2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kızlar bu gün 40 günlük olduk ama ben iki gündür bitik durumdayım. Özellikle iki gecedir doğru düzgün uyumuyor, sürekli ağlama krizlerine giriyor çatlarcasına, gaz çıkaramıyor sanırım. Vicol damla kullanıyoruz. Yarım saat sırtına karnına masaj yapıyorum ama artık yorgunluktan uyuya kalıyor, bir saate geri uyanıyor kimsede uyku kalmadı. O ağlarken benim de oturup ağlayasım geliyor çaresizlikten. Annem de salı günü gidiyor. Ayağı da rahatsız, o haliyle 1.5 aydır bize bakıyor.yemek,temizlik herşey onda. Benim yüzümden ayağı ağrıyor diye vicdanım sızlıyor çok üzülüyorum.O gidince de napıcam diye düşünüp üzülmekten göğüslerim yumuşadı, sütüm mü azalıyor anlamadım

dün akşamda kızımın kakasında yoğun mukus vardı. Bir gün öncesinde portakal ve mandalina yemiştim değişik olarak,o yapmış olabilir mi?

Bugün daha sık öksürüyor burnu da epey tıkalı uyandı hemen serum fizyolojik ile temizledim rahatladı biraz çocuk sen nasılsın minik nasıl?
Bizimde hâlâ hırıl hırıl burnu aspiratörle cok temizleme diyolar ama serum fizyolojik ten sonra çıkaramıyor kendi mecburen sürekli çekiyorum aspiratörle bugün soguk buhar makinesinide açtım basina inşallah biraz daha rahatlar 13gundur uyku muyku kalmadi burnu bi acilsaydi yavrumun Birde cold mix alip deniycem inşallah fayda eder

Teşekkür ederim canım bugün biraz gözlemleyecegim bakalım . İnşallah normale döner
Sıcak tutmaya çalışıyorum canım ama bundan sonra daha da dikkat edeceğim. Sariyorum aynı şekilde, zaten sarmasam iki dk sonra elleriyle kendini uyandırıyor

Anne sütüyle beslenen bebeklerin baya cıvık oluyor Canım sanmıyorum ciddi bir şey olduğunu yine de takipte kal
İnşallah canım, bugün bı bakacağım artarsa o zaman düşünebilirim doktora gitmeyi. Ağlaması falan hiçbir şeyi yok ama işte bakalım
Canım ilk günler normal benimde öyle olmuştu bebişin
İnşallah canım ya içim biraz daha rahatladı buradaki yorumlardan sonra

Canım pkrtakal ve mandalina alerjen diye biliyoruö. Benim kızımın yüzü komple döküntüyle dolu. Süt ürünlerini kestim ben de umarım geçer

Ah canım çok zor yalnızlık bilmez miyim yine senin anneciğin tanında kalıp yardım etmiş epey bende kalan benden hizmet bekliyor Geçecek, büyüyecek hep böyle kalmayacak diye telkinde bulun kendine ben ömür boyu çocuğum ağlayacak zannedip ciddi anlamda depresyona girmiştim ben çocuktan daha çok ağlıyordum şimdi iki çocukla daha çok zorlanıyorum ama umudum var büyüyecek düzelecek diye ama gidişat kötü olursa en çok çocuklarım için bu defa çok gecikmeden antidepresan tedavisine başlayacağım kızımda önyargımdan ötürü neler çektirmişim kendime çocuk uyusa da uyumazdım nasılsa birazdan kalkacak niye uyuyayım ki diye Sakin kalmaya çalış yardım edecek birileri varsa çevrende çekinme
Şifa olsun inşallah canım benim evde var ondan da küçüklere kullanımı uygun mu bilemediğimden damlatmadım yakasına

Sütünü sağma şansın varsa sağmanı tavsiye ederim. Elle sağmak işe yaramıyor makine lazım kesinlikle. Ben bebeği beslemekten başka hiçbişey yapmadım 15 günlük olana kadar. Doğrusu yapamadım. Emzirmeyle hğraşmak tüm vaktimi aldı. Sütün yeter kendine güven. Ben sütüm az diyodum ama sağınca geliyordu. Biberondaki gibi foşur foşur olmadığı için sıkıntı. zor çıktığı için isyan ediyor bebekler. Kayınvalidem bir gün içinde 5 kere senin sütün yetmiyor dedi bana
Meğerse yetiyormuş 15 günlük kontrolünde anladım.
Sütünü sağarsan veya emzirirsen artar sütün. Mama vermeye başlayınca maalesef süt de artamıyor memede. Mamayı yatarken ver kaşık bardak veya şırıngayla. Youtube da bisürü video var. Olabildiğince emzir. Benimki halaaa çığlık atıyor ağlıyor. Zorla kafasını bastırıyorum emzirmek için. Saat kuruyodum 1 aylık olana kadar hep. Şimdi bıraktım kendisi kalkabiliyor acıkınca çok şükür. Kararlı ol valla tek çare bu. Süt var memede gelmesi sana bağlı.

