2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Sarı mavi olayını biliyorum canım yapınca mavi oluyor ama o şekilde bez dördü geçmedi iki gündür sadece bir bezi inanılmaz çiş doluydu ve çok ağırdı,. masmavi olmuştu ama diğer kakali bezler sapsarı aynı duruyor. Napacagim ben ya

Once sakin ol cnm Allaha sukur cozumsuz biseyi yok herkesin yasadigi seyler. Ben yerinde olsam bugun mamayi veririm yarin baska bi doktora daha giderim. Mamaya karsi fln degilim yanlis anlama ben de verdim. Mamayla da olsa memeyle de olsa buyuyolar. Ama 10 sarilik kafami karistirdi. Belki de senin doktorun hakli bnmki ii degildi bilemiyorum

Reactions: The
Anladım canım tamam dediklerine ben de dikkat etmeye çalışayım çok teşekkür ederim

Bi kere yapinca tamami mavi olmuyor ama zaten canim ben oyle tecrube ettim. 3.gun kilosuna bende bakilmadi normalde dogum sonrasi kilo kaybi oluyor zaten endise etme okadar. Biraz daha faydali yiyeceklerle beslen canim farkeder

Merhaba.. Lütfen üzülme. burdaki annelerin üzüldüğünü görünce ben de çok üzülüyorum neden bilmiyorum
Öncelikle senin bebeğinin kilosu da benimki gibi fazla, haliyle ödemleri de fazla oluyor. Hem ödem atmıştır hem de süt biraz yetersiz geldiyse kilo kaybı çok fazla duruyor şuan ama onları çok çabuk geri alacak hiç merak etme.
Mesela ben bi arkadaşımla aynı gün doğum yaptım. Onun kızı 3200 doğdu, şuan 4500.
Benim oğlum 4 kg doğdu, şuan 4400.
Benimki çok ödemliydi hem onları attı hem de kilosu fazla olduğu için, alması gereken süt miktarını karşılayamadım ilk başta benimki de sarılık oldu hatta. O yuzden kilosu yeni yeni toparlanmaya başladı korkacak hiçbir şey yok.

Ayrıca mama seni üzmesin. Ben 20 gün mama ve anne sütünü sağıp biberon ile verdim. 21.gün mememi tekrar tutmaya başladı.
Demem o ki, kilolar yerine gelecek, memene geri dönüp sadece anne sütüne de başlayacak inşallah. Yeter ki canını sıkma, gerginliğini hissetmesin

Bende ilk günler oyle sandim canim kakadan dolayi farkedilmiyor sanirim

Bizde ateş yok canım. 36 35 derecede oynuyo. Bebeğinmi hasta
Evet canim burnu hırlıyor surekli cekiyorum serum fizyolojik ve aspiratörlo dun acile goturdum cigerler temiz takip et temizle surekli dedi. Ateside takip etmeye başladım sirekli 37 cikiyor normal mi ki acaba cok korkuyorum ates yenidoğanlarda cok tehlikeliymis

Canım korkma 37 iyi . Burnunu çektirmeye özen göster . Bizim 10 güne yakın oldu hala çaktırıyoruz burnu temiz kalsın ama ne kadar dikkat etsemde ciğerlere indi malasef .

Canım bunu sana yazmıstm
Evet üzücü ama hepımız yasadık neredeyse
Bence doktoru dınle ben dinlemedım en buyuk pişmanlığım bu anne sütü diye inat ettm ve bebeğim 360 gram verdı cok zorlandım zaten kucuktu daha da mınıcık kaldı bence sarılık içinde sıkı takıp et bızım 3. Gun 7.6 ydı 14 e kadar cıktı mama baslamıstık o halde bıle yukselmeye devam ettı sarılık ilerlerse daha cok uzulürsn
İşte ben
Bebeğin sodyum degerıne baktılar ben sütüm var dıye ısrar edınce meger yavrum sut olsada ememiyomus
turtless Smjj Kizlar bebeklerinizin atesi var mıydı baktiniz mi hic? mesela suan kac atesleri
Hıc atesı olmadı canım 36.4-5 o arada bızde hırıltı vardı bılıyosn yavrum hala küvözde
Canım korkma 37 iyi . Burnunu çektirmeye özen göster . Bizim 10 güne yakın oldu hala çaktırıyoruz burnu temiz kalsın ama ne kadar dikkat etsemde ciğerlere indi malasef .
Canım peki ciğere indi suan ne yapıyosnz? Yatrmadılar mı? Ya yavrumu servıse cıkarın orda yatalım dıyorm yok ciğere indiği için küvözle yenıdoganda tedavı edılecek dıyo doktorumuz çok özlüyorm

