2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Emiyor mu gün içinde
Emiyor gunduz biberon veriyorum. Geceleri biberonla sut veriyodum ki onu da birakmaya calisiyorum. Siz nasi yapiyosunuz
Ben de emziriyorum ve neredeyse her açtığımda kaka oluyor az veya çok. Ben de bu durumda fazla mı besliyorum acaba ya
Bizim de ayni hep kaka var hatta altini degistirirken de hep bi daha yapiyor. Ama yaparken cok zorlaniyo cigliklar atiyo

Kızlar size bi tavsiyem olacak gaz sorunu yaşayanlar varsa eğer kaç gündür gazdan yana çok müzdariptik geceler hep uykusuzdu sürekli ağlıyodu gaz çıkartırken, gaz masağı yapmaya çalışıyordum karnına daha da öığırıyordu o an ağrısı olduğu karnı sert olduğu için, artık uyurken yani vücudu rahatkrn ve emerken sürekli elim karnında kaburgaların altı,leğen kemiğinin üstü o araya elimi açıyorum yanlardan sıkıp bırakıyorum dört parmak bi tarafta baş parmak diğer tarafta, dün akşamdan beri yapıyorum. Şükür yani inanılmaz bi fark var çok rahat uyuyo çığlık atmadan uyanıyo ve uyku süresi inanılmaz uzadı,gaz çıkartırken ağlamıyo sadece kızarıyo uyanıkken gaz için ağlamıyo çok uslu,yani ben buna bağladım tek değişim bunu uyguladım çünkü,sizlerde denemek isterseniz deneyin

Sıkarken çok yumşak olmayın hiç bi acı hisstmiyor baya sıkın, ufak kardeşimde kolik sorunu vardı doktor göstermişti böyle yapın diye ordan aklımda kalmıştı benimde bağırsakları harekete geçiriyo

Al benden de o kadar küçücük yerde nasıl da rahat ediyorlar da gelmemekte bu kadar ısrarcilar bilmiyorum
Son günler de hiç geçmek bilmiyor zaman durdu sanki. Bu zamanlar bizim en iyi zamanlarimiz tadını çıkarmamız gerekirken acele ediyoruz. Biz ne kadar acele edersek onlarda bı okadar ağırdan alıyor

Emiyor gunduz biberon veriyorum. Geceleri biberonla sut veriyodum ki onu da birakmaya calisiyorum. Siz nasi yapiyosunuz

Bizim de ayni hep kaka var hatta altini degistirirken de hep bi daha yapiyor. Ama yaparken cok zorlaniyo cigliklar atiyo
Ben de altını değiştirirken yapıyor artık açmadan önce ayaklarını karnına çekip tekrar uzatıyorum rahatlıyor sonra açıyorum yoksa bi seferde iki bez değiştirmek zorunda kalıyorum ağlaması da duruyor öyle yapınca deneyin isterseniz birde emzik veriyorum altını açınca bazen o da sakinleştiriyor

2 haftalik bebisi olanlar mama takviyesinde kac cc veriyirsunuz.
Ben genelde 3 saatte bir besliyorum. Mama vericeksem 60cc veriyorum.
Sut varsa 30 cc sut ustune 30 cc mama sizce yeterlimi ? Bazen doymuyor gibi uyumuyor.
Birde sut ustune mama vermek ne kadar mantikli acaba

15 cc ile başladık, 30 cc ile devam ettim. Sonra bebeğim tadını sevmediği için içmek istemedi. Anne sütü de artıp rayına oturunca mama vermemeye başladım. Üst üste vermedim açıkçası, ben uyanıkken süt uyurkende annemler mama verdiler. Çocuk ikisini üst üste içince zaten kusuyordu.

