- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Benim de oyleydi ilk basta makas yapiyorum gogsu tutuyor biraz cekiyo yavas yavas bi anda degil ama makasi gevsetiyorum sonra tamamen birakiyorum cnm. Bi dene istersenKızlar Allah rızası için bi akıl verin tükendim oğlum uçlukla emiyor ama son iki gündür resmen savaş veriyoruz ağzı memenin içinde ucu bulmaya çalışıyor ağlıyor zorla hoplaya zıplaya tutuyor sinirlenerek emiyor belim sırtım kalmadı hatta şuan pes edip kaşıkla verdik nasıl olacak böyle ya
Damlanin prospektusune bak cnm cumaya kadar ona gore ver. Sutun tazyikliyse ilk basta makas yaparak ver. Sonra yavas yavas makasi gevsetReçeteye günde bir kez yazmış, eczacı da kutuya günde bir kez tok yazmış. Kaç damla yazmamış. Cuma kontrol var sorayım Bi artık.
Bu gün sabah 8 verdim, rahatladı çocuk. 4 damla ağzını bile ıslatmıyordu belki
Maşallah canım gözün aydın
Hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüt inşallahantibiyotik ilaç ne yazdılarsa mutlaka düzenli kullan canım. Pansuman, krem falan verdilerse onu da çok düzenli kullan ki dikişler açılma yapmasın Allah korusun. Kaç dikişin var bilmiyorum ama büyük tuvalet yaptıktan sonra çok iyi temizle canım, mikrop kapmasın. Saç kurutma makinesi ile de kurulan. Çabucak iyileşirsin Allahın izniyle
Benim göğüs ucum var ama birkaç gündüz benim kızım da gündüzleri dediğin gibi çığlık kıyamet emiyor. 5 kez emiyorsa gündüz 3ü böyle bağırıyor. Meme ucunu ağzına alıyor, bir dk emip sonra çekiştirip ağlamaya başlıyor, kızarıyor. Sütüm tazyikli diye biraz elle sağıp veriyorum yine aynı. Meme reddi mi yapıyor diye korkmaya başladım
Ben yarın doktorumla konuşup sancım gelmeden alelacele suni sanciya gitmek istemediğimi söyleyeceğimAynen canım, göbek deliğine yakın bir yerde böyle bir bölge, küçük küçük çatlaklarrrBasenlerde normalde de var diye bekliyordum zaten ama son hafta olması çok gıcık oldu
Hayırlı olsun canım çok sevindim kendiliğinden başlamasınaDarısı biz kalanların başına artık
Canım bence de konuş, dediğin gibi her şey normal sonuçta. Benim de Salı günü belli olacak durumum ama doktorum boyun var zaten, egzersizlere de devam et çok rahat doğurursun hiçbir şeyden korkma diye bana moral verdi sağolsun. Bir risk yoksa azıcık daha beklemekten bir şey çıkmaz bence. Dediğin gibi bir de bebek o kadar kiloda bile olmayabilir.Ben yarın doktorumla konuşup sancım gelmeden alelacele suni sanciya gitmek istemediğimi söyleyeceğiminan pazartesinden beri içime sinmiyor şu durum. Kaldı ki sırf bebek büyük olabilir diye bunun olması çok sinir bozucu geliyor.. çünkü bı kesinliği bile yok. Bebeğin suyu iyi, ben iyiyim, her şey normalken 0 açılma ile doğuma gitmek . Çok kararsızım ama konuşmak için randevu alacağım
Ha şöyle kız azıcık veriyorsun o çocuğu çıldırttın gazdanReçeteye günde bir kez yazmış, eczacı da kutuya günde bir kez tok yazmış. Kaç damla yazmamış. Cuma kontrol var sorayım Bi artık.
