dokunduramiyordum o kadar feciydi sütüm azalmıştı hep sagmaktan şükür şimdi başladım emdirmeye o biberon sağma pompasini günde yüz kez yıkamaktan artık gına gelmiştiOldu canım hemde çok kötü. Kahverengi kabuk tutuyor, bebek emdikçe kabuklar kalkıp tekrar yara oluyordu. Lansinoh krem kullandım ben geçmişti. Şimdi yine yara olmaya başladı sanırım, çok hassaslaştı acıyor. Bende madecassol süreyim de çabuk geçsin ya. Krem sürmediiğim zamanlarda da gümüş kapakları koyuyorum canım.
İyice silince birşey olmuyormuş canım. Güzel temizlemek önemliymiş.
Biz vicol damla kullanıyoruz canım. Doktor tamamen bitkisel içerikli dedi, faydasını gördük şükür Allaha
Canım etrafımda kullanıp çok memnun olanlar vardı. Bende alacağım ama kolye değil de bileklik olarak alıcam. Korkuyorum kolye de kendini falan boğar Allah korusun.
Canım topuklarına ellemek, ıslak mendil ya da suyla ıslatılmış pamukla poposunu, kasıklarını ıslatmak filan uykusunu açıyor. Benimki de uyanmıyordu geceleri. Ağlıyordum uyanmıyor emmiyor diye. Böyle böyle uyandırabildim ancak. Şimdi de kendi acıktıkça ya da altı kirlendikçe uyuyor. Ağzını kitlediği zaman alt çenesine bastırıp açmaya çalışabilirsin.
Benim nişanım 3 gün boyunca leke şeklinde devam etmişti canım. Bende endişe ettim adet lekelenmesi gibi diye ama bazen böyle olabiliyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?