- 15 Ocak 2020
- 282
- 247
- 33
- 42
Burayı instagramdan takip edin isterseniz faydalı bilgiler vararkadaşlar, ben 3 saatte bir emziriyorum, bayılmak üzereyim, toplamda 40-55dk sürüyor ama ne kadar süt alıyor çocuk bilmiyorum. Hemen her emzirmede altını açıyorum, kaka oluyor, hatta bi de emzirme sonrası yapıyor.
Benim sorum, yine de göğüslerimi sağmam gerekir mi? Bir arkadaşım gerek yok dedi, diğeri sağman gerekir sütün gelmesi için dedi, doktora mesaj attım, o da emdikten sonra göğsünde süt varsa sağ dedi ama ben anlamıyorumki var mı yok mu. Siz napıyorsunuz ?
Çok şükür ikiniz de sağlıklısınız en önemlisi bu
Amin bende ilk zamanlar yiyip içemedim üç beş gündür başladım hep tek öğün yiyordum su hiç içmiyordum şimdi dikkat ediyorum inanıyorum çoğalacakBende öyleyim cnim malt içecek aldım içtim rezene kimyon ,anason çayları ve anne süt artırıcı csy aldım hergun 3,4 bardak içiyorum ağrılarım yle pek yok bebek emiyor doymuyor ona biberonds mama yapıyorum 90cc hepsini bitiyor anlamadım yani acaba memede 1saate kadar duruyor kaç CC ağzına süt geliyor hiç mi gelmiyo benim bunyemde çok kötü her doğumdan sonra hastalıklarım üst üste geliyor bitmiyor stresden acıdan sıkıntıdan yemiyorum içmiyorum yesem icsemfr süt olmuyo bende yapacak birşey yok ne yapayım ki dahaAllah yardımcımız olsun
Bende normal doğurdum dışarda dikişim kesim yırtığım yoktu içeride biraz var ama ona rağmen daha yeni yeni kalkıp bişiler yapmaya başlayabildim çocuğumun herşeyini daha yeni yeni yapmaya başladım doktor çok önemli gerçekten. Normalden sonra ayaklanamayan bir ben varım sanırım. Kaldıki canım da tatlı değildir safra kesemi aldırdıktwn sonra ertesi gün kendim hastaneden çıkıp araba kullanarak eve gitmiş insanım yani ortalama 40 dikişlik üç operasyon kombine ameliyat olup 3. Gün arabamı kendim kullanıp pasumana gittim ama bu normal doğumdan snra hala tam toparlamış değilim yani herşeyin hayırlısı zorda kolaylaşıyor kolayda zorlaşabiliyorBen epidürel sezaryen oldum, ve inanılmaz rahatım, nazar değdirmek istemiyorum ama sanki hiç operasyon olmamış gibiyim. Her şeyin hayırlısı diyorum
İnşallah canım çoğalır , benim bu lohusalık ikinci dogumumdaki lohusalık gibi yaAmin bende ilk zamanlar yiyip içemedim üç beş gündür başladım hep tek öğün yiyordum su hiç içmiyordum şimdi dikkat ediyorum inanıyorum çoğalacak
Canım akıntı da geliyo benim bazen yoğun kanla bazen sade şeffaf su gibi akıntı her gelmesin de hissediyorum baya ıslanıyorum ped takıyorum zaten değiştirmek zorunda kalıyorumYa benim nişanım falan gelmedi. Yani geçenlerde beyaz böyle çok yoğun baya sümüksü fazla bir akıntı gelmişti arada hala geliyor parça parça ama akıntı diye değerlendirdim. Kızımda kanlıydı nişan çünkü yine kanlı olur diye düşünüyorum
Benim ikinciyi bile gözüm kesmez asla maşallah üç tane yapmışsın. Bende eşlerin çocuk sayısı hakkında bi fikri olmamalı ya herşeyi biz çekiyoruz onlar pat diye baba oluyorlar. Baksana yaşadıklarına tek çekşyosun bunları yaniİnşallah canım çoğalır , benim bu lohusalık ikinci dogumumdaki lohusalık gibi yagöğüs yaralari ,kulak ağrıları ve diş ağrıları her iki lohusalıkta oldu gogsumdeki dertler yetmiyor doğum yaptığından beri yirmilik dişim gün geçtikçe açılıyor bugün yemek yerken kırıldı ya küçük küçük parça delik açıldıkça dişim çok zonkliyor geçen ki doğumdan sonra o lohusa halimle iki diş çektim yirmilik ve küçük diş , şimdi yine lohussyim hamile iken doğum yapınca ağrı yapıyorlar bu seferde obur yirmilik diş i cekecem pazartesi gidecem inşallah çekerler kurtulurum
Bugün de doktora gittim Allah'tan göğüs için bepanthen diye yarackremi verdi
Bir dertten kurtuluyorun diğerine sıra geliyor
