- 7 Ocak 2021
- 839
- 783
- 53
- 26
Ateşölçerim var ama bakmadım daha hiç ay bide ona takarsam kafayı yandık
Allah razı olsn canım inş saglıcakla hemencecık cıkarAhhh canım çok geçmiş olsun. Hastanede mi.simdi bebek? Ağlama lütfen sütun azalmasin. Sana bunu yazarken sabah ezanı okunuyor, ezanlari hürmetine rabbim inşallah tez vakitte yavruna sağlık sıhhat versinBak ben küçükken çok hastalanmasim bebeklikten bir başlamış 7 yaşına kadar ömrüm hastanelerde geçti. Ama annem korudu, güzel bakmış bana atlattım her birinde. Şimdi o hastaneden eve geldiğinde ona güzel bak, koru kolla turp gibi olur
Bebeği dıs etkenlerden korumak cok zormusÇok geçmiş olsun canım, inşallah bir önce toparlanır minnoşun. Bebeği görünce en yakınların dahil kimse laf söz dinlemiyor gerçekten, herkeste bir şey olmaz kafası… Olacağı varmış artık, bundan sonra çabucak toparlar merak etme sen.
Kış bebeklerinin sorunu diyoruz hep ama yazın doğum yapan arkadaşlarımda da bronşit olan çok bebek gördüm. Çoğu da alerjik. Bu zamanlarda doğan bebekler böyle mi oluyor bilemiyorum artık ama gerçekten mevsimden bağımsız çok yaygın bir durum bu hırıltılar, öksürmeler, hastalıklar
Rabbım korusun kollasın sağlıcakla kavustursn inşaAllah canım korumak zormus anladımCok gecmis olsun cnm gercekten cok zor ayri gayri beklemek bugun hastaneden aradilar öldum sandim annemde bende yigildik kaldik kotu bisey mi duyacaz diye meger isitme testine neden getirmediniz diye aramislar ama o esnada nefesim kesildi sanki cok zor ama gececek insallah ayni sebep degil ikimizin durumu ama sonuç ayni diye yazmak istedim ve evet buyukler anlamiyo hele kayinvalide kayinbaba daha beter oluyolar bisey deyince inadina daha cok yapiyolar sezeryanli olmasaydim kimseye muhtac olmasaydimds kimseyi sokmasaydim tek basima baksaydim diyorum simdi ciksa bile sorun nasi uzak tutabilecem ki
Canım bızde balgamı varda oksuremıyo gibiydi yavrumGecmiş olsum.canim tez zamanda cikar insallah. Nasil öksürüyordu bizimki de gün içinde öksürüyor ama öyle onu çok rahatsız edecek şekilde değil, yine de tabi aklıma geliyor niyr oluyor böyle diye
20 veriyorum canım prospektüste günde 1 veya 2 defa 20 damla yazıyorNurse harvey kullananlar kaç damla veriyorsunuz üstünde 20 damla yazıyor ama ben sabah akşam 5 veriyorum yetersiz mi geliyor acaba
Pamuklu olduğu için çekme ihtimalinden ötürü mü acabaSiz bebeğin kıyafetlerini kurutmaya atıyor musunuz? Üstlerinde makinede kurutulmaz yazıyor ama askıda kurutmak da bir dert.
Bir de ütü meselesi var, siz ütülüyor musunuz her şeyi? Acaba kurutma yapınca da ütüye gerek var mı?
