Hayırlı olsun kuzum bebeğin , sağlıkla sihhatle büyüt inşallahAllahıma şükürler olsun kızımızı sağ sağlim aldık kucağımıza.normal doğum yapamıycağım anlaşılınca sezeryana döndü bi anda.çok ağrılarım var karnımda Onun dışında elhamdulillah herşey yolunda
Ne bileyim canım ya , doğum kanalına bu şekilde girmesinden korktu sanırım , bir de geçen muayenede de aynıydı ben de düşündüm hep mi eli aynı yerde. Hani o şekilde doğum kanalina girmeye çalışır mı diye. Ay ne bileyim doktorun tipi böyle çok ponçik bir şey gibi duruyor ama her muayenede beni endişe ettirecek başka bir şey söylüyor , daraldim artıkCanım benim kız hep öyleydi. Her kontrolde elleri iki yandaydı kafasının yanında. Şuan bile öyle uyuyor. Eller kundağın içinde durmuyoe hiçsıkıntı olmaz hiç endişe etme. Ama senin doktordan hiç haz etmedim nedense ya. Yazdıklarına göre çok mu olumsuz konuşup insanın moralini aşağı çekiyor acaba ?
Geçmiş olsun Allah analı babalı büyütsün inşallah. Bende genel anestezi ile sezeryan oldum drun dedği tek şey bunun ilacı yürümek yürüdükçe iyileşeceksin. İlk yürüme en zoru sürekli yürümeye çalış.Kızlar dogum yaptim sabah 8 bucukta sezeryanla yalniz felaket agrilarim var yatinca azaliyo yinr ama kalkip yurumek iskence ilk kalkisi yuruyusu yaptim ama yok hâla agriyo yurudukce ayagimi yetr bastikca bi de midemi bozmuşum gaz cikardim lağman yapılmadı buyuk tuvaletimde cikti afedersiniz ishal oldugum icin gazda bayagı cikariyorum ilginç sekilde bu agrilar bitmicekmi ben hic yuruyemicemmikanamam az bu arada napmam lazim bu agrilar icin
Şırıngayla beceremiyom biraz sıkınca boğazına gidiyor genelde biberon ama kaşıklada verdiğim oluyorBiberonla mı şırıngayla mı
Valla benim karnımı gördün, 1,5 aydır öyle düşük geziyorum bir şey olmazzzBen de yakında sanmıyordum ama 2 gün önce karnım aşağı düştü bir gecede.bebiş kanala girdi sanırım öyle hissediyorum.
Ayy ben de anlarım kesin diye düşünüyorum canım annem de anlamazsın çok karışık herşey bir anda oluyor doktora git dedi durdu. Kadın beni telaşeye sürükledi resmen, hiç gelmese mi ne böyle yapacaksanormalde aşırı soğukkanlıdır annem ilk defa böyle gördüm çok şaşırdım
Canım eli yüzünde olmayan bebek mi var, benimkinin bazen ayağı bile orada ve her gittiğimizde de elini ayağını yalarken görüyoruzBir de kızlar bebeğin eli iki ultrasonda da kafasindaydi. Bu da dert mi diyeceksiniz belki ama doktor inşallah doğumda o elini ordan indirirsin falan dedi. Üç gündür eli aynı yerde, sizce sıkıntı olur mu ya başına gelen oldu mu benzer bir şey?
Ay aman ne bileyim ya dediğin gibi saçma sapan şeylere takip duruyorum sayesindeCanım eli yüzünde olmayan bebek mi var, benimkinin bazen ayağı bile orada ve her gittiğimizde de elini ayağını yalarken görüyoruzGerçekten senin doktor da insanı takmayacağı şeylere taktırıyor resmen. İnşallah sancın bir an önce gelir de suniye gerek kalmaz
Bizim cocuk doktoru 1 ayda gel dedideBakıyorsum,baktıkça da moralim bozuluyorduiyileşmeye başladıkça rahatladım şükür ya
Ne demek canım benim, inşallh hemencik şifa olur sanadaatlatırsın merak etme benim yaram kapanmak üzere bile
Bazen ağlıyor bazen güzel emiyor anlamadım canım bende. Ağladığı zaman göğüs uçluğu deneyeyim birde iyi fikirmiş.
Benim annem kızım ev sıcak,fazla örtme bunalır diyor. Kayınvalidem aman kızım ört üşür hasta etme diyor. Bende napacağımı şaşırdım valla.
Benim kızın geçen gözüne süt kaçtı, bende korkup acele ile sildim. Faydası varsa iyi ya
Ben 15.günden sonra sanırım alarm kurmayı bıraktım canım. Kendi gazı olunca, altı kirlenince ya da acıkınca homurdanarak uyanıyor. Bende aman alarm geçmesin, saati kaçmasın stresi yaşamadığım için 2 saat bile uyusam stressiz uyuduğum için daha dinlenmiş oluyorum.
Canım benim kız hep öyleydi. Her kontrolde elleri iki yandaydı kafasının yanında. Şuan bile öyle uyuyor. Eller kundağın içinde durmuyoe hiçsıkıntı olmaz hiç endişe etme. Ama senin doktordan hiç haz etmedim nedense ya. Yazdıklarına göre çok mu olumsuz konuşup insanın moralini aşağı çekiyor acaba ?
