- 27 Şubat 2021
- 204
- 149
- 33
- 25
Maleaef cnm bnmkide çok kötü öksüryor bide tutturdumu öksürük boğulacak gibi oluyor bnde yarın doktoruna bidaha götürücm bu arada bana da doktor sırt üstü yap sırtına vur günde 7-8kere yap demişti sende onu dene cnm belki senin bebişe iyi gelirBeni anlatmissin canım. Geçicek napalim bebeğin nasıl oldu bizimki baya çok öksürüyo sabah erkenden götürcez ben sırtına karnına sıcak havlu koyiyorum azda olsa rahatlattı sende bi dene istersen
İnşllh tutar canım bnde şuan mama verdim dün gece hiç uyumadı ve uyutmadı mama verince biraz daha uzun süre uyuyır dinlenmeye ihtiyacım var bide bizim bebek çok acıkınca da memeyi reddediyor sanki çekmeye sabrı kalmıyır ağlama krizine giriyor mama verenee kadar da susmuyor ama tutuyoda artık o yüzden çok korkmuyom mama da arada veriyomTebrik ederimeşim bebek krize girince dayanamıyor tamam zorlama mama yapayım diyo hep. Bir de bebek çok sinirlenince memeyi zorlamayın biraz ara verin ağzına şırıngayla hafif doyurun sonra tekrar memeye başvurun diye ben videolar izledim. Ama siz bayagi kökten kesmişsiniz. Her yöntemi denemek lazım birinden biri tutar inş
Bnm doktor kıyafetli bezli ölçüyo aslında çıplak ölçmesi daha mantıklı canım bu arada genelde bebekler ilk doğduğu kilodan biraz verirler daha sonra alıma geçerler merak etme inşllh alırCanım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sanki
Bende seyi merak edıyorm bebeğinizi kıyafetlı mı cıplak mı ölcüyolar benım bebeğimi doktor bezını bıle cıkarıp öyle ölcüyo2950 dogdu ama 6. Gun 2590dı 1. Ayda kılosunu 6. Gune göre mi hesaplar yoksa dogum kılosuna gore mı bakıcaz
Yok biberonun ucunu kullanmiyorsunuz, kapagini acip sisenin icine daldiriyorsunuz sondayi.Aynen ben de hep bununla ugrasilmaz diye dusunuyordum ama demek işe yaradı sizde. Peki biberonun ucunu biraz daha mı delip sondayı geciriyorsunuz ordan
Bende kolikten süpheleniyorum ama umarım değildirMakinayla çekmek bence en iyisi. Bugun iki AVM ye gittim ama burun aspiratörü bulamadım. Şimdi internetten sipariş edeceğim. Ben çektiğinde geliyor yaa sümük, akıntı biraz falan.
Bizimkinde de var o sesler. İnler gibi ses çıkarıyor değil mi? Neden yaptığını bende anlayamadım. Eşim gecede çıkarıyor o sesleri diyor. Birde bazen gazdan dolayı çıkarıyor ama o ıkınma gibi bir ses, ayaklarınida havaya dikiyor gazdan olduğunu anlıyorum.
Biogaga gaz ilacı iyi geldi bize mesela. Bende kızımla doğru duzguN ilgilenemiyorum ama şuanda bebeklerimizin bize ihtiyaci var. Kızıma bu durumu anlattım o yüzden kiskanmiyorda hiç. Bende vicdan azabı çekmiyorum cunku şuanda bebeğin bize ihtiyacı var. Kısımlara o uyurken ilgilenmeye çalışıyorum. Takılma canım sen toparla bir an önce kendini ve hayatını bir düzene plana oturtursun.
Burnundaki akıntıyı çıkarması için mi?
Geçmiş olsun kıyamam. Öksürük mu var bebekte? Hepsi geçecek ama şu bir gerçek ki, bunlar kış bebeği bakımları biraz daha zor olacak bizim için. Hastalık.mevsiminde korumaya calisicaz. Boşver bu kisda evde kalalım canım, aman hastalanmasin sağlıklı buyusunlerde, bahar aylarında 6 aylarını doldurunca rahat rahat gezeriz :)
Bizimkinde de çıkıyor kayboluyor tamamen anne sütüyle alakalı. Sütün yağlı veya sütun bebeğe yaradığı için oluyordur.
