Amin canım çook aminYa kiyamam.. Çok iyi anlıyorum seni ve yuregim yaralanarak okuyorum. Geçecek inşallah kavusacaksin minigine.. Hepsi iyi olsun Allahım nolur hicbir bebek hasta olmasin
Deme öyle kuzumMama verdim artık malesef uyudu şimdi ama bnde çok yoruldum artık dinlenmek yerine ağlayarak dinlendiriyom kendimi çok zorlanıyorum çok yaramaz bi bebek uyumuyır ne gece nede gündüz artık uyjusuzluktan bi gün düşerim diyorum ne zaman düzelir acaba çok merak ediyorum eski hayatımı çok özledim
Bu da özelAh o doktorlar bizde ne çektik ellerinden Allah bi daha duşurmesin ellerine kapılarına çok sey demek istiyorumda işe denmiyo bazen yani bi sana özel degil bizede aynisini yaptilar özel hastane bi de guya özel
Öksürüğü azaldı dedi doktoruDert etme ne olur az kaldı . Bazen bazı doktorlar sırf para için yatiriyolar . Nasılmış peki durumu bilgilendirdilermi seni
Balgamli öksürük hemen geçmezki bi anda ben sırtına süpürür gibi vuruyorum o baltam yukarı çıksın diye.Amin canım çook amin
Tüm kuzularımız iyilessin inşaAllah
Deme öyle kuzum
Bılıyrm cok yorgunsn ama inan yanında olması herseye değer saglıklı ve yanında ya yorgunluk gecıyo mamayı ıhmal etme ver ve aglamadan yanına kıvrıl uyu
Uyu ve dinlen ki sabrın artsn yoksa cok zor
Bu da özelbide doğum yaptgım ve fıyatları fahiş bi hastane hayr anlamıyrm cocugu al cık ne demek Zaten psıkolojı kalmamıs bı de bu tamamen bezdirme ve kendılerını sorgulatmama psikolojisi
Öksürüğü azaldı dedi doktoru
Tahlıllerımızde enfeksıyon hıc cıkmamjstı zaten cok şükür ama benım kuzum balgamlı öksürüyodu
Bu aksam emzırme saatinde1 bucuk saat içnde 2 kez öksürdü
Bı ıkı öhö yaptı bitti ama yinede balgamlıydı oksurugusesı griplı insan sesi gibi olmus kuzumun
Aynen öyle üste çıkıyolar sindirme politikasi hakikatende başarilar yumusak olanlara derdimizi anlatiyoz ama sert olanlara susuyoz bu da bi gercek cocugumu sag salim versinlerde umrumda degiller yarin cikartiyoruz bu arada 4e duşmuş enfeksiyonu maşallah cocuguma magnezyumu az dusuk kas hareketleri ağır onun icin tekrar gidilecek ama hemen degil yarin yanimda olacak insallah şimdide korku sardı iyi bakalimda bi daha hasta olmasin diye 10 gundur yikanmadi ilk kez yikanacak ilk kez eve gelecek hem cok heycanli hemde tuhaf hissediyorumAmin canım çook amin
Tüm kuzularımız iyilessin inşaAllah
Deme öyle kuzum
Bılıyrm cok yorgunsn ama inan yanında olması herseye değer saglıklı ve yanında ya yorgunluk gecıyo mamayı ıhmal etme ver ve aglamadan yanına kıvrıl uyu
Uyu ve dinlen ki sabrın artsn yoksa cok zor
Bu da özelbide doğum yaptgım ve fıyatları fahiş bi hastane hayr anlamıyrm cocugu al cık ne demek Zaten psıkolojı kalmamıs bı de bu tamamen bezdirme ve kendılerını sorgulatmama psikolojisi
Öksürüğü azaldı dedi doktoru
Tahlıllerımızde enfeksıyon hıc cıkmamjstı zaten cok şükür ama benım kuzum balgamlı öksürüyodu
Bu aksam emzırme saatinde1 bucuk saat içnde 2 kez öksürdü
Bı ıkı öhö yaptı bitti ama yinede balgamlıydı oksurugusesı griplı insan sesi gibi olmus kuzumun
Bende makine kullaniyorum bebegim yogun bakimda diye ayni benimde oyle elle saginca agri oluyo ve azda olsa sut geliyo makineyle gelmiyo bi de gece yatinca goguslerimde agri igne batiyo gibi mastit olmam degilmi nasi sagilacakki başkaBenim ki ilklerde öyle geliyordu tazikli canim sonra göğsümde sertlik olunca sütüm azaldı bende elimle sağıyordum geliyor makineyle gelmeyiordu en iysi bırak zaten ben bırakmışım makina sütü azaltıyor diye de duydumbenim ki de kaka çiş var ama sürekli annem ve çevrem sütun az az deyip duruyir ama bebekte içip icip kusuyor
