Allah şifa versin cnm çok zor bebek hastaligiHalimize cok sukur canim
Halimize sukur diyelim canim . Hala bromsit bizim devam ediyor ne gecemiz ne gündüzumuz var sürekli burnunu temizliyoruz. Sen naptin bebeğin nasıl oldu
Yaranın tamamen iyileşmesi sızlamanın geçmesi daha sürer dedi işte fitil verdi daha hızlı toparlasın diye bitkisel bi fitil zaten ona bakmıyor çok o rahim toparlamış mı yumurtalıklarda sorun var mı ona baktı yaraların zamanla geçecek zaten temiz dedi kanamam bitti muhtemelen bayağı iyileşti ama o fitilden sonra rahatladım ben şimdi tekrar kullanınca daha iyi olcam diye düşünüyorum istersen sende al bitkisel birşey zaten ilaç değil cicatridina ismi 10 tane fitilCanım çok sevindim bebeğinin iyi olmasına sana birşey sormak istiyorum benimde bu gün birinci ayim ama dikişlerim düştü hala kaniyan yuvarlak bi yaram var sizin tamaman iyileşti bide son zamanlarda acıyor oturamıyorum bile ikk bu kadar zorlanmamistim bile benimde sızlamam var hala içerden geçer mı diye çok dert ediyorum doktora gitmeyede cekiniyorum korkuyorum senin tamamen iyleşmiş mı yaran
Birebir aynı durumdayız, sağarak verdiğim için hesap kitap kolaydı ama yeni yeni göğsümü tutmaya başladı resmen geriliyorum nasıl anlayacağım diyeKızlar bugün tam 4 haftalık olduk .Ben bebeğimi süt sağarak ve mama takviyesiyle besliyordum .90cc gündüzleri hep süt sağıyorum gece mama veriyorum süt çıkmazsa mama takviyesi yapıyordum.Bugün ilk defa göğüsümü tutmayı başardı ve emzirdim .Şimdi kafamda deli soru sağarak ne kadar beslediğimi biliyordum .Şimdi doyup doymadığını anlamak zor geldi .Mama arada vermelimiyim .Vallahi her aşaması ayrı zor
Ben de tecrübeli değilim hiç, yanlış yönlendirme yapmak da istemiyorum ama benim bebeğim ilk haftasında 30 cc içiyordu acaba az mı geliyor ki?Kızlar benim kızımında vücudu hala sarı. Enson pazartesi 15 ten 11 e düşmüştü değeri. Günde 2-3 kere 30 cc mama veriyorum. Sanki bugün daha da sararmış. Göğüs uçlarım olmadığı için çok çekemiyor demekki yavrum. Bugün 45 cc ye çıkardım ve günde 3-4 kere vericem. Yalnız mamayı verince hep kusuyor. Var mı buna bir çare? Birde kakasını 5 günde 1 yapıyor, doktor önemsemedi ama ben endişe ediyorum belki bu yüzden sarılığı çabuk atlatamıyor . Çok uyumuyorda sık sık emziyorum. Yatağa koyduğum gibi 10 dk sonra yine emmek istiyor. Delirmek üzereyim, doymuyor mu acaba?