Bebegin mi saçları dökülüyor? Bebeklerin saçları dokulur doğduktan sonra yeniden çıkar canım.
Çok geçmiş olsunAllah şifa versin inşallah...
Benim bir arkadasiminda bebeği böyleymiş. Memeye emmeye başladıktan 1 dakika sonra çığlık kıyamet. Bir sürü yere götürmüş, en son bir doktor kolik reflü demiş. Sütünü sağıp öyle iciriyordu bebeğine. Ama bebek memeden sütü icemiyordu. Birde şöyle var mesela benimkide bazen çok tazyikli geldiğinde memeden süt ağlıyor, hem bağırıyor hem bir yandan memeyi tutmaya çalışıyor inanilnaz gergin dakikalar en son sakinlestirip diğer memeye geçiyoruz. Böyle birşey de olabilir belki...
Yukarıda yazdım sebebini canim.
Bende gebeliğimde kovid geçirdim ve bebeğimin crp si yükseldi. Doktorlar hamileliğin özellikle son zamanlarında kovid geçirilmesinin bebekte crp ye sebep olduğunu söyledi bana.Cnm sezeryan oldum suyum gelmedi yani gecirdim dogumumum 13 gun gec oldu o sebepten karantina bittigi gun ameliyata alindim 40. Haftamda ama bebekte corona cikmadi bilmiyorum niye oldu berbst bi duygu hiç bisey bilmiyorum
Işe yarıyor gerçekten canım dediğin gibi her gün mutlaka bir barakadan öyle yapamaya çalışyorum kizim dünden beri hiç gaz çıkaramadi ve dün 12 de başladı gece 10 a kadar uyumadi hata 11 de uyuduAynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sanki
Dediklerinden sadece süt içtim. Onu da laktozsuz içtim ama kestiğim halde 2 gün geçti düzelmedi. Bende süt mü acaba dedim biAlerjik bir şey yediniz mi? Başta laktoz olmak üzere yediğiniz şeylere dikkat edin. En azından 3 gün süt ve ürünlerini kesin. Aşırı meyve sebze yemeyin bir bakın duruma.
Bildiğim kadarıyla taburcu kilosuna göre hesaplamak gerekiyor. Haftada 250 gram civarı ilk ay toplamda yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor.Canım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sanki
Bende seyi merak edıyorm bebeğinizi kıyafetlı mı cıplak mı ölcüyolar benım bebeğimi doktor bezını bıle cıkarıp öyle ölcüyo2950 dogdu ama 6. Gun 2590dı 1. Ayda kılosunu 6. Gune göre mi hesaplar yoksa dogum kılosuna gore mı bakıcaz
İlk ay yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Kardeşimn bebeği erkek 900 gr almıştı. Ama kuzenimin kızı 1,5 kilo aldı. Bebekten bebeğe değişiyor ikisine de doktoru normal demişti. Sizinki nekadat aldı ilk ayKızlar 1 aylık olan bebeğimiz yok mu içinizde? Kaç kg aldi 1 ayda bebekleriniz?
Birde kanguru kullanan var mı? Varsa tavsiye verir misiniz? Bugün aspirator dışarı çıktık bebekle mecburen zorlandım kucakta...
Birde soğuk buhar makinası araştırıyorum. Bence sizler de bütçeniz elverdiğince bir şey bakın derim. Sürekli soba yaniyor odada nem kalmiyor, nem olmayınca burunları tıkanıyor. Buhar makinası biraz daha rahat nefes almasını sağlar bu kış diye düşündüm. Varsa evinde kullanan tavsiyeniz almak isterim.
