- 14 Ağustos 2020
- 408
- 456
- 53
Canım bizim doktorumuz sınırsız olarak serum fixyolojik kullanabilirsiniz dedi. Bir zararı olduğunu düşünmüyorum aksine tıkalı burun zararlı.düzene girene kadar iyice zorlanıcaz sanırm ve ben ne yazık ki bebek büyütmeyi unutmusum
Aslaaa…
Asla hep böyle olmayacak evet şimdi zor ama öylesine hızlı gecıyo ki bı kac aya sadece gece beslemesi bızı zorlayacak gunduz kendılerı oyalanacaklar inşaz daha sabır
O kadar iyi anlıyorm ki
Kendımı çaresiz hissediyorm
Allah’tan annem babam yanımda yoksa çok daha fazla zorlanırdm
Kızlar fizyolojik serumu gün içerisinde 4 5 defa sikabilirsiniz. Burnunun tıkanıklığına bağlı olarak. Açtığınız serumun kapağını kapatın tekrar ( cevirdiginiz plastik başlık tekrar takilabiliyor içine sokuyorsunuz) ve en fazla açılan serum 24 saat kalabilir. Sonra o serumu çöpe atmayi unutmayınız. Hem burnuna sıkın hem göz pınarlarınin kenarlarına bir damla damlatıp temiz bir mendille gözlerinde çapak varsa onuda temizleyebilirsiniz. Aspiratörle çekme dedi burnunu ama tıkalı gibi bugün sabah çektim mecburen. İnanılmaz bir hiriltisi var, hemşire ödem dedi ama ben ilk çocukta böyle birsey görmedim. Sizdede hırıltı var mı? Sanki burnu tıkalı gibi ?
Canım ya bı yerde bılmem su kadar aylık olana kadar serum fız kullanmayın dıyodu
Bnde aspıre edıyrm ama zaten kuru ne kadar cekersem cekeym gelmıyo bı türlü
Abisi için izotonik kullanyrz ondan azcık sıkıp öyle mi aspire etsem
Eşimde sürekli basımda karamsarBasımıza iş cıkaracaksn vs dıye e ama hırıltısı var yavrumun Kaldm arada
Hipp combiotik kullanıyorum ben teneke kutuda.Arkadaslar mama kullanmak istiyorum cunku surekli ac bizimki .hangi mamayi oneririsiniz acil cevap gelir inslalah
Nasıl besliyorsun pekiBnmde oğlum böyle bnde çok zorlanıyorum hatta şuan soğuk almış neredeyse hiç tutmuyor tutunca 1-2dk sonra bırakıyor ağlıyor
Canim.bizim hastanenin bebek hemşiresi hepsinin içeriği aynı demişti onlar hippy kullNiyormus bana aptamil onerdi şuan onu kullaniyoruzArkadaslar mama kullanmak istiyorum cunku surekli ac bizimki .hangi mamayi oneririsiniz acil cevap gelir inslalah
Arkadaslar mama kullanmak istiyorum cunku surekli ac bizimki .hangi mamayi oneririsiniz acil cevap gelir inslalah
Maşallah güzel gündüz uyuyor canım şükret haline benim bebek başta iyi gidiyordu en azından gunduz uyuunca yemek temizlik iyi oluyor iki türlü ağlayınca hiç olmuyor inanBir uykusuz her gece mesajida ben birakiyim ozaman. Bu bebiş gündüz uyuyoorr gece uyumuyooorr
Inan galiba hepimiz oyleyiz ben normal doğum yaptım çok güzeldi ama sonradan işkence oldu göğüslerim yüzünden bi kaç gündür süt kaldı içinde o agri ayrı onu geçirdim sağmaktan uc yaraları yine başaladı sütüm azaldı bu seferde doğru düzgün emiyor onu anammış değilim herşey işkenceye dönüştü sürekli mız miz emziriyorum uyumuyor bi saat uyut çabası bu sefere yine acıkma tekrar başa dön artık çok yoruldum sevemiyorum bile hep kızıyorum somra kendime kızıyorum bide bi güzel ağlıyorum sabah altıda da başlıyor hıc uyumuyor bizde doğal gazda yok klima yakıyorum dediğin gibi o korku ayrı dert ne olcak bilmiyorum sorunlar bitmiyor tam biti derken başka birşeyBir tek ben mi böyleyim diyordum ki sizlerde de aynı durum varmış .uyutmak ayrı bir dert dalamıyor bir türlü .Uyumayınca da çığlık çığlığa sanki etinden et kesiyoruz .Bazen altını uykusu bölünmesin diye gece açmıyorum .İkinci beslemede açıyorum .Açtığım an gözler fal taşı gibi uyut uyutabilirsen.
