Canim ben hamileyken kullandim amoklavin bid 1000mg B grubu bir ilac oldugu icin zararinolmaz diyerek yaziyor doktorlar. Şifa olsun inşallah emzirdigini bilerek yazmistir korkmaMerhaba kızlar
Bende pazartesi günü yani 40+0 da sezeryanla doğum yaptım. Kontrole gitmiştik duruma göre yatış yapar suni ile başlatırız diye konuşmuştuk doktorla daha öncesinde. Nst de sancılarım başlamıştı ama ben hissetmiyordum bebekte hala kanalda değil epey yukarıdaydı. Birde kalp atışları da düşük seyrediyordu, bu yüzden hiç suni ile uğraşmayıp risk almayalım diye sezeryana karar verdik. Allah’a çok şükür sıkıntısız bir şekilde dünyaya geldi kızım sütümde bebek odaya geldiğinde bile vardı şükür. Salı akşamı da taburcu olduk. Her şey yolunda gidiyordu ama dün göğüslerim bir anda sertleşti ne sağma ne emme hiç bir şekilde işe yaramadı bugünde cerraha görünmek zorunda kaldım enfeksiyon başlamış antibiyotik vermek zorundayım yoksa apseye dönerse müdahale gerekir dedi. İki kalçadan iğne yaptı acilde. Ve amoklavin bid 1000 mg yazmış nette araştırdım emzirmede kimi kullanılır kimi kullanılmaz yazmış. Sizden aranızda tecrübesi olan var mı? Kullanmak zorundayım sanırım ama endişede ediyorum doktorda emzirdiğimi bilerek verdi elbette ama yinede tedirgin oluyor insan.
Gecmis olsu. Kan sulandırıcı kullandınız mı covitkenSelam kizlar genel olarak dogurmayanlar dogumu bekliyo dort gozle insallah gonullerindeki gibi olur bende gelmesin diye dua ediyorum9. Gunum hayatimdaki en onemli 6 gunu yasiyorum 40. Haftama 4 gun kaldi karantinamin bitmesinede 6 az daha dayanmali ogluşum
Ben de yakında sanmıyordum ama 2 gün önce karnım aşağı düştü bir gecede.Hahah valla ben de seninkini yakında görmediğim için söylemek aklıma gelmediKafam gitti kız dünden beri zaten yoksa söyleyecektim. Hoş bana da söylemese daha iyiydi, dün telefondan sonra belime ağrılar girdi bugün geçti anca. İnsan ister istemez stres yapıyor.
Ayrıca o dediğin ağrılar bende de oluyor canım, bence doğum sancısı değil genelde doğum sancısı olunca kesin anlarsın diyorlar.
Ben artık alarmı bıraktmKızlar biz bu bebişleri ne kadar daha alarm kurup emzireceğiz? Ben şu an 3 saate bir kaldırıyorum gece. Ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba şöyle 6 saat falan.
Artık kan sekeri düşmez canımDoktorumuz yeni doğduğunda 2 saat, 2 haftalık olduğunda 3 saat demişti. Kulağa süper geliyor sizinki ama korkuyorum ben kan şekerinin düşmesinden.
Üzerinde yazıyor canım ölçü bence ona bakabilirsin.
Ya canım kızımın hep elı yuzundeydıBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Aynısını yazmaya geldmKız bizimkide hep doğuma kadar öyleydi bi sorun olmadi . Doğdu bizimki halada iki eli ya yüzünde ya kafasında
Bence kılosu çok iyi elhamdulıllahHiç takmıyorum valla eskiden kim kaldırıyormuş ki annemde diyo biz bilmiyorduk öyle şeyler sağ sağlim yetiştiniz diyo bende doğduğu günden beri hiç kaldırmadım bugün tarttık 3400 gram 28 günde 600 gram almış gayet iyi çocuk acıkınca zaten asla durmuyor uyumaz da aç olsa diye düşünüyorum
Cok sagol hayir kullanmadim cunku dogumuma cok az vardiGecmis olsu. Kan sulandırıcı kullandınız mı covitken
Kullanman lazımdı doktorunla görüş şuan oluyorsa kullan bi arkadaşım ciddi sıkıntı yaşadıCok sagol hayir kullanmadim cunku dogumuma cok az vardi
Nası sıkıntılar acaba dogum yaptim bebekte bise yok ama bendemi olumsuz etkisi olurKullanman lazımdı doktorunla görüş şuan oluyorsa kullan bi arkadaşım ciddi sıkıntı yaşadı