Bu gün sabah 8 verdim, rahatladı çocuk. 4 damla ağzını bile ıslatmıyordu belki
Maşallah canım gözün aydın
Hayırlı olsun canım, sağlıkla büyüt inşallahantibiyotik ilaç ne yazdılarsa mutlaka düzenli kullan canım. Pansuman, krem falan verdilerse onu da çok düzenli kullan ki dikişler açılma yapmasın Allah korusun. Kaç dikişin var bilmiyorum ama büyük tuvalet yaptıktan sonra çok iyi temizle canım, mikrop kapmasın. Saç kurutma makinesi ile de kurulan. Çabucak iyileşirsin Allahın izniyle
Benim göğüs ucum var ama birkaç gündüz benim kızım da gündüzleri dediğin gibi çığlık kıyamet emiyor. 5 kez emiyorsa gündüz 3ü böyle bağırıyor. Meme ucunu ağzına alıyor, bir dk emip sonra çekiştirip ağlamaya başlıyor, kızarıyor. Sütüm tazyikli diye biraz elle sağıp veriyorum yine aynı. Meme reddi mi yapıyor diye korkmaya başladım
Ah canım ya benim diğer doğumum öyleydi süt kslmisti ne kadar sagsam meme boşta kalsa heo ağrıyordu damarları sagmaktsn artık sütüm çekildi sen goguslerini aç zsytinysgi varsa güzelce sur dazla sıkmadan masaj yao her emzirmeden önce yap canım zamanla fark ederidn damarların yumuşar ağrıların kesilir sütun rahatlikla gelir çıkar sıcak su torbais i koy damarlsrin sertleşmişti o yizden süt dışarı çıkmıyordu çıkmadi mi göğsün hep ağrır tikalir emzirmek işkence olur lahana denedin mi lahana yıka soğut dolapta sonra goguslerin üstüne koy kapat 20 dk kalsın lahanalr sıcak olunca çıkarırsın bir dene insalalh iyi olursun iyilesirsin çok çok zor senj çok iyi anlıyom iki acı bir arada sabret birkaç haftaya toparlanirson insalalhBenim ucu yara canım onun dışında süt toplanmış göğsümde onun acısı çok kötü ona da sagma dışında çaba yok ve sağdıkça sütüm çekildi sanki çok uzluyorum çok
Nasıl bi masaj canım bende yapsam basturmaktan canım çıktı artuk çok uzluyorum sütüm çekilmeye başladı
Deniycem canım allah razı olsun inşallah ise yarar bana dua edin çok uzluyorum sütüm dr sanki azaldı neydi başıma geldi birden bilmiyorum
Canım benim yara ayrı bide süt toplanmış acıdan öldürdü beni sütüm çekildi sanki ağlamaktan ne yapsam gelir acaba çok uzluyorum bu bi günde başıma gelene
Benimde öyle oldu canım ise yarıyor mu krem canım benim süt içinde kalmış sütüm kesildi sanki saymaktan gelmiyor canım çok uzluyorum ne.yapabilirim acaba sağıyorum gelmiyor ben fark et
Tıkanmış işte canım ne yapcam.bilmiyorum sürmesiyim şey kalamdı ağrı okadar yok ama sertlik var sütüm kesildi sanki ağlamaktan çok uzluyorum gelir mı acaba
Sağol canım teşekkürlerSüt sağma gerekir tabiki arada çünkü tıkalı olan kanallarda açılır. Hatta benimde bir göğsün çok tazyikli hemşire gördü, biraz sütünüzü sağın sonra bu memeyi öyle verin dedi. 3 dk emiyor ondan sonra ağlamaya başlıyor bizimkide... Doğal emme yaptır, arada sahip buzluğa at. Hastalık olur, dışarıda işin olur, bu sütleri kullanırsın canım.
Rica ederim
Rica ederim canim sıcağı sıcağına unutmadan sizede yazayım dedim.
Rica ederim canım. Bu arada beyaz gürültü videosunu açıyorum youtubedan dünden beri gerçekten çocuk bu sesi duymaya başlayınca uyuyor
Sabun cildini kuruturmus bebeklerin bu arada. Şampuanla vücudunuzda yikayabilirmissin canım. Bebeğin kafasına neden hızlandırılmış çekim gibi suyu dokmemi istediğini hiç sormak aklıma gelmedi. Bende şaşırdım özellikle yaptı bunu. Bilen varsa valla banada aciklasin... Gösterdiği masaj hareketlerini yapıyorum dünden beri bir tık faydası oldu. Göbek üstü saat yönünde, sırtı saat yönünün tersine, ayaklarının altını ovala birde bacaklarına yukarıdan aşağı doğru yaptı. Gaz çıkarmasına yardımcı oluyor en azından rahatlatıyor.
