2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Evet tokken keyfi olarak benimki de 2-3 kez 10-15 dk kadar emmişti ama sonra gene bi olmadi. Oldugunda tabi ümitlendim demek ki olabiliyormuş diye. Bayağı kafaya koyup mesai yapmamız gerekiyor kendimi psikolojik hazirliyorum kaşık biberon siparişim bugün yarın ulaşır bu sefer kararlı bir şekilde başlamak istiyoruz.

Aynen ben de hep bununla ugrasilmaz diye dusunuyordum ama demek işe yaradı sizde. Peki biberonun ucunu biraz daha mı delip sondayı geciriyorsunuz ordan

Cok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Uzun zamandır girmemiştim gruba. Galiba bebeğinde enfeksiyorn var.
Gebeliğinde kovid geçirdin mi? Ya da suyun geldikten sonra doğumun olana kadar ne kadar zaman geçti?suyun önden geldi mi bilmiyorum

Çok açken biberondan başka bisey almiyor belki yarı açken vermek lazim

Bebeğimin yarın 40 ı çıkıyor inşallah
Son 4-5 gündür emerken çığlık atmaya başladı. Beni düzgün emmiyor karnı aç, meme verince çığlık atıyor. Benim gibi olan varmı, normal mi yaşadığım?

Tebrik ederim eşim bebek krize girince dayanamıyor tamam zorlama mama yapayım diyo hep. Bir de bebek çok sinirlenince memeyi zorlamayın biraz ara verin ağzına şırıngayla hafif doyurun sonra tekrar memeye başvurun diye ben videolar izledim. Ama siz bayagi kökten kesmişsiniz. Her yöntemi denemek lazım birinden biri tutar inş

Canım naptin aldın mı kremi

Alerjik bir şey yediniz mi? Başta laktoz olmak üzere yediğiniz şeylere dikkat edin. En azından 3 gün süt ve ürünlerini kesin. Aşırı meyve sebze yemeyin bir bakın duruma.

Ben koymuyorum şuan bol bol vermeye calisiyorum hasta diye doktor öyle dedi .

Beni anlatmissin canım. Geçicek napalim bebeğin nasıl oldu bizimki baya çok öksürüyo sabah erkenden götürcez ben sırtına karnına sıcak havlu koyiyorum azda olsa rahatlattı sende bi dene istersen

Sık sık emzirdiğim için buzluğa atacak süt kalmıyor bende de.

Uzun zamandır girmemiştim gruba. Galiba bebeğinde enfeksiyorn var.
Gebeliğinde kovid geçirdin mi? Ya da suyun geldikten sonra doğumun olana kadar ne kadar zaman geçti?suyun önden geldi mi bilmiyorum
Cnm sezeryan oldum suyum gelmedi yani gecirdim dogumumum 13 gun gec oldu o sebepten karantina bittigi gun ameliyata alindim 40. Haftamda ama bebekte corona cikmadi bilmiyorum niye oldu berbst bi duygu hiç bisey bilmiyorum

Kimyon cayi iciyormusun canim. Faydasi oluyor denemediysen dene istersen
Canım kimyon çayı nasıl oluyor bende bi bardağa bu tatlı kaşığı kimyon atıp içiyorum oda ise yarar mı benim de bebeğim bu gün aşırı ağlıyordu sürekli şu an bile nöbeteyim uyusun diye çok yoruldum biran önce geçer keşke şu zamanlar

Aynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sanki

Valla bende bi umut cektiriyorum burnunu pekte biisy gelmiyo aslında izotonik suda fada etmedi. Hastanede cekiolar makinayla baya ise yariyoryariyor
Makinayla çekmek bence en iyisi. Bugun iki AVM ye gittim ama burun aspiratörü bulamadım. Şimdi internetten sipariş edeceğim. Ben çektiğinde geliyor yaa sümük, akıntı biraz falan.
Kızlar özellikle geceleri bebeğim uyurken ıh mıh yapıyor aç da değil tam olarak uyanmıyor da ama böyle olunca ben uyuyamıyorum neden olabilir gazdan mı ki?
Bizimkinde de var o sesler. İnler gibi ses çıkarıyor değil mi? Neden yaptığını bende anlayamadım. Eşim gecede çıkarıyor o sesleri diyor. Birde bazen gazdan dolayı çıkarıyor ama o ıkınma gibi bir ses, ayaklarınida havaya dikiyor gazdan olduğunu anlıyorum.
Biogaga gaz ilacı iyi geldi bize mesela. Bende kızımla doğru duzguN ilgilenemiyorum ama şuanda bebeklerimizin bize ihtiyaci var. Kızıma bu durumu anlattım o yüzden kiskanmiyorda hiç. Bende vicdan azabı çekmiyorum cunku şuanda bebeğin bize ihtiyacı var. Kısımlara o uyurken ilgilenmeye çalışıyorum. Takılma canım sen toparla bir an önce kendini ve hayatını bir düzene plana oturtursun.
Sıktıktan sonnra omzunuza alıp pat pat yapmayı deneyin bi inş işe yarar
Burnundaki akıntıyı çıkarması için mi?
Geçmiş olsun kıyamam. Öksürük mu var bebekte? Hepsi geçecek ama şu bir gerçek ki, bunlar kış bebeği bakımları biraz daha zor olacak bizim için. Hastalık.mevsiminde korumaya calisicaz. Boşver bu kisda evde kalalım canım, aman hastalanmasin sağlıklı buyusunlerde, bahar aylarında 6 aylarını doldurunca rahat rahat gezeriz :)
Kızlar bebeğimin yüzünde küçük sivilceler çıktı
Alın bölgesi özellikle
Neden olur acaba
Bizimkinde de çıkıyor kayboluyor tamamen anne sütüyle alakalı. Sütün yağlı veya sütun bebeğe yaradığı için oluyordur.
Bebegin mi saçları dökülüyor? Bebeklerin saçları dokulur doğduktan sonra yeniden çıkar canım.
Cok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin inşallah...
Benim bir arkadasiminda bebeği böyleymiş. Memeye emmeye başladıktan 1 dakika sonra çığlık kıyamet. Bir sürü yere götürmüş, en son bir doktor kolik reflü demiş. Sütünü sağıp öyle iciriyordu bebeğine. Ama bebek memeden sütü icemiyordu. Birde şöyle var mesela benimkide bazen çok tazyikli geldiğinde memeden süt ağlıyor, hem bağırıyor hem bir yandan memeyi tutmaya çalışıyor inanilnaz gergin dakikalar en son sakinlestirip diğer memeye geçiyoruz. Böyle birşey de olabilir belki...
Benim bebeğimde de çıktı, göz kapaklarında, ağız kenarlarında ve iki kaşının ortasında.
Yukarıda yazdım sebebini canim.

Kızlar 1 aylık olan bebeğimiz yok mu içinizde? Kaç kg aldi 1 ayda bebekleriniz?

Birde kanguru kullanan var mı? Varsa tavsiye verir misiniz? Bugün aspirator dışarı çıktık bebekle mecburen zorlandım kucakta...

Birde soğuk buhar makinası araştırıyorum. Bence sizler de bütçeniz elverdiğince bir şey bakın derim. Sürekli soba yaniyor odada nem kalmiyor, nem olmayınca burunları tıkanıyor. Buhar makinası biraz daha rahat nefes almasını sağlar bu kış diye düşündüm. Varsa evinde kullanan tavsiyeniz almak isterim.

Hayir canim benim buyuk opan oglumun 6yasindakinin saclari dokuluyor. Kucuk olan yenidogan kizim

Canım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sanki
Bende seyi merak edıyorm bebeğinizi kıyafetlı mı cıplak mı ölcüyolar benım bebeğimi doktor bezını bıle cıkarıp öyle ölcüyo 2950 dogdu ama 6. Gun 2590dı 1. Ayda kılosunu 6. Gune göre mi hesaplar yoksa dogum kılosuna gore mı bakıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…