Bende mama vermedim canım benim ilk iki gün süt yoktu sonra boyletas gibi oldular kocaman hep sutum tazikli geliyordu ama şimdi yok göğsüm sertlestikten sonra öyle oldu etkilendim heralde ama ben tetiğini düşünüyorum azalmasindan korkuyorum
Ilk günler uyuyorlar zaten canım hata çok uyuyorlar olsun senin ilk bebeğin galiba benim de öyle ve bilmiyoruz acemilik var sen kendini sıkma emiyorsa çok iyi öyle bi kilo alır benim bebeğim 3 kilo doğdu sonra sürümü emdi ya o ilk şutu mutlaka vermeye çalış sarı oluyor ya o çok faydalıymış iki haftada 910 gram aldı bebeğim senin ki de düzelir canım merak etme ❣
Onu bi deniyim canım çok sağol
Aman canım dikkat et benimde sağda olmuştu hemen ilk bi duş al duşta yeşil sabunla assagi doğru bastırarak sağ sağ onu sürekli boşalt o sertlikleri yoksa tıkanır süt gelemez benim öyle olmuştu çok kötü bi durum mastit olunca da geliyor ama az iyice sağ bi damla süt bırakma baktin gecmedi limon sur o değiştirilemez diyen var onu sur iyice masaj yap acır ama geçicek vala koca karı yöntemi ama bana bunları dediler yaptım geçti
Sağol canım bu dediğini not alım o damlayı belki kullanırım deidyin gibi ben pek artigini hissetmedim o çayla
Evet canım ben kulanıyorum e bebekte var ya beby pulas yazıyor onu aldım kahve rengi ama hiç güzel değil belki biraz daha pahalı olanlar iyi olabilir
Aynısı bana oldu epilepsi gibi titredim hemen göğsündeki sütü boşaltman lazım hiç zaman kaybetmedenKızlar sanırım mastit oldumiki gecedir sıtma tutuyor çok üşüyorum ve bugün sol göğsüm iyice ağrımaya başladı sertlikler geliyo elime, böyle bişey başına gelen var mı? Napabilirim sürekli yeni bi sorun çıkıyo göğsümden süt geliyo ama mastit olunca gelmiyo mu acaba tam bi bilgim de yok
Amin amin canım, çok sabrettin bitti gitti çok şükür artık sağ salim bebeğine kavuş inşallahSeni cok iyi anliyorum bebek hastalanmasi cok zor insallah bugunlerde gececek bebimde 3.850 dediler ilk dogdugunda sonra 12 saat sonra yogun bakima yatarken 3540 olctuler ama bence daha da zayiflamiş 3 saatte bir besliyolarmis bebekleri yavrum tabi zayiflar yarin bitsin bu çile insallah bi daha hastane yuzu gostermesin rabbim
Bizim 35.5a cikti o sekilde yatti malesef o sebepten cok kortktum zarar vermismidir diye ama 2 gunde 13e sonra 9a dustu simdi bekliyoruz bugunku test iyi cikarsa yarin cikartacaklar saglikli ciksinda insallah benimkide oyle seninki gibi olur bu gece yatali 10. Gun olacak yarin cikartabilirler sonuclar iyi giderse çok agliyomuş ama cocugum emzik istediler bende dusunuyorum nasil alisacak memeye diye nasil alistirdin acaba birde sarilik neden oldu benimki kuvezde sariliik olabilirmi ayrica haklisin cnm yogunsun asil sen kusura soru yagmuruna tutuyorum ama ayni seyleri yasayan birini gorunce insan duramiyo
Bebeği üşütmüş olabilir misin acaba?Kızlar bebeğim ishal oldu galibaerik kayısı kompostosu falan içiyordum ondan olur mu ki ya su gibi kaka yapıyor iki seferdir of napmaliyim
Bilmiyorum canım dikkat ediyorum ama olabilir tabikiBebeği üşütmüş olabilir misin acaba?
