- 2 Kasım 2016
- 816
- 1.235
- 113
Ayy masalah elleri guzel olcak. Doktor eldiven takmayin dedi cnm ben de ilk baslarda takmistim sonra oyle diyince hic takmadim. Cikar gitsin rahat etsin minikMaşallah 3 buçuk saat uyuyorsa benimki en fazla 1 saat uyuyor. Alarm falan da kurmadım hiç en başından beri ağladıkça verdim doktora da dedim devam et dedi.
Bugün banyo yaptırırken bi düşündüm keseyim diye kıyamadım, eldiven takıyorum, onun yerine ben sıkılıyorum eldivenden valla. Maşallah parmakları da uzun eldivenler çıkıp duruyor elinden çorap takacam artık
Canım çok sevindim bebeğinin iyi olmasına sana birşey sormak istiyorum benimde bu gün birinci ayim ama dikişlerim düştü hala kaniyan yuvarlak bi yaram var sizin tamaman iyileşti bide son zamanlarda acıyor oturamıyorum bile ikk bu kadar zorlanmamistim bile benimde sızlamam var hala içerden geçer mı diye çok dert ediyorum doktora gitmeyede cekiniyorum korkuyorum senin tamamen iyleşmiş mı yaranBugün 1. Ay kontrolümüze gittik aslında 35 gün kontrolü diyelim karantinamız bugün bitince bugüne kaldı. Bebito sağlıklıymış çok şükür 950 gram almış 2.7 cm boyu uzamış kaka konusunu sordum anne sütüyle beslenenlerde 10 güne kadar normal kaka yapmaması dedi nasıl besliyorsan öyle devam et dedi kalça ultrasonu yapıldı. Hepatit aşısı yapıldı ikincisi çok ağladı minnoşum. Bende gittim kontrole o ayaktayken genitalde olan sızlamayı sordum çok normal dedi zamanla geçecek pat diye iyileşemezsn tamamen dedi kanamam azaldıktan sonra kullanmam İçin bi fitil vermişti iyileştirmeyi hızlandırmak İçin çok iyi gelmişti tekrar verdi ondan herşey yolunda görünüyor dedi korunma içinde doğum kontrol hapı verdi bide smear aldı hiç acımadı ben dikişli diye acır sanmıştım
Tamam cnm aklimda olsun aile hekimi çok sağolTabii anlar. Hatta ben eski aile hekimimizi çok severdim uzun süren bir hastalığımda bir tek onun verdiği ilaçlar iyi gelmişti.
Başını sıcak tut şapka giydir evde de olsa burnunu kontrol et sıcak mı diye.
Ilk basta almadi bi kac kez acken verince aldi markasi phlips damakli olandan arada denersen bence alisir bazen arada hala istemiyor atiyor ama ben bu kav kez zorluyorum ama gun icinde degilde daha cok gece uykusuna dalarkenBen veriyorum ama redediyor.damakli oldugu icin mi acaba diyorum tutmuyor yani isterdim emzik almasini
Nasil başardı nveya markasi vs.onemli mi bilemiyorum
Bizim de 1 aylık olmamıza birkaç gün kaldı. Doğduğundan beri 2 saati geçmeden emzir dediler hep 2 saate alarm kuruyordum. Son günlerde o alarm hiç çalmadan uyanıyoruz bebek sesine. Resmen 1 buçuk hatta 1 saate düştüğü oluyor uykusu ve emme isteğinin. Tam bir kolik bebeğim varKızlar bebeğimin bugün 1. Ay kontrolü vardı. Doktora gece alarm kurma saatini kaça çıkaracağız 3 saate bir kuruyorum şu an dedim. 3-3.5 saati geçmesin dedi yineben de içimden kesin 4 saat diyecek o bile yetmez diye geçiriyordum. deli olacağım uykusuz gecelerrr..
