2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar çok kötü bir sbaah geçirdim. Bebiş 7de uyandı. Ondan sonra sürekli mızmızlandi, düzgün emmedi, ağladı. Masaj yapıyorum karnına, gaz çıkarmıyor, kucağıma alıyorum uyumuyor. Zar zor minicik pırt yaptı gaz çıkardı. Ama nasıl ağlıyor, kıpkırmızı kesildi. Nefesi kesiliyor çocuğun, kucağıma almasam nefessizlikten çok fena olacak. Öyle sıkıyor ki kendini nefesi tükeniyor resmen. Bebeğim ağladı kucagimda, ben ağladım hüngür hüngür. En son Zar zor emdi,yorgun düştü uyudu. bende uykusuz,yorgun bitmiş durumdayım. nnem hâlâ yanımda olmasa ne yapardim bilmiyorum

Zinco kullanıyoruz. Bez utuleyip isitip koydum karnina kundak utuledim .isindi zar zor uyudu biraz ..gunduz desen hic uyumuyor gece de kesik kesik
Benim ki de öyle canım dün de saat 11 den 4 e kadar ağlamış öyle dörten sonra uyudu iki üç gün olmuş huyu değişti ya gündüz uyumuyor en fazla bi yarim saat uyutma çabası 2 saat tekrar aynı

Canım bizimki de gürültülü bir şekilde oldukça cıvık ishal gibi sarı kaka yapıyor, karnı da gurul gurul emzirirken duyuyorum. Doktoruna söyledim cıvık olmasının çok normal olduğunu söyledi. Bizimki her gün kusuyor onun için de gittik doktora kan idrar bakıldı, temiz çıktı doktor reflüdür dedi. Sürekli gaz alma hareketler yapıyoruz emzirirken ve emzirme bitince. Ben kat kar giydirmiyorum çocuğu. Ev zaten sıcak gündüz 26 akşam 24-25 derece. İnce olmayan uzun kollu bir zıbın altına patikli pantolon giydiriyorum, uyurken gündüz 0.3 akşam 0.5 tog owli uyku tulumuna koyuyorum. Kucakta duruyorsa incecik bir penye battaniye örtüyorum. Bence terletmek daha sakıncalı.

Kızlar baş parmagim ve işaret parmagim uyuşmuş geçmiyor sabah 7 den beri uyuşuk neden anlamışım üstüne yatmadım da ama böyle birşey yasayan var mı neyden oluyor acaba

Kızlar baş parmagim ve işaret parmagim uyuşmuş geçmiyor sabah 7 den beri uyuşuk neden anlamışım üstüne yatmadım da ama böyle birşey yasayan var mı neyden oluyor acaba
Canım bende hamilelikte oluyordu uyurken, uyanınca 15 dk için geçiyordu. Doktor karpal tünel sendromu demişti.

Kızlar kış için dışarda evde üşümesin diye ayı tulumu almak istiyorum bebeğime sizler aldinizmi
Canım ben astronot tulum almıştım yazın çok indirimdeydi bedeni 9 aylık önümüzdeki aylarda onu giydireceğim ama şu an battaniyeyle kundak yapıyorum. Hava çok soğudu ama artık battaniye de yetmez. Senin yazdığını okuyunca mantklı geldi bana da o ayı tulumları. Nerede gördün ben de bakayım?
Gerçi arabada da baygınlık geçirir çocuk giydir çıkar zor olur sanki bilemedim ben de şimdi

Son düzenleme:
Canım benimkide hep öyle yapiyo 10 günden beri çok fazla gaz biriktiginden olabilir
Olabilir ya her şeyi düşünmekten beynim yoruldu artık
Sadece anne sutu icen bebeklerinki sari oluyomus cnm. Yapabilmesi guzel iste ben de yapsin diye ugrasiyorum. Normali bu bence bizimki de oyle ama yapamadigi icin kivranarak geciyo surec
İyi çok şükür bugün de doktoruyla görüştüm o da normal olduğunu söyledi
Bende kaka yapsın, gaz çıkarsın diye hamur gibi yoğurdum çocuğu resmen masaj yapan diye