Ahh seni merak ediyordum doğum hikayeni okudum hayırlı olsunBilmiyorum canım dikkat ediyorum ama olabilir tabikievin her yeri çok sıcak normalde ama yatak odası soğuk biraz. Orayi da elektrikli ısıtıcı ile falan sürekli ısıtmaya çalışıyorum ama yetersiz mi geldi acaba ya. Ne zaman endişe etmeliyim bilmiyorum beklesem mi biraz acaba
Beklemek lazım mı bilemiyorum bende. Aile büyüklerine bakma sen sar bebeği sıcak tut. Yeni doğdu sıcak ortamdan çıktı. Çevremi dinlemedim ben sardım sıcacık tuttum miniğimi. Yeni rahat davranıyorum, ama uyurken gene sarıyorum sıcacık yatırıyorumBilmiyorum canım dikkat ediyorum ama olabilir tabikievin her yeri çok sıcak normalde ama yatak odası soğuk biraz. Orayi da elektrikli ısıtıcı ile falan sürekli ısıtmaya çalışıyorum ama yetersiz mi geldi acaba ya. Ne zaman endişe etmeliyim bilmiyorum beklesem mi biraz acaba
Anne sütüyle beslenen bebeklerin baya cıvık oluyor Canım sanmıyorum ciddi bir şey olduğunu yine de takipte kalKızlar bebeğim ishal oldu galibaerik kayısı kompostosu falan içiyordum ondan olur mu ki ya su gibi kaka yapıyor iki seferdir of napmaliyim
Canım ilk günler normal benimde öyle olmuştu bebişinKızlar bebeğim ishal oldu galibaerik kayısı kompostosu falan içiyordum ondan olur mu ki ya su gibi kaka yapıyor iki seferdir of napmaliyim
Kıyamam sana canım ya o zaman elinle sağ acisada sağ ben öyle yaptım baktin sertlik geçiyor bırak zaten ağrı hemen geçmiyor canım bi iki gün kalıyor olmazsın inşallah canım korkma sadece sağ olmaz hiç birşey kendini korkutma canım hiç birşey olmuyor.sagdktan sonra lahana da koyabilirsin soğutup dolapta oda ise yarıyor ben onu da yaptım bakBende makine kullaniyorum bebegim yogun bakimda diye ayni benimde oyle elle saginca agri oluyo ve azda olsa sut geliyo makineyle gelmiyo bi de gece yatinca goguslerimde agri igne batiyo gibi mastit olmam degilmi nasi
Kızarma bilmiyorum sertlik ve şişlik varsa canım onu sağ geçsin sağamasan artarKızlar sol göğsümün alt kısmı çok ağrıyor ve kızarmış, ne yapmam gerekiyor, emzirdim
Bebeğim 23günlük canım evet gaz damlası metsil kullanıyorum da sanırım işr prk yaramıyor bu arada bnmde sütüm az bebeğime mama veremiyom verdiğim zaman sütümü tutmuyır sadece gece uyumadan önce 60cc veriyorum onun dışında geremiyom belki de aç olduğundan uyuyamıyor ama napacqğımı şaşırdım bndeCanim gazi mi var acaba ? Gobegine bir iki damla zeytinyagi ile masaj yap canim. Birde kac gunluk bebegin bilmiyorum ama tummy tipe miydi adi neydi bebegi yuzustu yatirma pozisyonu o pozisyonda da gaz cikariyor ama cok kisa tutuyorsun. Yine de yapmadiysan risk alma.
Gaz damlasi kullaniyormusun ?
Eger gazini cikaramazsa veya yedigi fazla gelirse kusuyorlar canim.
Birde instgramda bir paylasimda gormustum bazen bebek gaz sancisindan dolayi agliyor anneler ac diye tekrae veriyor kisir dongu basliyor diye. Bir rutinin varmiydi mesela 15 dk emdikten sonra 1 saat uyuma vs gibi.
Benim sutum az diye herhalde keyfi olarak emiyor beni. Ustune mama veriyorum her seferinde.
Çok teşekkür ederim canım bana baya faydalı oldu aynı durumdayız sütüm yetmiyor o yüzden hiç uyumuyor ama mama da veremiyorum verince göğsümü tutmuyor zaten şimdide pek tutuyır denilmez ağlaya ağlaya zorluyom bazen tutuyır bazen aç kalıyır napim bilmiyom mamayı kaşıkla versem yine de sütümü reddedermiAy ne kusuru seve seve cevap veririm. Benim bebeğin aşırı emme isteği vardı. Doğduğu gece bile emzik vermek zorunda kalmıştık. Hastaneden çıktığında emzik biberon istiyordu. Azmettim valla alıştırmal için memeye. Çok ağladım şimdi dönüp bakıyorum, bikaç hafta önce yaşadığım şeylere. Ne gereksiz üzmüşüm kendimi. Sen üzme dicem ama elinde olan bişey değil seninde biliyorum.
Emzik emen bebek çok iyidir diyordu arkadaşlarım hep. Gerçekten faydasını gördüm. Bugün ilkdefa alılverişe götürdüm. Gezdiğimiz süre boyunca emzik emdi yoksaki Ağlayacaktı. Ama sakın ilk 1 ay emzik verme. Hiçbir doktor önermiyor. Seni emmeyi beceremez. Maalesef yaşadım. Bazen beni emerken emzik emer gibi çekiyor sütü.
