Ben emzirmeden sonra kalanı sağıyorum içerse onu da veriyorum ama bazen içmiyor onları koyuyorum Bizimki tembel memeyi tam boşaltmıyor akış yavaşlayınca sinirleniyor emmiyorBen koymuyorum şuan bol bol vermeye calisiyorum hasta diye doktor öyle dedi .
Bende lansinoh var memnunum emdikten sonra sağmaya başladığından beri aslında sütüm olduğunu ama bizim sıpanın sıkılıp emmediğini fark ettim. Uygulama da yok gece emzirmelerinde genelde sıkıldığım İçin o emerken kalkıyorum hepsini okuyorum alıntılıyorum sonra cevap veriyorumİlk 15 gün gaz olmuyor diye doktordan dinledim bağırsak kıvrımları 15 günden sonra oluşuyor yani iyi gözlemlemek lazım aç olma ihtimali var
Emiyordur yada iyi beslenmiyorsun 3 ana 3 ara öğün çok önemli ara öğünlerde badem incir ceviz sütünü de yağlandırır
Kaşık biberon çok kullanışlı hem dökülüp ziyan olmuyor
Tülbentle bende kurutuyorum ıslak bırakmayınca bakteri üremez bencede
Sap kullanıyorum memnunum tavsiye ederim ilk oğlumda hepsini denemiştim
Evet bende hatta tası var sıcak su dolduruyorum her seferde
Evet tam doluydu ama bu ara azaldı
Bende burayı takip ediyorum sorsan ama ne yazdığımı nede bana verilen cevabı hiç birşeyi doğru takipte kalamıyorum kaçırıyorum görmüyorum siz ne güzel anında cevap verebiliyorsunız uygulamamı var acaba bi türlü tam katılım sağlayamadım şimdi burda ekşediklerine cevap yazıcaktım ama yok beceremiyorum mu ne yanillsn senin için instagramda dilruba hanım var onu tavsiye ederim bende öyleydim şuan mayya ve çayı var onları kullanıyorum ama beslenmek çok önemli onları ihmal etme baya fark etti süt. Sağma makinası alıcam ne kadar çıkıyor bilmiyorum ama 3-4 saat emmese akıyor hatta buraya makina için öneride istedim ama yok onları bile rastlamadım mamajoo sormuştum güzel diyen oldu galiba öyle hatırlıyorum
Lavaboda sıcak suyla canım. Artık kullanmaiyorum 3 gün düzenli kullanınca geçti benim yara insAllah seninkide iglesir gerçekten çok acı verici hiç emziresim gelmiyorduBende bugun madecassol aldım canım emzirmeden önce neyle yıkıyorsun göğsünü?
Bildiğim kadarıyla taburcu kilosuna göre hesaplamak gerekiyor. Haftada 250 gram civarı ilk ay toplamda yaklaşık 1 kilo alması bekleniyor.
Dr ne dedi canım bnde götürdüm takip et dedi gönderdi tamam bnde ilac sever bı ınsan değilim ama ciğerine inerse müdahale ederiz dedi ciğere inmesi fikri beni korkuttuBende canım sırtına öyle vuruyorum . Benimkide çok öksürüyo resmen boguluyo bakalım şimdi götürcez insAllah biisy yaparlarsa yavrum iglesir
Ay valla 10-20 gram fazlalık bıle öyle mutlu edıyo ki zıbını cıkarmasn dıye bakıyorumCnm benim de annem mama ver diye cok baski yapmisti. Ilk gun hastanede verdiler zaten. Sonraki 2 gunde cocuk memede uyudugu icin verdim. Ama sutum var cocuk da emebiliyo isteyince diye vermeyi biraktim ama surekli ustumde baski. Bu cocuk ac diye diye beni hep aglatti. Cok sukur gecti o gunler. Bu baskilar insani yetersiz hissettiriyo. Bi de zaten emzirmek zor sanki keyfimizden mama vermeyelim diyoruz.