Doğumdan birkaç ay sonra aşırı kan pıhtılaşması sorunu yaşadıNası sıkıntılar acaba dogum yaptim bebekte bise yok ama bendemi olumsuz etkisi olur
Ne bilim kız konuyu takip Edemedim benim kız 40+6 da baş aşağı değildi yan durmuştu su bitmişti sancım çektim ama birturlu firmedi kanala elleriyle doktor iteledi aşağı ama hanımefendi uyuyordu şaşırdım bende böyle bir ihtimal olabilir mi diye benim bebeklerde son haftalarda baş aşağı dan vazgeçiyor tekrar yukarı çıkıyorlarBas aşağı olmasa bu haftada nasıl doğum tarihi versin bana. Çok karamsar bir yorum oldu bu
İm gerçekten ulkeden ülkeye fsrk var tr de sezeryrn olmadım Almanya'da 4gun yattım gaz olmasın diye tablet hep verdiler 3ogun yemeklerden sonra birde hergun bacsgima küçük iğne yapıyorlardı enfeksiyon kalmayın diye ameliyatta dolayı hergin her öğün ağrı keisci ve düşük doz antibiyotik bunlar beni ayakta tutuyordu inşallah iyilesirsin Allah büyük ilk gunlwr öyle olur yarın hafiflersin canım küçük küçük yuruyis yap gaz için iyi gelir kan dolaşımı da olsun ağrıların hafiflerAgri kesici verilioda kesmiyo
He anladım canım yok benimki 26. Haftadan beri baş geliş, sanmıyorum döneceğini. İnşallah bakalım canım o güne kadar kendi sancım gelir inşallah hayırlısıylaNe bilim kız konuyu takip Edemedim benim kız 40+6 da baş aşağı değildi yan durmuştu su bitmişti sancım çektim ama birturlu firmedi kanala elleriyle doktor iteledi aşağı ama hanımefendi uyuyordu şaşırdım bende böyle bir ihtimal olabilir mi diye benim bebeklerde son haftalarda baş aşağı dan vazgeçiyor tekrar yukarı çıkıyorlaraman senin ki insalalh dönmez iyice aşağı basar da sancın gelir
Sağolun uzun uzun yazmışsınız. Benimde bebeğimin burnunda aynı problem var ne dedi doktorunuz acaba?Kızlar bugün eve bebek hemsiresi geldi 1 saat kadar eğitim verdi. İkinci çocukta olsa insan yeni birşeyler öğreniyormusbende öğrendiklerimi kısa kısa size aktarayim.
# bebek yağ 3 ay kullanma dedi, gözenekler açık olduğu için kıl köklerini beslermis. Onun yerine evde bubchen markanın nemlendirici sütü vardı bunu kullanın dedi.
# tırnaklar 40 gün kesilmez diye ellememistim. Torpileyelim 3 ay kesmeyelim dedi. Çünkü 3. Ayda tetenoz aşısı oluyormuş. Tırnak makasinda pas olup olmadığını bilmediğimizden riske atmayın torpileyin dedi
# ilk 2 ay banyo süngeri falan kullanmayın elinize alın şampuanı vücudunu ovalar gibi yapın dedi. Yani elimizle banyo yaptık çocuğu bugün. Ki ben çok yumuşak bir sünger almıştım bu bile ona sert dedi.
# zırt pırt emzirmeyin 3 saatte bir emzirin eğer meme isterse oyalayin dedi. Mesela duş aldırın ( sampuansiz duru suyla sadece ) veya emzik verin dedi. Ki benim oğlum bunları yutmaz yırtar ortalığıbiz bu çocuğu bu kiloya nasıl getirdik zannediyor
# YouTube'dan beyaz gürültü diye bir video açtı ve çocuk zink diye uyudu uyuturken bunu açın dedi.
# kundak yapın dedi ve çocuğu yaptırdığımız yerde sırtına ve önüne yastık koyup , iki yastığın arasında çocuğu uyutun. Anne karnındaki gibi sıkışık bir şekilde yatirmaliymışım. Eğer önünde ve arkasında yastık olmazsa kolları hareketli olduğu için boşluğa düşme hissi gelirmiş çocuğa.
# banyosunu özellikle akşam üzeri veya en geç 8 -9 gibi yaptırın ve rutine bağlayın ki akşam olduğunu anlasın ve rahat uyusun dedi. Bizim oğlan salonda yatıyor, beşik yatak odasına sığmadı gündüz gürültülü ortamda olsun ama gece yatak odasına götürün sessiz bir yere gece gündüz ayrımını anlasınmis.
# hergun 1 kere bebeğe masaj yapın dedi, karnına saat yönünde, sırtına saat yönünün tersine dairesel hareketlerle masaj yapılması gerekmiş.