Yüzünü çizer diye korkuyorum ya yoksa ben de hiç sevmiyorum çocuğu kısıtlamayı canım. 1 aylık kontrolünde ben de bi sorayım ne diyecek.Ayy masalah elleri guzel olcak. Doktor eldiven takmayin dedi cnm ben de ilk baslarda takmistim sonra oyle diyince hic takmadim. Cikar gitsin rahat etsin minik
Canım, ne yaptın bayağıdır giremedim doğumun nasıl geçti, bir sıkıntı oldu mu ? Bebeğin ve sen iyisindir inşallahTamam cnm aklimda olsun aile hekimi çok sağol
Merhaba canım bebeğinin durumu nasıl merak ettim inşllh daha iyidirBizde acilden geldik şimdi canim malesef benim bebegin bronşit olmuş baya kötüledi. Hava vede iğne yapıldı yarın tekrar sabah gidicez muhtemelen yatış yapcaklar
Tırnağını makasa dış tarafından oturttur yani ben ilk iç tarafı bana dönük şekilde kestim öyle derin kesiyordum hatta etini kıstırmıştım kızımın ondan sonra dış tarafı benim yüzüme dönük olacak şekilde kestim kaza yaşamadık elhamdulillah
3 , 3 buçuk kesintisiz uyuyorsa maşallah kuzuya
Eldiven corap giydirmeyin dedi doktor. Elleriyle kesfetcek ogrencek memeye dokuncak fln bi suru sey soyledi bu kadarini hatirliyorum. Biz de cikardik eldivenleri ama yuzunu ciziyo beni ciziyo surekli
Tesekkurler kizlar. Yarin deniycem bende
Ben 15den sonra 3 saate kurdum ama alarmla kallmak nasip olmadi. Surekli alarmi tekrar kuruyorum cocuk kendi uyaniyo 3 saat olmadan
Ilk kontrolde dogum kilosundan dusuk cikabilir odem atiyo bebekler. Sakin sutum yetmiyo gibi seyler dusunme dusuk cikmasi cok normal cnm.
Ayy cok tesekkurler cnm dedigin gibi yapicam ins beceririm
Depresyon mu bilmiyorum ama ben de mutsuzum. Mutsuz olmama bile mutsuz oliyorum. Bebek agliyo durduramayinca terler bosaliyo ustumden. 40 gun boyle olur diyo annem. Anneme de kiziyorum uzuyorum sonra da uzdum diye uzuluyorum. Benim 19 gun kaldi 40ima. Ins geccek
Cok ii yapmisin cnm wala helal olsun. Darisi basimiza. Ben daha cocugu yatak odasindan cikaramadim. Esime dun dedim.ne zman bebegi de alip disari cikabilc3z diye. Sonsuza kadar bu odada kalcam
Tesekkurler cnm
Uyutanankadar çok zorlanıyoruz. Gece 3.30 dan öncr uyumuyor. belki 1 kez uyuyor kesintisiz 3 saat geceleri. Ama o zaman uykumu alıyorum napiyim.Bizim de 1 aylık olmamıza birkaç gün kaldı. Doğduğundan beri 2 saati geçmeden emzir dediler hep 2 saate alarm kuruyordum. Son günlerde o alarm hiç çalmadan uyanıyoruz bebek sesine. Resmen 1 buçuk hatta 1 saate düştüğü oluyor uykusu ve emme isteğinin. Tam bir kolik bebeğim var
Dogumum sezeryandi zorlugu vardi bayagi simdi daha iyiyim 1 hafta oldu hala uyumakta zorlaniyorum kalkmakta yurumekte ama en azindan artik tuvalete tek gidebiliyorum cok sukur bebegimse yogun bakimda enfeksiyonu yuksek dogdugundan beri hastanede ve cumartesi gunku testle belli olacakmiş her sey cok kotuyum bugun gittim gordum cok agliyodu hemsirelerde oturuyo piskin piskin guya ozel hastane korkumuzdan sesde edemioz biz gidince bebege hic bakmazlar diye igrendim doktorlarindanda hemsirelerdende cok insafsizlar cocuk aglaya aglaya catlayacak diye korkuyorum geldigimden beri sutum cok azaldi nerdeyse zoraki cikiyo o da 5 saat ara vermeme tatlilar hosaflar cerezler yememe icmeme ragmen nasi insanlar yaa o cocuk orda aglaya aglaya bisey olsa adinida enfeksiyon corona koyup elimize verecekler cok zor cnm Allah kimseye yasatmasinCanım, ne yaptın bayağıdır giremedim doğumun nasıl geçti, bir sıkıntı oldu mu ? Bebeğin ve sen iyisindir inşallah
Cnm bıde solgar bıra mayası denesen herkes tavsıye edıyo bende daha yenı aldım suan deneme asamasındaym inş iyi gelırHarika o zaman hemen alayim bende humana cay iciyorum yemegime kimyon katiyorum ama ne kdr etkilidir bilemiyorum tabi bi de su cok iciyorum gunde 3 4 litre icin cabaliyorum insallah karni doyuyodur ac kalmiyodur orda yavrum aglamadi sessiz sesizmiş onada uzuluyorum duymazlar diyorum bagirsa belki duysunlar aglayip aglayip susuyomudur diyorum kafayi yicem az kaldiciksa bakabilecekmiyim ya cikinca enfeksiyonu devam ederse ya da bi daha alirsa aklimda bi suru sorular nefes alamiyorum dusundukce
Canım ya doktora götürdün müKızlar bu burnundaki hırıltı kafayı yedirtecek bana serum fizyolojik ve aspiratörle rahatlıyor biraz sonra tekrardan hırlıyor. Cektigimde hirlamasi kesilmese cigerlerde mi diyecegim ama cektigimde kesiliyor. Korkuyorum nasil gececek bu hiriltii
Ben ben ben….Kizlar lohusa depresyonuna giren varmi ? Ben asiri mutsuzum hep uyumak istiyorum. Modum dusuk aglamak istiyorum hersey bana batiyo. Cocugun aglamasina bile geriliyorum.
