Canimj benim oğlum hala öksürük tıkanıklık devam ediyor malesef
Dilin altındaki kısım mıEwt var canım 10 gün sonra kestiricez bakalım bronşiti biterse çok önemli bir şey değil 1 saniyelik makasla kesiyorlar ben ilk gördüğümde hemen anladım dil bağı olduğunu dili çatal gibi oluyordu
Dilin alr kısmındaDilin altındaki kısım mı
Aç bırakma çok fazla. Tamamen acıktığınızda da gene emmez. Şuanda çığlık kıyamet emziriyorumÇok teşekkür ederim o kadar yazmışsn çok faydalı oldu en azından umutlandım ama bebeğim gelişmez kilo almaz diye korkuyorum şuan ac bırakıyorum ki tutsun bakalm nasıl olacak hiç düzelecek gibi umudum yokyemek yemeye bile vaktim yok sürekli ağlıyır ve sürekli uyanık
Hiç gerek yok bence o kaşık biberona. Zaten alıştırıcaksın memene kendine inan. Ver çay kaşığıyla çay bardağıyla.Ewt onu almayı düşünüyom inşllh yinede memeden kesilmez zaten içmiyor ama
bu arada cnm sürekli göğsüm yumuşak sert olmuyır buda sütün olmadığı anlamına gelmiyı mu yani az olduğun anlamındaSütünü sağma şansın varsa sağmanı tavsiye ederim. Elle sağmak işe yaramıyor makine lazım kesinlikle. Ben bebeği beslemekten başka hiçbişey yapmadım 15 günlük olana kadar. Doğrusu yapamadım. Emzirmeyle hğraşmak tüm vaktimi aldı. Sütün yeter kendine güven. Ben sütüm az diyodum ama sağınca geliyordu. Biberondaki gibi foşur foşur olmadığı için sıkıntı. zor çıktığı için isyan ediyor bebekler. Kayınvalidem bir gün içinde 5 kere senin sütün yetmiyor dedi bana
Meğerse yetiyormuş 15 günlük kontrolünde anladım.
Sütünü sağarsan veya emzirirsen artar sütün. Mama vermeye başlayınca maalesef süt de artamıyor memede. Mamayı yatarken ver kaşık bardak veya şırıngayla. Youtube da bisürü video var. Olabildiğince emzir. Benimki halaaa çığlık atıyor ağlıyor. Zorla kafasını bastırıyorum emzirmek için. Saat kuruyodum 1 aylık olana kadar hep. Şimdi bıraktım kendisi kalkabiliyor acıkınca çok şükür. Kararlı ol valla tek çare bu. Süt var memede gelmesi sana bağlı.
Ve yemek ye. Ben şuanda doğuma gittiğim kilodayımnormalde 34 bedendim şuanda 42 umrumda da değil valla hamile kıyafetlerimle geziyorum hala. 6 aylık olsun hele bi sonra bakarım çaresine
Ay aynı şekilde bende hayla yatakdayım uğraşıyorum inşllh başarıcam ve sana da söylicem desteğin için çok teşekkür ederim insan böyle zamanlarda çok desteğe ihtiyaç duyuyor senden güç aldım tam pes edecekken şimdi etmemeyi düşünüyorumAç bırakma çok fazla. Tamamen acıktığınızda da gene emmez. Şuanda çığlık kıyamet emziriyorumah bi biberon versem dünyalar onun olucak ama kusura bakmasın. Memerimde de öyle aman aman tazikli süt yok ondan ağlaması bağırması. Ama doyana kadar kafayı bastırıp bastırıp emziricem. Böyle böyle kilo aldırdım ben valla, hatta bayaa aldırmışım ayıptır söylemesi
Tabi çok yorgun ve uykusuzum. Bu saat oldu halaaa yatağımdayım
Harikasin gercekten çok sagolAy ne kusuru seve seve cevap veririm. Benim bebeğin aşırı emme isteği vardı. Doğduğu gece bile emzik vermek zorunda kalmıştık. Hastaneden çıktığında emzik biberon istiyordu. Azmettim valla alıştırmal için memeye. Çok ağladım şimdi dönüp bakıyorum, bikaç hafta önce yaşadığım şeylere. Ne gereksiz üzmüşüm kendimi. Sen üzme dicem ama elinde olan bişey değil seninde biliyorum.