Bazen benimki de öyle yapıyor canım. Endişe edecek birşey yok bence. Yenidoğanlarda Kaka pek katı olmuyor.
Evet evet doktoru da öyle dedi bugün canım anne olmak her şeyi kafaya takmak demek sanırım
Sanırım bi termometre de benim eve lazım canım ya böyle çok dengesiz oluyo çünkü, doktoru da bugün normal olduğunu söyledi, şöyle böyle atlatıyoruz bu süreçleri inşallah

Cok sukur kilo aldikca sesi de gur cikmaya basladi. Ilk basta tabi uyuyor ve beslemek için uyandirmaya calisiyodum bi kere 5 saat oldu uyanmadi aglamistim cunku kan sekeri dusukluguyle biz enfeksiyonu kesfettik. Bi de bizimki 2.400 gr dogdu kucuk oldugu icin de tabi zayif ve gucsuzdu. Endise etme 1 haftaya toparlanir. 10a dustuyse cok iyi. 5in altina dusunce normal oluyormus. Sınır 5miş cunku. Birkac gününüz kalmış canım yani sizinde anne sütünü dert etme tabiki ciktigi kadarini ver ozellikle o sarı süt en iyisi ilk hafta gelen süt yoksa da tabiki küvezde gereken besin ona veriliyor biz de 5.gün anne sutu goturebildik o zamana kadar mama hep hatta simdi de ben emziremiyorum sut sagiyorum artı bi de mama veriyoruz. Ben de senin gibi artik cok dikkatli olmaliyiz kimse bebegi gormeye gelmesin enfrksiyon yeni atlatti diye dusunuyodum. Hatta evdeki objelerden halıdan battaniyeden toz mikrop felan kapar mı diye dusunuyodum ama eve gelince unuttuk normal bebek oluverdi aksine bagisiklik kazaniyor boyle boyle. Eve de arkadaslarim geldi cok cekinmedim. Rahat ol canım sen sadece kucaklaşmaya odaklan şimdi

Canım termometre ve tog değerli uyku tulumu kullanınca insanın içi rahat oluyor. Bebek üşüdü mü derdi olmuyor. Tog değeri ve oda sıcaklığı tablosu oluyor ona göre giydiriyorsun. Ben bir tık fazla giydiriyorum o tablodan.

Hangi marka termometre kullanıyosun canım, ben xiaomi nin termometresini sipariş verdim bakalım nasıl olucak

Ebeye onu sordum da suyu patlatmasi için önce bebeğin kafasının biraz yerleşmesi lazım dedi canım, şu anki haliyle yapmaz doktor dedi. Sıcak suya da giriyorum ama bilmiyorum geleceği yok galiba kendiliğinden
e boyle düşünüyorum canim

Eklentiler

• Screenshot_20211102-080514_Chrome.webp
    22,3 KB · Görüntüleme: 53
Hangi marka termometre kullanıyosun canım, ben xiaomi nin termometresini sipariş verdim bakalım nasıl olucak
Ben de xiaomi kullanıyorum canım. Telefonuma mi home uygulamasını indirdim termometreyi de tanımladım, ordan en günün en düşük sıcaklığını da görrbiliyorum ona göre gece giyimini ayarlıyorum

Ben de kullanıyorum canım. Doktorumuz aslında 1 aylık olana kadar kullanmayın demişti. Sonradan gece krizlerimizde meme haricinde hiç susmuyordu saatlerce emzirmek zorunda kalıyordum bunu doktora anlatınca yalnızca uykuya dalma aşamasında çok kısa süreli kullanmak kaydıyla emzik kullanın dedi. Bizimki de gece 22 ile 03.30 arası asla uyumuyor sürekli ağlıyor.
e boyle düşünüyorum canim
ben de alacağım canım iyi oldu dediğin. Slingte ve arabasında gezdirirken de iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…