2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Maleaef cnm bnmkide çok kötü öksüryor bide tutturdumu öksürük boğulacak gibi oluyor bnde yarın doktoruna bidaha götürücm bu arada bana da doktor sırt üstü yap sırtına vur günde 7-8kere yap demişti sende onu dene cnm belki senin bebişe iyi gelir

İnşllh tutar canım bnde şuan mama verdim dün gece hiç uyumadı ve uyutmadı mama verince biraz daha uzun süre uyuyır dinlenmeye ihtiyacım var bide bizim bebek çok acıkınca da memeyi reddediyor sanki çekmeye sabrı kalmıyır ağlama krizine giriyor mama verenee kadar da susmuyor ama tutuyoda artık o yüzden çok korkmuyom mama da arada veriyom

Bnm doktor kıyafetli bezli ölçüyo aslında çıplak ölçmesi daha mantıklı canım bu arada genelde bebekler ilk doğduğu kilodan biraz verirler daha sonra alıma geçerler merak etme inşllh alır

Bende kolikten süpheleniyorum ama umarım değildir

Cnm sezeryan oldum suyum gelmedi yani gecirdim dogumumum 13 gun gec oldu o sebepten karantina bittigi gun ameliyata alindim 40. Haftamda ama bebekte corona cikmadi bilmiyorum niye oldu berbst bi duygu hiç bisey bilmiyorum
Bende gebeliğimde kovid geçirdim ve bebeğimin crp si yükseldi. Doktorlar hamileliğin özellikle son zamanlarında kovid geçirilmesinin bebekte crp ye sebep olduğunu söyledi bana.

Normal zamanında hastaneden taburcu olmadık br gün fazladan kaldık belki düşer diye, daha da artınca bırakıp eve geldim. 5 gün yoğun bakımda kaldı. Çok ğzüldüm ağladım şimdi dönüp bakınca aslında öyle zor bişey değilmiş ama o an öyle hissetmiyor insan tabi.
Çiçek gibi bakıyorlar yopun bakımda korkma. 5 veya 7 günlük antibiyotikler var. İlk ilaçtan sonra karar veriyorlar hangisiyle devam ediceklerine. Sürekli sütümü sağdım ve görüş iki günde birdi. İnşallah sen hergün görebiliyosundur.

Aynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sanki
Işe yarıyor gerçekten canım dediğin gibi her gün mutlaka bir barakadan öyle yapamaya çalışyorum kizim dünden beri hiç gaz çıkaramadi ve dün 12 de başladı gece 10 a kadar uyumadi hata 11 de uyudu

Alerjik bir şey yediniz mi? Başta laktoz olmak üzere yediğiniz şeylere dikkat edin. En azından 3 gün süt ve ürünlerini kesin. Aşırı meyve sebze yemeyin bir bakın duruma.
Dediklerinden sadece süt içtim. Onu da laktozsuz içtim ama kestiğim halde 2 gün geçti düzelmedi. Bende süt mü acaba dedim bi

Bildiğim kadarıyla taburcu kilosuna göre hesaplamak gerekiyor. Haftada 250 gram civarı ilk ay toplamda yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor.

İlk ay yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Kardeşimn bebeği erkek 900 gr almıştı. Ama kuzenimin kızı 1,5 kilo aldı. Bebekten bebeğe değişiyor ikisine de doktoru normal demişti. Sizinki nekadat aldı ilk ay

Işe yarıyor gerçekten canım dediğin gibi her gün mutlaka bir barakadan öyle yapamaya çalışyorum kizim dünden beri hiç gaz çıkaramadi ve dün 12 de başladı gece 10 a kadar uyumadi hata 11 de uyudu
Ben agladiginda cok stres oluyorum icini ceke ceke agliyor. Titriyor sanki bir tek benimki mi boyle acaba ?

Bende canım sırtına öyle vuruyorum . Benimkide çok öksürüyo resmen boguluyo bakalım şimdi götürcez insAllah biisy yaparlarsa yavrum iglesir

Ben agladiginda cok stres oluyorum icini ceke ceke agliyor. Titriyor sanki bir tek benimki mi boyle acaba ?
Vala benim ki de dünden beri öyle canım hele dr bazen öyle bi bağırıyor anlatamam çok uzluyorum gözü uykuda ama hirldayip mirildiyor sabah 7 den beri ayağımda hala ayağımda korkuyorum artık birseyi mı var diye gazını da çıkarmıyor hiç yeni damla verdim biraz geçer inşallah

Cok sagol cnm kimse bilmio neden var bekliyoruz 35ten 13e dusmus bugun enfeksiyon yarina kadar beklenecek kac gun daha tedavi alacak diye
Hic üzülme geçecek insallah.ben ilk oğlumu dogurdum ve kucagima bike alamadan sarilik ve enfeksiyon toplam 10 gun hastanede kaldi .cok zor günlerdi ama cogu insan yaşıyor bunu olabilir diye kendine moral ver ve gecer inşallah. Bak oglum su an 8 yasinda ve cok saglikli ❤

