Cook gecmis olsun inşallah hemen atlatırmasallah cnm Benimkide 15 günden sonra kudurmaya başladıne uyur ne susar simdide hasta daha betet
Masalah cnm sanslisin bence. Emmesi iyise kakali cisli bezi yeterliyse sorun yoktur. Ama 4 saat aclik fazla bence sen uyandirmiyosun galiba. Acaba bizimkileri 2 saatte bi uyandiriyoz diye mi agliyolar. Gerci gaz probleminin uyandirmakla alakasi yok. Masalah cnm darisi hepimizin basinaMerhaba tekrar arkadaşlar ve ablalarım
Ya bir şeyi merak ediyorum normal mi değil mi diye.
Benim bebiş böyle pek bi sakin. Yani bir sorun teşkil etmiyorsa maşallah diyeyim tabi ama. İki kez cıyak cıyak ağladığını duydum 17 gunde. Birinde mememi reddetti aç kaldı diye ağlamıştı 2.gününde bi de geçen gece gazını çıkarırken zorlandı (ilk kez) o zaman ağladı.
Acıktığında da uyanır ama bazen gözlerini açar bazen de açmadan sadece mıkırdanır homurdanır öyle anlarım acıktığını. Açlığı 4 saati bulsa da ağlamıyor. Homurdanıp duruyor
Gece de gündüz de hep bu düzende ilerliyoruz.
Gün içinde gözleri açık olduğunda öyle sakin sakin etrafı izliyor.İnşallah hep böyle sakin bir çocuk olur ama, eve nadir insan alıyoruz, onların da hepsi "maşallah hiç böyle ağlamadan saatlerce duran çocuk görmedik" dediler o yuzden aklıma takıldı.
Böyle bu günlerinde bu kadar sakin olması normal dimi? 40ından sonra falan açılır diye düşünüyorum ama öyle mi gerçekten
Yok en fazla 2 kez 4 saati bulmuştur açlığı, genelde 2-3 saatte bir besleniyorMasalah cnm sanslisin bence. Emmesi iyise kakali cisli bezi yeterliyse sorun yoktur. Ama 4 saat aclik fazla bence sen uyandirmiyosun galiba. Acaba bizimkileri 2 saatte bi uyandiriyoz diye mi agliyolar. Gerci gaz probleminin uyandirmakla alakasi yok. Masalah cnm darisi hepimizin basina
Benim bebito da çok ağlamıyor homurdanınca sorununu çözğyorum altını açıyorum besliyorum asla da uyandırmıyorum doğduğundan beri uyandırmadım kendi kalkmak isterse kalkıyor uyutmak içinde zorlamadım bence isteklerini hemen karşılamak ve uykusunu almış olması çok etkili diye düşünüyorum bir kere annem uyandırdı çocuğu o gün gece yarısına kadar uyutamadıkta susturamadıkta mahvolmuştu çocukYok en fazla 2 kez 4 saati bulmuştur açlığı, genelde 2-3 saatte bir besleniyorama evet sarılığı geçtiğinden beri uyandırmıyorum kendisi o civarlarda kalkıyor ama sakinliğinin uykusunun bölünmemesi ile ilgisi var mıdır bilmiyorum o da olabilir
Bir de bizimkinin de gazı oluyor ama ağlamıyor işte ıkınıp kendi kendine hallediyor o yuzden bana garip geldi çünkü gördüğüm tüm bebekler o gazı çıkarana kadar ortalığı inletiyorbu da dert mi denecek belki ama sessizlik de insanı ürkütüyor bazen ama sorun yok diyorsanız evet inşallah darısı hepinizin başına
Dün 4 kez temızledm canım ve saat 9.30 dan beriGeçmiş olsun canım. Bende temizliyorum ama sanki faydası olmuyor . İzotonik suyla temizliyorum sen günde kaç kez kullaniyorsjn
MaşaAllah canım bence normal bazı bebekler sakınYa bir şeyi merak ediyorum normal mi değil mi diye.
Benim bebiş böyle pek bi sakin. Yani bir sorun teşkil etmiyorsa maşallah diyeyim tabi ama. İki kez cıyak cıyak ağladığını duydum 17 gunde. Birinde mememi reddetti aç kaldı diye ağlamıştı 2.gününde bi de geçen gece gazını çıkarırken zorlandı (ilk kez) o zaman ağladı.
Acıktığında da uyanır ama bazen gözlerini açar bazen de açmadan sadece mıkırdanır homurdanır öyle anlarım acıktığını. Açlığı 4 saati bulsa da ağlamıyor. Homurdanıp duruyor
Gün içinde gözleri açık olduğunda öyle sakin sakin etrafı izliyor.İnşallah hep böyle sakin bir çocuk olur ama, eve nadir insan alıyoruz, onların da hepsi "maşallah hiç böyle ağlamadan saatlerce duran çocuk görmedik" dediler o yuzden aklıma takıldı.
