Molfix kullanıyorum ve dedigin gibi kizimin alti baya cisli ve kakaliyken sariydi o cizgi bi kere. Bende dogru oldugunu düşünmüyorum. Biraz büyüsün gorursun cisleri. Bende ilk günler cis yapmiyo mu diye korkmustumCanım peki hangi marka kullanıyorsun, ıslaklık göstergesi var mı? İnan yapıyor olmasını ve benim bunu farketmemis olmamı o kadar çok istiyorum ki. Bugün doktor dedi ki çok az yapıyordur ve bezde belli olmuyordur ama hiç ikna olmadım çünkü ıslaklık göstergesi de kuru gösteriyor. Acaba bu gösterge olayı çok güvenilir bir şey değil mi bilemedim ki ya. O kadar emiyorlar nereye gidiyor bilmiyorum. Emerken de süt sesini falan duyuyorum halbuki, hani yanılıyorum desem
Anladım canım az önce üstünü değiştirirken her yere isediMolfix kullanıyorum ve dedigin gibi kizimin alti baya cisli ve kakaliyken sariydi o cizgi bi kere. Bende dogru oldugunu düşünmüyorum. Biraz büyüsün gorursun cisleri. Bende ilk günler cis yapmiyo mu diye korkmustum
Kızlar bebeğim 3750 doğdu 3350 ye düşmüş gerçekten çok üzgünümaç olduğunu hiç belli etmedi ya. Doktor bir iki hafta mama vermemi istedi , niye kendimi bu kadar kötü hissediyorum bilmiyorum kızlar ağlayasim geliyor ve ağlıyorum
Kızlar aranızda süt artıran çay kulanan var mı ben göğüslerimde süt azaldigıni hisetim hummana diye bi çay aldım ise yarıyor mu pek bilmiyorum sizin tavsiyeleriniz var mı bebekle uğraşmaktan vakit bulamıyorum düzgün beslenmeye
Ohh iyi yapmisssAnladım canım az önce üstünü değiştirirken her yere isedibuna mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi, en azından yapıyormuş dedim
Üzülme canım benimki de 3.370 doğdu ertesi gün hastaneden çıkarken 3.250 ye düşmüştü geçen de yazmıştım ilk günler çok iyi çekemiyor bebekler ben de mama verdim günde birkaç kere sonra baktım göğsümü boşaltıyor iyi çekiyor sütü bıraktım mamayı sarılığı da yükseliyordu aç kaldıkça ona da iyi geldi mama şükürKızlar bebeğim 3750 doğdu 3350 ye düşmüş gerçekten çok üzgünümaç olduğunu hiç belli etmedi ya. Doktor bir iki hafta mama vermemi istedi , niye kendimi bu kadar kötü hissediyorum bilmiyorum kızlar ağlayasim geliyor ve ağlıyorum
Bunu ben de yaşamıştım ilk günlerde hatta kaka oluyor çişi görmüyordum kesin idrar yolu tıkalı bu çocuğun diye geçiriyordum içimden ta ki gözümle işediğini görene kadarAnladım canım az önce üstünü değiştirirken her yere isedibuna mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi, en azından yapıyormuş dedim
30 cc yaptım hep aldığı kadar verdim bazen 10 cc içti bazen doymadı biraz daha verdim gece sadece 1 hafta dolana kadar ihtiyacım oldu sonra zaten o sarı yoğun süt gidiyor yerine normal sulu süt geliyor onu daha rahat çekiyor gecede uyuduğun İçin daha güzel sütün oluyor ihtiyaç duymazsın bence. Doyunca aşırı derin uykuya dalıyorlar derin Dalmazsa yada biraz ık mık ses çıkarırsa emdikten sonra mama dene ilk üç hafta bebeği uyutmak zorunda kalmaman lazım altı temiz olunca gazı da yoksa karnı doyar doymaz bayılıyo direkt zaten bayılmıyorsa bende önce mama verdim içmiyorsa diğerlerinde sorun vardırHaklısın canım gereksiz anne sütü diretmesine gerek yok , kilo vermeye devam ederse çok üzülürümbenimki de şükür çok güzel emiyor diye aldandım. Bugün elimle sütümü az bir şey sagdim, acımayan göğüslerim çok acımaya başladı . Bir de günde 4-5 kaç CC verdin canım? Gece de verdin mi
Bizim 35.5a cikti o sekilde yatti malesef o sebepten cok kortktum zarar vermismidir diye ama 2 gunde 13e sonra 9a dustu simdi bekliyoruz bugunku test iyi cikarsa yarin cikartacaklar saglikli ciksinda insallah benimkide oyle seninki gibi olur bu gece yatali 10. Gun olacak yarin cikartabilirler sonuclar iyi giderse çok agliyomuş ama cocugum emzik istediler bende dusunuyorum nasil alisacak memeye diye nasil alistirdin acaba birde sarilik neden oldu benimki kuvezde sariliik olabilirmi ayrica haklisin cnm yogunsun asil sen kusura soru yagmuruna tutuyorum ama ayni seyleri yasayan birini gorunce insan duramiyoKusura bakma aşırı yorgun ve uykusuzum anca cevap veriyorum sana.