Ben agladiginda cok stres oluyorum icini ceke ceke agliyor. Titriyor sanki bir tek benimki mi boyle acaba ?Işe yarıyor gerçekten canım dediğin gibi her gün mutlaka bir barakadan öyle yapamaya çalışyorum kizim dünden beri hiç gaz çıkaramadi ve dün 12 de başladı gece 10 a kadar uyumadi hata 11 de uyudu
Bende canım sırtına öyle vuruyorum . Benimkide çok öksürüyo resmen boguluyo bakalım şimdi götürcez insAllah biisy yaparlarsa yavrum iglesirMaleaef cnm bnmkide çok kötü öksüryor bide tutturdumu öksürük boğulacak gibi oluyor bnde yarın doktoruna bidaha götürücm bu arada bana da doktor sırt üstü yap sırtına vur günde 7-8kere yap demişti sende onu dene cnm belki senin bebişe iyi gelir
Vala benim ki de dünden beri öyle canım hele dr bazen öyle bi bağırıyor anlatamam çok uzluyorum gözü uykuda ama hirldayip mirildiyor sabah 7 den beri ayağımda hala ayağımda korkuyorum artık birseyi mı var diye gazını da çıkarmıyor hiç yeni damla verdim biraz geçer inşallahBen agladiginda cok stres oluyorum icini ceke ceke agliyor. Titriyor sanki bir tek benimki mi boyle acaba ?
Hic üzülme geçecek insallah.ben ilk oğlumu dogurdum ve kucagima bike alamadan sarilik ve enfeksiyon toplam 10 gun hastanede kaldi .cok zor günlerdi ama cogu insan yaşıyor bunu olabilir diye kendine moral ver ve gecer inşallah. Bak oglum su an 8 yasinda ve cok saglikli ❤Cok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Cnm benim de annem mama ver diye cok baski yapmisti. Ilk gun hastanede verdiler zaten. Sonraki 2 gunde cocuk memede uyudugu icin verdim. Ama sutum var cocuk da emebiliyo isteyince diye vermeyi biraktim ama surekli ustumde baski. Bu cocuk ac diye diye beni hep aglatti. Cok sukur gecti o gunler. Bu baskilar insani yetersiz hissettiriyo. Bi de zaten emzirmek zor sanki keyfimizden mama vermeyelim diyoruz.Canımmm senı o kadar iyi anlıyorm ki
Smrjj madecassol fatda ettı demıstı ben garmastan tahin yagı lansinoh kullandım boşa para gittiSanırm gecmesı için zamana ihtiyacı var bıde bı göğsüm hemen düzeldi sag göğsümde hala yara var ve o yara olan yerden süt akısı saglanamadıgı için göğsümün üst tarafında mastit olustu Elınden geldıgınce mastıt olusumuna fırsat verme inanıyorm bı kac gune rahatlayacak inşaAllah
dogduklarında o sorun olmasaydı bu kadar korkmazdık canım ama gececek inşaAllah mini minnacık prematureler kocaman cocuk oluyo
Allah’ın ıznıyle bızım mınıklerde buyuyecek
Canım benımde eşim ve annem sabırsızdı sürekli biberona ittiler beni bende eds işe beslemeye gectim sonra bunla ugrasılır mı dedıler şimdi de göğsümde mastit olustu diyolR ki mama verme meme ver e siz bı rahat bırakıp yaparsn kızım yada eşim deseydıniz belkı bu kadar zorlanılmayacaktı♀
Sen sabırlı ol mama vereceksende emzırme sonrası vero zaman göğsünü asla yabancılamayacak
Ewt cnm kendileri gaz cikarmayi ogrense hayat cok daha guzel olabilirdi. O da 4. Ayda oluyomusBana cocuk doktoru gobegine sabah ogle aksam beslenme den yarim saat sonra masaj yap dedi. Gobek cevresi 1 parmak bosluk birakarak bende musade ettigi surece 1 damla zeytinyagini hafif elimde isitip o sekilde masaj yapiyorum. Aslinda sanirim bu bebisler alttan gaz cikarmayi basarsa daha kolay olucak.
Canım kimyon çayı nasıl oluyor bende bi bardağa bu tatlı kaşığı kimyon atıp içiyorum oda ise yarar mı benim de bebeğim bu gün aşırı ağlıyordu sürekli şu an bile nöbeteyim uyusun diye çok yoruldum biran önce geçer keşke şu zamanlar
Ben once suyu kaynatiyorum. Icine kimyonu atip 15 sn kaynatip sonra bardaga koyuyorum. Kimyon cokunce ustte kalani iciyorumAynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sanki
Hesaplamalari dogum kilosuna gore yapiyolar cnm. Normali tamamen ciplak olcum. Bizimkide ustunu cikarttiriyo beziyle olcuyo. Sonra bezinin tahmini agirligini dusuyorCanım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sanki
Maşallah canımBebeğimin yarın 40 ı çıkıyor inşallah
Son 4-5 gündür emerken çığlık atmaya başladı. Beni düzgün emmiyor karnı aç, meme verince çığlık atıyor. Benim gibi olan varmı, normal mi yaşadığım?