Böyle bu günlerinde bu kadar sakin olması normal dimi? 40ından sonra falan açılır diye düşünüyorum ama öyle mi gerçekten
Bende öyle yapıyorum canım uyanık oluyor genelde emzisiyorum banyo yapıp sardıktan sonra tekrar emziriyorum uyusun diyeBide ben çıkarır çıkarmaz havlusuyla biraz emzirip sakinleştiriyorum ısınıyor da o arada öyle giydiriyorum daha sakin oluyor o zaman
Bende bazen iyi bazen kötü diye korkuyorum neden böyle diye inşalalh biran önce atlatırız canım bu dikişler bi haftada iyleşiyor diyen insanları şu an hiç anlamıyorum gerçekten iylesmiyorlar hemen hemen sor bi bize de söyleBenimde dikişlerim düştü sanırım ama benimde tam geçmedi acılar sızlamalar bence çok daha uzun sürecek bu normaldir diye düşünüyorum internetten baktım tam normale dönmesi 1 yılı buluyormuş 4 ünde karantinam bitiyor kontrole gidicem sorcam bakalım bunlar ne zaman geçiyor bitiyormuş
Ben direk havluyla yapıyordum bu sefer bi dediğin gibi yapım inşallah ise yarar iyice kurutuyorum ama denemekte fayda var inşallah ise yarar canım çok tesekur ederim ❣Banyodan sonra direkt havluyla kurulaniyorum ben. Egitimde havlunun icine muslin battaniye koyun once onla kurulayin vucudu kivrim yerlerini sonra muslini alin havluyla kurulayin demislerdi. Bana da mantikli geldi hem muslin ince ya kivrimlara daha iyi giriyo hem de bebegin vucudu islak havluyla az temasta kalmis usumemis oluyo. Dene istersen cnm ben hep oyle yapiyom
Evet biliyorum canım ama kendimi avutmak istiyorumBenim de öyle olmuştu canım biliyorsun düştükçe gerginlik yanma kaşıntı hissediyordum o bölgede
Doktora gittiginde sor cnm en ii onlar bilir biz ne desek bos tabiki. Ama bence masalahi var bebisinin cnmYok en fazla 2 kez 4 saati bulmuştur açlığı, genelde 2-3 saatte bir besleniyorama evet sarılığı geçtiğinden beri uyandırmıyorum kendisi o civarlarda kalkıyor ama sakinliğinin uykusunun bölünmemesi ile ilgisi var mıdır bilmiyorum o da olabilir
Bir de bizimkinin de gazı oluyor ama ağlamıyor işte ıkınıp kendi kendine hallediyor o yuzden bana garip geldi çünkü gördüğüm tüm bebekler o gazı çıkarana kadar ortalığı inletiyorbu da dert mi denecek belki ama sessizlik de insanı ürkütüyor bazen ama sorun yok diyorsanız evet inşallah darısı hepinizin başına
Perşembe günü götüreceğim elifSağolun uzun uzun yazmışsınız. Benimde bebeğimin burnunda aynı problem var ne dedi doktorunuz acaba?
Sanırım vajinal kesi var, normal doğum yaptın? Tentürdiyot ile oraya günde 3 defa pansuman yapmalısın. Benimde öyleydi dikislerim sonra bununla bir pamuğa döküp oraya sürdükçe orası daha çok yandı ama sonra yavaş yavaş artık pansuman yaptığımda yanma hissi kaybolmuştu. Demekki yaran daha tam iyilesmemis..Kızlar benim de dikişlerimin bi tanesi iki gün önce düştü ama yanma var bide bi yerde kırmızı et daha var sanki bi çıkışım daha duruyor heralde düştüğünden beri biri de yanma ve acı var neden acaba baktım birseyde yok ama benim ki çok geç iyleşiyor heralde 25 gün oldu daha aynıyım nerdeyse bazen iyi bazen kötü
Seninkininde hırıltısı varmı. Burnunu çektirmeme rağmen gene hırıltısı devam ediyorDün 4 kez temızledm canım ve saat 9.30 dan beri
Uyuymaya calısıyorummm
Merhaba tekrar arkadaşlar ve ablalarım
MaşaAllah canım bence normal bazı bebekler sakınbenım kızda ilk gunler öyleydı son 1 haftadr durduramıyo ve uyutamıyrm
Canım ben cekıyorm otribebeyle yaPerşembe günü götüreceğim elif
Eskilerin deyimiyle yenidoğan çocuğa şapka takılır üşüten bebek boyle olur diyor. Hemşirede ödem var burnunda dedi.
