Esra ertuğrul canım meme masajı diye girKızlar, sağ mememde katılaşma var, burada bir arkadaş meme masajı yazmıştı, rica etsem linki tekrar paylaşır mısınız? Başka ne yapabilirim, mastit olmaktan korkuyorum
Canım arkadaşım e bebekten fashion bebek kangurusunu almış çok memnun kullanıyo bende ondan aldim 3 aydan itibaren diyo ama o 1 .5 aydan itibaren kullanmaya başlamış . Fiaytida 100 liraydı geçenlerde aldim dedim severse kullanirizE bebeğin kendi markası var onun farklı çeşitleri var ama bilemediğim için hangisini alacağımı. Birde çok pahalilari var. Kullanipta memnun kalan biri olsaydi yorumlarına bakardım o ürünün direk.
Benim kızımda kolikti ben işbaşı yaptığım gün o 3. ayını doldurmuştu ve o gün kesildi ağlamaları süt liman bebek olmuştu. Hala kafamda soru işaretidir, o dönem çok stresliydim. Çocuğu ben mi etkiliyordum acaba diye. İse gittigin gün çocuk sakinleşti. Sende seni stres yapan şeyleri kafana takmamaya çalış eğer öyleyse canimm...
Daha ben doktora goturmedim canım biraz kilo aldı ama ortalamayı merak ettim. Doktor kontrolünden sonra yine bilgileri paylaşırım sizinle zaten. Tamamen Emzige alisamadigi için sürekli meme istemesinden dolayı fazla emdi sanırım.
Sağol canım. Bakalım benimki kaç kg aldi cuma günü götürcem doktora.
Kızlar bebeğimi burun tıkanıklığı öksürükten dolayı tekrar doktora götürduk reflüden dolayı dedi . Bebek kilolu doğduğu için oluyo dedi burnuna geliyormuş. Reflü yastığı kullanan varmı onu alsam faydasını görurmuyum
Valla canım ben sürekli cektoriyorum . Cunki burnu baya dolu . Aslında çok kusan bir bebekte değil anlamadım neden böyle. Mama veriyodum artık tamamamen onuda kesicemReflü yatağını ben ilk haftadan beri kullanıyorum. Reflü sebebiyle değil ama evde koltukta beşikte dizimde her yerde kullanıyorum çok rahat. Kustuğu zaman genzine kaçmasına engel oluyormuş.
Bu arada çok kusan bebeklerde oluyor burun tıkanıklığı. Serum fizyolojik damlatıyorum. Hapşırınca sümük çıkıyor yoksa aspiratör ile çekiyorz(daha bir kere çektim çok faydalı bir şey değil) kaloriferler yanınca ister istemez hepimizin evi daha kurudu kusuyorlar burunlarına biriken kuruyuveriyor.
Benim de öyle banyo yaptırdığım gün uyumuyor bu gün de yaptırdım yine uyumuyor aksmaa kadar böyle önünde oturuyorum canım iki üç gündür bütün huyu değişti gündüz uydurdu uyumaz oldu gece 11 kadar hep ağlıyor bu günde bi dk yerden kalkandım ter akiyor her yerimden ya ne zaman bitecek bilmiyorumBenim kibazen altını değiştirirken, banyodan sonra ta da kucağıma almakta gecikirsem katıla katıla ağlıyor. Öyle sıkıyor ki kendini kıpkırmızı oluyor, nefesini kesiyor . Kucağıma alıp sakinleştiriyorum hemen. Nefesi kalmıyor birde böyle hik hik ağlıyor,benim de aglayasim geliyo
Canım emzirirken meme masajı yapcaksın. Sık sık bırak sertçe. Emzirme danışmanı bana o şekilde masaj yapmıştı. Bebek hızlıca emiyor anlıyorsun sütün aktığını. Bir de çözüm olmazsa solgar’ın lesitini var. Ondan alıp iç. Daha önce yazmıştım araştırabilirsin tıkanıklığı açıyor.Kızlar, sağ mememde katılaşma var, burada bir arkadaş meme masajı yazmıştı, rica etsem linki tekrar paylaşır mısınız? Başka ne yapabilirim, mastit olmaktan korkuyorum
Canım reflü olmasa da reflü yatağı kullanmak faydalı bir şey, bence al. Ben de yeğenlerimden kalan reflü yatağını kullanıcam bebiş doğunca.Kızlar bebeğimi burun tıkanıklığı öksürükten dolayı tekrar doktora götürduk reflüden dolayı dedi . Bebek kilolu doğduğu için oluyo dedi burnuna geliyormuş. Reflü yastığı kullanan varmı onu alsam faydasını görurmuyum
İlk 15 gün gaz olmuyor diye doktordan dinledim bağırsak kıvrımları 15 günden sonra oluşuyor yani iyi gözlemlemek lazım aç olma ihtimali varKızlar bugün tam 9gündür doğurmuşum ama bebeğim uyumuyır böyle bebekler çok uyur normlde bnm bildiğim göğsüm sönük kaynamıyır sütüm mü az acaba aç mı kalıyor ondan mı uyumuyır