# baklagiller, yeşillikler, salata, tatlı yiyecekler, dışarıda satılan ayran, meyve suyu, bulgur pilavı vs. Gaz yaparmış. Bunlari en azından 40 gün yemeyin dedi. Evde yapılan yoğurttan ayran icebilirmisim.
#4 güne kadar kaka yapmaması normalmiş bebeklerin. 4 günden sonra hekime sormak lazımmış.
Gaz ilacı biogaga kullanıyoruz, bubchen marka şampuanlar, ıslak mendil joker babyden aldığım saf sulu mendillerden, fakat bebek pudrasini önermedi kesinlikle. İçinde kimyasallar varmış.
# hep altını mendille silmeyin arada çeşmenin altında günde 1 kere mesela poposunu yıkayın ki pişik olmasinida engeller dedi. Poposunda pişik yoksa boşuna sürmeyin kimyasal bunlarda sonuçta, pas geçecekmisim.
# hergun yürüyüş yapmam lazımmış ben gece nasıl yattığımi bilmiyorumgece yatmaz sabah kalkmaz modunda bana birde yürüyüş yapın dedi
# 1. Ayda kalça çıkığı ultrasonumuz varmış.
# banyodan sonra muslin bezi ile kurulayın dedi, suyu gerçekten baya çekti. Sonra banyo havlusuna alıp giydirdik. Eskiler tülbentle kurularmis çocuğu. Büyükçe bir müslin bezi almanizi tavsiye ederim.
# eğer sütünüz benim gibi tazyikli geliyor ve bebek emmeyi birakiyorsa önden sütünüzü biraz sağın dedi.
# bu arada çocuğu o kadar çok bir sağa bir sola bir masaj yaptır falan derken oğlanı salladı ki eğitim sırasında oğlan üzerime bir kustu, sabahtan beri emzirdigim bütün sütler midesinden üzerime boşaldı. Sonra bana çocuk rahatladı diyormahvoldu çocuğum yaa...
# bu arada kafasını sampuanladiktan sonra suyu hızlıca kafasından dokmemi söyledi, biz yavaş yavaş yapıyorduk.
# fizyolojik serum acildiktan sonra 24 saat içinde tüketmek gerekiyormuş, yoksa çöp. Burun deliklerinde tüyler olmadığı için, aspiratör ile burnunu çekmeyin dedi tahriş edersiniz. Hergun istediğiniz kadar, burnunun tıkanıklığına bağlı olarak 1 damla her bir deliğine Fizy. Serum sikabilirsiniz dedi. Kendisi hapşurarak pisliği çıkartırmış.
# her altını açtığımda hapsururdu, bebekler burun kılları olmadığından hapsururmus devamlı, üşüdüğü anlamına gelmezmis.
# gözlerinde çapaklanma varsa, fizyolojik serumu göz pinarinin dış kısmına bir damla damlatıp, temiz bir ağız mendili ile silin dedi. Bununda bir yöntemi var tabi onuda gösterdi. Birde dilindedr süt falan kaldıysa ki bizimkinin dili beyazdı. Ağız mendili ile temizleyin dedi.
Aklıma gelenler bunlar. Takildiginiz bir yer olursa sorabilirsiniz bana. Bizim oglanda hırıltı var burnunda, Yenidoğan bebeklerin burnunda ödem olurmuş, hırıltı ondan meydana gelirmiş. 1. Ay kontrolunde doktora soracağım ilk soru bu olacak sanırım. Bilinçli birinden böyle birseyler görmek iyi oldu gerçekten. Annem usuturuz diye bebeğin altını yıkama fikrine sıcak bakmıyordu, şimdi kabul etti yıkamayı mesela. Algılarımız açtı gerçekten. Allah herkesin bebeğine sağlık sıhhat versinsürekli bakım istiyorlar, çok zor ilk 6 ay ama değer bu evlatlara
Tamam doktora soyleyeyim sorayimDoğumdan birkaç ay sonra aşırı kan pıhtılaşması sorunu yaşadı
Burda 1 gece o da özel ve agrim var demedikce agri kesici vermiolar bebegimi yogun bakima aldilar bi anda nefes almada zorlandi hırıltı yapişti anlamadik ben ne kalkabiliyom ne dogrulabiliyom agrilardan bebekte ortada eger bunu sag salim buyutursem bi daha cocuk dusunmicem kesin netİm gerçekten ulkeden ülkeye fsrk var tr de sezeryrn olmadım Almanya'da 4gun yattım gaz olmasın diye tablet hep verdiler 3ogun yemeklerden sonra birde hergun bacsgima küçük iğne yapıyorlardı enfeksiyon kalmayın diye ameliyatta dolayı hergin her öğün ağrı keisci ve düşük doz antibiyotik bunlar beni ayakta tutuyordu inşallah iyilesirsin Allah büyük ilk gunlwr öyle olur yarın hafiflersin canım küçük küçük yuruyis yap gaz için iyi gelir kan dolaşımı da olsun ağrıların hafifler
Bakıyorsum,baktıkça da moralim bozuluyorduKiz sende nasil o yaralara bakabiliyordun. Ben hiç bakamazdim
Ne demek canım benim, inşallh hemencik şifa olur sanadaCanim benim Allah razi olsun senden bu mesajin bile bana okadar destek oldu ki gercekten Allah razi olsun. Benim doktorunda senin doktorunun dediklerini soyledi canim vajina vucutta en cabuk toplayan yerdir iyileseceksin zamanla dedi 2 hafta antibiyotikli pansuman yaptik bu hafta batikon merhem simdi de yara izi birakmayan krem verecekti bu hafta ama senin dediklerini alacam yarin doktora da danisarak sana sifa olmus rabbim bana da sifa etkisi gostersin insAllah.