Emzik emen bebek çok iyidir diyordu arkadaşlarım hep. Gerçekten faydasını gördüm. Bugün ilkdefa alılverişe götürdüm. Gezdiğimiz süre boyunca emzik emdi yoksaki Ağlayacaktı. Ama sakın ilk 1 ay emzik verme. Hiçbir doktor önermiyor. Seni emmeyi beceremez. Maalesef yaşadım. Bazen beni emerken emzik emer gibi çekiyor sütü.
İlk hastaneden geldiğinde bebeğim emzirme sürem en az 2 saatti. Memeyi çıkarttı ısrarla ben verdm, zaten sütüm azdı uğraşıyordu. Sinirleniyor ağlıyordu. Bi akşam 3,5 saat boyunca uğraştım. 4 kere bez değiştirdim ama tamamen doymadığı için uyumuyordu. Bi yandan emdiğini sindiriyor çiş yapıyor tam doymadığı için de uyuyamıyodu. Meme ağzından çıkınca çığlık kuyamet ağlıyordu.
Ben yorgunluktan bigün bütün gün uyuyakalmıştım ve yemek yemeyi tüm gün unutmuştum. Hastaneden geldiğinin 5. Ginüydi galiba. Akşamında sütüm resmen kesildi. Sakın o hatayı yapma, ilk zamanlar yüksek kalorili beslenmek lazım. Ne olursa olsun karnını doyur. Özellikle et ye gaz yapmaz güzel süt yapar. Unlu ürünler yemen süt kalitesini azaltıyor ve gaz yapıyor bebekte. O hazır süt yapan çaylardan içtim. Ozaman anlamıyordum ama şimdi içince farkediyorum işe yaradığını. Hala çok sütüm yok maalwsef. Öyle dolu dolu emziremiyorum.
Sütüm kesilince mecbur mama aldım hobaa başa döndük. (toplamda 4 öğün mama verdim. 3 gece yatarkendi) Daha beter biberon ister hale geldi. Mama öcü değil sakın ben gibi çok üzme kendini. Ama mamaya alışınca emmiyor işte minikler. Emzirmeye uğraştım gene ağladım bisürüeşim boşver mama ver dedi. Ver artık ağlatma dedi dinlemedim. Kararlı olman çok önemli. En son dayanamadım emzirme danışmanına gidecektim. İstanbul zeynep kamilde bi kadın var ayşegül kurt. Yardımcı oluyormuş. Kadının numarasını aldım arkadaşımdan dedi ben nadir yapılan bi seminerdeyim pazartesiden itibaren gene hep hastanede olucam. İnanmazsın geçtim beneğin karşısına ne yaparsan yap sana biberon yok emzik yok dedim. Ogün benim kararlılığımdan galiba başardım düzgünce emzirmeyi gitmeme gerek kalmadı.
Kadının dediği emzik vermeyeceksin artık 2 aylık olana kadar. Doktorum 1 ay demişti. Emzirebildiğin kadar emzireceksin. Olmadı doymadı sütünü sağıp kaşıkla, enjektörle, bardakla içereceksin. Sütün yetmiyorsa mama vericeksin. Asla biberon vermiceksin. Senin kararlı olman herşeyden önemli.
Ben hala emzirme problemleri yaşıyorum bu arada. Akşamda mesela 7 de başladım emzirmeye. Doyurup uyumasını sağlamam 9.30 u buldu. Sürekli memede değildi ama emmedi. Bıraktım sakinleşsin. Ağzında meme varken çığlık atıyor ağlıyor. 4-5 gündür çıkarttı bu huyu da.
Memedeki sütün ilk kısmı ön süt diyorlar. Şekerlidir sindirimi hızlı olur. Ama doyurucu değildir. Emzirmeye devam ettikçe memede arkada kalan yağlı süt gelmeye başlar. O doyurucudır uzun süre uyumasını sağlar bebeğin. Besleyicidir kilo almasını sağlar. Bi meme bitmeden asla diğerine geçme. Süt az gelince sinirlenicek ama büyümesi için bu şart kararlı ol. Doktorum ve o emzirme danışmanı kadın telefonda ısrarla anlattı bunu. Uyguladım ve maşşallah diyim sütüm az olmasına rağmen kilo alımı baya iyi oldu.