Bir de şu an havalar serin doğalgaz yakıyoruz ama bana ya üşürse ya hasta olursa diye gelgitler gelip gidiyor .Kendi evim çok sıcaktı 26 derece annemlern evi daha serin .Arada öksürüyor bebeğim tedirgin oluyorum o öksürünce yada hapşırınca .Kaygı seviyem çok yükseldi .Bazen alın bir ay sonra verin diyesim geliyor
Bende hipp kullanıyorum, combiotik değil ama normal olanıArkadaslar mama kullanmak istiyorum cunku surekli ac bizimki .hangi mamayi oneririsiniz acil cevap gelir inslalah
Çok sevındım canım ya bnde temızleyeyım o zaman cocuk hırıl hırıl bı duzgun nefes alamıyoCanım bizim doktorumuz sınırsız olarak serum fixyolojik kullanabilirsiniz dedi. Bir zararı olduğunu düşünmüyorum aksine tıkalı burun zararlı.
Eşime diyorum ki keşke ben de baba olsamMaşallah güzel gündüz uyuyor canım şükret haline benim bebek başta iyi gidiyordu en azından gunduz uyuunca yemek temizlik iyi oluyor iki türlü ağlayınca hiç olmuyor inanbizde gece sabaha kadar bebekle birbirimize sayiyoruz sonrada ağlıyorum kızdım diye ama sersem oldum artık
Inan galiba hepimiz oyleyiz ben normal doğum yaptım çok güzeldi ama sonradan işkence oldu göğüslerim yüzünden bi kaç gündür süt kaldı içinde o agri ayrı onu geçirdim sağmaktan uc yaraları yine başaladı sütüm azaldı bu seferde doğru düzgün emiyor onu anammış değilim herşey işkenceye dönüştü sürekli mız miz emziriyorum uyumuyor bi saat uyut çabası bu sefere yine acıkma tekrar başa dön artık çok yoruldum sevemiyorum bile hep kızıyorum somra kendime kızıyorum bide bi güzel ağlıyorum sabah altıda da başlıyor hıc uyumuyor bizde doğal gazda yok klima yakıyorum dediğin gibi o korku ayrı dert ne olcak bilmiyorum sorunlar bitmiyor tam biti derken başka birşeyallah affetsin vala bende o haldeyim dünde öyle agaldim eşime dedim keşke delirsem herşeyi unutsam onu da kendimi bile unutsam alsam başımı gitsem öyle yürüsen nerde artık düşüp olmuşsem orda bıraksam dedim oda üzüldü bizi nasıl bırakırsın diye ama artık sabrım kalmadı
Anladım canım . Ama benim şu an hiç acilmam falan olmadığı için nasıl olacağını gerçekten merak ediyorum. İnternette de sürekli suni sancı sonrası dogmayip sezaryene alınanlari falan okuyorum psikolojim bozuluyor. Hem sancı çekip hem sezaryen ne bileyim ya
Rabb'im güç kuvvet versin csnim insalalh cabucak açılman olur sağ salim kavuşursun bebeğineKızlar dualarınızı bekliyorum 2 cm açıklıkla yatışım yapıldı az önce suni sancı verecekler inşallah kolay geçer
Ben Nestle lıttle steps pre kullanıyorum çok iyi eksi mama ya göre gaz yapmıyor pek sindirebilio Türkiye'de vsrcmi bilmiyorumArkadaslar mama kullanmak istiyorum cunku surekli ac bizimki .hangi mamayi oneririsiniz acil cevap gelir inslalah
Gaz i mi var acaba canim. Karni acken de tam doymamis olduklarinda da yapiyorlar. Doktor bana 1 damla zeytinyagi ile gobek cevresine sabah ogle aksam masaj yap yemekten yarim saat sonra dedi. Gaz cikarmak icinde sirtina hafif pit pit vurma hareketini de yap dedi. Birde bacaklari cekme hareketi. Eger gazini tam cikarmadan uyuduysa da kaliteli bi uykusu olmuyor. Yatirip 1 2 dk sonra tekrar kucaga aliyorum.Kızlar bebek susturma yöntemleriniz varmı. Beyaz gürültü susmuyor kucakta susmuyor karnı yok altı temiz derdi ne anlamadım 1 saattir kucakta ağlamaktan helak oldu
Aspiratorle çekmeyin dedi hemşire. Burun da henuz kıllar olmadığı için zarar verebilirsiniz, 2 3 ay kadar yapma serumu sık bırak dedi.Bizde ayniyiz canim serum fizyolojik+aspiratör kurtulmaya çalışıyoruz
Çok zor iki çocuklu annelerin işi. Şimdi gözü açık zamanları kısa, uykular uzun... Ev işi, diğer çocukla ilgilen, bulaşık, ütü ve bebek derken iki gündür koltukta sızıp kalıyorum. Başka şeyler de var gerçekten sinirlerim bozulacak az kaldı... Tek mutluluğum bebeğim şuanda. Sağlıklı ve huzurlu olması.Bende oğlanı okula bıraktım bir koşu geldim bu minnak kızı besliyorum sifir uyku
Yap canım ben sabah yaptım baktım acayip hırıltı geliyor çocuk uyudu rahat. Haftaya kontrole gittiğimde ilk isim doktora bunu sormak fena taktım kafaya...Benimki baslarda oyleydi. Simdi de saat basi kalkiyor. Gogus uclarim tekrar acimaya basladi. Gece hic uyumadi 5e kadar. Öluyorum uykusuzluktan
Hirulti var bizde de cnm. Okyanus suyu almistim da bi kez yaptim daha. Kucuk diye cesaret edemiom
Hemşirede ödem dedi canım ama ben ilk çocukta böyle birşey görmedim. Şimdi şaşırıyorum bu kadar tıkalı olurmu anlamadım. Annemde diyor başına şapka takalım diye. Çay duymadım ama serum fizyolojiyle temizleyin dediler birde temiz mendille sil dediler.Ne zaman doğmuştu sizinki ilk günlerde ödem olabiliyormuş, burnu ilk doğduğu gün tıkalı gibiydi. Bir de başı üşüyünce de hem gözleri akıyor hem burnu tıkanıyor bebeklerin.