Koronaya 32. Haftamda yakalandım ben. En ufak belirtim olmadı azıcık boğazım acıdı, terledim okadar. Ama kan değerlerim oynamış, kanım pıhlılaşmış felan.
Doğumdan sonra dediler bebekte enfeksiyona sebep bu olabilir diye. Başka kovid geçirenlerden de enfeksiyondan bebeği yoğun bakımda yatanları okudum. Bebek kovid olmuyor. Enfeksiyon kapıyor anne karnında.
37. Haftda doğdu 3300 dü kilosu. İlk gün 7 çıktı crp si sonraki gün 9,5
Hastanede 2 gece kaldım. İlk doğduğunda capcanlı bebek son gün yoğun bakıma teslim ederken net bi şekilde hastaydı. Uyku hali vardı resmen cansızlaşmıştı. Sarılık da vardı bebeğimde hala var benim. 3. Ayda geçer dedi doktor.
Senin enfeksiyon hızlı düşmüş zarar vermemiştir korkma. Bende çok ağladım şimdi bakıyorum da lojusa psikolojisiymiş o tamamen. Hastanede kakası geçmiş pijamasına sarılıp uyudum 7 gün. Boklu pijamayla yaaa
Süt sağıyordum günlerce sadece şırıngada götürdüm. 10ml çıkıyordu. Sonra artmaya başladı ama 40-50ml anca çıkıyordu. Mamayla desteklediler hastanede yetmedi sütün. Eve geldi biberona alışmış haliyle. Memeye alıştırmam çok zor oldu. Toplamda 4 öğün bende mama verdim emme krizleri yaşadığında.
Küvezde kalmasının avantajı sen tamamen toparlamış olucaksın. Bebeğine tahat rahat bakıcaksın. Crp düşmeye başladıysa tamam yani korkma. 7-10 gün arası kalıcak kesin ama.
Şuanki halini sorarsan canavar olma yolunda eminn adımlarla ilerliyor
Benim ki ilklerde öyle geliyordu tazikli canim sonra göğsümde sertlik olunca sütüm azaldı bende elimle sağıyordum geliyor makineyle gelmeyiordu en iysi bırak zaten ben bırakmışım makina sütü azaltıyor diye de duydumBenimde yumuşak, ama sağınca 2 saate 50 cc tek çıktı. Ama elimle sağınca hala geliyordu, anlamadım ben bu sağma makina işini. Bir daha da bulaşmayı düşünmüyorum, moral bozuyor.ben şuan memnunum bunlardan canım. Benim sorunum kızımın memeyi tam kavrayamaması. Sadece ucun bir parcasını alıyor, ne denediysemde daha fazlası ağzına koyamadım. Yoksa doğru emzirme ile herkesin sütü bebeğine yeter
Bende mama vermedim canım benim ilk iki gün süt yoktu sonra boyletas gibi oldular kocaman hep sutum tazikli geliyordu ama şimdi yok göğsüm sertlestikten sonra öyle oldu etkilendim heralde ama ben tetiğini düşünüyorum azalmasindan korkuyorumBenim göğüslerimde de öyle çok bi sertlik yok hemşleyken daha sertti hattaama hiç mama vermedim daha gayet yetiyor şükür
Ilk günler uyuyorlar zaten canım hata çok uyuyorlar olsun senin ilk bebeğin galiba benim de öyle ve bilmiyoruz acemilik var sen kendini sıkma emiyorsa çok iyi öyle bi kilo alır benim bebeğim 3 kilo doğdu sonra sürümü emdi ya o ilk şutu mutlaka vermeye çalış sarı oluyor ya o çok faydalıymış iki haftada 910 gram aldı bebeğim senin ki de düzelir canım merak etme ❣3 gün oldu canım doğum yapalı. Ağlamıyor ben aç olduğunu düşünmedim açıkçası, çünkü çok şükür güzel de emiyor ve elimle falan sıkınca sütüm de geliyor ne bileyiminşallah toparlar bebeğim
Onu bi deniyim canım çok sağolKizlar bana bi tanidik tahin ye cok sut yapar demisti. 2 gun once denedim. Ama tahini pek sevmedigim icin tahin pekmez karisimi olarak yedim. Gece gogsum serlesmis. Baya ise yaradi bende. Ama mastit olcam diye biraktim korkup
Aman canım dikkat et benimde sağda olmuştu hemen ilk bi duş al duşta yeşil sabunla assagi doğru bastırarak sağ sağ onu sürekli boşalt o sertlikleri yoksa tıkanır süt gelemez benim öyle olmuştu çok kötü bi durum mastit olunca da geliyor ama az iyice sağ bi damla süt bırakma baktin gecmedi limon sur o değiştirilemez diyen var onu sur iyice masaj yap acır ama geçicek vala koca karı yöntemi ama bana bunları dediler yaptım geçtiKızlar sanırım mastit oldumiki gecedir sıtma tutuyor çok üşüyorum ve bugün sol göğsüm iyice ağrımaya başladı sertlikler geliyo elime, böyle bişey başına gelen var mı? Napabilirim sürekli yeni bi sorun çıkıyo göğsümden süt geliyo ama mastit olunca gelmiyo mu acaba tam bi bilgim de yok
Sağol canım bu dediğini not alım o damlayı belki kullanırım deidyin gibi ben pek artigini hissetmedim o çaylaYumurta su yulaf acayip süt yapıyor.