Ve yemek ye. Ben şuanda doğuma gittiğim kilodayım normalde 34 bedendim şuanda 42 umrumda da değil valla hamile kıyafetlerimle geziyorum hala. 6 aylık olsun hele bi sonra bakarım çaresine

Bide süt artırıcı çaylar var. Orelet gibi sıcak suya karıştırıp içiyorsun. Kesinlikle artırıyor sütü içmelisin.

Portakal ve mandalina yememen gereken meyveler. Pişik olur kızarır poposu bebeğinin. Çiğ meyve sebze gaz yapar ayrıca. Kaynatıp iç meyveleri vitamin almak için. Domates bile çiğke. Gaz yapıyor. Dikkat edersen bebeğin de gaz konusunda rahatlar. Hamburger yediğim gece içindeki küçücük kıvırcık ve iki parça soğan yüzüne sabaha kadar kıvrandı çığlık attı benim minik. Poposuna düdük kaçmış gibiydi

Ben 15 günlüğe kadar kundakladım, sonra isyan çıkarttı. Asla kundak yaptırmıyor elleri havada uyuyor

Ay bilmiyorum ki kuzum ya neden medet umacagimi sasirdim artik

Canım bide bazen bezi açtığın anda yaparsa ya da yeni yapmışsa o da cıvık gözüküyo halbuki normal hali, ama bezde biraz durup açınca bez sıvı kısmı emip daha pütürlü yapı kaldığı içinde o taze yaptığı çok cıvıkmış gibi geliyo halbuki normal bazen altı açıkken karnına bacaklarını bastırıyorum yapıyo baya cıvık kaç günlük olmasına rapmen, bazenda bezi yeni takınca yapmış oluyo alana kadar zaman geçiyo bu sefer daha yoğun oluyo kabız mı diye düşünüyorum sonra anladım öyle olmadığını

Kaşık biberon alıp, onla verin mamayı, açlıktan ağlıyor olabilir

Canım pkrtakal ve mandalina alerjen diye biliyoruö. Benim kızımın yüzü komple döküntüyle dolu. Süt ürünlerini kestim ben de umarım geçer
Ben giç bilmiyordum canım. Canımda çok isteyince yedim biraz ama acısı çıktı işte. Süt ürünleri birşey yapmıyor galiba bizde ama portakal mandalina mahvetti yavrumu
İki gün öncesine kadar herşey kolaydı, hep öyle olacak sanıyordum ki iki günde tepetaklak oldum. Nevrim döndü resmen. Bende kendimi 40 gün oldu bile zaman geçiyprmişte büyüyecek rahatlayacak diye rahatlatmaya çalışıyorum.
Valla benim de psikolojk yardıma ihtiyacım olbilir çünkü kendi kendime ağladıkça daha kötü oluyorum.
Ben bunların gaz yaptığını bilmiyordum hiç portakal mandalina da öyle çok severim ki anlatamam. Kaç gündür sürekli salata filan yiyoruz yemekte, bende abarttım heralde ondan demekki

Kızlar bebeğim ishal oldu galiba erik kayısı kompostosu falan içiyordum ondan olur mu ki ya su gibi kaka yapıyor iki seferdir of napmaliyim
Evet canim erik ozelliklle cok hizli etki ediyir.
Bizde de olmustu canim. Sureklilik arz etmediginde sanirim sikinti degil. Ben birkere sagdigim.sutu yeterli isiya gelmeden vermistim sanirim onun yuzunden oldugunu dusunmustum

Çok teşekkür ederim o kadar yazmışsn çok faydalı oldu en azından umutlandım ama bebeğim gelişmez kilo almaz diye korkuyorum şuan ac bırakıyorum ki tutsun bakalm nasıl olacak hiç düzelecek gibi umudum yok yemek yemeye bile vaktim yok sürekli ağlıyır ve sürekli uyanık

Ewt var canım 10 gün sonra kestiricez bakalım bronşiti biterse çok önemli bir şey değil 1 saniyelik makasla kesiyorlar ben ilk gördüğümde hemen anladım dil bağı olduğunu dili çatal gibi oluyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…