Benim lohussliklar ve hamilelikleri m hep kötü geçerne kadar acı çektikçe eşim e soylenyom yeter ya istemiyorum artık çocuk mocuk 3ysne yeter birde 4. Cu ke mi uğraşacsm bununda gözü doymuyor olan bana olyot benim dişlerim dökülüyor yaralar oluyor hangi para ile implant yapabilirim ki diş kalmadı ya implant kar pahalı
Pazartesi su dişten de kurtulim lohusalıktan da kurtulim yeterçok kötü oliyorum ya birgünutluyotum öbür gün yine bir şey oluyor heryerim ağrıyor off
Helva yediğin an sütun artıyor, kuru üzüm, kuru kayidi ve elmayı ufak minik dogra su ve şekeri köy hoşaf olarak kaynat oda baya süt arttırıyor, tahin pekmez yiyorum üzerine bol su içiyorum, yemeklerini yiyip birde biraz dinlenince süt oluyor. Benim tavsiyelerim bunlar canım... Birde güzel beslen ki cocugada yedikleri den vitamin gitsin...Humana bende hiç etki etmedi. E bebekten malt içeceği aldım hiç bi işe yaramadı bide süt arttırıcı bi hap kullanıyorum oda bir işe yaramadı hepsini bir arada kullanıyor olmama rağmen bir işe yaramadı 40-50 cc çıkıyor ikisinden toplam başka bi yolu olmalı ya
Kıyas yapmak doğru olmayabilir bence çünkü her çocuğun sistemi farklı ama haftada bir yapanida duydum, iki üç günde bir yapanida... Sık sık emzirmekle çok ii yapıyorsun, eğer doymasaydi sütünden huzursuzluk çıkartıldı, uyumazdi,ağlardı fakan. Evde tartı varsa önce kendin çık tartil, sonra bebekle birlikte çok tartil aradaki farkı bul, bundan 100 gram çocuğun kıyafetlerini çıkar kalan çocuğun kilosu olsun. Bu şekilde kendinde evde takip et bakalım kilo alımından daha ii anlarsin. Bu arada doktorada danış mutlaka, günde 1 kere kaka yaptığını canım.Kızlar 3 gündür kızımı sadece emziriyorum. Günde 2-3 kere çiş, günde 1 kere tek kaka yapıyor oda akşamları. Sizce doyuyormudır? Her istediğinde emziriyorum. Hemen hemen saat başı. Sizin bebişleriniz günde kaç kere kaka yapıyor.? Birdw doğumun 2. Günü mama takviyesi yapmıştım 3 kere, ondada o günde dadece bir kez oda akşam kaka yapnıştı . Hafif sarılığı var ac kalmasından korkuyorum
Ucu sarı olanlRdan benm kızımda da var
Kızlar sütünüz yağlıdır, yariyor demekki çocuğa. Benimkinin boynunde oldu sanırım sıcaktan oluştu, pudra aldım sürdüm hala geçmedi tekrarlıyor. İlk kızımda da yüzünde oluyordu, ona yapılacak birşey yok...Kızlar benim bebegin yüzünde nokta nokta sivilceler oluşuyor sizinkinlerdede oluyormu
Merhabalar bende sezeryan oldugumda 3 gun sutum gelmemisti mama vermistim. Mamayi siringayla vermistim. Dus almak ve sut sagmak sütümü getirmisti benim. Sagdiniz mi ? Sagdikca geliyor bence. Sagmayi deneyin insallah bir an once gelir sütünüz. Dert etmeyin streste sütü etkiliyorGünaydın kızlar çarşamba sezeryanla doğum yaptım hala sütüm gelmedi çok üzülüyorum ya hiç gelmezse
Zaten dün grce dis ağrısından yatamadım söylendim bana diyor yok 4. Cuyi getrmeyek hemen 4,5 yıl geçsin öyle olsun sende bende idnleniriz diyor ,sanki o doğuruyor çekiyor , bende dedim ne 4,Benim ikinciyi bile gözüm kesmez asla maşallah üç tane yapmışsın. Bende eşlerin çocuk sayısı hakkında bi fikri olmamalı ya herşeyi biz çekiyoruz onlar pat diye baba oluyorlar. Baksana yaşadıklarına tek çekşyosun bunları yani
Söyledim canım normal dedi. Ama bende önce emziriyorum, sonra eğer çoo iyi emmediyse biraz sağıp emzirme kaşığı ile veriyorum. Ama emzirdikten sonra verdiğim için çok istemiyor wn fazla 15 cc içiyor. 1 hafta sonra kontrolümüz var umarım kilo almıştır.Kıyas yapmak doğru olmayabilir bence çünkü her çocuğun sistemi farklı ama haftada bir yapanida duydum, iki üç günde bir yapanida... Sık sık emzirmekle çok ii yapıyorsun, eğer doymasaydi sütünden huzursuzluk çıkartıldı, uyumazdi,ağlardı fakan. Evde tartı varsa önce kendin çık tartil, sonra bebekle birlikte çok tartil aradaki farkı bul, bundan 100 gram çocuğun kıyafetlerini çıkar kalan çocuğun kilosu olsun. Bu şekilde kendinde evde takip et bakalım kilo alımından daha ii anlarsin. Bu arada doktorada danış mutlaka, günde 1 kere kaka yaptığını canım.
