- 14 Ekim 2020
- 3.614
- 6.961
- 88
Bebişin 40ı çıkınca gidecek canım. Benim kız suyu sevmiyor pek. Cıyak Cıyak ağlıyor suya girince. Annem olmadan eşimle nasıl yıkarım bilmiyorum. Eşim daha şapkasını giydiremiyor, kafasındaki bıngıl dallardan korkuyormuş birşey olur diyeBende hep tek başımayım eşimde çalıştığı için evde olmuyo tek olunca baya baya zor oluyo . Ama annen yine baya kaldı o konuda çok şanslısın
Kaç gün sonra gidicek
Canım sizin orda hemşireler doktorlar geceleri kaç saatte bir emzirmeyi öneriyor? Eylül topiğin de okumuştum. Hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışından bir anne yazmış. 15 günlük süreyi geçip sarılık tehlikesini atlayınca geceleri bebek kendi uyanana kadar uyandırma. O ne zaman uyanırsa o zaman emzir, uykusunu bölme demişler. Sizde ne diyor hemşireler? Ben gündüz en geç 2 saatte bir emziriyorum. Çoğunlukla saat başı veriyorum memeyi. Gece de 2 saate bir saat kurup kalkıyorum. 3 gündür filan benim kız alarm bile çalmadan kendi acıkınca uyanıyor. Bazen de ben uyandırıyorum. Acaba geceleri ellemesem, kendi uyanmasını beklesem nasıl olur ki? Mesela 4 saat sonra uyandı emmek istedi. Çok mu uzun olur acaba?Ben haftada 1yikiyorum çok soğuk bura yağmurlu tabi yiksmak güzel uyku getirir ama yapamam hasta olurlad
Valla zor bende tek basima kalsam herhalde 3 gun e cikaririm sankiYa annende hergin yıka diyo ama . Gerçekten hergun çok zor ben haftada bir kez yıkıyorum havalar soğudu çünkü
Ya evet doymus olmasi lazim araniyor anlamiyorum.Ayni şeyi yaşıyormuşuz senle ve ben de hipp kullaniyorum. Bebelac geçici kullandim ama onu sevmedi kustu. Benim de mememi tutmuyor az önce süt sağarken biraz uc cikinca bi denedim cunku doysa bile agziyla araniyor iki gundur. Ilk defa 5-10 dk silikon uçsuz emdi beni. Ki silikon uçla bile emmiyordu...
Ben kendi fikrimi soyliyeyim canim en basta bende uyandiriyordum ama artik yani 1 haftadan sonra kendinin uyanmasini bekliyorum. Uykusu bolunmesin veya aciksin diye. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama uyku da rahatsiz etmek pek mantikli gelmiyor bana yani benim fikrim.Canım sizin orda hemşireler doktorlar geceleri kaç saatte bir emzirmeyi öneriyor? Eylül topiğin de okumuştum. Hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışından bir anne yazmış. 15 günlük süreyi geçip sarılık tehlikesini atlayınca geceleri bebek kendi uyanana kadar uyandırma. O ne zaman uyanırsa o zaman emzir, uykusunu bölme demişler. Sizde ne diyor hemşireler? Ben gündüz en geç 2 saatte bir emziriyorum. Çoğunlukla saat başı veriyorum memeyi. Gece de 2 saate bir saat kurup kalkıyorum. 3 gündür filan benim kız alarm bile çalmadan kendi acıkınca uyanıyor. Bazen de ben uyandırıyorum. Acaba geceleri ellemesem, kendi uyanmasını beklesem nasıl olur ki? Mesela 4 saat sonra uyandı emmek istedi. Çok mu uzun olur acaba?
Helva da denedim bugün fark olmadı ya hala aynı çıkıyor süt sağınca çocuk doymadığı için yarım saat 40 dakika uyuyor mama verdim 30 cc 4 saattir uyuyorHelva yediğin an sütun artıyor, kuru üzüm, kuru kayidi ve elmayı ufak minik dogra su ve şekeri köy hoşaf olarak kaynat oda baya süt arttırıyor, tahin pekmez yiyorum üzerine bol su içiyorum, yemeklerini yiyip birde biraz dinlenince süt oluyor. Benim tavsiyelerim bunlar canım... Birde güzel beslen ki cocugada yedikleri den vitamin gitsin...