Cnm memeden istedigi zaman en gec 2-3 saatte bi istedigi kadar iciyor. Ne kadar ictigini hic kimse bilmiyo. Bebegi gozlemliyceksin ac olursa daha onceki davranislarindan farkli olcaktir. Bi de cisini kakasini takip et cnmKızlar bugün tam 4 haftalık olduk .Ben bebeğimi süt sağarak ve mama takviyesiyle besliyordum .90cc gündüzleri hep süt sağıyorum gece mama veriyorum süt çıkmazsa mama takviyesi yapıyordum.Bugün ilk defa göğüsümü tutmayı başardı ve emzirdim .Şimdi kafamda deli soru sağarak ne kadar beslediğimi biliyordum .Şimdi doyup doymadığını anlamak zor geldi .Mama arada vermelimiyim .Vallahi her aşaması ayrı zor
Esinin ve senin kan grubu neydi cnm. Ab uyusmazligi olabilorKızlar bebeğimi sık sık emzirmeme rağmen sarılık başladı ya çok üzgünümsütüm de geliyor eminim neden olur sizce
Doktorlar bebeklerde 37.9 dan aşağısını ateş kabul etmez genelde, en az 37.5 ve üstü olduğunda dikkat etmeye başlayın onun dışında gayet normal vücut ısısı bebeğinizinAyni sekilde. Dün gece acildeydik burnu hirildiyor sürekli cekince rahatliyor ciğere inmemis cok sukur. Takip et atesini olc dedi simdide surekli olcuyorum 37.1-37.2 olsa bile panik boguyor beni oturdum agladim basinda yarim saat
Canım benim 1 dikiş açılmıştı ebe şuan dikiş atılmaz o kaynar kaynamazsada sonra bakılır demişti, hergün batikon sürdüm kurutup yatmadan sudokrem sürdüm o nasıl bir krem 2 günde baya bi kaynattı sürmeye hep devam ediyorum akşamları yatmadan çünkü yara izlerinede iyi geliyormuşKızlar merhaba ya benim dikilserim düştü ama bi türlü iylesmiyor küçük bi yara var hala çok acıyor ve bu gün baktım dikiş olan yerde o yara gibi küçük yara daha var bi kaç arakdas yazmıştı krem falan eczaneden alıp kulansam iyi gelirimi lütfen bana birşey önerin doktora gidemiyorum şu an iyileşen var mı aranızda ben neden iylesmiyorum anlamdim gitti ya hergun batikon yapıyorum her tuvaleten sonra ama kurumuyir ya
Kiyamam ya inşallah çabucak yavruna kavusursunCnm bıde solgar bıra mayası denesen herkes tavsıye edıyo bende daha yenı aldım suan deneme asamasındaym inş iyi gelır
Canım ya doktora götürdün mü
Gecıktırme doktor bı baksn bısey yok derse hıc dert etme
Ben ben ben….
Delırmek üzereyim hele bebeğimi küvöze bırakıp gelıyorm ya kafayı yıycem
Bi sürü sacma sapan sey gecıyo aklımdan ve hakıkaten umursamaz dengesız bi eşim var
İlk bebekte cok sıkıntı yasamstık sonra sözler yemınler şimdi bakıyorm hala aynı adam! Daha da hazmedemıyorm sankı sıkısıp kalmısım nefes alamıyorm
Ahh canım ya ahh…
Bende az önce görüp emzirip geldım kuzumu
Kucagımda uyutmama müsade ettiler bu bıle benı delı edıyo yahu bebek benım neden engellıyosunuz yanı yurt dısında bebekler kuvözde annesıyle kalıyo anne emzırıyo bız hangı saat derse hanımefendıler o saatte görebılıyo besleyebılıyoruzvallahi sabır cekıyo dua edıyorm rabbım aklıma mukayyet ol Eger bılsem ki evde ılerlemeyecek bu hastalık alıp gelıcem ama işte dedım bızı servıse yatırın prasında değiliz neyse verıriz servıste yenıdogan bakımı yapılmıyomus kızım kapı gıcırdasa sıcrıyo kucagımda bı gogsumden dıgerıne gecırcem korkuyo lac yerınden damar yolu acmışlar
Su gunlerde sag salım gecseydı hayırlısıyla
Cok teşekkür ederim mesajınız icin. Oğlumu nasil büyüttüm hatırlamıyorum beynin durmus gibi. Annem acil bir is için gitti yalnizim. Bakamayacak yetemeyecek gibiyim cocuklarima. O uyurken uyuyamıyorum bir sey olacak atesi çıkacak diyeDoktorlar bebeklerde 37.9 dan aşağısını ateş kabul etmez genelde, en az 37.5 ve üstü olduğunda dikkat etmeye başlayın onun dışında gayet normal vücut ısısı bebeğinizinüzülmeyin hiç çabucak atlatıyorlar her şeyi
Doğumun 4. Gününde 3100 gramdı, 11.gününde 3270 gramdı. O zaman günde 2 kere 30 cc veriyordum, ve sık sık emziriyorum. Bugün 45 cc ye çıkardım ama baya kustu, mamayı kusuyor genelde. Çok sık emziriyorum Sarılığı onda uyku yapmıyor ama vücudu yüzü çok sarı, bende endişe ediyorum. Günde sadece 1 kere oda gece sütümü sağıp öyle veriyorum.onda da120 ile 150 cc arası çıkıyor. Onun dışında hiç sağmıyorum. O yüzden yüksek miktar çıkıyor olabilir Sağdığımı da gece ve sabah veriyorum genelde. Bugün mamayı 3-4 kere vermeye çalışacam, inş sarılıpı geçer. Sık kaka yapmadığı için tekrar yükselmesinden korkuyorum.Birebir aynı durumdayız, sağarak verdiğim için hesap kitap kolaydı ama yeni yeni göğsümü tutmaya başladı resmen geriliyorum nasıl anlayacağım diyeben de bari verilen cevapları takipte kalayım
Ben de tecrübeli değilim hiç, yanlış yönlendirme yapmak da istemiyorum ama benim bebeğim ilk haftasında 30 cc içiyordu acaba az mı geliyor ki?