Bazen ağlıyor bazen güzel emiyor anlamadım canım bende. Ağladığı zaman göğüs uçluğu deneyeyim birde iyi fikirmiş.Şükürler olsun canım güzel haberlerini bekliyoruz
Göğüs uçlukları işe yaramaz mı ki ?
Ah ataklar bizimki 5. Hafta atağını yaşıyor şu ara
Amanşimdi de beklesin bakalım minnoş dualarla zambağın karantinayı bitirdik sıra sende canım
BenVe şu an uyumuyor
Benim annem kızım ev sıcak,fazla örtme bunalır diyor. Kayınvalidem aman kızım ört üşür hasta etme diyor. Bende napacağımı şaşırdım valla.Bir de şu an havalar serin doğalgaz yakıyoruz ama bana ya üşürse ya hasta olursa diye gelgitler gelip gidiyor .Kendi evim çok sıcaktı 26 derece annemlern evi daha serin .Arada öksürüyor bebeğim tedirgin oluyorum o öksürünce yada hapşırınca .Kaygı seviyem çok yükseldi .Bazen alın bir ay sonra verin diyesim geliyor
Ben de geçen gece ağladım gerçekten inanılmaz zorladı
Benim kızın geçen gözüne süt kaçtı, bende korkup acele ile sildim. Faydası varsa iyi yaCanım benim doktorum anne sütüyle sil diyordu baya etkili oluyo
Ben 15.günden sonra sanırım alarm kurmayı bıraktım canım. Kendi gazı olunca, altı kirlenince ya da acıkınca homurdanarak uyanıyor. Bende aman alarm geçmesin, saati kaçmasın stresi yaşamadığım için 2 saat bile uyusam stressiz uyuduğum için daha dinlenmiş oluyorum.Kızlar biz bu bebişleri ne kadar daha alarm kurup emzireceğiz? Ben şu an 3 saate bir kaldırıyorum gece. Ne zaman deliksiz bir uyku çekeriz acaba şöyle 6 saat falan.
Canım benim kız hep öyleydi. Her kontrolde elleri iki yandaydı kafasının yanında. Şuan bile öyle uyuyor. Eller kundağın içinde durmuyoe hiçBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Canım ben 3 kutu antibiyotik içtim enfeksiyondan dolayı. Bende korkuyordum ama bebek sapasağlm, endişe etme. Emzirdiğimizi bilerek veriyorlae zaten. Şifa olur inşallah.Merhaba kızlar
Bende pazartesi günü yani 40+0 da sezeryanla doğum yaptım. Kontrole gitmiştik duruma göre yatış yapar suni ile başlatırız diye konuşmuştuk doktorla daha öncesinde. Nst de sancılarım başlamıştı ama ben hissetmiyordum bebekte hala kanalda değil epey yukarıdaydı. Birde kalp atışları da düşük seyrediyordu, bu yüzden hiç suni ile uğraşmayıp risk almayalım diye sezeryana karar verdik. Allah’a çok şükür sıkıntısız bir şekilde dünyaya geldi kızım sütümde bebek odaya geldiğinde bile vardı şükür. Salı akşamı da taburcu olduk. Her şey yolunda gidiyordu ama dün göğüslerim bir anda sertleşti ne sağma ne emme hiç bir şekilde işe yaramadı bugünde cerraha görünmek zorunda kaldım enfeksiyon başlamış antibiyotik vermek zorundayım yoksa apseye dönerse müdahale gerekir dedi. İki kalçadan iğne yaptı acilde. Ve amoklavin bid 1000 mg yazmış nette araştırdım emzirmede kimi kullanılır kimi kullanılmaz yazmış. Sizden aranızda tecrübesi olan var mı? Kullanmak zorundayım sanırım ama endişede ediyorum doktorda emzirdiğimi bilerek verdi elbette ama yinede tedirgin oluyor insan.