Ewt cnm kendileri gaz cikarmayi ogrense hayat cok daha guzel olabilirdi. O da 4. Ayda oluyomus
Ben once suyu kaynatiyorum. Icine kimyonu atip 15 sn kaynatip sonra bardaga koyuyorum. Kimyon cokunce ustte kalani iciyorum
Hesaplamalari dogum kilosuna gore yapiyolar cnm. Normali tamamen ciplak olcum. Bizimkide ustunu cikarttiriyo beziyle olcuyo. Sonra bezinin tahmini agirligini dusuyor
Ben dogdugundan beri kullanıyrm canım ama burun akıntısı ve oksuruk sanmıyrm reflüden olsn ki keske öyle olsaKızlar bebeğimi burun tıkanıklığı öksürükten dolayı tekrar doktora götürduk reflüden dolayı dedi . Bebek kilolu doğduğu için oluyo dedi burnuna geliyormuş. Reflü yastığı kullanan varmı onu alsam faydasını görurmuyum
Hadi inşaAllah saglıcakla canımmSuni sancı alıyorum daha canımsancılarım düzene girdi ama henüz açıklık 1-2 cm. Bekliycez dedi doktor canım sürekli yürüyorum, egzersiz yapıyorum
Normalde de 10 saatten fazla vermediğini söyledi rahim sonrasında zor toparlaniyor dedi yani mesai saatiyle alakası olduğunu sanmıyorum nöbetçi doktor falan filan var canım, ben de biraz yoruldum sürekli yürümekten falan . Yeteri kadar açılma olmadı zaten , bakalım yarın ne olacak. Suni sanciyi kestiler , kendi sancım ara ara devam ediyor, inşallah sabaha biraz daha acilmam olur . Dua edin kızlar ne olurYa o zman alim ben hemen yarın inşallah bizede çok faydası olur
küçük oldukları için ilaç vermiyoruz 6 aya kadar ciğere inmemesi için sürekli fizyolojik sık aspiratörler çek dedi . Valla bende yavrumu böyle görünce çok üzülüyorum bende sıcak havlu koyuyorum sırtına belinebu benı biraz üzdü daha 3 kıloya anca geldık taburcu kılosuna gore sadece 200 gram almıs o zaman kuzum
Dr ne dedi canım bnde götürdüm takip et dedi gönderdi tamam bnde ilac sever bı ınsan değilim ama ciğerine inerse müdahale ederiz dedi ciğere inmesi fikri beni korkuttu
Hemen yün yastık actm içerisine pazen örtüden parca kesip göğüs cevresıne sardm inşaAllah fayda eder cok korkuyorm
Ay valla 10-20 gram fazlalık bıle öyle mutlu edıyo ki zıbını cıkarmasn dıye bakıyorum
Ben dogdugundan beri kullanıyrm canım ama burun akıntısı ve oksuruk sanmıyrm reflüden olsn ki keske öyle olsabenım kuzu zaten sürekli kusuyo
Hadi inşaAllah saglıcakla canımm
Normalde de 10 saatten fazla vermediğini söyledi rahim sonrasında zor toparlaniyor dedi yani mesai saatiyle alakası olduğunu sanmıyorum nöbetçi doktor falan filan var canım, ben de biraz yoruldum sürekli yürümekten falan . Yeteri kadar açılma olmadı zaten , bakalım yarın ne olacak. Suni sanciyi kestiler , kendi sancım ara ara devam ediyor, inşallah sabaha biraz daha acilmam olur . Dua edin kızlar ne olur
Rabbım kolaylastrsn bı avazda saglıcakla son bulsn inşaAllah
Allah yardimcin olsun. Ii haberlerini bekliyoruz cnmAmin inşallah canım , açıklığım birazcık daha ilerledi ama doktorum seni yormak istemiyorum birkaç saat daha verip sonra keseriz, sabah yeniden başlarız diyor. Rahmi dinlendirmek içinmiş. Nst de sancılarım düzenli ve 100 görünüyor hep yani sancım var bakalım açılmam da güzel ilerlerse inşallah her şey güzel olur
Ben hep reflu yataginda yatiriyorum. Aksine daha saglikli cnm. Sadece bazi geceler memeden ayrilmadigi zamanlarda yanima yataga aliyorum anne kokusuyla uyusun diye. Onun disinda hep reflu yataginda yatiyo. Reflu yatagini besiginin icine yerlestirdim cok rahat olduReflu yatagini ben de kullaniyorum hatta gece gunduz onda yatiyor ama bu ara dusunuyorum acaba surekli onda yatması sağlikli mi bazen de düz yatması gerekir diye dün gece düz yatti yatakta. Siz nasil yapiyorsunuz