Ben doğduğu günden beri hiç uyandırmadım bir kere denedim uyandırmayı saatlerce ağladı uyumadı mahvoldu bütün gün uykusu bölününce paşanın keyfi ne zaman isterse o zaman kalkıyo içiyo sütünüCanım sizin orda hemşireler doktorlar geceleri kaç saatte bir emzirmeyi öneriyor? Eylül topiğin de okumuştum. Hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışından bir anne yazmış. 15 günlük süreyi geçip sarılık tehlikesini atlayınca geceleri bebek kendi uyanana kadar uyandırma. O ne zaman uyanırsa o zaman emzir, uykusunu bölme demişler. Sizde ne diyor hemşireler? Ben gündüz en geç 2 saatte bir emziriyorum. Çoğunlukla saat başı veriyorum memeyi. Gece de 2 saate bir saat kurup kalkıyorum. 3 gündür filan benim kız alarm bile çalmadan kendi acıkınca uyanıyor. Bazen de ben uyandırıyorum. Acaba geceleri ellemesem, kendi uyanmasını beklesem nasıl olur ki? Mesela 4 saat sonra uyandı emmek istedi. Çok mu uzun olur acaba?
Aynen beyaz akıntı ama bildiğin hissediyosun lüp diye geliyor. Bide doğuma yakın idrar torbasına baskı geçtiğinden çocuk aşağı indiğinden sık çiş gelmezmiş eskisi kadar tuvalet ihtiyacı duymuyorum ama beklemedeyim canım benim ilk kızda inatçıydı bütün belirtileri verip gelmedi gelmezse şaşırmamCanım akıntı da geliyo benim bazen yoğun kanla bazen sade şeffaf su gibi akıntı her gelmesin de hissediyorum baya ıslanıyorum ped takıyorum zaten değiştirmek zorunda kalıyorum
Ben sapka takmıyorum. Kafasını şu dökünce aşağı egdir bide çok az az dökmeye çalış valla ben bile bingildaktan korkuyorumBebişin 40ı çıkınca gidecek canım. Benim kız suyu sevmiyor pek. Cıyak Cıyak ağlıyor suya girince. Annem olmadan eşimle nasıl yıkarım bilmiyorum. Eşim daha şapkasını giydiremiyor, kafasındaki bıngıl dallardan korkuyormuş birşey olur diyebanyoyu hiç yaptıramayız heralde
Valla zor bende tek basima kalsam herhalde 3 gun e cikaririm sanki
Ya evet doymus olmasi lazim araniyor anlamiyorum.
Ben kendi fikrimi soyliyeyim canim en basta bende uyandiriyordum ama artik yani 1 haftadan sonra kendinin uyanmasini bekliyorum. Uykusu bolunmesin veya aciksin diye. Yanlis mi yapiyorum bilmiyorum ama uyku da rahatsiz etmek pek mantikli gelmiyor bana yani benim fikrim.
