2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Canım arkadaşım e bebekten fashion bebek kangurusunu almış çok memnun kullanıyo bende ondan aldim 3 aydan itibaren diyo ama o 1 .5 aydan itibaren kullanmaya başlamış . Fiaytida 100 liraydı geçenlerde aldim dedim severse kullaniriz

Kızlar bebeğimi burun tıkanıklığı öksürükten dolayı tekrar doktora götürduk reflüden dolayı dedi . Bebek kilolu doğduğu için oluyo dedi burnuna geliyormuş. Reflü yastığı kullanan varmı onu alsam faydasını görurmuyum

Reflü yatağını ben ilk haftadan beri kullanıyorum. Reflü sebebiyle değil ama evde koltukta beşikte dizimde her yerde kullanıyorum çok rahat. Kustuğu zaman genzine kaçmasına engel oluyormuş.
Bu arada çok kusan bebeklerde oluyor burun tıkanıklığı. Serum fizyolojik damlatıyorum. Hapşırınca sümük çıkıyor yoksa aspiratör ile çekiyorz(daha bir kere çektim çok faydalı bir şey değil) kaloriferler yanınca ister istemez hepimizin evi daha kurudu kusuyorlar burunlarına biriken kuruyuveriyor.

Valla canım ben sürekli cektoriyorum . Cunki burnu baya dolu . Aslında çok kusan bir bebekte değil anlamadım neden böyle. Mama veriyodum artık tamamamen onuda kesicem

Benim de öyle banyo yaptırdığım gün uyumuyor bu gün de yaptırdım yine uyumuyor aksmaa kadar böyle önünde oturuyorum canım iki üç gündür bütün huyu değişti gündüz uydurdu uyumaz oldu gece 11 kadar hep ağlıyor bu günde bi dk yerden kalkandım ter akiyor her yerimden ya ne zaman bitecek bilmiyorum benim ki katılarak ağlıyor bide sonra hikliyorr dediğin gibi ne yapacagimi şaşırdım artık yetistiremiyorum

Kızlar burun tıkanıklığı için cold mix diye bir damla var .Ben hamileliğimde kullandım yastığıma damlatıyordum .Bebeklerde de kullanılıyormuş . Öylece daha rahat nefes alıyorlar .Hatta buhar makinasının suyuna falanda damlatıyorlar .Bir araştırın isterseniz

Kızlar, sağ mememde katılaşma var, burada bir arkadaş meme masajı yazmıştı, rica etsem linki tekrar paylaşır mısınız? Başka ne yapabilirim, mastit olmaktan korkuyorum
Canım emzirirken meme masajı yapcaksın. Sık sık bırak sertçe. Emzirme danışmanı bana o şekilde masaj yapmıştı. Bebek hızlıca emiyor anlıyorsun sütün aktığını. Bir de çözüm olmazsa solgar’ın lesitini var. Ondan alıp iç. Daha önce yazmıştım araştırabilirsin tıkanıklığı açıyor.

Canım reflü olmasa da reflü yatağı kullanmak faydalı bir şey, bence al. Ben de yeğenlerimden kalan reflü yatağını kullanıcam bebiş doğunca.

Merhaba kızlar. Resmen doğumdan itibaren yazmak bir yana buraya girip okuyamaz oldum alışıcaz bu tempoya inşallah.. oğlum 23 günlük oldu geçen hafta sünnetini de oldu çok şükür Doğduğu ilk günlerde kilo kaybıyla mamaya başlamıştık hala günde 1-2 kez olmak üzere takviye yapıyorum bırakamadık tam olarak.. sürekli emziriyorum ama uyumayınca bebek doymuyor demekki mama ver baskısı oluyo insanın en yakınından bile.. süt sağınca sütüm az geliyor bu aralar sürekli emzirmekten dolamıyor diye mi böyle yoksa sütüm hiç artmıyor mu diye kendimi yemeye başladım artık. Sizde durumlar nasıl sağınca süt ne kadar geliyor veya benzer durum yaşayanlar süt arttırmak için neler yapıyorsunuz?