Ben süt ürünü tüketmiyorum pek. Ama deli gibi şu tutku bisküvilerden yiyorum. İnanilmaz canım çekiyor. Çikolata alerji yapar mı acaba ?Alerjik bir şey yediniz mi? Başta laktoz olmak üzere yediğiniz şeylere dikkat edin. En azından 3 gün süt ve ürünlerini kesin. Aşırı meyve sebze yemeyin bir bakın duruma.
Benim kızım 1 ayda 1100 gr almış canım. Bende farkediyorum, bacakları tombullaştiKızlar 1 aylık olan bebeğimiz yok mu içinizde? Kaç kg aldi 1 ayda bebekleriniz?
Birde kanguru kullanan var mı? Varsa tavsiye verir misiniz? Bugün aspirator dışarı çıktık bebekle mecburen zorlandım kucakta...
Birde soğuk buhar makinası araştırıyorum. Bence sizler de bütçeniz elverdiğince bir şey bakın derim. Sürekli soba yaniyor odada nem kalmiyor, nem olmayınca burunları tıkanıyor. Buhar makinası biraz daha rahat nefes almasını sağlar bu kış diye düşündüm. Varsa evinde kullanan tavsiyeniz almak isterim.
Benim kiBen agladiginda cok stres oluyorum icini ceke ceke agliyor. Titriyor sanki bir tek benimki mi boyle acaba ?
E bebeğin kendi markası var onun farklı çeşitleri var ama bilemediğim için hangisini alacağımı. Birde çok pahalilari var. Kullanipta memnun kalan biri olsaydi yorumlarına bakardım o ürünün direk.Canım bu dönem kanguru değilde sling daha iyi olur sanki
Benim kızımda kolikti ben işbaşı yaptığım gün o 3. ayını doldurmuştu ve o gün kesildi ağlamaları süt liman bebek olmuştu. Hala kafamda soru işaretidir, o dönem çok stresliydim. Çocuğu ben mi etkiliyordum acaba diye. İse gittigin gün çocuk sakinleşti. Sende seni stres yapan şeyleri kafana takmamaya çalış eğer öyleyse canimm...Bende kolikten süpheleniyorum ama umarım değildir
Daha ben doktora goturmedim canım biraz kilo aldı ama ortalamayı merak ettim. Doktor kontrolünden sonra yine bilgileri paylaşırım sizinle zaten. Tamamen Emzige alisamadigi için sürekli meme istemesinden dolayı fazla emdi sanırım.İlk ay yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Kardeşimn bebeği erkek 900 gr almıştı. Ama kuzenimin kızı 1,5 kilo aldı. Bebekten bebeğe değişiyor ikisine de doktoru normal demişti. Sizinki nekadat aldı ilk ay
Sağol canım. Bakalım benimki kaç kg aldi cuma günü götürcem doktora.Maşallah canımaynı şey benim kızımda da var. Genelde gündüzleri yapıyor bu memede ağlama işini. Hem ağlıyor hemde deli gibi meme arıyor. Çığlık kıyamet azıcık emiyor, sonra alıyorum memeden mecbur. Midesine biraz süt gitsin diye uğraşıyorum. Bazen de hiç huylanmadan çok güzel emiyor. Benim sütüm tazyikli geliyor çoğu zaman. Tazyigi de durduramadim bir türlü. Önden sagiyorum bazen elle,yine aynı.
Ben süt ürünü tüketmiyorum pek. Ama deli gibi şu tutku bisküvilerden yiyorum. İnanilmaz canım çekiyor. Çikolata alerji yapar mı acaba ?
Benim kızım 1 ayda 1100 gr almış canım. Bende farkediyorum, bacakları tombullaşti
Kanguru henüz kullanmadım ama yenidoğan aparatiyla filan kullananlar var,bir bak istersen.