37.8 ile 2 gun ateslendi bebegim.2 gun boyuncada hic dusmemisti.bisey olmadi cok sukur

Cektiriyorum 5 dakika sonra yine hiril hiril
37.8 ile 2 gun ateslendi bebegim.2 gun boyuncada hic dusmemisti.bisey olmadi cok sukur
Ya cok sevindim butun bebekler saglikla büyüsün inşallah

Ilk gün yatış dediler ben istemedim tamm dedi hava verelim iğne yapalım dedi. Sabah bidaha doktor görsun biraz daha hafiflediği için uygun gormedi burnunu çektir takip et dedi

Bence mamayı mutlaka ver ben ilk zamanlar saatlerce emziriyordum ama mama da mutlaka veriyordum günde 4-5 kere sonra 2 -3 e düştü ama bebeği asla emzirmekten vazgeçmedim bir iki saat emiyordu belki sonra mama veriyordum sonra günde bir vermeye başladım akşamları uyumuyordu doyamadığı İçin şimdi 5 gündür hiç vermedim 6-7 çişli bez alıyorum en az yani emzirmekten vazgeçmezsen mamayı kendiliğinden bırakıyorsun ihtiyaç duymadığı İçin ben bırakmak İçin hiç uğraşmadım artık ihtiyaç kalmadı ama şöyle ben hep sağdım bebiş güçsüz olduğu İçin ilk zamanlar çok doyuramadı kendini sağdığım sütü veriyordum yetmediği yerde mama takviye ediyordum sütümde azdı sağdığım da yetmiyordu zaten üç gündür dışarı çıkıyorum geziyoruz falan üç gündür sütüm çok iyi stres çok etkiliyor o yüzden sakın hep mama kullanacakmışsın gibi hissetme rahatlayınca bebekte iyi emmeye başlayınca mamaya ihtiyaç duymadığın İçin kendiliğinden bırakıyorsun merak etme kendini de yetersiz hissetme bu normal bir süreç bi çocuğumuz mama verdik

Kusura bakma aşırı yorgun ve uykusuzum anca cevap veriyorum sana.
Koronaya 32. Haftamda yakalandım ben. En ufak belirtim olmadı azıcık boğazım acıdı, terledim okadar. Ama kan değerlerim oynamış, kanım pıhlılaşmış felan.

Doğumdan sonra dediler bebekte enfeksiyona sebep bu olabilir diye. Başka kovid geçirenlerden de enfeksiyondan bebeği yoğun bakımda yatanları okudum. Bebek kovid olmuyor. Enfeksiyon kapıyor anne karnında.

37. Haftda doğdu 3300 dü kilosu. İlk gün 7 çıktı crp si sonraki gün 9,5
Hastanede 2 gece kaldım. İlk doğduğunda capcanlı bebek son gün yoğun bakıma teslim ederken net bi şekilde hastaydı. Uyku hali vardı resmen cansızlaşmıştı. Sarılık da vardı bebeğimde hala var benim. 3. Ayda geçer dedi doktor.

Senin enfeksiyon hızlı düşmüş zarar vermemiştir korkma. Bende çok ağladım şimdi bakıyorum da lojusa psikolojisiymiş o tamamen. Hastanede kakası geçmiş pijamasına sarılıp uyudum 7 gün. Boklu pijamayla yaaa

Süt sağıyordum günlerce sadece şırıngada götürdüm. 10ml çıkıyordu. Sonra artmaya başladı ama 40-50ml anca çıkıyordu. Mamayla desteklediler hastanede yetmedi sütün. Eve geldi biberona alışmış haliyle. Memeye alıştırmam çok zor oldu. Toplamda 4 öğün bende mama verdim emme krizleri yaşadığında.
Küvezde kalmasının avantajı sen tamamen toparlamış olucaksın. Bebeğine tahat rahat bakıcaksın. Crp düşmeye başladıysa tamam yani korkma. 7-10 gün arası kalıcak kesin ama.

