2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kizlar bebegin tirmaklarini nasil kesiyosunuz? Ben cesaret edemedim hala ama baya da uzadi kesmem lazim
Bizimki bayağı tırnaklı doğdu, doktor eldiven giydirme ve tırnakları kes dedi ve ailede kimse kesmeye cesaret edemediği için ikinci gününde kesmek zorunda kalmıştım törpü de denedim ama o sivriliği tam aldıramadım törpü ile.
Uyurken çok dipten kesmemek şartıyla aldım çok zor olmadı, zaten bizimki gibi değil lastik gibi tırnakları hemen kopuyor kesiliyor
Hatta ilk denemede bi parmağı ufacık kanattım ama duymadı allahtan

Kizlar bebegin tirmaklarini nasil kesiyosunuz? Ben cesaret edemedim hala ama baya da uzadi kesmem lazim
Canım ben ilk seferinde parmağını kıstırdım nasıl olduysa. Kağıt törpüyle yapıyorum artık sık sık. Onda da parmağına denk getirmemek lazım yoksa parmağını zedeler törpü

Kızlar bebeğimin bugün 1. Ay kontrolü vardı. Doktora gece alarm kurma saatini kaça çıkaracağız 3 saate bir kuruyorum şu an dedim. 3-3.5 saati geçmesin dedi yine ben de içimden kesin 4 saat diyecek o bile yetmez diye geçiriyordum. deli olacağım uykusuz gecelerrr..

Canım ilk dönem bende memelerde büyüme sertleşme olmadı. Vücut bebeğin ihtiyacına göre süt üretiyor. Şu an az miktarda, gün geçtikçe süt artacak. 3 saat emzirmedin mi memeler sertleşmeye başlayacak. Henüz erken bence. Bize doktorum kaka sayısının önemli olmadığını ama çişli bez sayısının önemli olduğunu söyledi.

Reactions: The
Kızlar bu burnundaki hırıltı kafayı yedirtecek bana serum fizyolojik ve aspiratörle rahatlıyor biraz sonra tekrardan hırlıyor. Cektigimde hirlamasi kesilmese cigerlerde mi diyecegim ama cektigimde kesiliyor. Korkuyorum nasil gececek bu hiriltii

Bugün 1. Ay kontrolümüze gittik aslında 35 gün kontrolü diyelim karantinamız bugün bitince bugüne kaldı. Bebito sağlıklıymış çok şükür 950 gram almış 2.7 cm boyu uzamış kaka konusunu sordum anne sütüyle beslenenlerde 10 güne kadar normal kaka yapmaması dedi nasıl besliyorsan öyle devam et dedi kalça ultrasonu yapıldı. Hepatit aşısı yapıldı ikincisi çok ağladı minnoşum. Bende gittim kontrole o ayaktayken genitalde olan sızlamayı sordum çok normal dedi zamanla geçecek pat diye iyileşemezsn tamamen dedi kanamam azaldıktan sonra kullanmam İçin bi fitil vermişti iyileştirmeyi hızlandırmak İçin çok iyi gelmişti tekrar verdi ondan herşey yolunda görünüyor dedi korunma içinde doğum kontrol hapı verdi bide smear aldı hiç acımadı ben dikişli diye acır sanmıştım

Bilmiyorumki anlarmi aile hekimleri olmazsa oyle yaparim saglik ocagina giderim birazdan gormeye gidecem ama cok korkuyorum gorunce daha zor ama yalnizds hissetsin istemiyorum degisik duygular

Tabii anlar. Hatta ben eski aile hekimimizi çok severdim uzun süren bir hastalığımda bir tek onun verdiği ilaçlar iyi gelmişti.

Başını sıcak tut şapka giydir evde de olsa burnunu kontrol et sıcak mı diye.

Anladım canım. 3 saate hiç bırakmıyorum zaten 1-2 saatte maksimum emziriyorum. Bana da doyuyor gibi geliyor , ağlamıyor çünkü. Bakalım yarın kontrol var, kilosuna bakarlar herhalde

Valla sürekli sapkali burnu sicak ev sicak uyku uyuyamiyorum burnu tıkalı bir şey olacak diye

Tırnağını makasa dış tarafından oturttur yani ben ilk iç tarafı bana dönük şekilde kestim öyle derin kesiyordum hatta etini kıstırmıştım kızımın ondan sonra dış tarafı benim yüzüme dönük olacak şekilde kestim kaza yaşamadık elhamdulillah
3 , 3 buçuk kesintisiz uyuyorsa maşallah kuzuya