Ben 30 cc ile basladim. Zaten doyunca birakiyordu ama annemler cocuk doymuyor diye yavas yavas artirdilar yani biz sebep olduk bu duruma da bilmiyorum. Biberondan hizli cektigi icin doyma hissini mi gec algiliyor diye bekletiyorum ama bebis doymadigi icin uyumuyor bu sefer

Ya benimki henüz doğmadigi için yorum yapmam doğru olur mu bilmiyorum ama mama geç sindirildigi için çok içince uyku yapıyor diyor ebeler . Yani doymuyor diye fazla veriyorsundur belki ama aslında ağırlık çöktüğü için uyuyor olabilir o şekilde

Canım duymuştum süt üstüne mama verildiğini. Bazen benim mememle doymuyor bende 30 cc mama veriyorum 3 saatte bir veriyorsan 60 cc mama yeterli

Hala doğurmayan anneler bugün son günümüz bebegimiz yarından itibaren aksi bir akrep olmak için gününü bekliyor. Bugün ne yapıp edip doğurmamiz lazım
Kız deme öyle ben de akrebim Hatta 1 hafta daha durursa doğum günüme denk getirebilirim
Son haftadasiniz muhakkak dr.kontrolune gidin bir de ne olur kimse suni sanci dan korkmasin eger uygun görülürse tmm deyin hicbir korkulacak yani yokmuş girdugum her hamikeye söylemek istiyorum
Bana doktorum özellikle söyledi yok bunu yap yok şunu iç diye ama açıkçası benim de artık pek içimden gelmiyor, canı ne zaman istiyorsa o zaman gelsin. Doğum başlasın diye kendimi heder edemicem valla, içimde kalacak hali yok nasılsa Suni sancıyı da gerçekten öyle bir anlatıyorlar ki (en başta annem )“Acıdan saçımı başımı yoldum” diye insanın korkacağı yoksa da korkuyor. Herkesin acı eşiği farklı, ben de korkulacak bir şeyi olmadığına inanmak istiyorum inşallah öyledir

Kızlar kontrolüm vardı benim de bugün, pazartesi günü 40. Haftan doluyo artık dedi doktorum, suyumda azalma ve plasentamda yaşlanma kireçlenme varmış en fazla çarşamba gününe kadar bekleyebiliriz bu şekilde dedi. Pazartesi kontrolüm var tekrardan, açılma vs varsa suni sancı deneyebiliriz dedi ama öbür türlü sezaryen oluyo sanırım, kafam allak bulak yürüyüş yapıyorum merdiven inip çıkıyorum ama yok yani çıkmaya niyeti galiba

Eşim de akrep de çok kolay bir insan olduğu söylenemez

Valla ben de öyle. Artık bı daraldim galiba doğması için sürekli bir şeyler yapmaya çalışmaktan. Oturup bekleyeceğim, ne zaman isterse gelsin

Allahım sağlıkla kolaylıkla olmasını nasip etsin hepimize inşallah

Evet canim bende oyle dusunuyirum acikcasi. Annem ve kayinvlidem ve esimde bebege o yetmez modunda cocuk ac ondan uyumuyor modunda bu yuzden de kafam karisti.

Aldigim mama ustunde 1 2 haftalik bebek 60cc gunde 6 7 kez yaziyor. Bu sekilde bakinca 3 veya 4 saatte bir 60 cc olmus oluyor

Eşim de akrep de çok kolay bir insan olduğu söylenemez

Valla ben de öyle. Artık bı daraldim galiba doğması için sürekli bir şeyler yapmaya çalışmaktan. Oturup bekleyeceğim, ne zaman isterse gelsin
Valla benim gördüğüm kadarıyla yapan da aynı zamanda doğuruyor yapmayan da Olmayınca da olmuyor Stres yapmamak en güzeli.

Eşlerin de kolayı çok yok zaten canım boşver Umutları yükselen burca aktaracaksın artık

Biberon keyifli geliyor tabi.
Ben biberonla değil enjektör, çay kaşığı vb verdim.
Mamaya hala ihtiyaç duyuyor musunuz mesela sütünüz geldiyse bundan sonra sürekli emzirerek arttırabilirsiniz.
İlk günler kayınvalidem yarım saate bir elime veriyordu.
Mamaya asla karşı değilim ama mamayı azaltarak bitirebilirsiniz.

Evet aynen öyle. İlk günler ben de mama veriyordum mümkün değil uyanmak istemiyor mama için.
Daha çok küçük benimki biraz büyüse gece beslenmesini kesmek için formül mamayı uyumadan önce sayarım sonra hep beraber uyuruz diye düşünüyorum

Reactions: The

Doktorunuzla ilgili içinize sinmeyen bir durum varsa başka doktora sorun su ve plasenta meselesini.
Ancak güveniyorsanız kendinizi bırakın.

Vücudunuzun izin verdiği kadarı oluyor doğumda o yüzden normal yada sezaryen diye kendinizi şartlayıp kasmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…