2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar sanırım mastit oldum iki gecedir sıtma tutuyor çok üşüyorum ve bugün sol göğsüm iyice ağrımaya başladı sertlikler geliyo elime, böyle bişey başına gelen var mı? Napabilirim sürekli yeni bi sorun çıkıyo göğsümden süt geliyo ama mastit olunca gelmiyo mu acaba tam bi bilgim de yok

Molfix kullanıyorum ve dedigin gibi kizimin alti baya cisli ve kakaliyken sariydi o cizgi bi kere. Bende dogru oldugunu düşünmüyorum. Biraz büyüsün gorursun cisleri. Bende ilk günler cis yapmiyo mu diye korkmustum

Reactions: The
Molfix kullanıyorum ve dedigin gibi kizimin alti baya cisli ve kakaliyken sariydi o cizgi bi kere. Bende dogru oldugunu düşünmüyorum. Biraz büyüsün gorursun cisleri. Bende ilk günler cis yapmiyo mu diye korkmustum
Anladım canım az önce üstünü değiştirirken her yere isedi buna mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi, en azından yapıyormuş dedim

Ne olacak canım mama vermek dünyanın sonu mu ağlayıp üzülme. muhakkak her mamadan sonra emzirmeye devam et. Doygunluk hissi senin memede iken gelsin hem emme refleksi sütünü de arttıracak.

Yumurta su yulaf acayip süt yapıyor.
Lullaby diye bir damla kullanıyorum. En iyi o süt yapıyor.
Humana içiyorum ama o daha çok devamlılığı sağlıyor gibi hissediyorum damla baya baya fazla yapıyor.

Üzülme canım benimki de 3.370 doğdu ertesi gün hastaneden çıkarken 3.250 ye düşmüştü geçen de yazmıştım ilk günler çok iyi çekemiyor bebekler ben de mama verdim günde birkaç kere sonra baktım göğsümü boşaltıyor iyi çekiyor sütü bıraktım mamayı sarılığı da yükseliyordu aç kaldıkça ona da iyi geldi mama şükür
Anladım canım az önce üstünü değiştirirken her yere isedi buna mutlu olacağım hiç aklıma gelmezdi, en azından yapıyormuş dedim
Bunu ben de yaşamıştım ilk günlerde hatta kaka oluyor çişi görmüyordum kesin idrar yolu tıkalı bu çocuğun diye geçiriyordum içimden ta ki gözümle işediğini görene kadar

30 cc yaptım hep aldığı kadar verdim bazen 10 cc içti bazen doymadı biraz daha verdim gece sadece 1 hafta dolana kadar ihtiyacım oldu sonra zaten o sarı yoğun süt gidiyor yerine normal sulu süt geliyor onu daha rahat çekiyor gecede uyuduğun İçin daha güzel sütün oluyor ihtiyaç duymazsın bence. Doyunca aşırı derin uykuya dalıyorlar derin Dalmazsa yada biraz ık mık ses çıkarırsa emdikten sonra mama dene ilk üç hafta bebeği uyutmak zorunda kalmaman lazım altı temiz olunca gazı da yoksa karnı doyar doymaz bayılıyo direkt zaten bayılmıyorsa bende önce mama verdim içmiyorsa diğerlerinde sorun vardır

Bizim 35.5a cikti o sekilde yatti malesef o sebepten cok kortktum zarar vermismidir diye ama 2 gunde 13e sonra 9a dustu simdi bekliyoruz bugunku test iyi cikarsa yarin cikartacaklar saglikli ciksinda insallah benimkide oyle seninki gibi olur bu gece yatali 10. Gun olacak yarin cikartabilirler sonuclar iyi giderse çok agliyomuş ama cocugum emzik istediler bende dusunuyorum nasil alisacak memeye diye nasil alistirdin acaba birde sarilik neden oldu benimki kuvezde sariliik olabilirmi ayrica haklisin cnm yogunsun asil sen kusura soru yagmuruna tutuyorum ama ayni seyleri yasayan birini gorunce insan duramiyo