Emiyordur yada iyi beslenmiyorsun 3 ana 3 ara öğün çok önemli ara öğünlerde badem incir ceviz sütünü de yağlandırırSütüm neden az ya göğsüm şiş olmuyor hiçbi zaman ilk bebeğim bu arada
Kaşık biberon çok kullanışlı hem dökülüp ziyan olmuyorPeki kaşık biberonda fazla gitmiyor mu ağzına yada kendimiz normalde kaşıkla versek farkı ne
Bunsaatten sonra çoğalmaz gibi geliyor bana herşeyi denedim olmayınca olmuyo milletin sütü üçüncü gün doluyo taşıyo onlarınki çocukta bizimki değil mi sanki demekki kapasitemiz bu kadar yapcak birşey yok çünkü sağım da yapıyorum çoğalsın etsin diye asla artmıyor hep fix aynı miktar çıkıyor bide saatlerce emiyor yani öyle 20 dakika falan değil çocuk helak oluyor mememde
Tülbentle bende kurutuyorum ıslak bırakmayınca bakteri üremez bencedeBizde henüz pişik olmadı, umarım hiç olmazPoposunu on dakika kaynatılıp ılıtılmış içme suyuyla siliyorum, pamuk kullanıyorum silerken, ardından beyaz tülbentle kuruluyorum. Arada sudocrem sürüyorum, iki günde bir de banyosu var. Bez olarak prima pure kullanıyorum, hala 1 numaradayız biz
Sap kullanıyorum memnunum tavsiye ederim ilk oğlumda hepsini denemiştimKizlar bebegim cok agliyir gazi var hangi gaz damlasini kullandiniz ben biogai,nurs harveys surup, aguline surup kullandim fayda gormedim
Evet bende hatta tası var sıcak su dolduruyorum her seferdeBende pamuk ve suyla siliyorum ama cildimiz çok hassasbezimiz de prima, sürekli degistiriyorum kuruluyorum havalandırmaya çalışıyorum ama yine de kızarıyor bakalım geçer inşallah.
Kızlar pamuğun kız bebeklerde kullanılmaması gerekiyormuş. Pamuğun küçük parçacıkları idrar deliğinin içine girerse çok feci ağrı yaparmış ve enfeksiyona sebep olurmuş. Bn kağıt havluyu suyla ıslatıp siliyorum.
Evet tam doluydu ama bu ara azaldı5 6 kaka dediğiniz komple bütün beze yayılmış gibi mi yoksa gaz çıkarırken lekelenen bezleri de kakadan sayıyor musunuz? Bizde 2 bez doluyken diğerleri hep lekelenme gibi. Böyle böyle bizim de 5i buluyordur günde.
Bende burayı takip ediyorum sorsan ama ne yazdığımı nede bana verilen cevabı hiç birşeyi doğru takipte kalamıyorum kaçırıyorum görmüyorum siz ne güzel anında cevap verebiliyorsunız uygulamamı var acaba bi türlü tam katılım sağlayamadım şimdi burda ekşediklerine cevap yazıcaktım ama yok beceremiyorum mu ne yakızlar siz süt sağıyor musunuz buzluğa falan atmak İçin iki göğüsten ne kadar çıkıyo bu nasıl birikecek ya artık çok sık sağıyorum çoğalmadı bi türlü bende az az biriktire biriktire gidiyorum napim asla çoğalmadı sütüm yani
Suni sancı alıyorum daha canım
Benim ilk oğlumda öyleydi ısrarla anne sütü dedim ve öyle yaptım ne yaptıysamda ayda 600 grdan faazla almadık şimdi kızımda mama veriyorum aştım anne sütü takıntımı sonuçta mahrum etmiyorum anne sütünden. Günde 5-6 ölçek veriyorum bazen 2-3 buna kendi karar veriyor büyüme atak zamanlarında fazla içebiliyor veriyorum oda mutlu bende beslediğim için mutluyum . Şu bir gerçek beslenmek çok çnemli ister istemez kilo alıyoruz iyi yemen gerek ben çok yediğimde akıyor ama az yesem sünger gibi artık yemekten de gına geldi yani bazen baklavada olsa saman gibi ağzımda döndürüyorumMerhaba kızlar. Resmen doğumdan itibaren yazmak bir yana buraya girip okuyamaz oldumalışıcaz bu tempoya inşallah.. oğlum 23 günlük oldu geçen hafta sünnetini de oldu çok şükür Doğduğu ilk günlerde kilo kaybıyla mamaya başlamıştık hala günde 1-2 kez olmak üzere takviye yapıyorum bırakamadık tam olarak.. sürekli emziriyorum ama uyumayınca bebek doymuyor demekki mama ver baskısı oluyo insanın en yakınından bile.. süt sağınca sütüm az geliyor bu aralar sürekli emzirmekten dolamıyor diye mi böyle yoksa sütüm hiç artmıyor mu diye kendimi yemeye başladım artık. Sizde durumlar nasıl sağınca süt ne kadar geliyor veya benzer durum yaşayanlar süt arttırmak için neler yapıyorsunuz?