Benimkinin sarılığı anne sütüne bağlıymış. Bizde kan uyuşmazlığı var bebişle. Anne sütündeki bi madde sarılık yapıyormuş ama tehlikeli değilmiş. Çok çok yükseldi sarılığı ama düşüyor şuanda inşallah. 3. Ayda biter dedi doktor. Arkadaşımın bebeğinin 6. Ayında bitmiş.
Bilmiyorum faydalı olabildim mi sana. İnşallahh çıkar bebeğin alırsın kucağına koklarsın doyasıyasorun olursa herzaman destek olmak isterim. Hayırlı haberlerini bekliyorum bebişinle alakalı
Ahh cnm kendi evimde degilim şu an kayinvalidemdeyim istedigim her seyi rahat yapamiyorum malesef biraz daha dayanacam sonra kendi ailemin yanina gecince her sey daha kolay olur insallahKıyamam sana canım ya o zaman elinle sağ acisada sağ ben öyle yaptım baktin sertlik geçiyor bırak zaten ağrı hemen geçmiyor canım bi iki gün kalıyor olmazsın inşallah canım korkma sadece sağ olmaz hiç birşey kendini korkutma canım hiç birşey olmuyor.sagdktan sonra lahana da koyabilirsin soğutup dolapta oda ise yarıyor ben onu da yaptım bak
Ya çevremdeki herkes bana yok memem taşardı işte üzerim ıslanırdı. Yok uyanacağı zaman anlarsın göğüslerin sızlar sütün akar dedi. Benim memem sertleşmiyor dolmuyor taşmıyor. Göğüs pedi kullanmadım hiç akmıyorki dışarı. Bende yok sanıyordum sağdığım zaman gördüm nasıl süt olduğunu. Süt bitince pörsüyor sönüyor yıvış yıvış oluyor memeB
bu arada cnm sürekli göğsüm yumuşak sert olmuyır buda sütün olmadığı anlamına gelmiyı mu yani az olduğun anlamında
Ay inşallah başarırsın inşallah. Sende bitiyor tamamen olay. Gece sıcak yataktan kalkıp mama yapmaktansa hazır sıcak tertemiz sütü içsin bebek daha iyiAy aynı şekilde bende hayla yatakdayım uğraşıyorum inşllh başarıcam ve sana da söylicem desteğin için çok teşekkür ederim insan böyle zamanlarda çok desteğe ihtiyaç duyuyor senden güç aldım tam pes edecekken şimdi etmemeyi düşünüyorum
Bildiğim kadarıyla bebeğe verilmiyor. Sen içiyorsun sütünden doğru bebek rahatlıyor. İlkdefa bebeğe içireni duydum.Kızlar bebeğine rezene çayı veren var mıbenim eltim veriyormuş çok iyi geliyor diyor bende deniycem bu gün aldım ama sadece rezene yazıyor acaba bebek için ayrı mı satılıyor bu bebegim iki gündür yatmıyor sürekli ıkınıp duruyor
1ayda kaç kilo aldı bebeğin cnm benim bebeğim 13günlüktü 300gram almıştı sadece tabi o zmnlar birazda olsa tutuyoduYa çevremdeki herkes bana yok memem taşardı işte üzerim ıslanırdı. Yok uyanacağı zaman anlarsın göğüslerin sızlar sütün akar dedi. Benim memem sertleşmiyor dolmuyor taşmıyor. Göğüs pedi kullanmadım hiç akmıyorki dışarı. Bende yok sanıyordum sağdığım zaman gördüm nasıl süt olduğunu. Süt bitince pörsüyor sönüyor yıvış yıvış oluyor memebenim memelerim Önceden ufaktı hala çok ufak. Ama süt var ya. Doyuruyor artık süt var. Günlük tereyağı zeytinyağı tahin yiyorum. 3 yumurta yiyorum yıllardır zaten. Zeytin kuruyemiş hep böyle sağlıklı yağlar. Süt yapsın diye. İnek sütü çok güzel süt yaptı bende ama süt hassasiyetim var içince zorlanıyorum bıraktım mecbur. Hemen git hazır süt artıran çay al günde 3-4 kere iç. Rezene al kaynat iç günde bir kere.
