Pazartesi bence kendi şancı gelmeye başlarKızlar ya ben yeniden doktorla görüştüm. Bebeğin kafasına büyük diyor, normal doğum sınırını geçmek üzere dedi. İçeride durduğu sürece sadece büyüyecek ve normal doğum şansını kaybetme ihtimalin yükselecek dedi. Pazartesi veya salı her türlü yatış yapmami istiyor suni sancı içinKilosuna da 3900 diyor bugün, daha üç gün önce 3700 demişti. Bebek büyümeye devam ediyor kısaca. Öyle kararsızım ki
İnşallah canım nst dümdüz hala , bakalım o zamana kadar bir şeyler değişecek mi . Doktor da gozunu korkutma falan dedi ama bakalım hayırlısı artıkPazartesi bence kendi şancı gelmeye başlar
Gelmesede suni sancıda o kadar kötü değil normal sancıyla aynı.
Biberonla mı şırıngayla mıSürekli zorluyom ağlıyo sonradan da mama veriyorum mecbur yoksa beslenemiyor 13gündür doğum yapmışım 3100di şimdi 3400 doktor iyi dedü alıyır
Canım ben 2hafya kadar kontrol ettim uyandırdım verdim sütü .ama simdi iki haftadan sonra uyandırmadm en fazla arada bir 4saat yatıyor bu da benim için fırsat yatıyorum sende uyandırma eğer yüzü sarı ise gözlerin etrafı beyazı sarı ise kaldırt emzir o rengi normale dönünce bırak uyusun bizimki simdiden uyumuo dua ediyorum uyusun diye mama dan sonra da meme ye geçiyor emiyo uyumuyo hergece böyle yaramazlık yapıyor su gece gündüz işi bir duzelse gündüz yatar gece ystmazKızlar biz bu bebişleri ne kadar daha alarm kurup emzireceğiz? Ben şu an 3 saate bir kaldırıyorum gece. Ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba şöyle 6 saat falan.
Allah bağışlasın canımKızlar dogum yaptim sabah 8 bucukta sezeryanla yalniz felaket agrilarim var yatinca azaliyo yinr ama kalkip yurumek iskence ilk kalkisi yuruyusu yaptim ama yok hâla agriyo yurudukce ayagimi yetr bastikca bi de midemi bozmuşum gaz cikardim lağman yapılmadı buyuk tuvaletimde cikti afedersiniz ishal oldugum icin gazda bayagı cikariyorum ilginç sekilde bu agrilar bitmicekmi ben hic yuruyemicemmikanamam az bu arada napmam lazim bu agrilar icin
İnşallah canım o el öyle kalmaz ya ,şuan baş aşağı mi kafa büyük ve iyi düşün canımBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Gözün aydın canım . Kolay değil ilk gün sezeryan olmuşsun merak etme yavaş yavaş geçecektir. Bebiş nasıl iyimiKızlar dogum yaptim sabah 8 bucukta sezeryanla yalniz felaket agrilarim var yatinca azaliyo yinr ama kalkip yurumek iskence ilk kalkisi yuruyusu yaptim ama yok hâla agriyo yurudukce ayagimi yetr bastikca bi de midemi bozmuşum gaz cikardim lağman yapılmadı buyuk tuvaletimde cikti afedersiniz ishal oldugum icin gazda bayagı cikariyorum ilginç sekilde bu agrilar bitmicekmi ben hic yuruyemicemmikanamam az bu arada napmam lazim bu agrilar icin
Bas aşağı olmasa bu haftada nasıl doğum tarihi versin bana. Çok karamsar bir yorum oldu buİnşallah canım o el öyle kalmaz ya ,şuan baş aşağı mi kafa büyük ve iyi düşün canımdoktor yapabilirsin de diyemiyor ihtimale bırakırsa bu işi zor insallah açılman olur bu hafta sonu rahatlıkla brbrk çıkar
Kız bizimkide hep doğuma kadar öyleydi bi sorun olmadi . Doğdu bizimki halada iki eli ya yüzünde ya kafasındaBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Çok şükür bizimkinin düşmedi çok büyük doğmadığı için ilk iki hafta haftada iki kontrole gittik her gittiğimizde daha da düşmüştü sarılığı şekeri düşse azalmazdı bide çocuk zaten acıkınca ortalığı inletiyor uyanıyor da acıkınca tabi bazen tam doymamış oluyor bi saat sonra kalkıyor biraz daha emiyor tekrar yatıyorDoktorumuz yeni doğduğunda 2 saat, 2 haftalık olduğunda 3 saat demişti. Kulağa süper geliyor sizinki ama korkuyorum ben kan şekerinin düşmesinden.