Cnm benim de annem mama ver diye cok baski yapmisti. Ilk gun hastanede verdiler zaten. Sonraki 2 gunde cocuk memede uyudugu icin verdim. Ama sutum var cocuk da emebiliyo isteyince diye vermeyi biraktim ama surekli ustumde baski. Bu cocuk ac diye diye beni hep aglatti. Cok sukur gecti o gunler. Bu baskilar insani yetersiz hissettiriyo. Bi de zaten emzirmek zor sanki keyfimizden mama vermeyelim diyoruz.
Ewt cnm kendileri gaz cikarmayi ogrense hayat cok daha guzel olabilirdi. O da 4. Ayda oluyomus

Aynen bende oyle yapiyorum. 1 cay kasigi kadar yada daha az kimyon ustune sicak su. O sekilde tuketiyorum. Tuketmedigim gunler bebis daha huzursuz sanki
Ben once suyu kaynatiyorum. Icine kimyonu atip 15 sn kaynatip sonra bardaga koyuyorum. Kimyon cokunce ustte kalani iciyorum
Hesaplamalari dogum kilosuna gore yapiyolar cnm. Normali tamamen ciplak olcum. Bizimkide ustunu cikarttiriyo beziyle olcuyo. Sonra bezinin tahmini agirligini dusuyor

Maşallah canım aynı şey benim kızımda da var. Genelde gündüzleri yapıyor bu memede ağlama işini. Hem ağlıyor hemde deli gibi meme arıyor. Çığlık kıyamet azıcık emiyor, sonra alıyorum memeden mecbur. Midesine biraz süt gitsin diye uğraşıyorum. Bazen de hiç huylanmadan çok güzel emiyor. Benim sütüm tazyikli geliyor çoğu zaman. Tazyigi de durduramadim bir türlü. Önden sagiyorum bazen elle,yine aynı.
Alerjik bir şey yediniz mi? Başta laktoz olmak üzere yediğiniz şeylere dikkat edin. En azından 3 gün süt ve ürünlerini kesin. Aşırı meyve sebze yemeyin bir bakın duruma.
Ben süt ürünü tüketmiyorum pek. Ama deli gibi şu tutku bisküvilerden yiyorum. İnanilmaz canım çekiyor. Çikolata alerji yapar mı acaba ?
Benim kızım 1 ayda 1100 gr almış canım. Bende farkediyorum, bacakları tombullaşti
Kanguru henüz kullanmadım ama yenidoğan aparatiyla filan kullananlar var,bir bak istersen.

Ben şok marketten ufak 300 mllik bir soğuk buhar aleti almıştım canım. Odamız küçük,her akşam 3-4 saat açıyorum. Yeterli geliyordur inşallah. Ama daha büyük birşey alsaydım keşke diyorum.
Benim ki bazen altını değiştirirken, banyodan sonra ta da kucağıma almakta gecikirsem katıla katıla ağlıyor. Öyle sıkıyor ki kendini kıpkırmızı oluyor, nefesini kesiyor . Kucağıma alıp sakinleştiriyorum hemen. Nefesi kalmıyor birde böyle hik hik ağlıyor,benim de aglayasim geliyo

E bebeğin kendi markası var onun farklı çeşitleri var ama bilemediğim için hangisini alacağımı. Birde çok pahalilari var. Kullanipta memnun kalan biri olsaydi yorumlarına bakardım o ürünün direk.
Bende kolikten süpheleniyorum ama umarım değildir
Benim kızımda kolikti ben işbaşı yaptığım gün o 3. ayını doldurmuştu ve o gün kesildi ağlamaları süt liman bebek olmuştu. Hala kafamda soru işaretidir, o dönem çok stresliydim. Çocuğu ben mi etkiliyordum acaba diye. İse gittigin gün çocuk sakinleşti. Sende seni stres yapan şeyleri kafana takmamaya çalış eğer öyleyse canimm...
Daha ben doktora goturmedim canım biraz kilo aldı ama ortalamayı merak ettim. Doktor kontrolünden sonra yine bilgileri paylaşırım sizinle zaten. Tamamen Emzige alisamadigi için sürekli meme istemesinden dolayı fazla emdi sanırım.
Sağol canım. Bakalım benimki kaç kg aldi cuma günü götürcem doktora.

Insallah canim.
Bizimki de oyle kipkirmizi oluyor nasil inatci.
Stresten bebek anliyor sanirim o da strese giriyor. Esim ve ben yalniz oldugumda bebek daha huysuz ancak annemler varken oyle degil. Sanirim kendilerini yeterince guvende hissetmiyorlar.

Kızlar, sağ mememde katılaşma var, burada bir arkadaş meme masajı yazmıştı, rica etsem linki tekrar paylaşır mısınız? Başka ne yapabilirim, mastit olmaktan korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…