- 19 Haziran 2020
- 441
- 328
- 53
- 32
Evet tokken keyfi olarak benimki de 2-3 kez 10-15 dk kadar emmişti ama sonra gene bi olmadi. Oldugunda tabi ümitlendim demek ki olabiliyormuş diye. Bayağı kafaya koyup mesai yapmamız gerekiyor kendimi psikolojik hazirliyorum kaşık biberon siparişim bugün yarın ulaşır bu sefer kararlı bir şekilde başlamak istiyoruz.Canim ayni durum bende var. Ilk gunler emmeye calisti ama yetersiz oldugu icin biberona alisti. Mama veriyorum herzaman ama surekli meme de deniyorum. Smdi yavastan kizsada memeyi kabul etmeye basladi az da olsa. Ilk basta tokken keyfi olarak vermeye basladim veya mama yetmediginde aranmaya basliyor ya o sekilde denedim bazen yine kabul etmiyor ama en azindan tutmaya kavramaya fln calisiyor ve ogreniyor
Aynen ben de hep bununla ugrasilmaz diye dusunuyordum ama demek işe yaradı sizde. Peki biberonun ucunu biraz daha mı delip sondayı geciriyorsunuz ordanEDS sistemini duymuşsunuzdur. Ben internette rast gelmiştim birkaç yerde. Biraz araştırayım dedim. Baktım kadın göğsüne biberon asmış, kabloyu yapıştırmış falan. Bununla uğraşılmaz diye düşündüm. Ama bir gün hastanede bir hemşire hiç öyle uğraştırıcı olmadığını gösterdi. Sadece bir beslenme sondası gerekiyor. Bir ucunu biberona, bir ucunu da bebek emerken ağzına sıkıştırıyorsun, bu kadar basit. Biz hem meme hem mama veriyoruz. Bu şekilde sonda kullanınca, hiç meme reddi yaşamadık çok şükür. Sondalar medikalcilerde satılıyor. Trendyolda da vardı sanırım. Bize 5 numara griyi önermişti hemşire. 1 ay civarında o uygun. 2 aydan itibaren 6 numaraya geçeceğiz. Bence işe yarayabilir. Bir denemenizi tavsiye ederim.
Uzun zamandır girmemiştim gruba. Galiba bebeğinde enfeksiyorn var.Cok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Çok açken biberondan başka bisey almiyor belki yarı açken vermek lazimCanımmm senı o kadar iyi anlıyorm ki
Smrjj madecassol fatda ettı demıstı ben garmastan tahin yagı lansinoh kullandım boşa para gittiSanırm gecmesı için zamana ihtiyacı var bıde bı göğsüm hemen düzeldi sag göğsümde hala yara var ve o yara olan yerden süt akısı saglanamadıgı için göğsümün üst tarafında mastit olustu Elınden geldıgınce mastıt olusumuna fırsat verme inanıyorm bı kac gune rahatlayacak inşaAllah
dogduklarında o sorun olmasaydı bu kadar korkmazdık canım ama gececek inşaAllah mini minnacık prematureler kocaman cocuk oluyo
Allah’ın ıznıyle bızım mınıklerde buyuyecek
Canım benımde eşim ve annem sabırsızdı sürekli biberona ittiler beni bende eds işe beslemeye gectim sonra bunla ugrasılır mı dedıler şimdi de göğsümde mastit olustu diyolR ki mama verme meme ver e siz bı rahat bırakıp yaparsn kızım yada eşim deseydıniz belkı bu kadar zorlanılmayacaktı♀
Sen sabırlı ol mama vereceksende emzırme sonrası vero zaman göğsünü asla yabancılamayacak
Tebrik ederimB
bençok zorlandım tabi sürekli ağlıyodu gündüzleri mama hiç vermedm hep emzirmeye çalıştım şuan tutuyor ama hayla zor tutuyor mamayı tamamen kesmiş durumdayım bnce sende gündüz mama verme aç kalsa illa ki öyle böyle tutuyor tabi ağlıyoda
Canım naptin aldın mı kremiHanımlar psikolojim çok bozuk göğüslerim çok yara, yarıklar içinde, emzirirken çığlık atarak ağlayarak emziriyorum, emzirme vakti yaklaşınca ağlamaya başlıyorum. Dişlerimi sıkmaktan damarlarim patlayacak sanki. Göğüslerim yanıyor. Kahverengi yer kırmızı olmuş. Ucu kesik kesik , kesikler derinleşiyor, emzirmeyi bırakmayı bile düşünüyorum. Garmastan, lansinoh, kantaron yağı, ayva çekirdeği jeli herşeyi denedim. Geçmiyor geçmiyor, napicam ben
Çok sıcak tuttuysaniz olabilirKızlar bebeğimin yüzünde küçük sivilceler çıktı
Alın bölgesi özellikle
Neden olur acaba
Bebeğimin yarın 40 ı çıkıyor inşallah
Son 4-5 gündür emerken çığlık atmaya başladı. Beni düzgün emmiyor karnı aç, meme verince çığlık atıyor. Benim gibi olan varmı, normal mi yaşadığım?