Biz de öyleyiz. Bazen 1 saatten fazla bile oluyor, keyfi öyle istiyor paşa beyin, ben de uyuyorum mecbur ona. Bazen de 5 dakika sürüyor yani acıkınca her türlü emiyor acıkmayınca istemiyor.Kızlar benimkinin memede kalma süresi bir saati buluyor normal mi internette 15-20 dk diyo biraz emiyo uyuyo tam koycam tekrar istiyo
Canim ben denemistim dedigin gibi e imza gerekiyor. E imza veren kurumlar var ozel kurumlar ve ptt gibi onunla ugrasmaktansa kimlik icin basvuru yapmak daha mantikli geldi bize oyle yaptik. Sizin e imza niz varsa o sekilde olabilir.Kızlar merhaba sizlere bişey danışacağımm.. E devlet üzerinden doğum bildirimi yapılabiliyomuş artık. Bunun için e imza gerekliymiş. Bu işlemler nasıl oluyor acaba. Kimlik çıkartmaya gitmeye gerek kalmıyor mu? Bu yolla yapan oldu mu aranızda
Insallah cnm cok zor gercekten kiş bebegi cok zorAllah razı olsn canım inş saglıcakla hemencecık cıkar
Bebeği dıs etkenlerden korumak cok zormuskımse laf anlamıyo ki eşim bile((( odadan odaya gecırırken orası soguk o odaya getirme dediğimde bişey olmaz bişey olmaz diyodu tartısıyoduk şimdi sürekli aklımda uyardıgım halde dinlemedıklerı anlar dönüp duruyo üzüntüden de sütüm iyice azaldı(( çok zormus
Rabbım korusun kollasın sağlıcakla kavustursn inşaAllah canım korumak zormus anladıminş bu gunlerde gecıp gidecek
Canım bızde balgamı varda oksuremıyo gibiydi yavrum
Bu mastit mi oluyor kienfeksiyon dedi doktor
Kızlar bayrağıdır giremiyorum, çok yoğunum. Hem bebek hem ev hem de sınavlarım yaklaştı, ders çalışmaya çalışıyorum. Herkes iyidir inşallah :) Benim dikiş yerlerim kaşınıyor ve sızlıyor, normaldir değil mi ?
Birde ayın 14 ünde düğün var. Bebişle şehir değiştiren oldu mu gezmek için? Nelere dikkat etmeliyim? Sınavla düğün de çakıştı birde o sıkıntımız var. Sınav günü ne yapacağım aklım hep bebeğim de kalacak. İnşallah bir gün öncesi olur sınav en azından
Bu arada doğum yapan varsa hayırlı olsun, Rabbim bütün bebişleri korusun
Cok guzel anlatmissim cnm cidden oyle bucut her yonden coktu covid bi yandan ameliyat bi yandan bebegimden ayriyim bi yandan zorlaniyorum bayagi ama gececek insallah bugunler benim kayinvalidem oyle bana yardim edecek biri degil o sebepten toparlanayimda orda kendime bakabileyim istiyorum bu arada damlayi soylemen oldu bakayim alayim bi zarari yok degilmiHiç acele etme. Zaten sen bakacaksın. Sütünü sen verecek, uyanınca seni isteyecek. Ben de sezaryen oldum covid sonrası senin de öyle oldu biliyorum. Zaten vücudun her iki açıdan da şu an yorgun ve iyileşme süreci herkesin farklı olur. Benim çok şükür canım tatlı olmasına rağmen ameliyatım hızlı iyileşti ama başka sağlık sorunlarım oldu. İlk haftalarda destek almak kadar doğal bir şey yok. Hatta çok güzel bir şey. Çünkü ömrümüzün kalanını zaten birlikte geçireceğiz. Mesela bebeğim annemle kayınvalidemi tanıyor. Yabancı birini görse onların parmaklarını tutar birlikte uyudukları için :)
Ameliyat ağrılarını da düşünme nasıl düştüğümüzde acımız aynı olmaz hatta iyileşmeye yakın kaşıntılar olur ya son bir haftadır kaşıntım da var benim
Bu arada süt arttırmak için lullaby diye bir damla var çok rahatlatır içersen tavsiye ederim.
Cok guzel anlatmissim cnm cidden oyle bucut her yonden coktu covid bi yandan ameliyat bi yandan bebegimden ayriyim bi yandan zorlaniyorum bayagi ama gececek insallah bugunler benim kayinvalidem oyle bana yardim edecek biri degil o sebepten toparlanayimda orda kendime bakabileyim istiyorum bu arada damlayi soylemen oldu bakayim alayim bi zarari yok degilmi
Harika o zaman hemen alayim bende humana cay iciyorum yemegime kimyon katiyorum ama ne kdr etkilidir bilemiyorum tabi bi de su cok iciyorum gunde 3 4 litre icin cabaliyorum insallah karni doyuyodur ac kalmiyodur orda yavrum aglamadi sessiz sesizmiş onada uzuluyorum duymazlar diyorum bagirsa belki duysunlar aglayip aglayip susuyomudur diyorum kafayi yicem az kaldiYok uok süt arttırıcı damla bana da hastanedeki emzirme danışmanı önermişti. Tamamen bitkisel. Çok hızlı etki gösteriyor bir de.