Canım naptın doktor ilaç verdi bebeğinin durumu nasılBende canım sırtına öyle vuruyorum . Benimkide çok öksürüyo resmen boguluyo bakalım şimdi götürcez insAllah biisy yaparlarsa yavrum iglesir
Yokk canım ciğere inmemiş 6 ay olana kadar ilaç bir şey vermiyoruz dedi . Sürekli izotonik suyla temizleyin dedi seninki nasıl olduCanım naptın doktor ilaç verdi bebeğinin durumu nasıl
Aynen bnmkide inememiş şükür banada ilaç vermiyodu 3.gelişimiz geçmiyor dedim buhar verdi ama sadece 5gün kullan dedi eşim eczaneden almış aczacı bilgi vermemiş ne kadr kullanılmalı diye 2çeşit bu arada buhar bnde bebeğim çok şıkışmayana kadar vermeyi düşünmüyorumYokk canım ciğere inmemiş 6 ay olana kadar ilaç bir şey vermiyoruz dedi . Sürekli izotonik suyla temizleyin dedi seninki nasıl oldu
Havamı verdi kullan diye yani ciğerler temiz diye vermedi bizeAynen bnmkide inememiş şükür banada ilaç vermiyodu 3.gelişimiz geçmiyor dedim buhar verdi ama sadece 5gün kullan dedi eşim eczaneden almış aczacı bilgi vermemiş ne kadr kullanılmalı diye 2çeşit bu arada buhar bnde bebeğim çok şıkışmayana kadar vermeyi düşünmüyorum
Öksürünce balgamlı öksürüyor atsın diye verdi ama kullanmicam galiba çünkü gönül rahatlığıyla vermedi doktor o yüzden bnde endişeleniyorumHavamı verdi kullan diye yani ciğerler temiz diye vermedi bize
Valla canım sen bilirsin de bende ayrı ayrı ik doktora gösterdim durumu anlattım biri uzman biride prof doktor ikiside ilaç veremeyiz dedi . Inşallah çabucak iglesirlerde bizde onlarda rahatlarÖksürünce balgamlı öksürüyor atsın diye verdi ama kullanmicam galiba çünkü gönül rahatlığıyla vermedi doktor o yüzden bnde endişeleniyorum
Perdeleri kapatır çıplakta gezerim ben,yeter ki güzelce emsin yakızım niye emmiyorsun diyorum, gülüyor bir anda, sonra ciddileşip geri emmeye devam ediyor kilo aldıkça bacaklarında boğumlar olmaya başladı mesela, inanılmaz hoşuma gidiyor
Ben hep tentene emziriyorum yabancılar öyle yapıyormuşAyy ne güzel ya benimki küçücük doğdu ya poposu, bacakları daha yeni etlendi yavrumun boşum boğum oluşunu da görürüz inşallah en kısa zamandakesinlikle dene çıplak emzirmeyi, süt artışına sebep olduğunu da söylüyorlar.
Zeytinyagi ile gobek cevresinden 1 parmak etrafina masaj yap canim.Kizlar bebegim uyumuyor .gaz sancisi var hem de cok ..cikarttim ama yok yine ağlıyor. Mamaya basladik böyle oldu sanırım. Bebege bakamdim bir turlu dogru düzgün
Canım yediklerimizde gaz yapiyo . Mesela ben dün yeşil mercimek içtim felaket gaz yaptı bebekte acıdan kıvrandı ama mamada gaz yapmiyo değil. Yavaş yavaş sende mamayı kesersin insAllah artıkKizlar bebegim uyumuyor .gaz sancisi var hem de cok ..cikarttim ama yok yine ağlıyor. Mamaya basladik böyle oldu sanırım. Bebege bakamdim bir turlu dogru düzgün
Tamam canım hem de ne acı ya sanki testere var çocuğun ağzındaLavaboda sıcak suyla canım. Artık kullanmaiyorum 3 gün düzenli kullanınca geçti benim yara insAllah seninkide iglesir gerçekten çok acı verici hiç emziresim gelmiyordu
Bile bile lades demişsin canım mercimek en çok gaz yapan şey, ne zamana kadar diyet yapacaz o da var yavaş yavaş alışmaları lazım.Canım yediklerimizde gaz yapiyo . Mesela ben dün yeşil mercimek içtim felaket gaz yaptı bebekte acıdan kıvrandı ama mamada gaz yapmiyo değil. Yavaş yavaş sende mamayı kesersin insAllah artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?