Ben sagiyodum 2 gundur biraktim. Gogsun sertlesip sut akiyosa sag yoksa gerek yok bence. Benin sut aktigi halde duzene girsin diye sagmiyorum ama mastit olmamak icin sagmam gerekiyi galiba anlamadimarkadaşlar, ben 3 saatte bir emziriyorum, bayılmak üzereyim, toplamda 40-55dk sürüyor ama ne kadar süt alıyor çocuk bilmiyorum. Hemen her emzirmede altını açıyorum, kaka oluyor, hatta bi de emzirme sonrası yapıyor.
Benim sorum, yine de göğüslerimi sağmam gerekir mi? Bir arkadaşım gerek yok dedi, diğeri sağman gerekir sütün gelmesi için dedi, doktora mesaj attım, o da emdikten sonra göğsünde süt varsa sağ dedi ama ben anlamıyorumki var mı yok mu. Siz napıyorsunuz ?
Gizun aydin cnm. Allah anali babali buyutsunKızlar merhaba 22 ekim sabahı kontrolüm vardı bebeğimin suyu azalmış ve yatış verdiler sünni sancı ile doğum yaptırdılar 10.30 da başladı 18.00 de anca geldi kızım doğum hikayem hiç iç açıcı değil ama sünni sancı ile başlamamış bir doğumu başlatmak gerçekten zormuş hiç başaramıcam sandım çok şükür ki kavuştum kızıma Rabbim doğum yapacak arkadaşlara kolaylıklar versin bebişlerimizi hayırlısıyla büyütmek nasip olsun
Kesinlikle katiliyorum. Baba olmak ne kadar konforlu yaa. Hamilelik ayri zor sonrasi ayri. Agrisi emzirmesi ayri.Benim ikinciyi bile gözüm kesmez asla maşallah üç tane yapmışsın. Bende eşlerin çocuk sayısı hakkında bi fikri olmamalı ya herşeyi biz çekiyoruz onlar pat diye baba oluyorlar. Baksana yaşadıklarına tek çekşyosun bunları yani
Cnm benimki geceleri hep ayni 4e 5e kadar uyumuyor. Sonra da ben uyuyakaliyorum hep saati kaciriyorum. Uzuluyorum ama yapamiyorumKızlar benim bebek akşam 8 de başladı ağlamaya gece 1.5 da artık yorgun düştü ağladı. Sabahta 7 de uyandı tabi bende o yorgunlukla uyumuşum uyandiramadim vicdan azabı oldu içimde nasıl uykuya dalarım diye
Ya valla annelik ne zor bisiymis.Ben sagiyodum 2 gundur biraktim. Gogsun sertlesip sut akiyosa sag yoksa gerek yok bence. Benin sut aktigi halde duzene girsin diye sagmiyorum ama mastit olmamak icin sagmam gerekiyi galiba anlamadim
Gizun aydin cnm. Allah anali babali buyutsun
Kesinlikle katiliyorum. Baba olmak ne kadar konforlu yaa. Hamilelik ayri zor sonrasi ayri. Agrisi emzirmesi ayri.
Cnm benimki geceleri hep ayni 4e 5e kadar uyumuyor. Sonra da ben uyuyakaliyorum hep saati kaciriyorum. Uzuluyorum ama yapamiyorum
Benimkide doğumumun ilk günü 3 üçüde yaparız . Sus dedim havada bulut sen 3 unut dedimZaten dün grce dis ağrısından yatamadım söylendim bana diyor yok 4. Cuyi getrmeyek hemen 4,5 yıl geçsin öyle olsun sende bende idnleniriz diyor ,sanki o doğuruyor çekiyor , bende dedim ne 4,
. cusu yeter hsystimizi yasayak ömür boyu bunları mi yaşayacam bana yaramıyor bu hormonlar doğum bebek bünyem bozuluyor artık kaldıramıyorum hayırlısı bakalım inslaalh oyiesim de muane ye gidince spiralli konuşayım. En gvenilir ne olur ne olmaz olmasın erken olmaisn da kaldiramam tekrar bu 9 aylık süreci stresi ve ondan sonrasını çok zor annelik
Ayni durumumu anlatmissin. Biz de senin yaptigin gibi yapiyoruz dün mama ayrı verdim ama kusuyor öyle olunca. Karistirmak aslinda anne sutunun faydasini azaltiyor diye okudum ama bu seferde 60 cc mama agir geldi gibi geldi bana. Birazdan mesela vericem 30 cc anne sütü ve 30 cc mama yapicam. Hangi mama markasini kullaniyorsunuz2 haftalik bebisi olanlar mama takviyesinde kac cc veriyirsunuz.
Ben genelde 3 saatte bir besliyorum. Mama vericeksem 60cc veriyorum.
Sut varsa 30 cc sut ustune 30 cc mama sizce yeterlimi ? Bazen doymuyor gibi uyumuyor.
Birde sut ustune mama vermek ne kadar mantikli acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?