Kızlar bu arada bio mu biPs marka emzik varmış. Evdeki bütün emzikleri verdik çocuk tutmadı, hemşire bu emziği önerdi. Bunu bebekler rahat tutuyormuş ve anne memesine yakınmış. Aklınızda olsun. Emzige alıştırmak lazım yoksa emzik gibi memede kalacak sürekli.
Canım alt pijamasını çıkar, ayaklarının altımı gıdıkla. Topuğunu, burnunu hafifçe sıkabilirsin. Islak pamuklar böyle ayağının altını silebilirsin. İlk birkaç gün benimki de çok zor uyanıyordu, sonra alıştı.Canım benim çok teşekkür ederim önerilerin için sadece batikon yazmış reçeteye, bide benim bebiş uyanmıyo emziremiyorum çok nasıl uyandırabiliriz
Makası da beceremedim ya. Bazen ağlamadan emiyor, bazen ağlıyor çözemedim. Önden biraz sağıp tazyiği azaltmaya çalıştım o da olmadı.Benim de oyleydi ilk basta makas yapiyorum gogsu tutuyor biraz cekiyo yavas yavas bi anda degil ama makasi gevsetiyorum sonra tamamen birakiyorum cnm. Bi dene istersen
Damlanin prospektusune bak cnm cumaya kadar ona gore ver. Sutun tazyikliyse ilk basta makas yaparak ver. Sonra yavas yavas makasi gevset
Bi hırıltı geliyor ama anlamadım canım. Burnu tıkalı şuan ondan sanırım. Akşam banyo edecek, ondan sonra serumla açarım inşallahHa şöyle kız azıcık veriyorsun o çocuğu çıldırttın gazdan
Alttan mesajını gördüm bebeğin burnunu kontrol et canım tıkalı olmaisn bebekler nefes alamayınca daeme istemiyor nefesleri kesiliyor emerken serum varsa aç genizi tıkalı olabilir insalalh öyle birşey yoktur
Canım benim bir arkadaşım 1.70 boyundaydı. Böyle boylu posluydu maşallah. Bebeği de seninkinin kilosuna yakındı. Belki daha fazladır hatta. O 42ye girince normal doğurmuştu mesela. Herşey yolunda ise bence bekleyebilirsin diye düşünüyorum.Ben yarın doktorumla konuşup sancım gelmeden alelacele suni sanciya gitmek istemediğimi söyleyeceğiminan pazartesinden beri içime sinmiyor şu durum. Kaldı ki sırf bebek büyük olabilir diye bunun olması çok sinir bozucu geliyor.. çünkü bı kesinliği bile yok. Bebeğin suyu iyi, ben iyiyim, her şey normalken 0 açılma ile doğuma gitmek . Çok kararsızım ama konuşmak için randevu alacağım
Kesinlikle canım, yani doktor çok önemliymiş gerçekten keşke daha çok araştırıp karar verseymisim diyorum. Bana hiç böyle moral vermiyor, telkin etmiyor. Ufak tefek bir insan da değilim, endişeli de değilim ben de bu kiloda bir bebeği dogurabilirim diye düşünüyorum. Her yolu denerim en son yine doktorun dediğine dönerim o ayrı ama her şey yolundayken bu şekilde içime sinmiyor.. hayırlısı bakalım canım hepimiz içinCanım bence de konuş, dediğin gibi her şey normal sonuçta. Benim de Salı günü belli olacak durumum ama doktorum boyun var zaten, egzersizlere de devam et çok rahat doğurursun hiçbir şeyden korkma diye bana moral verdi sağolsun. Bir risk yoksa azıcık daha beklemekten bir şey çıkmaz bence. Dediğin gibi bir de bebek o kadar kiloda bile olmayabilir.
Bekleriz hala gelmezler o zaman zaten yapacak bir şey yok insanın suni sancı ya da sezaryene girerken en azından içi rahat olur ama böylesi dediğin gibi içine sinmez gerçekten. Hayırlısı olsun bakalım canım, haberlerini bekliyoruz
Ben henüz 40+1 oluyorum doktorun dediği tarihte, hani gerçekten haftam çok geç olsa veya bir sıkıntı görse Allah korusun dediğini anlarim ama 1 cm bile açılma yokken yürüye yürüye hadi suni sanciya demek ne kadar mantıklı yaniCanım benim bir arkadaşım 1.70 boyundaydı. Böyle boylu posluydu maşallah. Bebeği de seninkinin kilosuna yakındı. Belki daha fazladır hatta. O 42ye girince normal doğurmuştu mesela. Herşey yolunda ise bence bekleyebilirsin diye düşünüyorum.