Ben biberon ile verdiğim için doktorum günlük içmesi gereken miktarı hesap yöntemi ile göstermişti ben de ona göre ayarlıyordum. Kilosu arrtıkça içeceği miktar da artıyor mesela kilosu 4 iken 75cc çıkıyordu hesaba göre, gerçekten 75 den az sütle doymuyordu fazlasını da almıyordu.
Şimdi kilosu arttı 85 civarı veriyorum, 75 doyurmuyor artık.
Bebeğinin kilosu kaç, acaba sen de mi o şekilde biraz arttırsan?
Valla normalde 2saatte bir besliyorum bebişi.7de uyandı mama verdim ama uyumadı .9da göğüsümü tutturdum ne kadar içti bilemiyorum yine uyumadı mama yaptım onu da içtiBirebir aynı durumdayız, sağarak verdiğim için hesap kitap kolaydı ama yeni yeni göğsümü tutmaya başladı resmen geriliyorum nasıl anlayacağım diyeben de bari verilen cevapları takipte kalayım
Ben de tecrübeli değilim hiç, yanlış yönlendirme yapmak da istemiyorum ama benim bebeğim ilk haftasında 30 cc içiyordu acaba az mı geliyor ki?
Ben biberon ile verdiğim için doktorum günlük içmesi gereken miktarı hesap yöntemi ile göstermişti ben de ona göre ayarlıyordum. Kilosu arrtıkça içeceği miktar da artıyor mesela kilosu 4 iken 75cc çıkıyordu hesaba göre, gerçekten 75 den az sütle doymuyordu fazlasını da almıyordu.
Şimdi kilosu arttı 85 civarı veriyorum, 75 doyurmuyor artık.
Bebeğinin kilosu kaç, acaba sen de mi o şekilde biraz arttırsan?
Canım ben hiç mama vermedim sütüde sağarak vermedim hep emziriyorum doğduğu günden bu yana, kilo alımı çok iyi dedi ebe hatta mama veriyo olsaydın azlat diyecektim dedi bende vermiyorum deyince emzirmeye devam et dedi, emerken doyduğu anlaşılıyo kendi memeyi bırakıyo o şekilde yapıyorum ben hep doğduğundan beri kendi bırakınca yatıyorumKızlar bugün tam 4 haftalık olduk .Ben bebeğimi süt sağarak ve mama takviyesiyle besliyordum .90cc gündüzleri hep süt sağıyorum gece mama veriyorum süt çıkmazsa mama takviyesi yapıyordum.Bugün ilk defa göğüsümü tutmayı başardı ve emzirdim .Şimdi kafamda deli soru sağarak ne kadar beslediğimi biliyordum .Şimdi doyup doymadığını anlamak zor geldi .Mama arada vermelimiyim .Vallahi her aşaması ayrı zor
Canım furacin krem verdi bana doktorum çok iyi geldi baticon sürdükten sonra, bugün 10. Günüm Allaha şükür acı falan bişey yok rahatça oturup kalkabiliyorumKızlar merhaba ya benim dikilserim düştü ama bi türlü iylesmiyor küçük bi yara var hala çok acıyor ve bu gün baktım dikiş olan yerde o yara gibi küçük yara daha var bi kaç arakdas yazmıştı krem falan eczaneden alıp kulansam iyi gelirimi lütfen bana birşey önerin doktora gidemiyorum şu an iyileşen var mı aranızda ben neden iylesmiyorum anlamdim gitti ya hergun batikon yapıyorum her tuvaleten sonra ama kurumuyir ya
Kızlar merhaba ya benim dikilserim düştü ama bi türlü iylesmiyor küçük bi yara var hala çok acıyor ve bu gün baktım dikiş olan yerde o yara gibi küçük yara daha var bi kaç arakdas yazmıştı krem falan eczaneden alıp kulansam iyi gelirimi lütfen bana birşey önerin doktora gidemiyorum şu an iyileşen var mı aranızda ben neden iylesmiyorum anlamdim gitti ya hergun batikon yapıyorum her tuvaleten sonra ama kurumuyir ya