Bak memem hiç dolmadı, taşmadı ama süt var. Hala ağlıyor bağırıyor bebeğim. Ama doktor bile maşşallah diyerek muayene etti 1 ay kontrolünde. Bi memeyi tamaen emzirebilirsen, o yağlı sütü emerse bebeğin kilo alır korkma. Sütün yok diyip moral motivaston emicilerden uzak dur. Emzirdikçe artacak sütün.
Hiç korkma kusacak deli gibi. Günde kaç takım değiştiyorum yüzü gözü kusmuk oluyor ama bebek kendini tölere ediyor.Harikasin gercekten çok sagolher seyi yazmissin bebegimi cikarttik cok sukur emmedi tabi biberona sut sagdim verdim emzik emiyo evet malesef emzikte verdim banyo yaptiracagimiz sira cok agladi bende verdim emziği bundan sonra vermeyeyim emmesine ugrasayim ama hic memeyi sigdiramiyo bile agzins meme ucum cok buyuk sagmaktanda oldu biraz makineden ben senin kadar azimli olabilirmiyim bilmiyorum kusuyo korkudan elim elime dolasiyo uyusa bile 100 kere bakiyom nefes aliyomu diye aglasa korkuyom yani sanirim o pimpirikli anne modeli oldum yine ayni seyleri yasamaktan korkuyorum açikcasi
Yoğun bakımdan çıkınca ilk hafta 250 gram aldı. Sonraki 15 gün maşşallah diyim çok daha iyi aldı.1ayda kaç kilo aldı bebeğin cnm benim bebeğim 13günlüktü 300gram almıştı sadece tabi o zmnlar birazda olsa tutuyodu
Canım hiç kendini sıkma bende öyle yapıyorum gerçi ama sen yapmaKızlar bu gün 40 günlük olduk ama ben iki gündür bitik durumdayım. Özellikle iki gecedir doğru düzgün uyumuyor, sürekli ağlama krizlerine giriyor çatlarcasına, gaz çıkaramıyor sanırım. Vicol damla kullanıyoruz. Yarım saat sırtına karnına masaj yapıyorum ama artık yorgunluktan uyuya kalıyor, bir saate geri uyanıyorkimsede uyku kalmadı. O ağlarken benim de oturup ağlayasım geliyor çaresizlikten. Annem de salı günü gidiyor. Ayağı da rahatsız, o haliyle 1.5 aydır bize bakıyor.yemek,temizlik herşey onda. Benim yüzümden ayağı ağrıyor diye vicdanım sızlıyor çok üzülüyorum.O gidince de napıcam diye düşünüp üzülmekten göğüslerim yumuşadı, sütüm mü azalıyor anlamadım
dün akşamda kızımın kakasında yoğun mukus vardı. Bir gün öncesinde portakal ve mandalina yemiştim değişik olarak,o yapmış olabilir mi?
Bende öyle biliyordum iki üç kişiden duydum verim bi denim dedim ya bu gün üç dört kasık verdim inşallah birşey olmazBildiğim kadarıyla bebeğe verilmiyor. Sen içiyorsun sütünden doğru bebek rahatlıyor. İlkdefa bebeğe içireni duydum.
Helal olsun sana. Masallaaahh maşallahAç bırakma çok fazla. Tamamen acıktığınızda da gene emmez. Şuanda çığlık kıyamet emziriyorumah bi biberon versem dünyalar onun olucak ama kusura bakmasın. Memerimde de öyle aman aman tazikli süt yok ondan ağlaması bağırması. Ama doyana kadar kafayı bastırıp bastırıp emziricem. Böyle böyle kilo aldırdım ben valla, hatta bayaa aldırmışım ayıptır söylemesi
Tabi çok yorgun ve uykusuzum. Bu saat oldu halaaa yatağımdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?