Canım benim bebegimin kilosuda vardı dogumada 4 gün vardı. Doktorum daha kilo alırsa normal zor olur sezrryanada çeviririz demişti o yüzden suni sanciyla normal doğurdum. Bende doktorunla konuşBen yarın doktorumla konuşup sancım gelmeden alelacele suni sanciya gitmek istemediğimi söyleyeceğiminan pazartesinden beri içime sinmiyor şu durum. Kaldı ki sırf bebek büyük olabilir diye bunun olması çok sinir bozucu geliyor.. çünkü bı kesinliği bile yok. Bebeğin suyu iyi, ben iyiyim, her şey normalken 0 açılma ile doğuma gitmek . Çok kararsızım ama konuşmak için randevu alacağım
2 haftada bence çok güzel kilo almis canimBugun 15.gunumuz .kulak testi için hastaneye gittik gecti cok sukur isitme testini. Grnel muayene etti dr.iyi dedi.bir gozu kanliydi normal dogum oldugu icin olabiliyor boyle bebeklerin gozu dedi. Benegin kilosu 4 kg cikti ama geçen hafta saglik ocagi da bu kadar olctu .yani sutum az mi kizlar? Dogum kilosu 3.550 di.
Bence bu gün yarın senin doğum sürecin başlar canım. Benim de bir anda başlamıştı, üç gün sonra da doğurdum zaten.Ben henüz 40+1 oluyorum doktorun dediği tarihte, hani gerçekten haftam çok geç olsa veya bir sıkıntı görse Allah korusun dediğini anlarim ama 1 cm bile açılma yokken yürüye yürüye hadi suni sanciya demek ne kadar mantıklı yaniben de beklemeyi düşünüyorum canım yarına randevu aldım , doktorumla konuşacağım. Kolumdan tutup zorla getirecek değil ya , kendi sancimi bekliycem diycem bakalim
Makas kolay aslinda cnm. Kahverengi kisminin kenarlarindan isaret ve orta parmaginla tutuyosun orta parmak altta isaret ustte kalcak sekildeMakası da beceremedim ya. Bazen ağlamadan emiyor, bazen ağlıyor çözemedim. Önden biraz sağıp tazyiği azaltmaya çalıştım o da olmadı.
15. Gunde dogum kilosunun yuzde 10u kadar artmasi bekleniyo ki seninki de artmis. Bi sorun yok bence cnmBugun 15.gunumuz .kulak testi için hastaneye gittik gecti cok sukur isitme testini. Grnel muayene etti dr.iyi dedi.bir gozu kanliydi normal dogum oldugu icin olabiliyor boyle bebeklerin gozu dedi. Benegin kilosu 4 kg cikti ama geçen hafta saglik ocagi da bu kadar olctu .yani sutum az mi kizlar? Dogum kilosu 3.550 di.
Yaptim canım allah senden razı olsun benim bi tanesi öyle oldu çok şükür düzeliyor sanki bende makinayla sağıyorum gelmiyor ya elimle az çok bi şekilde ben eczanelere sordum ilk dedim belki bi ilaç verirler kurtulurum ama sağsın sadece demişler bide ılık su ile silsin demiş herkes diyot sıcak birşeyler köy canım ama galiba soğuk daha etki eder yanıyor çünkü ateş gibi bide Piskoljim yapmisim obur göğsümde sizi hisediyorum inşallah birşey olmaz ❣Bunu yap tüm gün boyunca. Benim göğüsler taş gibiydi o kadar agriyorduki en iyi makinaylada sağmya çalıştık bir damla süt gelmedi sonra tesadüf nette dolanırken bu kadının masajı cıktı masaj yaparak yumuşadığını hissettiğim an bebeğime tutturdum şükür o akşam kurtuldum. Egerki fayda etmeseydi eczaneden burda bir arkadaş solgar lestin diye bir ilaç varmış son care onu alcaktım. Bide sana tavsiyem sıcak biisy koyma buz torbası koy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?