Allah kolaylık versin suhuletle geçek inşaAllahSuni sancı alıyorum daha canımsancılarım düzene girdi ama henüz açıklık 1-2 cm. Bekliycez dedi doktor canım sürekli yürüyorum, egzersiz yapıyorum
Çok teşekkür ederim, şimdilik iyiyim inşallah açılmam hızlı ilerler canımAllah kolaylık versin suhuletle geçek inşaAllah
Cnm su kadar kilo almali diye dgl de dogun kilosunun yuzde bilmem kaci kadar almali. 15. Gun yuzde 10uydu da 30. Gun kacti unuttum bende. Beyin kalmadi yorgunluktanE bebeğin kendi markası var onun farklı çeşitleri var ama bilemediğim için hangisini alacağımı. Birde çok pahalilari var. Kullanipta memnun kalan biri olsaydi yorumlarına bakardım o ürünün direk.
Benim kızımda kolikti ben işbaşı yaptığım gün o 3. ayını doldurmuştu ve o gün kesildi ağlamaları süt liman bebek olmuştu. Hala kafamda soru işaretidir, o dönem çok stresliydim. Çocuğu ben mi etkiliyordum acaba diye. İse gittigin gün çocuk sakinleşti. Sende seni stres yapan şeyleri kafana takmamaya çalış eğer öyleyse canimm...
Daha ben doktora goturmedim canım biraz kilo aldı ama ortalamayı merak ettim. Doktor kontrolünden sonra yine bilgileri paylaşırım sizinle zaten. Tamamen Emzige alisamadigi için sürekli meme istemesinden dolayı fazla emdi sanırım.
Sağol canım. Bakalım benimki kaç kg aldi cuma günü götürcem doktora.
Ben ilk gunden beri kullaniyorum cnm babyjemin e bebekten almistim 160tlydi galiba. Cok memnunum cirt cirtli yan yastiklari var bebegin sirtini onlara dayiyorum. Asagi kaymamasi icin kilot gibk bisey de var ama onu hickullanmadim.Kızlar bebeğimi burun tıkanıklığı öksürükten dolayı tekrar doktora götürduk reflüden dolayı dedi . Bebek kilolu doğduğu için oluyo dedi burnuna geliyormuş. Reflü yastığı kullanan varmı onu alsam faydasını görurmuyum
Maşallah canımaynı şey benim kızımda da var. Genelde gündüzleri yapıyor bu memede ağlama işini. Hem ağlıyor hemde deli gibi meme arıyor. Çığlık kıyamet azıcık emiyor, sonra alıyorum memeden mecbur. Midesine biraz süt gitsin diye uğraşıyorum. Bazen de hiç huylanmadan çok güzel emiyor. Benim sütüm tazyikli geliyor çoğu zaman. Tazyigi de durduramadim bir türlü. Önden sagiyorum bazen elle,yine aynı.
Ben süt ürünü tüketmiyorum pek. Ama deli gibi şu tutku bisküvilerden yiyorum. İnanilmaz canım çekiyor. Çikolata alerji yapar mı acaba ?
Benim kızım 1 ayda 1100 gr almış canım. Bende farkediyorum, bacakları tombullaşti
Kanguru henüz kullanmadım ama yenidoğan aparatiyla filan kullananlar var,bir bak istersen.
Ben şok marketten ufak 300 mllik bir soğuk buhar aleti almıştım canım. Odamız küçük,her akşam 3-4 saat açıyorum. Yeterli geliyordur inşallah. Ama daha büyük birşey alsaydım keşke diyorum.
Benim kibazen altını değiştirirken, banyodan sonra ta da kucağıma almakta gecikirsem katıla katıla ağlıyor. Öyle sıkıyor ki kendini kıpkırmızı oluyor, nefesini kesiyor . Kucağıma alıp sakinleştiriyorum hemen. Nefesi kalmıyor birde böyle hik hik ağlıyor,benim de aglayasim geliyo
Ya o zman alim ben hemen yarın inşallah bizede çok faydası olurCanım reflü olmasa da reflü yatağı kullanmak faydalı bir şey, bence al. Ben de yeğenlerimden kalan reflü yatağını kullanıcam bebiş doğunca.
Saglicakla kucağına alırsın inşallah canımSuni sancı alıyorum daha canımsancılarım düzene girdi ama henüz açıklık 1-2 cm. Bekliycez dedi doktor canım sürekli yürüyorum, egzersiz yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?