İlk 15 gün gaz olmuyor diye doktordan dinledim bağırsak kıvrımları 15 günden sonra oluşuyor yani iyi gözlemlemek lazım aç olma ihtimali var
Sütüm neden az ya göğsüm şiş olmuyor hiçbi zaman ilk bebeğim bu arada
Emiyordur yada iyi beslenmiyorsun 3 ana 3 ara öğün çok önemli ara öğünlerde badem incir ceviz sütünü de yağlandırır
Peki kaşık biberonda fazla gitmiyor mu ağzına yada kendimiz normalde kaşıkla versek farkı ne
Kaşık biberon çok kullanışlı hem dökülüp ziyan olmuyor

Tülbentle bende kurutuyorum ıslak bırakmayınca bakteri üremez bencede
Kizlar bebegim cok agliyir gazi var hangi gaz damlasini kullandiniz ben biogai,nurs harveys surup, aguline surup kullandim fayda gormedim
Sap kullanıyorum memnunum tavsiye ederim ilk oğlumda hepsini denemiştim
Bende pamuk ve suyla siliyorum ama cildimiz çok hassas bezimiz de prima, sürekli degistiriyorum kuruluyorum havalandırmaya çalışıyorum ama yine de kızarıyor bakalım geçer inşallah.
Evet bende hatta tası var sıcak su dolduruyorum her seferde

Evet tam doluydu ama bu ara azaldı
Bende burayı takip ediyorum sorsan ama ne yazdığımı nede bana verilen cevabı hiç birşeyi doğru takipte kalamıyorum kaçırıyorum görmüyorum siz ne güzel anında cevap verebiliyorsunız uygulamamı var acaba bi türlü tam katılım sağlayamadım şimdi burda ekşediklerine cevap yazıcaktım ama yok beceremiyorum mu ne ya nillsn senin için instagramda dilruba hanım var onu tavsiye ederim bende öyleydim şuan mayya ve çayı var onları kullanıyorum ama beslenmek çok önemli onları ihmal etme baya fark etti süt. Sağma makinası alıcam ne kadar çıkıyor bilmiyorum ama 3-4 saat emmese akıyor hatta buraya makina için öneride istedim ama yok onları bile rastlamadım mamajoo sormuştum güzel diyen oldu galiba öyle hatırlıyorum

Benim ilk oğlumda öyleydi ısrarla anne sütü dedim ve öyle yaptım ne yaptıysamda ayda 600 grdan faazla almadık şimdi kızımda mama veriyorum aştım anne sütü takıntımı sonuçta mahrum etmiyorum anne sütünden. Günde 5-6 ölçek veriyorum bazen 2-3 buna kendi karar veriyor büyüme atak zamanlarında fazla içebiliyor veriyorum oda mutlu bende beslediğim için mutluyum . Şu bir gerçek beslenmek çok çnemli ister istemez kilo alıyoruz iyi yemen gerek ben çok yediğimde akıyor ama az yesem sünger gibi artık yemekten de gına geldi yani bazen baklavada olsa saman gibi ağzımda döndürüyorum Yutuyorum

Cnm su kadar kilo almali diye dgl de dogun kilosunun yuzde bilmem kaci kadar almali. 15. Gun yuzde 10uydu da 30. Gun kacti unuttum bende. Beyin kalmadi yorgunluktan
Ben ilk gunden beri kullaniyorum cnm babyjemin e bebekten almistim 160tlydi galiba. Cok memnunum cirt cirtli yan yastiklari var bebegin sirtini onlara dayiyorum. Asagi kaymamasi icin kilot gibk bisey de var ama onu hickullanmadim.

Alerji dediğimiz şey her an herşeye olabilir. O yüzden yediğim şeyleri aklımda tutmaya çalışıyorum. Bizim alerjik yatkınlığımız var o sebeple biraz çekinerek hareket ediyorum.

Bu arada o ağlama sorunu bir anda güvende hissetmiyordur o yüzden ağlıyordur. Geçen banyoda ağladı annem sen elinden tut ben yıkayım dedi benim parmaklarımı tutunca sustu çılgın kız

Suni sancı alıyorum daha canım sancılarım düzene girdi ama henüz açıklık 1-2 cm. Bekliycez dedi doktor canım sürekli yürüyorum, egzersiz yapıyorum
Saglicakla kucağına alırsın inşallah canım suniyi hafif hafif veriyolar . Sonrasında seni halsiz uyku yapcak bir serum daha takıyorlar o zaman daha çabuk ilerliyo herşey

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…