2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Bende hep tek başımayım eşimde çalıştığı için evde olmuyo tek olunca baya baya zor oluyo . Ama annen yine baya kaldı o konuda çok şanslısın
Kaç gün sonra gidicek
Bebişin 40ı çıkınca gidecek canım. Benim kız suyu sevmiyor pek. Cıyak Cıyak ağlıyor suya girince. Annem olmadan eşimle nasıl yıkarım bilmiyorum. Eşim daha şapkasını giydiremiyor, kafasındaki bıngıl dallardan korkuyormuş birşey olur diye banyoyu hiç yaptıramayız heralde

Ben haftada 1yikiyorum çok soğuk bura yağmurlu tabi yiksmak güzel uyku getirir ama yapamam hasta olurlad
Canım sizin orda hemşireler doktorlar geceleri kaç saatte bir emzirmeyi öneriyor? Eylül topiğin de okumuştum. Hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışından bir anne yazmış. 15 günlük süreyi geçip sarılık tehlikesini atlayınca geceleri bebek kendi uyanana kadar uyandırma. O ne zaman uyanırsa o zaman emzir, uykusunu bölme demişler. Sizde ne diyor hemşireler? Ben gündüz en geç 2 saatte bir emziriyorum. Çoğunlukla saat başı veriyorum memeyi. Gece de 2 saate bir saat kurup kalkıyorum. 3 gündür filan benim kız alarm bile çalmadan kendi acıkınca uyanıyor. Bazen de ben uyandırıyorum. Acaba geceleri ellemesem, kendi uyanmasını beklesem nasıl olur ki? Mesela 4 saat sonra uyandı emmek istedi. Çok mu uzun olur acaba?

Ya annende hergin yıka diyo ama . Gerçekten hergun çok zor ben haftada bir kez yıkıyorum havalar soğudu çünkü
Valla zor bende tek basima kalsam herhalde 3 gun e cikaririm sanki
Ya evet doymus olmasi lazim araniyor anlamiyorum.
Ben kendi fikrimi soyliyeyim canim en basta bende uyandiriyordum ama artik yani 1 haftadan sonra kendinin uyanmasini bekliyorum. Uykusu bolunmesin veya aciksin diye. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama uyku da rahatsiz etmek pek mantikli gelmiyor bana yani benim fikrim.

Helva da denedim bugün fark olmadı ya hala aynı çıkıyor süt sağınca çocuk doymadığı için yarım saat 40 dakika uyuyor mama verdim 30 cc 4 saattir uyuyor

Ben doğduğu günden beri hiç uyandırmadım bir kere denedim uyandırmayı saatlerce ağladı uyumadı mahvoldu bütün gün uykusu bölününce paşanın keyfi ne zaman isterse o zaman kalkıyo içiyo sütünü

Canım akıntı da geliyo benim bazen yoğun kanla bazen sade şeffaf su gibi akıntı her gelmesin de hissediyorum baya ıslanıyorum ped takıyorum zaten değiştirmek zorunda kalıyorum
Aynen beyaz akıntı ama bildiğin hissediyosun lüp diye geliyor. Bide doğuma yakın idrar torbasına baskı geçtiğinden çocuk aşağı indiğinden sık çiş gelmezmiş eskisi kadar tuvalet ihtiyacı duymuyorum ama beklemedeyim canım benim ilk kızda inatçıydı bütün belirtileri verip gelmedi gelmezse şaşırmam

Ben sapka takmıyorum. Kafasını şu dökünce aşağı egdir bide çok az az dökmeye çalış valla ben bile bingildaktan korkuyorum

Bende üç gündür geceleri alarm kurmama rağmen ya vaktinden önce uyanıyordu kendisi, ya da ben alarmı kapatıp uyuyormuşum, o sonra kendi uyanıyordu bende bu gün alarm kurmayacağım, bakalım yine kaç saatte bir uyanacak kendi başına.

Ben sapka takmıyorum. Kafasını şu dökünce aşağı egdir bide çok az az dökmeye çalış valla ben bile bingildaktan korkuyorum
İlk doğduğu günlerden birinde elim doluydu. Eşime şapkayı giydirsene dedim. Şapkayı aldı eline, kafasına dokundu. Bıngıldağa değince korktu bıraktı e ben altını temizliyorum, emziriyorum, gaz çıkarıyorum diyince sen annesin yaparsın diyor

Bende su dökerken korkuyorum ya ağzına burnuna kaçacak diye

Merak etme canım seninki anca gelir benim ilki 40+3 geldi insAllah seninkide hayırlısıylan geç gelcek

Vicdan yapcak bisey yok cnm bakma sen annelere. Batil degil aslinda suyun cilde degmesiyle alakali bilimsel bi aciklamasi vardi. Ama gelisimi hizlandiriyo sadece yani yapmazsan gelismez diye bisey yok o yuzden yapabildigimiz kadar kendimizi strese sokcak bi konu dgl bence. Zten yeterince stres war

Hak veriyom ilk bebekte insan çok korkuyo bizde öyleydik eşimle şimdi daha rahatız. Ama annen burdayken elini alıştır

Hak veriyom ilk bebekte insan çok korkuyo bizde öyleydik eşimle şimdi daha rahatız. Ama annen burdayken elini alıştır
Küveti için köpüklü banyo filesi aldım, onla yıkamak daha rahat oluyor. Ama tek başıma yıkamayı da öğrenmem lazım. Dediğin gibi elimi alıştırmam lazım. Yoksa annem gidince eşimle iki korkak yıkayamayız
Kokarca olur yavrum

Bende file aldim gerçkten onla daha rahat oluyo. Merak etme tek başınada yıkarsın. Benim ilkinde kimse yoktu hep kendim uğraştım. Ama şükür ikincide hep tecrübe oldu bana

Benimkini uyandırmasam sabaha kadar uyur. Siz nasıl uyandırmadan devam edebiliyorsunuz, 3 saatte bir uyandırıyorum, nette 3 saatte bir ancak 1 saat uyuyor kızım, 2 saati emzirme, bez değiştirme, uyandırmaya ve uyutmaya çalışma ile geçiyor

Merak etme canım seninki anca gelir benim ilki 40+3 geldi insAllah seninkide hayırlısıylan geç gelcek
Ayy insallah insallah burda gelmesini bekleyen anneleri gorunce benimki gec gelse diyorum insallah bekleyenlerim hemen gelir benimkiside gecikir insallah uyusun icerde yaa ortalik cok karişik çıkıp napacak

Hadi az kalmış şükür iyisin değil mi ?

Kaşık biberon diye bir şey var, ben onunla veriyorum, ondan alın. O normal biberon değil, biberona alışmıyor onunla verince (yedirmesi biraz zor ama olsun)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…