Kızlar bebeğimi sık sık emzirmeme rağmen sarılık başladı ya çok üzgünümsütüm de geliyor eminim neden olur sizce
Siz benden daha tecrübelisiniz o yuzden daha iyi bilirsiniz, siz de dinlenin ki onların ihtiyacı oldugunda daha enerjik bi anne görsünler karşılarında. Eğer sınırda veya yüksek değilse ateşini de çok çok sık ölçüp kendinizi strese sokmayın minimum saat başı bakın yeterliCok teşekkür ederim mesajınız icin. Oğlumu nasil büyüttüm hatırlamıyorum beynin durmus gibi. Annem acil bir is için gitti yalnizim. Bakamayacak yetemeyecek gibiyim cocuklarima. O uyurken uyuyamıyorum bir sey olacak atesi çıkacak diye
Evet belki verdiğiniz cc yi değil de miktarı arttırınca da aynı etki olur bir de öyle deneyin. Sarılıkla beraber tsh gibi hormonlarına, idrar testine vs baktılarsa ve normal çıktıysa, altta yatan bir sebep yoksa yenidoğan sarılığı 10-15 gün devam ediyor benim bebeğim de fototerapi almasına rağmen rengi yeni yeni yerine geliyor. Eğer gözbebekleri veya yüzünden aşağı değilse sarılığı çok korkmayın bu günden sonra tekrarlayacağını düşünmüyorumDoğumun 4. Gününde 3100 gramdı, 11.gününde 3270 gramdı. O zaman günde 2 kere 30 cc veriyordum, ve sık sık emziriyorum. Bugün 45 cc ye çıkardım ama baya kustu, mamayı kusuyor genelde. Çok sık emziriyorum Sarılığı onda uyku yapmıyor ama vücudu yüzü çok sarı, bende endişe ediyorum. Günde sadece 1 kere oda gece sütümü sağıp öyle veriyorum.onda da120 ile 150 cc arası çıkıyor. Onun dışında hiç sağmıyorum. O yüzden yüksek miktar çıkıyor olabilir Sağdığımı da gece ve sabah veriyorum genelde. Bugün mamayı 3-4 kere vermeye çalışacam, inş sarılıpı geçer. Sık kaka yapmadığı için tekrar yükselmesinden korkuyorum.
Biz diğer annelerin ilk günlerde yaşadığı şeyleri şimdi yaşıyoruz yeni yeni emzirmeye alışıcaz o yüzden böyle arada teklemeler normalValla normalde 2saatte bir besliyorum bebişi.7de uyandı mama verdim ama uyumadı .9da göğüsümü tutturdum ne kadar içti bilemiyorum yine uyumadı mama yaptım onu da içti
12 gibi tekrar emzirdim uyusun diye normalde gündüz uykusu iyiydi bugün uyutamadım ikiye kadar emzirmeye çalıştım ama uyumadı ağladı tekrar mama yaptım 70cc kadar içti uyudu .Doyuramadım çocuğu vicdan yaptım
Grip oldum bebegımede gecti canım o da öksürük yaptı doktor yenıdogan oksurugu ciddidir yatırıp takıp edelım dedi bı kac yenıdogancıyla gorustum hepsı aynısını dıyınce yatrmak zorunda kaldık3 saat 3 saattir cnm uyu dinlen. Gece 3 saat aralikla emzirebilirsiniz dediler egitimlerde. Doktora da sordum o da olur dedi. Bizimki uyusa ben de uyurdum. Ilk baslarda uyuyodu uyandiramiyoduk. 5 saat emzircem diye ugrasiyodum memede uyuyodu icmiyodu. Sonra da ben uyuyakaliyodum. 3 saati kacirdigim oluyodu yorgunluktan. Cok sukur bi sorun olmadi. Simdi de uyusa diye gozunun icine bakiyorum. Bizim de dinlenmemiz lazim. O yuzden her firsati degerlendir
Cnm gecmis olsun. Senin bebek niye kuvezde gunu de buyuk kacirmisim. Ins bi an once kavusursunuz.