Ahh canım ya ahh…Dogumum sezeryandi zorlugu vardi bayagi simdi daha iyiyim 1 hafta oldu hala uyumakta zorlaniyorum kalkmakta yurumekte ama en azindan artik tuvalete tek gidebiliyorum cok sukur bebegimse yogun bakimda enfeksiyonu yuksek dogdugundan beri hastanede ve cumartesi gunku testle belli olacakmiş her sey cok kotuyum bugun gittim gordum cok agliyodu hemsirelerde oturuyo piskin piskin guya ozel hastane korkumuzdan sesde edemioz biz gidince bebege hic bakmazlar diye igrendim doktorlarindanda hemsirelerdende cok insafsizlar cocuk aglaya aglaya catlayacak diye korkuyorum geldigimden beri sutum cok azaldi nerdeyse zoraki cikiyo o da 5 saat ara vermeme tatlilar hosaflar cerezler yememe icmeme ragmen nasi insanlar yaa o cocuk orda aglaya aglaya bisey olsa adinida enfeksiyon corona koyup elimize verecekler cok zor cnm Allah kimseye yasatmasin
Canım nasılsn aklım sendeBizde acilden geldik şimdi canim malesef benim bebegin bronşit olmuş baya kötüledi. Hava vede iğne yapıldı yarın tekrar sabah gidicez muhtemelen yatış yapcaklar
3 saat 3 saattir cnm uyu dinlen. Gece 3 saat aralikla emzirebilirsiniz dediler egitimlerde. Doktora da sordum o da olur dedi. Bizimki uyusa ben de uyurdum. Ilk baslarda uyuyodu uyandiramiyoduk. 5 saat emzircem diye ugrasiyodum memede uyuyodu icmiyodu. Sonra da ben uyuyakaliyodum. 3 saati kacirdigim oluyodu yorgunluktan. Cok sukur bi sorun olmadi. Simdi de uyusa diye gozunun icine bakiyorum. Bizim de dinlenmemiz lazim. O yuzden her firsati degerlendirUyutanankadar çok zorlanıyoruz. Gece 3.30 dan öncr uyumuyor. belki 1 kez uyuyor kesintisiz 3 saat geceleri. Ama o zaman uykumu alıyorum napiyim.
Cnm gecmis olsun. Senin bebek niye kuvezde gunu de buyuk kacirmisim. Ins bi an once kavusursunuz.Cnm bıde solgar bıra mayası denesen herkes tavsıye edıyo bende daha yenı aldım suan deneme asamasındaym inş iyi gelır
Canım ya doktora götürdün mü
Gecıktırme doktor bı baksn bısey yok derse hıc dert etme
Ben ben ben….