Ben şok marketten ufak 300 mllik bir soğuk buhar aleti almıştım canım. Odamız küçük,her akşam 3-4 saat açıyorum. Yeterli geliyordur inşallah. Ama daha büyük birşey alsaydım keşke diyorum.
Benim kibazen altını değiştirirken, banyodan sonra ta da kucağıma almakta gecikirsem katıla katıla ağlıyor. Öyle sıkıyor ki kendini kıpkırmızı oluyor, nefesini kesiyor . Kucağıma alıp sakinleştiriyorum hemen. Nefesi kalmıyor birde böyle hik hik ağlıyor,benim de aglayasim geliyo
Insallah canim.Vala benim ki de dünden beri öyle canım hele dr bazen öyle bi bağırıyor anlatamam çok uzluyorum gözü uykuda ama hirldayip mirildiyor sabah 7 den beri ayağımda hala ayağımda korkuyorum artık birseyi mı var diye gazını da çıkarmıyor hiç yeni damla verdim biraz geçer inşallah
Bizimki de oyle kipkirmizi oluyor nasil inatci.Maşallah canımaynı şey benim kızımda da var. Genelde gündüzleri yapıyor bu memede ağlama işini. Hem ağlıyor hemde deli gibi meme arıyor. Çığlık kıyamet azıcık emiyor, sonra alıyorum memeden mecbur. Midesine biraz süt gitsin diye uğraşıyorum. Bazen de hiç huylanmadan çok güzel emiyor. Benim sütüm tazyikli geliyor çoğu zaman. Tazyigi de durduramadim bir türlü. Önden sagiyorum bazen elle,yine aynı.
Ben süt ürünü tüketmiyorum pek. Ama deli gibi şu tutku bisküvilerden yiyorum. İnanilmaz canım çekiyor. Çikolata alerji yapar mı acaba ?
Benim kızım 1 ayda 1100 gr almış canım. Bende farkediyorum, bacakları tombullaşti
Kanguru henüz kullanmadım ama yenidoğan aparatiyla filan kullananlar var,bir bak istersen.
Ben şok marketten ufak 300 mllik bir soğuk buhar aleti almıştım canım. Odamız küçük,her akşam 3-4 saat açıyorum. Yeterli geliyordur inşallah. Ama daha büyük birşey alsaydım keşke diyorum.
Benim kibazen altını değiştirirken, banyodan sonra ta da kucağıma almakta gecikirsem katıla katıla ağlıyor. Öyle sıkıyor ki kendini kıpkırmızı oluyor, nefesini kesiyor . Kucağıma alıp sakinleştiriyorum hemen. Nefesi kalmıyor birde böyle hik hik ağlıyor,benim de aglayasim geliyo
Stresten bebek anliyor sanirim o da strese giriyor. Esim ve ben yalniz oldugumda bebek daha huysuz ancak annemler varken oyle degil. Sanirim kendilerini yeterince guvende hissetmiyorlar.E bebeğin kendi markası var onun farklı çeşitleri var ama bilemediğim için hangisini alacağımı. Birde çok pahalilari var. Kullanipta memnun kalan biri olsaydi yorumlarına bakardım o ürünün direk.
Benim kızımda kolikti ben işbaşı yaptığım gün o 3. ayını doldurmuştu ve o gün kesildi ağlamaları süt liman bebek olmuştu. Hala kafamda soru işaretidir, o dönem çok stresliydim. Çocuğu ben mi etkiliyordum acaba diye. İse gittigin gün çocuk sakinleşti. Sende seni stres yapan şeyleri kafana takmamaya çalış eğer öyleyse canimm...
Daha ben doktora goturmedim canım biraz kilo aldı ama ortalamayı merak ettim. Doktor kontrolünden sonra yine bilgileri paylaşırım sizinle zaten. Tamamen Emzige alisamadigi için sürekli meme istemesinden dolayı fazla emdi sanırım.
Sağol canım. Bakalım benimki kaç kg aldi cuma günü götürcem doktora.
Dediklerinden sadece süt içtim. Onu da laktozsuz içtim ama kestiğim halde 2 gün geçti düzelmedi. Bende süt mü acaba dedim bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?