Halimize cok sukur canim[QUOT E="turtless, post: 69848997, member: 572202"]
Canım nasılsn aklım sende
İnş iyisinzdir
Ah bı bılsemSeni benden daha iyi anlayacak yok gormeyince dayaniyo insan gorunce agla agla duşun duşun insan mahvoluyo yavrum agliyo agliyo orda duruyolar hemsirelermiş guya enfeksiyondan ben dokunamiyorumda bakip geliyorum sadece aç mi birakiyolar ne yapiolar hic guvenmiyorum özel guya bu arada şikayet edecem nereye edebilirim iyi bakilmiyo yeni doganda guvenmiyorum ahh bi gecseydi saglikla verselerdi bi daha enfeksiyon kapmasaydi ciktiktan sonra nasi koruyacaz enfeksiyonu tazelemesin diye onuda dusunuyorum nasi bakilmali sence
İnşaAllah oyle bıseydr cnm kızm hıc sıcramazdı ama orada her odadan girştw ya alt değişiyo ya damar yolu acılıyo yada burun aspıre edılıyoturtless canim allah sabir versin insallah kuzum. Hayirdir bebis neden kuvezdeydi cok sık takip edemiyorum kusura bakma sordugum icin.
Bebisler oyle canim cok korkuyorlar hep sicriyor bizimkide. Hastanede hemsireye sormustum normal demisti. Evde de oyle hala bak kac gun oldu herseye irkiliyor.
Benım sütüm gelıyodu ve mama vermemk ıcın dırettm canım hem sarılık arttı hemde 3.gun kılo kaybı 160 gramken 6. Gun 360 oldu apar topar mamaya basladm hem sarılık oldugumuzla hemde yavrumu zayıflattıgımla kaldmKızlar bebeğimi sık sık emzirmeme rağmen sarılık başladı ya çok üzgünümsütüm de geliyor eminim neden olur sizce
Sarılıgını ölctürsen için rahat ederdi aslındaKızlar benim kızımında vücudu hala sarı. Enson pazartesi 15 ten 11 e düşmüştü değeri. Günde 2-3 kere 30 cc mama veriyorum. Sanki bugün daha da sararmış. Göğüs uçlarım olmadığı için çok çekemiyor demekki yavrum. Bugün 45 cc ye çıkardım ve günde 3-4 kere vericem. Yalnız mamayı verince hep kusuyor. Var mı buna bir çare? Birde kakasını 5 günde 1 yapıyor, doktor önemsemedi ama ben endişe ediyorum belki bu yüzden sarılığı çabuk atlatamıyor . Çok uyumuyorda sık sık emziyorum. Yatağa koyduğum gibi 10 dk sonra yine emmek istiyor. Delirmek üzereyim, doymuyor mu acaba?
İnşaAllah canım cumlemızn evladına şifa versn RabbımKiyamam ya inşallah çabucak yavruna kavusursunbenim eşimde ilk çocukta karıştığı gibi bunda yapmicakti ama hala aynı devam ediyor beni deli etti resmen bunların hepsi aynı sabredicez başka çare yok rabbim bebeklerimize şifa versin inşallah tez vakit
Canm atesıni 37.5 a kadar önemseme ama 38 e cıkarsa doktora götür bazı ates olcerler cok hassas ondan yuksek cıkıyoCok teşekkür ederim mesajınız icin. Oğlumu nasil büyüttüm hatırlamıyorum beynin durmus gibi. Annem acil bir is için gitti yalnizim. Bakamayacak yetemeyecek gibiyim cocuklarima. O uyurken uyuyamıyorum bir sey olacak atesi çıkacak diye
İyi olmaya calısıyrm canım küvözde bebeğimin yolunu gozluyrmGrip oldum bebegımede gecti canım o da öksürük yaptı doktor yenıdogan oksurugu ciddidir yatırıp takıp edelım dedi bı kac yenıdogancıyla gorustum hepsı aynısını dıyınce yatrmak zorunda kaldık
Halimize cok sukur canim
Halimize sukur diyelim canim . Hala bromsit bizim devam ediyor ne gecemiz ne gündüzumuz var sürekli burnunu temizliyoruz. Sen naptin bebeğin nasıl oldu
Ben birşey kuoanmadim canım bana vermedi şimdi eczane de sordum sağlık ocağında bi antibiyotik bide krem yazmış inşallah ise yarar yaCanım ben dikişlerim düşmeden madecassol kullandım. Düşünce de özelleki doktor thiocilline kullandım. İkisinin de çok faydasını gördüm şükür.