Delırmek üzereyim hele bebeğimi küvöze bırakıp gelıyorm ya kafayı yıycem
Bi sürü sacma sapan sey gecıyo aklımdan ve hakıkaten umursamaz dengesız bi eşim var
İlk bebekte cok sıkıntı yasamstık sonra sözler yemınler şimdi bakıyorm hala aynı adam! Daha da hazmedemıyorm sankı sıkısıp kalmısım nefes alamıyorm
Ahh canım ya ahh…
Bende az önce görüp emzirip geldım kuzumu
Kucagımda uyutmama müsade ettiler bu bıle benı delı edıyo yahu bebek benım neden engellıyosunuz yanı yurt dısında bebekler kuvözde annesıyle kalıyo anne emzırıyo bız hangı saat derse hanımefendıler o saatte görebılıyo besleyebılıyoruzvallahi sabır cekıyo dua edıyorm rabbım aklıma mukayyet ol Eger bılsem ki evde ılerlemeyecek bu hastalık alıp gelıcem ama işte dedım bızı servıse yatırın prasında değiliz neyse verıriz servıste yenıdogan bakımı yapılmıyomus kızım kapı gıcırdasa sıcrıyo kucagımda bı gogsumden dıgerıne gecırcem korkuyo lac yerınden damar yolu acmışlar
Su gunlerde sag salım gecseydı hayırlısıyla
Oldu canım hiç elleme kendiliğinden geççekKızlar benim kızın göğüsleri fındık kadar şişmiş internetten baktım anne sütü içenlerde oluyormuş sizdede oldumu
O zaman bir şey değil canım inşallah düzene oturur uyku düzeni. benim kızımın (ilk bebek) da öyleydi gün içinde kısa kısa kucakta, memede, sallarken filan uyur derin uykuya geçemez sabaha karşı dalar ilk yatışta uzun yatardı bi iki kere emzirir geri yatırır öğlen gibi kalkardı yine uyumazdı ta ertesi gece sabaha kadar üstelik kolikti gaz sancıları ağlamaları tükenmezdi derin uykuya dalamayan benimki gibi kısa kısa uyuyan bebeklerde kronik uykusuzluk durumu gelişiyormuş yani bebek uyumadıkça uykuya dalışı da zorlaşıyormuş (uyudukça uyur - uyumadıkça uyumama durumu) aslında bildiiğimiz tüm yöntemleri deneyip bi şekilde derin uykuya geçişini sağlamak gerek şimdi oğlum da öyle derin uykuya geçene kadar 2-3 saat uğraştırıyor ama vazgeçmiyorum bi şekilde uyutmaya çabalıyorum hala bi düzen ve tutturduğumuz uyutma şekli yok ama kızımda çık yıprandık bu konuda umarım ikincisinin düzene otururUyutanankadar çok zorlanıyoruz. Gece 3.30 dan öncr uyumuyor. belki 1 kez uyuyor kesintisiz 3 saat geceleri. Ama o zaman uykumu alıyorum napiyim.
Teşekkür ederimOldu canım hiç elleme kendiliğinden geççek
Halimize sukur diyelim canim . Hala bromsit bizim devam ediyor ne gecemiz ne gündüzumuz var sürekli burnunu temizliyoruz. Sen naptin bebeğin nasıl olduCanım nasılsn aklım sende
İnş iyisinzdir
Seni benden daha iyi anlayacak yok gormeyince dayaniyo insan gorunce agla agla duşun duşun insan mahvoluyo yavrum agliyo agliyo orda duruyolar hemsirelermiş guya enfeksiyondan ben dokunamiyorumda bakip geliyorum sadece aç mi birakiyolar ne yapiolar hic guvenmiyorum özel guya bu arada şikayet edecem nereye edebilirim iyi bakilmiyo yeni doganda guvenmiyorum ahh bi gecseydi saglikla verselerdi bi daha enfeksiyon kapmasaydi ciktiktan sonra nasi koruyacaz enfeksiyonu tazelemesin diye onuda dusunuyorum nasi bakilmali senceCnm bıde solgar bıra mayası denesen herkes tavsıye edıyo bende daha yenı aldım suan deneme asamasındaym inş iyi gelır
Canım ya doktora götürdün mü
Gecıktırme doktor bı baksn bısey yok derse hıc dert etme
Ben ben ben….
Delırmek üzereyim hele bebeğimi küvöze bırakıp gelıyorm ya kafayı yıycem
Bi sürü sacma sapan sey gecıyo aklımdan ve hakıkaten umursamaz dengesız bi eşim var
İlk bebekte cok sıkıntı yasamstık sonra sözler yemınler şimdi bakıyorm hala aynı adam! Daha da hazmedemıyorm sankı sıkısıp kalmısım nefes alamıyorm
Ahh canım ya ahh…
Bende az önce görüp emzirip geldım kuzumu
Kucagımda uyutmama müsade ettiler bu bıle benı delı edıyo yahu bebek benım neden engellıyosunuz yanı yurt dısında bebekler kuvözde annesıyle kalıyo anne emzırıyo bız hangı saat derse hanımefendıler o saatte görebılıyo besleyebılıyoruzvallahi sabır cekıyo dua edıyorm rabbım aklıma mukayyet ol Eger bılsem ki evde ılerlemeyecek bu hastalık alıp gelıcem ama işte dedım bızı servıse yatırın prasında değiliz neyse verıriz servıste yenıdogan bakımı yapılmıyomus kızım kapı gıcırdasa sıcrıyo kucagımda bı gogsumden dıgerıne gecırcem korkuyo lac yerınden damar yolu acmışlar
Su gunlerde sag salım gecseydı hayırlısıyla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?