Diğer çaylar vs bunun kadar etkili olmadı.
Tommybaby markaninki 229tl ama manuel sallaniyor o fena degil gibi geldi bana. Bi bak istersenDaha iyisi uygunu var mı ben de bilmiyorum. O yüzden çıkıp bakmak istiyorum. Senin araştırdıklarımdam önereceğin var mı? Şimdilik gözüme en mantıklı gelen o oldu. Diğerlerinin fiystı yüksek. Tek başına Manuel sallanan da ben istemedim ortası o oldu.
Benimki de suruyodur 1 saat belki daha fazla. Uyaninca cilginlar gibi meme ariyo veriyorum sonra gaz cikar altini degistir derken bi daha araniyo ya da agliyo bi daha veriuorum baya uzun duruyo dedigin gibi arada uyuyo cekmek icin hamle yapinca tekrar icmeye basliyo. Sonra gaz derken bi emzirme 2 2bucuk saati buluyo. Gaz sancisi ceker aglarsa daha da uzuyoKızlar benimkinin memede kalma süresi bir saati buluyor normal mi internette 15-20 dk diyo biraz emiyo uyuyo tam koycam tekrar istiyo
Cnm bnm cok uzuldum yazdiklarina. Olan olmus soyle olsaydi boyle olsaydi diye dusunup kendini daha cok uzme. Haklisin sen annesisin herkesten daha ii biliosun hissediuosun da onlar bilmio istw napcan. Ins bi an once ii olur bebisin de hic hatirlamazsin bunlari. Bi daha hic hasta olmaz insAllah razı olsn canım inş saglıcakla hemencecık cıkar
Bebeği dıs etkenlerden korumak cok zormuskımse laf anlamıyo ki eşim bile((( odadan odaya gecırırken orası soguk o odaya getirme dediğimde bişey olmaz bişey olmaz diyodu tartısıyoduk şimdi sürekli aklımda uyardıgım halde dinlemedıklerı anlar dönüp duruyo üzüntüden de sütüm iyice azaldı(( çok zormus
Rabbım korusun kollasın sağlıcakla kavustursn inşaAllah canım korumak zormus anladıminş bu gunlerde gecıp gidecek
Canım bızde balgamı varda oksuremıyo gibiydi yavrum
Hic oyle sey okur mu cnm orda emin ol cok ii bakiyolar. Bebeklerin yanina ozel steril kiyafetlerle giriyolar. Bulunduklari ortamin sicakligi surekli kontrol ediliyo. Anne bakimindan sonra olabilecek en ii sekilde bakiliyodur emin ol. Enfeksiyondan aglamiyodur. Beninki hastane hic aglamiyodu hatta hic sesini duymadik diyodu annem. Orda hemsireler mama verdi kakasini yaprirdi bakimjni yapti. Eve bi geldik dunyam dondu resmen. Sen kendini toparlamana dinlenmene bak cnm hic kotu dusunme cok yakinda uykusuzum yorgunum bebek agliyo gazi cikmiyo gibi seyler yazcan cnmHarika o zaman hemen alayim bende humana cay iciyorum yemegime kimyon katiyorum ama ne kdr etkilidir bilemiyorum tabi bi de su cok iciyorum gunde 3 4 litre icin cabaliyorum insallah karni doyuyodur ac kalmiyodur orda yavrum aglamadi sessiz sesizmiş onada uzuluyorum duymazlar diyorum bagirsa belki duysunlar aglayip aglayip susuyomudur diyorum kafayi yicem az kaldiciksa bakabilecekmiyim ya cikinca enfeksiyonu devam ederse ya da bi daha alirsa aklimda bi suru sorular nefes alamiyorum dusundukce
Ben veriyorum ama redediyor.damakli oldugu icin mi acaba diyorum tutmuyor yani isterdim emzik almasiniKizlar bebeğim henüz 22 günlük ama emzige başladım, çok ağlıyor asla gündüz uyumuyor yatağına koyduğum an uyuyorsa bile çığlık çığlığa uyanıyor.