Ben koymuyorum şuan bol bol vermeye calisiyorum hasta diye doktor öyle dedi .kızlar siz süt sağıyor musunuz buzluğa falan atmak İçin iki göğüsten ne kadar çıkıyo bu nasıl birikecek ya artık çok sık sağıyorum çoğalmadı bi türlü bende az az biriktire biriktire gidiyorum napim asla çoğalmadı sütüm yani
Benim bebeğimde de çıktı, göz kapaklarında, ağız kenarlarında ve iki kaşının ortasında.Kızlar bebeğimin yüzünde küçük sivilceler çıktı
Alın bölgesi özellikle
Neden olur acaba
Beni anlatmissin canım. Geçicek napalim bebeğin nasıl oldu bizimki baya çok öksürüyo sabah erkenden götürcez ben sırtına karnına sıcak havlu koyiyorum azda olsa rahatlattı sende bi dene istersenBebek bakmak çok zormuş hele o uykusuzluk anlatamam bide bebeğim hasta kendimi yetersiz buluyom artık bunalıcak gşbiyim sürekli ewdeyim ne zamn büyücek ne zamn iyleşecwk ve ben ne zaman dışarı rahat rahat çıkabilşcem bi kış boyu ewde mi kalıcamağlamak istiyorum çok sıkıldım
Sık sık emzirdiğim için buzluğa atacak süt kalmıyor bende de.kızlar siz süt sağıyor musunuz buzluğa falan atmak İçin iki göğüsten ne kadar çıkıyo bu nasıl birikecek ya artık çok sık sağıyorum çoğalmadı bi türlü bende az az biriktire biriktire gidiyorum napim asla çoğalmadı sütüm yani
Cnm sezeryan oldum suyum gelmedi yani gecirdim dogumumum 13 gun gec oldu o sebepten karantina bittigi gun ameliyata alindim 40. Haftamda ama bebekte corona cikmadi bilmiyorum niye oldu berbst bi duygu hiç bisey bilmiyorumUzun zamandır girmemiştim gruba. Galiba bebeğinde enfeksiyorn var.
Gebeliğinde kovid geçirdin mi? Ya da suyun geldikten sonra doğumun olana kadar ne kadar zaman geçti?suyun önden geldi mi bilmiyorum
Canım kimyon çayı nasıl oluyor bende bi bardağa bu tatlı kaşığı kimyon atıp içiyorum oda ise yarar mı benim de bebeğim bu gün aşırı ağlıyordu sürekli şu an bile nöbeteyim uyusun diye çok yoruldum biran önce geçer keşke şu zamanlarKimyon cayi iciyormusun canim. Faydasi oluyor denemediysen dene istersen
Aynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sankiCanım kimyon çayı nasıl oluyor bende bi bardağa bu tatlı kaşığı kimyon atıp içiyorum oda ise yarar mı benim de bebeğim bu gün aşırı ağlıyordu sürekli şu an bile nöbeteyim uyusun diye çok yoruldum biran önce geçer keşke şu zamanlar
Makinayla çekmek bence en iyisi. Bugun iki AVM ye gittim ama burun aspiratörü bulamadım. Şimdi internetten sipariş edeceğim. Ben çektiğinde geliyor yaa sümük, akıntı biraz falan.Valla bende bi umut cektiriyorum burnunu pekte biisy gelmiyo aslında izotonik suda fada etmedi. Hastanede cekiolar makinayla baya ise yariyoryariyor
Bizimkinde de var o sesler. İnler gibi ses çıkarıyor değil mi? Neden yaptığını bende anlayamadım. Eşim gecede çıkarıyor o sesleri diyor. Birde bazen gazdan dolayı çıkarıyor ama o ıkınma gibi bir ses, ayaklarınida havaya dikiyor gazdan olduğunu anlıyorum.Kızlar özellikle geceleri bebeğim uyurken ıh mıh yapıyor aç da değil tam olarak uyanmıyor da ama böyle olunca ben uyuyamıyorum neden olabilir gazdan mı ki?