Kızlar bu fizyolojik serumu sıkıp aspiratorle çektim biraz fazla mi çektim burnunun ucuna mi bastırdım da çekerken bir iki tane noktacik şeklinde kan geldi. Cekmedeydim uyuyamayacakti, hırıltı son seviyeye gelmiş, tıkanmışti. Aslında hemşire çekmeyin demişti aspiratorle kılcal damarlarına zarar verirsiniz, zarar mi verdim birşey olur mu sizce yaaa?
Evt cnm sabah 4 ü gecti kucagıma sardım penye şalla göğsümde uyudu eger huysuzlugu devam etseydi gidecektm doktora çok zorlandmSeninkininde hırıltısı varmı. Burnunu çektirmeme rağmen gene hırıltısı devam ediyor
Evet benim normal doğum kesi değil yırtık benim ki sanki bende öyle yaptım ama bazen fırsat bulamıyorum günde bi kere ila yapıyorum yanıyor benim ki şu an dikisin bi tanesi düşmüş ama bi yerde bi kırmızılık var daha et gibi bende galiba daha dikkat etsem tentürdiyot a belki daha çabuk iyileşir yaramSanırım vajinal kesi var, normal doğum yaptın? Tentürdiyot ile oraya günde 3 defa pansuman yapmalısın. Benimde öyleydi dikislerim sonra bununla bir pamuğa döküp oraya sürdükçe orası daha çok yandı ama sonra yavaş yavaş artık pansuman yaptığımda yanma hissi kaybolmuştu. Demekki yaran daha tam iyilesmemis..
Ya valla ne olcak böyle. Bizimkide öyle yarın bidaha doktora götürcem . Arada seninkiCanım ben cekıyorm otribebeyle yacekmesem gitmiyo ki tıkanıklık
Evt cnm sabah 4 ü gecti kucagıma sardım penye şalla göğsümde uyudu eger huysuzlugu devam etseydi gidecektm doktora çok zorlandm
Canım ben cekıyorm otribebeyle yacekmesem gitmiyo ki tıkanıklık
Evt cnm sabah 4 ü gecti kucagıma sardım penye şalla göğsümde uyudu eger huysuzlugu devam etseydi gidecektm doktora çok zorlandm
Valla canım çok sıkıyoz ama hapsirmiyo. Doktor çektirin dedi gerci çektirmeye rağmen tikaniklik hala devam ediyorKızlar bebeğinizin burnunu 3 ay çekmeyin bana hemşire dedi. Onların burnu şu an hassas sadece serum fizyolojik sıkın onlar hapşırır zaten
Aynen bende çekiyorum arkadan yine hırıltılı geliyor. Ben çok korktum bu sabah kanı görünce dahada ellemem. İlk işim Braun un burun aspiratoru var otomatik basıyorsun o zarar vermeden çekiyor burnu ondan alicam valla ben ellemem çok korktum canım. Bizim nefesimiz kuvvetli farkında olmadan ha gelior sümük ha geliyor akıntı derken fazla yukleniyoruz sanırım.Seninkininde hırıltısı varmı. Burnunu çektirmeme rağmen gene hırıltısı devam ediyor
Tikanikliktan değildir o canım, gaz probleminden olabilir mi? Başladın mı gaz ilacına?Canım ben cekıyorm otribebeyle yacekmesem gitmiyo ki tıkanıklık
Banada dedi hemşire hatta bende arkadaşlara söyledim burada ama öyle tıkalı gibi ki kayıtsız kalamiyorsun çocuk çekince gerçekten rahatlıyor. Ama hapşırma olmuyor, sıkıp bekliyorum hiç hapsirmiyor.Kızlar bebeğinizin burnunu 3 ay çekmeyin bana hemşire dedi. Onların burnu şu an hassas sadece serum fizyolojik sıkın onlar hapşırır zaten
Bir kaç gün 3 ten fazla yap her tuvaletten sonra yap göreceksin yanma hissi kaybolacak ve iyileşmeye başlayacak ihmal etme mikrop kapar canımEvet benim normal doğum kesi değil yırtık benim ki sanki bende öyle yaptım ama bazen fırsat bulamıyorum günde bi kere ila yapıyorum yanıyor benim ki şu an dikisin bi tanesi düşmüş ama bi yerde bi kırmızılık var daha et gibi bende galiba daha dikkat etsem tentürdiyot a belki daha çabuk iyileşir yaram
Astronot gibi tulumlardan almıştım ilk kızıma herhalde kışın onu giydirin. Şimdilik battaniye ile kundak yapıyorum kafasını da ortuyorum canımArkadaşlar, bebeğinizi dışarı çıkarırken ne giydiriyorsunuz? Ben bi dış kundak almıştım, ama şu anda kızıma bayağı büyük, onu giydirirsem pusete düzgün girmez bence. Acaba bir mont gibi bir şey mi almak lazım üşümemesi için? Siz napıyorsunuz doktora filan götürürken?