Lullaby diye bir damla kullanıyorum. En iyi o süt yapıyor.
Humana içiyorum ama o daha çok devamlılığı sağlıyor gibi hissediyorum damla baya baya fazla yapıyor.
Evet canım ben kulanıyorum e bebekte var ya beby pulas yazıyor onu aldım kahve rengi ama hiç güzel değil belki biraz daha pahalı olanlar iyi olabilirKızlar otomatik sallanan ana kucağı kullanan var mı memnun musunuz
Benim 7 gun kontrolde dogum kilosu ile ayniydi. Gunde ortalama 30 gr alinmasi bekleniyormus. Benim bebis 3100 gr di.Mamayı veriyorum zaten canım, gün boyu doktorun önerdiği şekilde vermeye de devam edicem. Belki sadece geceleri öyle vermem diye düşündüm. Cisli bez sayısı artmazsa da tekrar gidicem doktora, bu durum beni çok korkutuyor. Ben de elbette mamaya karşı değilim canım sadece bir şekilde sütümun yetmesini istiyorum ya ne bileyimtabiki bu benim elimde olan bir şey değil ,tamamen psikolojik. Bakalım neler olacak
Yediklerime çok daha dikkat edeceğim canım haklısın. 3.gun bile değil daha 2.5 gün olmuştu işte çok erken baktılar gibi geldi bana da , daha ödemini falan yeni atmıştı ne bileyim. Sağol canım inşallah düzelir bakalim
Canım bizim malesef tikaniklik öksürük hala devam ediyor bugün 1 aylık olduk senin bebeğin nasıl oldu
Ben de onu sormaya gelmiştim nasıl bebiş diye hastanede misiniz ?Canım bizim malesef tikaniklik öksürük hala devam ediyor bugün 1 aylık olduk senin bebeğin nasıl oldu
İnşallah yarın kavuşursun bebeğine canımBizim 35.5a cikti o sekilde yatti malesef o sebepten cok kortktum zarar vermismidir diye ama 2 gunde 13e sonra 9a dustu simdi bekliyoruz bugunku test iyi cikarsa yarin cikartacaklar saglikli ciksinda insallah benimkide oyle seninki gibi olur bu gece yatali 10. Gun olacak yarin cikartabilirler sonuclar iyi giderse çok agliyomuş ama cocugum emzik istediler bende dusunuyorum nasil alisacak memeye diye nasil alistirdin acaba birde sarilik neden oldu benimki kuvezde sariliik olabilirmi ayrica haklisin cnm yogunsun asil sen kusura soru yagmuruna tutuyorum ama ayni seyleri yasayan birini gorunce insan duramiyo
Canım 2-3 saatte bir sağıyordum canım 60 cc çıkıyor onu emerken üstüne 30 cc daha sağıyordum bazen tam 90çıkıyor .Bazen 120 çıkıyor değişiyor ma bana malt içecek çok iyi geldi sütümü artırdı .ilk zamanlar 30 cc anca çıkıyordu sağdıkça artıyor gece de sağıyorum canım onun etkiside olabilir .Cnm bnde sut sagiyorumda 90 cc sut 2 saatte bir mi geliyodu benimki azda ne kdr az onu ölçmek için soruyorum ben bekletiyorum 5 6 saat anca 80 90 cc geliyo bebegim yanimds yok yeni doganda onunlada alakalimi bilmiyorum
Canım arada benim bebeğimde öksürüyor ağızında tükürük yada süt kalıp boğazına kaçıyor olabilir mi?Kızlar benim minik de öksürüyor geceden beri burnu tıkanık değil emzirirken zorlanmıyor çünkü ağzının içi salyalı gibi geliyor bana beklemeden götürsem iyi olacak galiba ciğerlerine inmesinden korkuyorum başka neden olur bilmiyorum çok canım sıkıldı evden çıkmıyoruz gelen gidenimiz yok nasıl oldu niye oldu kendimi yiyip duruyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?