Üzerinde yazıyor canım ölçü bence ona bakabilirsin.
Hadi ya iyi öyleyse içim biraz rahatladı canım . Tek elini öyle yüzüne koymuş üç gündür de çekmemiş belki de bilmiyorum , pazartesi de öyleydi :))Kız bizimkide hep doğuma kadar öyleydi bi sorun olmadi . Doğdu bizimki halada iki eli ya yüzünde ya kafasında
Sarılık riski zaten geçmiştir senin canım . Maşallah insAllah hep öyle devam ederÇok şükür bizimkinin düşmedi çok büyük doğmadığı için ilk iki hafta haftada iki kontrole gittik her gittiğimizde daha da düşmüştü sarılığı şekeri düşse azalmazdı bide çocuk zaten acıkınca ortalığı inletiyor uyanıyor da acıkınca tabi bazen tam doymamış oluyor bi saat sonra kalkıyor biraz daha emiyor tekrar yatıyor
Hiç takmıyorum valla eskiden kim kaldırıyormuş ki annemde diyo biz bilmiyorduk öyle şeyler sağ sağlim yetiştiniz diyo bende doğduğu günden beri hiç kaldırmadım bugün tarttık 3400 gram 28 günde 600 gram almış gayet iyi çocuk acıkınca zaten asla durmuyor uyumaz da aç olsa diye düşünüyorumKız Ben bi kez uykuya kaldım bebek 5 saat uyudu diye kafama taktım. Seninki maşallah iyi uyuyor .
Maşallah canım. Benim annemde aynı senin annen gibi bana uyandırma diyip duruyodu eskiden biz öyle şeyler bilmezdik falan diyorduHiç takmıyorum valla eskiden kim kaldırıyormuş ki annemde diyo biz bilmiyorduk öyle şeyler sağ sağlim yetiştiniz diyo bende doğduğu günden beri hiç kaldırmadım bugün tarttık 3400 gram 28 günde 600 gram almış gayet iyi çocuk acıkınca zaten asla durmuyor uyumaz da aç olsa diye düşünüyorum
Valla canım ben 1 hafta o sert ağrıyan göğüsle dolandım ağrısına dayanması çok güçtü ve bebeğim o göğsümü ememiyordu tıkanmisti kanal . Benimki masajla düzeldi sonradanMerhaba kızlar
Bende pazartesi günü yani 40+0 da sezeryanla doğum yaptım. Kontrole gitmiştik duruma göre yatış yapar suni ile başlatırız diye konuşmuştuk doktorla daha öncesinde. Nst de sancılarım başlamıştı ama ben hissetmiyordum bebekte hala kanalda değil epey yukarıdaydı. Birde kalp atışları da düşük seyrediyordu, bu yüzden hiç suni ile uğraşmayıp risk almayalım diye sezeryana karar verdik. Allah’a çok şükür sıkıntısız bir şekilde dünyaya geldi kızım sütümde bebek odaya geldiğinde bile vardı şükür. Salı akşamı da taburcu olduk. Her şey yolunda gidiyordu ama dün göğüslerim bir anda sertleşti ne sağma ne emme hiç bir şekilde işe yaramadı bugünde cerraha görünmek zorunda kaldım enfeksiyon başlamış antibiyotik vermek zorundayım yoksa apseye dönerse müdahale gerekir dedi. İki kalçadan iğne yaptı acilde. Ve amoklavin bid 1000 mg yazmış nette araştırdım emzirmede kimi kullanılır kimi kullanılmaz yazmış. Sizden aranızda tecrübesi olan var mı? Kullanmak zorundayım sanırım ama endişede ediyorum doktorda emzirdiğimi bilerek verdi elbette ama yinede tedirgin oluyor insan.