Benim de ya benim dağda iki tane dikiş var canım onlar düştü sanki bi dikişe daha ihtiyaç vardı gibiydi ve açık kalmış açıyorlar bi kaç gündür yara var hiç düzelmiyor inşalalh geçer canım sana da şifa diliyorumCanım hemen iyleişilmiyor bende de ağrı var .Sağ tarafım sola göre daha ödemli 40 ım çıkınca gidicem doktora bakalım ne diyecek
Ay inşallah canım biran önce iylesirsin sende bende artık sabrım kalamdı hem acıyor o yara bide içerde bende de sizi var canım sağlık ocağı bana bi krem yaz di antibiyotik yaz di inşallah geçer bu fitili de alırım canım allah razı olsunYaranın tamamen iyileşmesi sızlamanın geçmesi daha sürer dedi işte fitil verdi daha hızlı toparlasın diye bitkisel bi fitil zaten ona bakmıyor çok o rahim toparlamış mı yumurtalıklarda sorun var mı ona baktı yaraların zamanla geçecek zaten temiz dedi kanamam bitti muhtemelen bayağı iyileşti ama o fitilden sonra rahatladım ben şimdi tekrar kullanınca daha iyi olcam diye düşünüyorum istersen sende al bitkisel birşey zaten ilaç değil cicatridina ismi 10 tane fitil
Benim ikilemeydi canım onlar iyileşti düştü 25 günde ama bi yerde açıklık vardı ve şu an yuvarlak bi yara küçükte ama acıyor hala hata bi kaç gündür başlamış bende hala batikon kulanıyorum bi fayda etmedi bana sağlık ocağı krem yazmış bakım o ise yaramasa birtanem bunu da denerim yeterki öylesin bende de bebantol var bebegin poposu için inşallah iylesiriz canım bu bi haftada iyileşen inşaları hiç anlamdimCanım benim 1 dikiş açılmıştı ebe şuan dikiş atılmaz o kaynar kaynamazsada sonra bakılır demişti, hergün batikon sürdüm kurutup yatmadan sudokrem sürdüm o nasıl bir krem 2 günde baya bi kaynattı sürmeye hep devam ediyorum akşamları yatmadan çünkü yara izlerinede iyi geliyormuşdene istersen, bebeğin pişipi için almıştık bepantol falan hak getire bir işe yaramadı çocuğun poposu tek sürüşte iyileşti
Bende oyleydim canım ilk iki üç gün biraz oturamıyordum şu an bi ay ve vi kaç gündür acım var geçmiyor hep batikon yapıyorum bi ise yaramıyor bana krem falan verilseydi belki çabuk iylesirdim sana da allah şifa versin inşallahCanım furacin krem verdi bana doktorum çok iyi geldi baticon sürdükten sonra, bugün 10. Günüm Allaha şükür acı falan bişey yok rahatça oturup kalkabiliyorum
Konuştum eczanede eşimin yiğeni var canım allah razı olsun gitmiş aile hekimnde bana yazdurmış krem antibiyotik inşalalh bi ise yarar batikon da yaptım kurumadı kasintim yok canım açıyorduAile hekimi ile konuşsan telefonda. Yada eczacıya sor batikon mu başka bir krem mi iyi gelir diye. Ben sezaryen yarasına kantaron sürüyorum kaşıntı oldukça. Ama genital bölgede iyi olmayabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?