Benim ki ilklerde öyle geliyordu tazikli canim sonra göğsümde sertlik olunca sütüm azaldı bende elimle sağıyordum geliyor makineyle gelmeyiordu en iysi bırak zaten ben bırakmışım makina sütü azaltıyor diye de duydum benim ki de kaka çiş var ama sürekli annem ve çevrem sütun az az deyip duruyir ama bebekte içip icip kusuyor
Benim göğüslerimde de öyle çok bi sertlik yok hemşleyken daha sertti hatta ama hiç mama vermedim daha gayet yetiyor şükür
Bende mama vermedim canım benim ilk iki gün süt yoktu sonra boyletas gibi oldular kocaman hep sutum tazikli geliyordu ama şimdi yok göğsüm sertlestikten sonra öyle oldu etkilendim heralde ama ben tetiğini düşünüyorum azalmasindan korkuyorum
Ilk günler uyuyorlar zaten canım hata çok uyuyorlar olsun senin ilk bebeğin galiba benim de öyle ve bilmiyoruz acemilik var sen kendini sıkma emiyorsa çok iyi öyle bi kilo alır benim bebeğim 3 kilo doğdu sonra sürümü emdi ya o ilk şutu mutlaka vermeye çalış sarı oluyor ya o çok faydalıymış iki haftada 910 gram aldı bebeğim senin ki de düzelir canım merak etme ❣
Kizlar bana bi tanidik tahin ye cok sut yapar demisti. 2 gun once denedim. Ama tahini pek sevmedigim icin tahin pekmez karisimi olarak yedim. Gece gogsum serlesmis. Baya ise yaradi bende. Ama mastit olcam diye biraktim korkup
Onu bi deniyim canım çok sağol
Aman canım dikkat et benimde sağda olmuştu hemen ilk bi duş al duşta yeşil sabunla assagi doğru bastırarak sağ sağ onu sürekli boşalt o sertlikleri yoksa tıkanır süt gelemez benim öyle olmuştu çok kötü bi durum mastit olunca da geliyor ama az iyice sağ bi damla süt bırakma baktin gecmedi limon sur o değiştirilemez diyen var onu sur iyice masaj yap acır ama geçicek vala koca karı yöntemi ama bana bunları dediler yaptım geçti
Yumurta su yulaf acayip süt yapıyor.
Lullaby diye bir damla kullanıyorum. En iyi o süt yapıyor.
Humana içiyorum ama o daha çok devamlılığı sağlıyor gibi hissediyorum damla baya baya fazla yapıyor.
Sağol canım bu dediğini not alım o damlayı belki kullanırım deidyin gibi ben pek artigini hissetmedim o çayla
Kızlar otomatik sallanan ana kucağı kullanan var mı memnun musunuz
Evet canım ben kulanıyorum e bebekte var ya beby pulas yazıyor onu aldım kahve rengi ama hiç güzel değil belki biraz daha pahalı olanlar iyi olabilir

Benim 7 gun kontrolde dogum kilosu ile ayniydi. Gunde ortalama 30 gr alinmasi bekleniyormus. Benim bebis 3100 gr di.
Arkadaslarin dedigi gibi odem de fazla olabilir.
Hatta ultrasona gore benim bebegi 3700 fln hesapliyorlardi. Bizim kiz kemik cikti kilosu az fazla olan bebeklerde belki odem daha fazladir.
17.gun 3400 gibi oldu canim.
7.gun kontrolde daha net anlasilir canim durum. Hic ustunde dusunme strese girme. Cunku strese girsen daha olumsuz olabilir hersey. Olumlu bak minnos minnos alsin kilocuklari sevimli bebek

İnşallah yarın kavuşursun bebeğine canım

Kızlar benim minik de öksürüyor geceden beri burnu tıkanık değil emzirirken zorlanmıyor çünkü ağzının içi salyalı gibi geliyor bana beklemeden götürsem iyi olacak galiba ciğerlerine inmesinden korkuyorum başka neden olur bilmiyorum çok canım sıkıldı evden çıkmıyoruz gelen gidenimiz yok nasıl oldu niye oldu kendimi yiyip duruyorum

Cnm bnde sut sagiyorumda 90 cc sut 2 saatte bir mi geliyodu benimki azda ne kdr az onu ölçmek için soruyorum ben bekletiyorum 5 6 saat anca 80 90 cc geliyo bebegim yanimds yok yeni doganda onunlada alakalimi bilmiyorum
Canım 2-3 saatte bir sağıyordum canım 60 cc çıkıyor onu emerken üstüne 30 cc daha sağıyordum bazen tam 90çıkıyor .Bazen 120 çıkıyor değişiyor ma bana malt içecek çok iyi geldi sütümü artırdı .ilk zamanlar 30 cc anca çıkıyordu sağdıkça artıyor gece de sağıyorum canım onun etkiside olabilir .

Canım arada benim bebeğimde öksürüyor ağızında tükürük yada süt kalıp boğazına kaçıyor olabilir mi?
Beni de tedirgin ediyor ama gündüzleri öksürük yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…