Bende üç gündür geceleri alarm kurmama rağmen ya vaktinden önce uyanıyordu kendisi, ya da ben alarmı kapatıp uyuyormuşum, o sonra kendi uyanıyorduBen doğduğu günden beri hiç uyandırmadım bir kere denedim uyandırmayı saatlerce ağladı uyumadı mahvoldu bütün gün uykusu bölününce paşanın keyfi ne zaman isterse o zaman kalkıyo içiyo sütünü
İlk doğduğu günlerden birinde elim doluydu. Eşime şapkayı giydirsene dedim. Şapkayı aldı eline, kafasına dokundu. Bıngıldağa değince korktu bıraktıBen sapka takmıyorum. Kafasını şu dökünce aşağı egdir bide çok az az dökmeye çalış valla ben bile bingildaktan korkuyorum
Merak etme canım seninki anca gelirSelam kizlar genel olarak dogurmayanlar dogumu bekliyo dort gozle insallah gonullerindeki gibi olur bende gelmesin diye dua ediyorum9. Gunum hayatimdaki en onemli 6 gunu yasiyorum 40. Haftama 4 gun kaldi karantinamin bitmesinede 6 az daha dayanmali ogluşum
Vicdan yapcak bisey yok cnm bakma sen annelere. Batil degil aslinda suyun cilde degmesiyle alakali bilimsel bi aciklamasi vardi. Ama gelisimi hizlandiriyo sadece yani yapmazsan gelismez diye bisey yok o yuzden yapabildigimiz kadar kendimizi strese sokcak bi konu dgl bence. Zten yeterince stres warYa valla canım onlar bana batıl inanç gibi geliyo . Çünkü ben ilk oglumdada haftada bir kez yıkıyordum şükür gelişimide gayet iyi oldu . Annem hergun tepemde hergun yıka yıka diyince bendede bi vicdan azabı oluştu
Hak veriyom ilk bebekte insan çok korkuyo bizde öyleydik eşimleİlk doğduğu günlerden birinde elim doluydu. Eşime şapkayı giydirsene dedim. Şapkayı aldı eline, kafasına dokundu. Bıngıldağa değince korktu bıraktıe ben altını temizliyorum, emziriyorum, gaz çıkarıyorum diyince sen annesin yaparsın diyor
Bende su dökerken korkuyorum ya ağzına burnuna kaçacak diye
Küveti için köpüklü banyo filesi aldım, onla yıkamak daha rahat oluyor. Ama tek başıma yıkamayı da öğrenmem lazım. Dediğin gibi elimi alıştırmam lazım. Yoksa annem gidince eşimle iki korkak yıkayamayızHak veriyom ilk bebekte insan çok korkuyo bizde öyleydik eşimleşimdi daha rahatız. Ama annen burdayken elini alıştır
Bende file aldim gerçkten onla daha rahat oluyo. Merak etme tek başınada yıkarsın. Benim ilkinde kimse yoktu hep kendim uğraştım. Ama şükür ikincide hep tecrübe oldu banaKüveti için köpüklü banyo filesi aldım, onla yıkamak daha rahat oluyor. Ama tek başıma yıkamayı da öğrenmem lazım. Dediğin gibi elimi alıştırmam lazım. Yoksa annem gidince eşimle iki korkak yıkayamayız
Kokarca olur yavrum
Benimkini uyandırmasam sabaha kadar uyur. Siz nasıl uyandırmadan devam edebiliyorsunuz, 3 saatte bir uyandırıyorum, nette 3 saatte bir ancak 1 saat uyuyor kızım, 2 saati emzirme, bez değiştirme, uyandırmaya ve uyutmaya çalışma ile geçiyorBen doğduğu günden beri hiç uyandırmadım bir kere denedim uyandırmayı saatlerce ağladı uyumadı mahvoldu bütün gün uykusu bölününce paşanın keyfi ne zaman isterse o zaman kalkıyo içiyo sütünü
Ayy insallah insallah burda gelmesini bekleyen anneleri gorunce benimki gec gelse diyorumMerak etme canım seninki anca gelirbenim ilki 40+3 geldi insAllah seninkide hayırlısıylan geç gelcek
Hadi az kalmış şükür iyisin değil mi ?Selam kizlar genel olarak dogurmayanlar dogumu bekliyo dort gozle insallah gonullerindeki gibi olur bende gelmesin diye dua ediyorum9. Gunum hayatimdaki en onemli 6 gunu yasiyorum 40. Haftama 4 gun kaldi karantinamin bitmesinede 6 az daha dayanmali ogluşum
Kaşık biberon diye bir şey var, ben onunla veriyorum, ondan alın. O normal biberon değil, biberona alışmıyor onunla verince (yedirmesi biraz zor ama olsun)Kızlar bebeğim göğsümü uçlukla tutuyor artık çok şükür ama mama takviyesi yapmamız da gerekiyor şırınga ile verince de kızıyor biberon alsam nasıl olur sonuçta büyüdükçe de şırınga olmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?