İyi emmiyo sadece ve cok uyuyoGözün aydın canım . Kolay değil ilk gün sezeryan olmuşsun merak etme yavaş yavaş geçecektir. Bebiş nasıl iyimi
Agri kesici verilioda kesmiyoCanım ben 2hafya kadar kontrol ettim uyandırdım verdim sütü .ama simdi iki haftadan sonra uyandırmadm en fazla arada bir 4saat yatıyor bu da benim için fırsat yatıyorum sende uyandırma eğer yüzü sarı ise gözlerin etrafı beyazı sarı ise kaldırt emzir o rengi normale dönünce bırak uyusun bizimki simdiden uyumuo dua ediyorum uyusun diye mama dan sonra da meme ye geçiyor emiyo uyumuyo hergece böyle yaramazlık yapıyor su gece gündüz işi bir duzelse gündüz yatar gece ystmazD daldandala
Allah bağışlasın canımçok geçmiş olsun doktor ilaç vermiyo mu bari gaz ivin ilaç vermesi lazım,iki güne hafifler canım Allah büyük bol su iç Nescafe iç ishalin kesilsin fazla icmede kabız olma bu sefer , ayran iç tuzlu oda ishal e iyi insalalh duzelirsin
İnşallah canım o el öyle kalmaz ya ,şuan baş aşağı mi kafa büyük ve iyi düşün canımdoktor yapabilirsin de diyemiyor ihtimale bırakırsa bu işi zor insallah açılman olur bu hafta sonu rahatlıkla brbrk çıkar
Bizimkini bir kere annem uyandırdı onlara gitmiştim eve dönecektim slinge koyacaktım bebeği uyandırmadan annem uyandırdı öyle koydu o gün asla susturamadık çocuğu uykusu bölündü ağlıyo asla geri uyutamadık memede bile sakinleşmiyor emzirmek bile işkence oldu o günden snra dedim bu çocuğun uykusu asla bölünmemeli yani. Hatta artık akşam 8 uykusuna yattığında onu yatak odasına yatırıyorum karanlık ve sessiz yerde yatıyor daha derin ve güzel uyuyo uyandığında tam ayılmıyor alt değiştiriyorum sonra emip geri uyuyor ayılmıyor ama gündüz salonda yatırdığım İçin kalkıyor ayılıyor vakit geçiriyoruz 3-4 saat öyle geri yatıyor gündüz uykularına.Maşallah canım. Benim annemde aynı senin annen gibi bana uyandırma diyip duruyodu eskiden biz öyle şeyler bilmezdik falan diyordu
MaşallahBizimkini bir kere annem uyandırdı onlara gitmiştim eve dönecektim slinge koyacaktım bebeği uyandırmadan annem uyandırdı öyle koydu o gün asla susturamadık çocuğu uykusu bölündü ağlıyo asla geri uyutamadık memede bile sakinleşmiyor emzirmek bile işkence oldu o günden snra dedim bu çocuğun uykusu asla bölünmemeli yani. Hatta artık akşam 8 uykusuna yattığında onu yatak odasına yatırıyorum karanlık ve sessiz yerde yatıyor daha derin ve güzel uyuyo uyandığında tam ayılmıyor alt değiştiriyorum sonra emip geri uyuyor ayılmıyor ama gündüz salonda yatırdığım İçin kalkıyor ayılıyor vakit geçiriyoruz 3-4 saat öyle geri yatıyor gündüz uykularına.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?