Bizde burun tıkanıklığı ile uğraşıyoruz inşallah gecerde bi an once rahat ederler bebislerDün 4 kez temızledm canım ve saat 9.30 dan beri
Uyuymaya calısıyorummm
Merhaba tekrar arkadaşlar ve ablalarım
MaşaAllah canım bence normal bazı bebekler sakınbenım kızda ilk gunler öyleydı son 1 haftadr durduramıyo ve uyutamıyrm
Kullan bence canım,ben sıkıntı olacağını sanmıyorum. İçin rahat etmezse eczaneye de sorabilirsin. Ben çok faydasını gördüm. Birde duobalance bv diye bir probiyotik verdi bana doktor canım. Vajina bölgesini iyileştiren özel probiyorikler varmış içinde. İyileşmeni hızlandırır demişti. Onu da doktora danışıp alabilirsin istersen.ben onun da faydasının çok olduğunu düşünüyorum.Evet evet dediklerin hep aklımda uyguluyorum hepsini eşim baktı ama çok anlayamıyo sanırım o da ve evet bi gerginlik hissi var ondan mı ki acaba, kullanıyım mı sence o kremi bi sıkıntı olmaz dimi
Aynen canım enfeksiyon filan için çok iyi bir kremmis. Hatta özel klinik doktoru yazdı bana o kremi. Bunu kullanmadığımı duyunca şaşırdı.allah Allah neden bunu yazmamışlar önce sana dedi.@zeynepsiiKedilervekitaplar kullandigi kremi 3 gundur kullaniyorum 3 gunde baya bir rahatladim diyebilirim batikon vs yapmistim ilk baslarda ama sanki bu daha etkili hem bu merhem antibiyotikli bir enfeksiyon varsa bence onada etki eder
Canım benim bebekte öyleydi. Gak guk der hiç ağlamazdi. Artık nazar mı değdi olacağı mi vardi bilmiyorum. 180 derece değişti çocuk. Bezini açınca ağlıyor ortalığı yıkıyor,gece huysuzlaniyor. Büyük görümcem görürsün sen 40dan sonra i bebe durmaz ağlar diyip duruyordu sağolsun 40ini bulmadı..Merhaba tekrar arkadaşlar ve ablalarım
Ya bir şeyi merak ediyorum normal mi değil mi diye.
Ben üstünü bir tık kalın giydirip penye battaniye ile kundak yapıyorum. Bebek arabasına koyup üstüne de peluş kalın battaniye örtüp yanlarını falan iyice kapatıyorum. Arabanın tentesini de tam kapatıyorum canım. 3 aylık filan olsun,az ele avuca gelsin bir dış kundak alacağım.Arkadaşlar, bebeğinizi dışarı çıkarırken ne giydiriyorsunuz? Ben bi dış kundak almıştım, ama şu anda kızıma bayağı büyük, onu giydirirsem pusete düzgün girmez bence. Acaba bir mont gibi bir şey mi almak lazım üşümemesi için? Siz napıyorsunuz doktora filan götürürken?
Valla bende bi umut cektiriyorum burnunu pekte biisy gelmiyo aslında izotonik suda fada etmedi. Hastanede cekiolar makinayla baya ise yariyoryariyorAynen bende çekiyorum arkadan yine hırıltılı geliyor. Ben çok korktum bu sabah kanı görünce dahada ellemem. İlk işim Braun un burun aspiratoru var otomatik basıyorsun o zarar vermeden çekiyor burnu ondan alicam valla ben ellemem çok korktum canım. Bizim nefesimiz kuvvetli farkında olmadan ha gelior sümük ha geliyor akıntı derken fazla yukleniyoruz sanırım.
Tikanikliktan değildir o canım, gaz probleminden olabilir mi? Başladın mı gaz ilacına?
Banada dedi hemşire hatta bende arkadaşlara söyledim burada ama öyle tıkalı gibi ki kayıtsız kalamiyorsun çocuk çekince gerçekten rahatlıyor. Ama hapşırma olmuyor, sıkıp bekliyorum hiç hapsirmiyor.
Bir kaç gün 3 ten fazla yap her tuvaletten sonra yap göreceksin yanma hissi kaybolacak ve iyileşmeye başlayacak ihmal etme mikrop kapar canım
Astronot gibi tulumlardan almıştım ilk kızıma herhalde kışın onu giydirin. Şimdilik battaniye ile kundak yapıyorum kafasını da ortuyorum canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?