Canım ben 3 kutu antibiyotik içtim enfeksiyondan dolayı. Bende korkuyordum ama bebek sapasağlm, endişe etme. Emzirdiğimizi bilerek veriyorlae zaten. Şifa olur inşallah.
2. Ay kontrolünde çocuk doktoru yönlendirir dedi canım bize hemşire. 2.ayda çekiliyormuş kalça ultrason.
İlk 15 gün 15-20 dk hatta bazen 30 dk emiyordu. Şimdi 10 dk emince artık süt çekmeyi bırakıyor, emzik gibi kullanıyor bende memeden çekiyorım canım.
Öyle deme canım büyük konusuyorsunn inan herkez böyle zorluk çekiyo. Benim ilk oğlumda çektiğim zorlukları bilsen bende diyordum daha asla yapmicam büyük konuştum. Daha sonra o günleri unutup düşünmeye başladım ama bu sefer rabbim nasip etmedi uğraştık çatlama iğnesiyle hamile kaldım. Inşallah sende bu zorlukları atlacaksinBurda 1 gece o da özel ve agrim var demedikce agri kesici vermiolar bebegimi yogun bakima aldilar bi anda nefes almada zorlandi hırıltı yapişti anlamadik ben ne kalkabiliyom ne dogrulabiliyom agrilardan bebekte ortada eger bunu sag salim buyutursem bi daha cocuk dusunmicem kesin net
Bize direkt gelin dedi hemşire 2 kez deKızlar 2. Topuk kanı için sağlık ocağından randevu almak gerekiyo mu yoksa direkt götürebiliyo muyuz bebişi
Ne zaman gitmek gerekiyor 2.topuk kanı için?Kızlar 2. Topuk kanı için sağlık ocağından randevu almak gerekiyo mu yoksa direkt götürebiliyo muyuz bebişi
Bazen bizimkide anlamsız ağlıyo çok üzülüyorum ya öyle çaresiz hissediyorum ki oturup bende ağlıyorum onlaMaşallahbenimkinin ağlamadığı zamanı yok çok nadir uyuyo ama bizimki kolik bebek
1 hafta sonra falan hatta biraz daha geçmiştir, ama o muayeneden sonra doğumdan bi gün öncesi çatı muayenesi yaptı o tetikledi galiba zaten günümde gelmişti 39+1 de geldi miniğimNaaptiniz ne kdr sonra doğum oldu
Çok geçmiş olsun canımBurda 1 gece o da özel ve agrim var demedikce agri kesici vermiolar bebegimi yogun bakima aldilar bi anda nefes almada zorlandi hırıltı yapişti anlamadik ben ne kalkabiliyom ne dogrulabiliyom agrilardan bebekte ortada eger bunu sag salim buyutursem bi daha cocuk dusunmicem kesin net
Bende mama verdikce cok uzuluyorum ama sut umu sagiyorum max 20 cc bebis doymuyor mecbur kaliyorumKizlar mama aldim ama kullanmak gelmiyor icimden.psikolojik mi nedir sutum artmaya başladı gibi 2 gündürtuhaf duygular düşünceler. ..
Evet vala dün gece sürekli ben baktım ve sersem oldum bebek her ağladığında eşim aşkım emzir zaten emziriyorum delimisin sonra arkasini dönüp yatiyor artık sabaha doğru halisulayson görüyorum uyuyorum ama bebeği emziriyorum zannediyorum sonra bi baktım bebek yokEşime diyorum ki keşke ben de baba olsam
Gerçekten anne olmak anne olabilmek her süreci ile ayrı zor .Lahusalık denen şey bundan kaynaklanıyor sanırım .Yetmek yetebilmek yettiğine ikna olmak başlı başına bir şey .Bazen yetersizlik hissi sarıyor beniAllah hepimize sabır versin .Yoksa bu uykusuzluk kaygı bozukluğu çekilecek dert değil .İlk bir ayı atlatalım inşallah daha kolaylaşır her şey .Kendimi buna şartlıyorum
Him gününüz gelmiş de sancı çıkmış1 hafta sonra falan hatta biraz daha geçmiştir, ama o muayeneden sonra doğumdan bi gün öncesi çatı muayenesi yaptı o tetikledi galiba zaten günümde gelmişti 39+1 de geldi miniğimçatı muayesinin akşamı nişanım gelmeye başladı ertesi gün falan sürekli geldi ve gündüzünde kasık bel ağrılarım vardı, akşam 8 de düzenli şekilde sancılarım başldı
Doğum kanalına yüzer gibi balıklama girmez kız bencr, hiç korkmaNe bileyim canım ya , doğum kanalına bu şekilde girmesinden korktu sanırım , bir de geçen muayenede de aynıydı ben de düşündüm hep mi eli aynı yerde. Hani o şekilde doğum kanalina girmeye çalışır mı diye. Ay ne bileyim doktorun tipi böyle çok ponçik bir şey gibi duruyor ama her muayenede beni endişe ettirecek başka bir şey söylüyor , daraldim artık
Hepsinin uygulaması farklı demekki canım.Bizim cocuk doktoru 1 ayda gel dedide
Biz 5.gün direk sağlık ocağına gitmiştik canımKızlar 2. Topuk kanı için sağlık ocağından randevu almak gerekiyo mu yoksa direkt götürebiliyo muyuz bebişi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?