Şuanki halini sorarsan canavar olma yolunda eminn adımlarla ilerliyor

Haklısın canım gereksiz anne sütü diretmesine gerek yok , kilo vermeye devam ederse çok üzülürüm benimki de şükür çok güzel emiyor diye aldandım. Bugün elimle sütümü az bir şey sagdim, acımayan göğüslerim çok acımaya başladı . Bir de günde 4-5 kaç CC verdin canım? Gece de verdin mi

Oy kıyamam bu kuzulara ya anladım canım şu mama olayını daha düzenli hale getireyim , inşallah cisli bezi de artar. Resmen çocuk çiş yapmıyor diye düşünmeye başladım , bugün de yapmazsa acile götürürüm diye düşünüyorum Saliyi beklemeden ne kadar stresli işlermis ya , kendimi çok yetersiz hissetmeye başladım ki bu en kötüsü

Bende ilk günler oyle sandim canim kakadan dolayi farkedilmiyor sanirim
Canım peki hangi marka kullanıyorsun, ıslaklık göstergesi var mı? İnan yapıyor olmasını ve benim bunu farketmemis olmamı o kadar çok istiyorum ki. Bugün doktor dedi ki çok az yapıyordur ve bezde belli olmuyordur ama hiç ikna olmadım çünkü ıslaklık göstergesi de kuru gösteriyor. Acaba bu gösterge olayı çok güvenilir bir şey değil mi bilemedim ki ya. O kadar emiyorlar nereye gidiyor bilmiyorum. Emerken de süt sesini falan duyuyorum halbuki, hani yanılıyorum desem

Canım çok güzel aciklamissin teşekkür ederim. Mamayı ne kadar verdin acaba? Doktor her emzirme sonrası 10 cc kadar dedi ama yeterli mi değil mi bilmiyorum. Dediğin gibi benimki de çok odemli doğdu , hastaneden çıkarken bile aslında bence 3500 a kadar düşmüştü, gece doğdu ve sabah resmen yüzü falan inceldi , elleri inceldi yavrumun. İlk doğduğunda nasıl tombiş duruyordu , bir gecede o ödem inmeye başladı.

Eve gelince de sanırım çok güzel besleyemedim , şimdi çok daha dikkat ediyorum. Ben her emzirmede ayrı bir memeyi veriyordum , şimdi ikisini de vermeye çalışıyorum falan. Bı de mama verince toparlar inşallah ya doktor bir iki hafta vercez sonra kesicez merak etme falan dedi ama inşallah bir sonraki kontrolde sariliginin düştüğünü görebiliriz .

Doktordan geldim inanılmaz canım sıkkındi , şimdi daha iyiyim canım. Hepimizin bebekleri çok sağlıklı ve mutlu olurlar inşallah. Anne olmak çok değişik

Mamayı veriyorum zaten canım, gün boyu doktorun önerdiği şekilde vermeye de devam edicem. Belki sadece geceleri öyle vermem diye düşündüm. Cisli bez sayısı artmazsa da tekrar gidicem doktora, bu durum beni çok korkutuyor. Ben de elbette mamaya karşı değilim canım sadece bir şekilde sütümun yetmesini istiyorum ya ne bileyim tabiki bu benim elimde olan bir şey değil ,tamamen psikolojik. Bakalım neler olacak
Bi kere yapinca tamami mavi olmuyor ama zaten canim ben oyle tecrube ettim. 3.gun kilosuna bende bakilmadi normalde dogum sonrasi kilo kaybi oluyor zaten endise etme okadar. Biraz daha faydali yiyeceklerle beslen canim farkeder
Yediklerime çok daha dikkat edeceğim canım haklısın. 3.gun bile değil daha 2.5 gün olmuştu işte çok erken baktılar gibi geldi bana da , daha ödemini falan yeni atmıştı ne bileyim. Sağol canım inşallah düzelir bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…