Aranızda emzik kullananiniz var mı?
Nasil başardı nBen kullaniyorum canim yoksa cok araniyor tok oldugu hakde emmek istiyor ve uykuya dalamiyor o yuzden ozellikle uykuya dalmasi icin kullaniyorum
Harika o zaman hemen alayim bende humana cay iciyorum yemegime kimyon katiyorum ama ne kdr etkilidir bilemiyorum tabi bi de su cok iciyorum gunde 3 4 litre icin cabaliyorum insallah karni doyuyodur ac kalmiyodur orda yavrum aglamadi sessiz sesizmiş onada uzuluyorum duymazlar diyorum bagirsa belki duysunlar aglayip aglayip susuyomudur diyorum kafayi yicem az kaldiciksa bakabilecekmiyim ya cikinca enfeksiyonu devam ederse ya da bi daha alirsa aklimda bi suru sorular nefes alamiyorum dusundukce
Sagol cnm insallahTommybaby markaninki 229tl ama manuel sallaniyor o fena degil gibi geldi bana. Bi bak istersen
Benimki de suruyodur 1 saat belki daha fazla. Uyaninca cilginlar gibi meme ariyo veriyorum sonra gaz cikar altini degistir derken bi daha araniyo ya da agliyo bi daha veriuorum baya uzun duruyo dedigin gibi arada uyuyo cekmek icin hamle yapinca tekrar icmeye basliyo. Sonra gaz derken bi emzirme 2 2bucuk saati buluyo. Gaz sancisi ceker aglarsa daha da uzuyo
Cnm bnm cok uzuldum yazdiklarina. Olan olmus soyle olsaydi boyle olsaydi diye dusunup kendini daha cok uzme. Haklisin sen annesisin herkesten daha ii biliosun hissediuosun da onlar bilmio istw napcan. Ins bi an once ii olur bebisin de hic hatirlamazsin bunlari. Bi daha hic hasta olmaz ins
Hic oyle sey okur mu cnm orda emin ol cok ii bakiyolar. Bebeklerin yanina ozel steril kiyafetlerle giriyolar. Bulunduklari ortamin sicakligi surekli kontrol ediliyo. Anne bakimindan sonra olabilecek en ii sekilde bakiliyodur emin ol. Enfeksiyondan aglamiyodur. Beninki hastane hic aglamiyodu hatta hic sesini duymadik diyodu annem. Orda hemsireler mama verdi kakasini yaprirdi bakimjni yapti. Eve bi geldik dunyam dondu resmen. Sen kendini toparlamana dinlenmene bak cnm hic kotu dusunme cok yakinda uykusuzum yorgunum bebek agliyo gazi cikmiyo gibi seyler yazcan cnm
Amin amin insallah bi de magnezyumu eksik cikti acaba napilmasi lazim emzirirken anne magnezyum aliyomuSen ne kadar iyi olursan bebeğin o kadar iyi olacak. Şu an aranızda görünmez bir bağ var senin hislerin ona inanılmaz geçiyor. O yüzden ferah tutmaya çalış yüreğini.
Ben de humana içiyorum ama onu normal çay niyetine bir bardak içiyorum. Bir haftadır damlayı kullanmadım ama humana ya devam ettim sütümün azaldığını farkettim.
Enfeksiyon en kısa zamanda geçer inşallah. Rabbim dermansız dert vermesin yeter ki.
Amin amin insallah bi de magnezyumu eksik cikti acaba napilmasi lazim emzirirken anne magnezyum aliyomu
Haklisin bi ciksin cocuk doktoruna gotureyimBilmiyorum maalesefdoktora sormak lazım takviyeleri.
Canım ben devlet hastanesinde doğum yaptım. Bize taburcu olmadan önce kimlik çıkarma işlemlerini burda yapalım mı diye sordular bizde kabul ettik kolaylık olsn diye. Form doldurduk, birkaç güne kimlik eve geldi.Kızlar merhaba sizlere bişey danışacağımm.. E devlet üzerinden doğum bildirimi yapılabiliyomuş artık. Bunun için e imza gerekliymiş. Bu işlemler nasıl oluyor acaba. Kimlik çıkartmaya gitmeye gerek kalmıyor mu? Bu yolla yapan oldu mu aranızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?