2. Ay kontrolünde çocuk doktoru yönlendirir dedi canım bize hemşire. 2.ayda çekiliyormuş kalça ultrason.Kızlar kalça ultrasyonu birde göz muanesine ne zman götüreceksiniz bebisleri
İlk 15 gün 15-20 dk hatta bazen 30 dk emiyordu. Şimdi 10 dk emince artık süt çekmeyi bırakıyor, emzik gibi kullanıyor bende memeden çekiyorım canım.Kızlar sizin bebişler kaç dakika emince doyuyor
Merhaba kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. Dün muayenede ebe alttan bakmıştı sonrasında avuç içi kadar kanamam oldu, sabah nst çekildi sancı yoktu doktoruma kanamayı söyleyince tekrar nst çektirmemi istedi bu sefer nst de sancılar hep 100 ve 80 de çıktı ama düzensiz yani kağıdın başında sancı 30 falan sonra 100 e çıkıp hep orda durup aşağı kacimciinmemiş, bende sadece hafif kasık ağrısı vardı o sırada, doktor kasılmaların başlamış ağrın vs olursa gel dedi. Dünden beri lekelenmem hiç geçmedi sürekli kahverengi gelmeye devam ediyo kasıklarımda gündüz çok şiddetli girip çıkan ağrılar oldu ama düzensiz, sonrasında geçti. Akşamda 2 3 saattir yine ağrılar girip çıkıyo ama son yarım saatte yine ağrı yok lekelenme devam, sizce acil e gidip her ihtimale karşı muayene olmalı mıyım
Naaptiniz ne kdr sonra doğum olduMerhaba kızlar sizlere bişey danışmak istiyorum. Dün muayenede ebe alttan bakmıştı sonrasında avuç içi kadar kanamam oldu, sabah nst çekildi sancı yoktu doktoruma kanamayı söyleyince tekrar nst çektirmemi istedi bu sefer nst de sancılar hep 100 ve 80 de çıktı ama düzensiz yani kağıdın başında sancı 30 falan sonra 100 e çıkıp hep orda durup aşağı inmemiş, bende sadece hafif kasık ağrısı vardı o sırada, doktor kasılmaların başlamış ağrın vs olursa gel dedi. Dünden beri lekelenmem hiç geçmedi sürekli kahverengi gelmeye devam ediyo kasıklarımda gündüz çok şiddetli girip çıkan ağrılar oldu ama düzensiz, sonrasında geçti. Akşamda 2 3 saattir yine ağrılar girip çıkıyo ama son yarım saatte yine ağrı yok lekelenme devam, sizce acil e gidip her ihtimale karşı muayene olmalı mıyım
İyileşeceksin iyi olacaksın canım geçecek hepsi Allah analı babalı büyütsün inşallah şükür sağ salim kavuştunuzKızlar dogum yaptim sabah 8 bucukta sezeryanla yalniz felaket agrilarim var yatinca azaliyo yinr ama kalkip yurumek iskence ilk kalkisi yuruyusu yaptim ama yok hâla agriyo yurudukce ayagimi yetr bastikca bi de midemi bozmuşum gaz cikardim lağman yapılmadı buyuk tuvaletimde cikti afedersiniz ishal oldugum icin gazda bayagı cikariyorum ilginç sekilde bu agrilar bitmicekmi ben hic yuruyemicemmikanamam az bu arada napmam lazim bu agrilar icin
Bence onun alışık olduğu uyku pozisyonu o canım benimki de ellerini çene altında birleştirip uyuyor doğmuş doğalı bence çeker ellerini yaBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Gözün aydın canım Allah bağışlasın ilacı bilerek yazmıştır ihmal etme benceMerhaba kızlar
Geçen sağlık ocağı 2. Ayda kalça çıkığı kontrolüne götür dedi kızımı da sanki 2 aylık çektirmiştikKızlar kalça ultrasyonu birde göz muanesine ne zman götüreceksiniz bebisleri
Uyku arası ise az emiyor 5-10 dakika ama benim minik 36 günlük uyanıksa çektikçe çekiyorKızlar sizin bebişler kaç dakika emince doyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?