Biogaga gaz ilacı iyi geldi bize mesela. Bende kızımla doğru duzguN ilgilenemiyorum ama şuanda bebeklerimizin bize ihtiyaci var. Kızıma bu durumu anlattım o yüzden kiskanmiyorda hiç. Bende vicdan azabı çekmiyorum cunku şuanda bebeğin bize ihtiyacı var. Kısımlara o uyurken ilgilenmeye çalışıyorum. Takılma canım sen toparla bir an önce kendini ve hayatını bir düzene plana oturtursun.Ya gaz olabılır mı ki
Eger öyleyse hemen baslayayımvalla şaştm kaldım şimdi yatrdm ki uyuyalım yıne aglıyo oğlumu da ıyıce ıhmal ettm annem ilgilenıyo sürekli kendım nezleyım moralim duzelmıyo ki ona buna üzülmekten ne kendıme iyi gelebılıyorm ne evlatlarıma
Canım benım bebeğimde dogar dogmaz nefes sıkıntısı sebebıyle küvöze alındı
Bu hırıltı ve tıkanıklıkta benı en. Cok korkutan o nefes sorunuyla baglantılı bısey olma ihtimAliinşaAllah hemencecık gecer yavrulRımızn sıkıntıları
Yaaa bu benım aklıma neden gelmedi ki
Hakıkaten cocuk normal dogum suresını doldurunca bı değiştiİlk 15 günlük bebe gitti yerıne baskası geldi
Burnundaki akıntıyı çıkarması için mi?Sıktıktan sonnra omzunuza alıp pat pat yapmayı deneyin bi inş işe yarar
Geçmiş olsun kıyamam. Öksürük mu var bebekte? Hepsi geçecek ama şu bir gerçek ki, bunlar kış bebeği bakımları biraz daha zor olacak bizim için. Hastalık.mevsiminde korumaya calisicaz. Boşver bu kisda evde kalalım canım, aman hastalanmasin sağlıklı buyusunlerde, bahar aylarında 6 aylarını doldurunca rahat rahat gezeriz :)Bebek bakmak çok zormuş hele o uykusuzluk anlatamam bide bebeğim hasta kendimi yetersiz buluyom artık bunalıcak gşbiyim sürekli ewdeyim ne zamn büyücek ne zamn iyleşecwk ve ben ne zaman dışarı rahat rahat çıkabilşcem bi kış boyu ewde mi kalıcamağlamak istiyorum çok sıkıldım
Bizimkinde de çıkıyor kayboluyor tamamen anne sütüyle alakalı. Sütün yağlı veya sütun bebeğe yaradığı için oluyordur.Kızlar bebeğimin yüzünde küçük sivilceler çıktı
Alın bölgesi özellikle
Neden olur acaba
Bebegin mi saçları dökülüyor? Bebeklerin saçları dokulur doğduktan sonra yeniden çıkar canım.İnşallah canım benim valla canim ikiye bolundu oglumunda saçları dökülüyor sanki elimi attigimda iki uc tel geliyor oyle üzülüyorum ki bi götürüp saglik ocaginda vitamin demir falan baktiricam onada. Gecen haftada boynundaki lenf bezleri şişmisti onun icin götürmüştum normal demislerdi arkasına hemen saclarini farkedince çok korktum valla
Çok geçmiş olsunCok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Benim bir arkadasiminda bebeği böyleymiş. Memeye emmeye başladıktan 1 dakika sonra çığlık kıyamet. Bir sürü yere götürmüş, en son bir doktor kolik reflü demiş. Sütünü sağıp öyle iciriyordu bebeğine. Ama bebek memeden sütü icemiyordu. Birde şöyle var mesela benimkide bazen çok tazyikli geldiğinde memeden süt ağlıyor, hem bağırıyor hem bir yandan memeyi tutmaya çalışıyor inanilnaz gergin dakikalar en son sakinlestirip diğer memeye geçiyoruz. Böyle birşey de olabilir belki...Bebeğimin yarın 40 ı çıkıyor inşallah
Son 4-5 gündür emerken çığlık atmaya başladı. Beni düzgün emmiyor karnı aç, meme verince çığlık atıyor. Benim gibi olan varmı, normal mi yaşadığım?