Bir de gözü akınca ben siyah çayla yada papatya çayı ile de silebilirsiniz.
Valla fizyolojik serumda su değil mi zaten? Ben çok zorda kalınca 2 3 defa aspiratorle çektim burnunun ucundan ve baya sümük ve akinti geliyor. Bende çok arada kaldım bu konuda...düzene girene kadar iyice zorlanıcaz sanırm ve ben ne yazık ki bebek büyütmeyi unutmusum
Aslaaa…
Asla hep böyle olmayacak evet şimdi zor ama öylesine hızlı gecıyo ki bı kac aya sadece gece beslemesi bızı zorlayacak gunduz kendılerı oyalanacaklar inşaz daha sabır
O kadar iyi anlıyorm ki
Kendımı çaresiz hissediyorm
Allah’tan annem babam yanımda yoksa çok daha fazla zorlanırdm
Kızlar fizyolojik serumu gün içerisinde 4 5 defa sikabilirsiniz. Burnunun tıkanıklığına bağlı olarak. Açtığınız serumun kapağını kapatın tekrar ( cevirdiginiz plastik başlık tekrar takilabiliyor içine sokuyorsunuz) ve en fazla açılan serum 24 saat kalabilir. Sonra o serumu çöpe atmayi unutmayınız. Hem burnuna sıkın hem göz pınarlarınin kenarlarına bir damla damlatıp temiz bir mendille gözlerinde çapak varsa onuda temizleyebilirsiniz. Aspiratörle çekme dedi burnunu ama tıkalı gibi bugün sabah çektim mecburen. İnanılmaz bir hiriltisi var, hemşire ödem dedi ama ben ilk çocukta böyle birsey görmedim. Sizdede hırıltı var mı? Sanki burnu tıkalı gibi ?
Canım ya bı yerde bılmem su kadar aylık olana kadar serum fız kullanmayın dıyodu
Bnde aspıre edıyrm ama zaten kuru ne kadar cekersem cekeym gelmıyo bı türlü
Abisi için izotonik kullanyrz ondan azcık sıkıp öyle mi aspire etsem
Eşimde sürekli basımda karamsarBasımıza iş cıkaracaksn vs dıye e ama hırıltısı var yavrumun Kaldm arada
Soy çocuğu bir masaj yap canım.Kızlar bebek susturma yöntemleriniz varmı. Beyaz gürültü susmuyor kucakta susmuyor karnı yok altı temiz derdi ne anlamadım 1 saattir kucakta ağlamaktan helak oldu
Hepsini denedim . Sanirsam kakasini yapmadığı için çok agliyo gaz damlasını verdim insAllah yaparGaz i mi var acaba canim. Karni acken de tam doymamis olduklarinda da yapiyorlar. Doktor bana 1 damla zeytinyagi ile gobek cevresine sabah ogle aksam masaj yap yemekten yarim saat sonra dedi. Gaz cikarmak icinde sirtina hafif pit pit vurma hareketini de yap dedi. Birde bacaklari cekme hareketi. Eger gazini tam cikarmadan uyuduysa da kaliteli bi uykusu olmuyor. Yatirip 1 2 dk sonra tekrar kucaga aliyorum.
Elektrik supurgesi veya sac kurutma makinesi sesi denedin mi ? Son ihtimal araba
Masaj yapım dedim dedim daha çok bağırmaya başladı yaSoy çocuğu bir masaj yap canım.
Veya duş aldır hemen 5 dakika belki iyi gelir.
Kucakta salla pis pis yap belki uyku moduna girer.
Beyaz gürültüyü yarım saat kadar açık bırakıyorum mesela, hemen kapatmiyorum, uykuya tamamen dalınca kapatiyorum.
Ayak baş parmahi havaya kalkiyorsa gazı var demekmis. Ama kesin gazi var onun benim ilk kızım öyleydi. Allah'ım saatlerce ağlardı ne yapsam susmazdi. Kolikti baya 3. Ay bitti ve hepsi geçti. Ama ilkinde tecrübesiz dün. Masaj yapmak, suya sokmak aklıma gelmezdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?