Kizlar lohusa depresyonuna giren varmi ? Ben asiri mutsuzum hep uyumak istiyorum. Modum dusuk aglamak istiyorum hersey bana batiyo. Cocugun aglamasina bile geriliyorum.
Karantinaya girmeden önce bende girmek üzereydim herkesin dedikleri çok bilmeleri falan derken eşimle kaldık o temizlik yaptı yemek ısıttı koydu önüme çocuğa da baktı annem yemekleri yaptı getirdi kapıya ben sadece uyudum yattım 2 hafta pijamalarla bide çocuğu emzirdim o kadar ama bi dinlenip kimsenin de çenesini duymayınca geçti dün gece bebeği anneme bıraktım sütümü sağıp bıraktım eşimle gece ikiye kadar gezdk 9 dan bugün de doktordan çocuğumuzla kahvaltı yapmaya gittik ordan biraz yürüyüş yaptık oturduk hava aldık derken kendime daha iyi geldim başlarda sanki hiç birşey düzelmeyecek hiç eski hayatıma dönemicem asla da çocuğa bakmayı beceremicem gibi hissediyordum yani biraz eski hayatından birşeyler yapınca insan toparlıyor sütüm bile çoğaldı kendime gelince sütümde yetmiyordu

Bende bakamayacagimi dusunuyorum. Disari cikmak.bile gozumde cok buyuyor okadar kendimi yetersiz goruyorum ki

Bende bakamayacagimi dusunuyorum. Disari cikmak.bile gozumde cok buyuyor okadar kendimi yetersiz goruyorum ki
Ben suyumu bile alamıyordum öyle salmıştım kendimi geçti çok şükür eğer desteğin varsa biraz kendine izin ver geçiyor uykusuzluk bile çok hissetmiyorum keyfim yerinde olduğu İçin çok şükür inşallah sende toparlarsın kendini kısa zamanda

Insallah canim ciddi olarak tek istegim bu

Çok geçmiş olsun. Daha ağırı gelmeden insan anlamıyor kendindeki sıkıntıyı gerçekten.
Şimdi de alt tarafta sızlama, yanma başladı ped koyuyorum hala az da olsa kanama olduğu için. Acaba enfeksiyon mu yaptı ped ya. Birde bununla uğraşacağım. Tuvalete gitmeye korkuyorum fena yanıyor.
Mazeret sınavına da başka şehirde olduğu için kabul etmezler ki

Valla bende kesmedim eldiveni hic sevmiyor eldivensizde yuzunu çiziyor daha da 17günluk kıyamıyorum kesmeye acir diye

Ben 40 tan sonra kesicem kağıt törpü ile törpüledik şimdilik. Ama çorap giydirmessem eline acayip batırıyor tırnaklarını
Eldiven corap giydirmeyin dedi doktor. Elleriyle kesfetcek ogrencek memeye dokuncak fln bi suru sey soyledi bu kadarini hatirliyorum. Biz de cikardik eldivenleri ama yuzunu ciziyo beni ciziyo surekli

Ben üç ğünlükten beri kesiyorum ya uyuyunca yada sakinken yatıyorken normal tırnak makasıyla kesiyorum

Canım ben ilk seferinde parmağını kıstırdım nasıl olduysa. Kağıt törpüyle yapıyorum artık sık sık. Onda da parmağına denk getirmemek lazım yoksa parmağını zedeler törpü
Tesekkurler kizlar. Yarin deniycem bende
Ben 15den sonra 3 saate kurdum ama alarmla kallmak nasip olmadi. Surekli alarmi tekrar kuruyorum cocuk kendi uyaniyo 3 saat olmadan
Anladım canım. 3 saate hiç bırakmıyorum zaten 1-2 saatte maksimum emziriyorum. Bana da doyuyor gibi geliyor , ağlamıyor çünkü. Bakalım yarın kontrol var, kilosuna bakarlar herhalde
Ilk kontrolde dogum kilosundan dusuk cikabilir odem atiyo bebekler. Sakin sutum yetmiyo gibi seyler dusunme dusuk cikmasi cok normal cnm.
Ayy cok tesekkurler cnm dedigin gibi yapicam ins beceririm
Kizlar lohusa depresyonuna giren varmi ? Ben asiri mutsuzum hep uyumak istiyorum. Modum dusuk aglamak istiyorum hersey bana batiyo. Cocugun aglamasina bile geriliyorum.
Depresyon mu bilmiyorum ama ben de mutsuzum. Mutsuz olmama bile mutsuz oliyorum. Bebek agliyo durduramayinca terler bosaliyo ustumden. 40 gun boyle olur diyo annem. Anneme de kiziyorum uzuyorum sonra da uzdum diye uzuluyorum. Benim 19 gun kaldi 40ima. Ins geccek
Cok ii yapmisin cnm wala helal olsun. Darisi basimiza. Ben daha cocugu yatak odasindan cikaramadim. Esime dun dedim.ne zman bebegi de alip disari cikabilc3z diye. Sonsuza kadar bu odada kalcam
Bebekler için olan normal tırnak makası ile bizim tırnaklar çok uzundu 7 günlükken kestim çabuk uzuyor 3 haftalığız hafta da 1 kesiyorum uyurken kesin.
Tesekkurler cnm

Maşallah 3 buçuk saat uyuyorsa benimki en fazla 1 saat uyuyor. Alarm falan da kurmadım hiç en başından beri ağladıkça verdim doktora da dedim devam et dedi.
Bugün banyo yaptırırken bi düşündüm keseyim diye kıyamadım, eldiven takıyorum, onun yerine ben sıkılıyorum eldivenden valla. Maşallah parmakları da uzun eldivenler çıkıp duruyor elinden çorap takacam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…