Yukarıda yazdım sebebini canim.Benim bebeğimde de çıktı, göz kapaklarında, ağız kenarlarında ve iki kaşının ortasında.
Hayir canim benim buyuk opan oglumun 6yasindakinin saclari dokuluyor. Kucuk olan yenidogan kizimMakinayla çekmek bence en iyisi. Bugun iki AVM ye gittim ama burun aspiratörü bulamadım. Şimdi internetten sipariş edeceğim. Ben çektiğinde geliyor yaa sümük, akıntı biraz falan.
Bizimkinde de var o sesler. İnler gibi ses çıkarıyor değil mi? Neden yaptığını bende anlayamadım. Eşim gecede çıkarıyor o sesleri diyor. Birde bazen gazdan dolayı çıkarıyor ama o ıkınma gibi bir ses, ayaklarınida havaya dikiyor gazdan olduğunu anlıyorum.
Biogaga gaz ilacı iyi geldi bize mesela. Bende kızımla doğru duzguN ilgilenemiyorum ama şuanda bebeklerimizin bize ihtiyaci var. Kızıma bu durumu anlattım o yüzden kiskanmiyorda hiç. Bende vicdan azabı çekmiyorum cunku şuanda bebeğin bize ihtiyacı var. Kısımlara o uyurken ilgilenmeye çalışıyorum. Takılma canım sen toparla bir an önce kendini ve hayatını bir düzene plana oturtursun.
Burnundaki akıntıyı çıkarması için mi?
Geçmiş olsun kıyamam. Öksürük mu var bebekte? Hepsi geçecek ama şu bir gerçek ki, bunlar kış bebeği bakımları biraz daha zor olacak bizim için. Hastalık.mevsiminde korumaya calisicaz. Boşver bu kisda evde kalalım canım, aman hastalanmasin sağlıklı buyusunlerde, bahar aylarında 6 aylarını doldurunca rahat rahat gezeriz :)
Bizimkinde de çıkıyor kayboluyor tamamen anne sütüyle alakalı. Sütün yağlı veya sütun bebeğe yaradığı için oluyordur.
Bebegin mi saçları dökülüyor? Bebeklerin saçları dokulur doğduktan sonra yeniden çıkar canım.
Çok geçmiş olsunAllah şifa versin inşallah...
Benim bir arkadasiminda bebeği böyleymiş. Memeye emmeye başladıktan 1 dakika sonra çığlık kıyamet. Bir sürü yere götürmüş, en son bir doktor kolik reflü demiş. Sütünü sağıp öyle iciriyordu bebeğine. Ama bebek memeden sütü icemiyordu. Birde şöyle var mesela benimkide bazen çok tazyikli geldiğinde memeden süt ağlıyor, hem bağırıyor hem bir yandan memeyi tutmaya çalışıyor inanilnaz gergin dakikalar en son sakinlestirip diğer memeye geçiyoruz. Böyle birşey de olabilir belki...
Yukarıda yazdım sebebini canim.
Canım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sankiKızlar 1 aylık olan bebeğimiz yok mu içinizde? Kaç kg aldi 1 ayda bebekleriniz?
Birde kanguru kullanan var mı? Varsa tavsiye verir misiniz? Bugün aspirator dışarı çıktık bebekle mecburen zorlandım kucakta...
Birde soğuk buhar makinası araştırıyorum. Bence sizler de bütçeniz elverdiğince bir şey bakın derim. Sürekli soba yaniyor odada nem kalmiyor, nem olmayınca burunları tıkanıyor. Buhar makinası biraz daha rahat nefes almasını sağlar bu kış diye düşündüm. Varsa evinde kullanan tavsiyeniz almak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?