İlk hastaneden geldiğinde bebeğim emzirme sürem en az 2 saatti. Memeyi çıkarttı ısrarla ben verdm, zaten sütüm azdı uğraşıyordu. Sinirleniyor ağlıyordu. Bi akşam 3,5 saat boyunca uğraştım. 4 kere bez değiştirdim ama tamamen doymadığı için uyumuyordu. Bi yandan emdiğini sindiriyor çiş yapıyor tam doymadığı için de uyuyamıyodu. Meme ağzından çıkınca çığlık kuyamet ağlıyordu.
Ben yorgunluktan bigün bütün gün uyuyakalmıştım ve yemek yemeyi tüm gün unutmuştum. Hastaneden geldiğinin 5. Ginüydi galiba. Akşamında sütüm resmen kesildi. Sakın o hatayı yapma, ilk zamanlar yüksek kalorili beslenmek lazım. Ne olursa olsun karnını doyur. Özellikle et ye gaz yapmaz güzel süt yapar. Unlu ürünler yemen süt kalitesini azaltıyor ve gaz yapıyor bebekte. O hazır süt yapan çaylardan içtim. Ozaman anlamıyordum ama şimdi içince farkediyorum işe yaradığını. Hala çok sütüm yok maalwsef. Öyle dolu dolu emziremiyorum.
Sütüm kesilince mecbur mama aldım hobaa başa döndük. (toplamda 4 öğün mama verdim. 3 gece yatarkendi) Daha beter biberon ister hale geldi. Mama öcü değil sakın ben gibi çok üzme kendini. Ama mamaya alışınca emmiyor işte minikler. Emzirmeye uğraştım gene ağladım bisürüeşim boşver mama ver dedi. Ver artık ağlatma dedi dinlemedim. Kararlı olman çok önemli. En son dayanamadım emzirme danışmanına gidecektim. İstanbul zeynep kamilde bi kadın var ayşegül kurt. Yardımcı oluyormuş. Kadının numarasını aldım arkadaşımdan dedi ben nadir yapılan bi seminerdeyim pazartesiden itibaren gene hep hastanede olucam. İnanmazsın geçtim beneğin karşısına ne yaparsan yap sana biberon yok emzik yok dedim. Ogün benim kararlılığımdan galiba başardım düzgünce emzirmeyi gitmeme gerek kalmadı.
Kadının dediği emzik vermeyeceksin artık 2 aylık olana kadar. Doktorum 1 ay demişti. Emzirebildiğin kadar emzireceksin. Olmadı doymadı sütünü sağıp kaşıkla, enjektörle, bardakla içereceksin. Sütün yetmiyorsa mama vericeksin. Asla biberon vermiceksin. Senin kararlı olman herşeyden önemli.
Ben hala emzirme problemleri yaşıyorum bu arada. Akşamda mesela 7 de başladım emzirmeye. Doyurup uyumasını sağlamam 9.30 u buldu. Sürekli memede değildi ama emmedi. Bıraktım sakinleşsin. Ağzında meme varken çığlık atıyor ağlıyor. 4-5 gündür çıkarttı bu huyu da.
Memedeki sütün ilk kısmı ön süt diyorlar. Şekerlidir sindirimi hızlı olur. Ama doyurucu değildir. Emzirmeye devam ettikçe memede arkada kalan yağlı süt gelmeye başlar. O doyurucudır uzun süre uyumasını sağlar bebeğin. Besleyicidir kilo almasını sağlar. Bi meme bitmeden asla diğerine geçme. Süt az gelince sinirlenicek ama büyümesi için bu şart kararlı ol. Doktorum ve o emzirme danışmanı kadın telefonda ısrarla anlattı bunu. Uyguladım ve maşşallah diyim sütüm az olmasına rağmen kilo alımı baya iyi oldu.
Benimkinin sarılığı anne sütüne bağlıymış. Bizde kan uyuşmazlığı var bebişle. Anne sütündeki bi madde sarılık yapıyormuş ama tehlikeli değilmiş. Çok çok yükseldi sarılığı ama düşüyor şuanda inşallah. 3. Ayda biter dedi doktor. Arkadaşımın bebeğinin 6. Ayında bitmiş.
Bilmiyorum faydalı olabildim mi sana. İnşallahh çıkar bebeğin alırsın kucağına koklarsın doyasıyasorun olursa herzaman destek olmak isterim. Hayırlı haberlerini bekliyorum bebişinle alakalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?