Ayyy ne günlere kaldikBenimki 47 günlük düzelmiş hali bu anlayacağın
Hayirli olsun cnm. Gozunuz aydinKızlar hastanede geçen aşırı sefil bir 24 saatten sonra sezaryen olmak istedim ve bu gece 00:30’da yavrumu kucağıma aldım çok şükür.
Önce fitil denendi, onda sancım başladı ama açılmam olmadı. Sonra suni sancı verildi dozajı artırılarak ama açılmam aşırı yavaştı, biraz ebelerin müdahalesiyle 24 saat sonunda ancak 3 cm oldu. Suyumu da patlattılar hatta. Doktorum sabretmemi söylese de benim devam edecek halim artık kalmadı ki daha doğumun başındaydım. O yüzden sezaryen olmak istediğimi söyledim, iyi ki de söylemişim çünkü bebiş tam 4350 gr doğduSalı günkü ultrasonda 3800 gramdı, bu kadar fazla farkla doğuran başkası var mıdır bilemiyorum
Çok teşekkür ederim dualarınız ve sorduğunuz için, gerçekten bambaşka bir hismiş, hele o ilk ağlayışıAllah isteyen herkese nasip etsin gerçekten
Biz de ayniyiz .ben de cok üzülüyorum. ..vucuduna bak pişik vs var mi ? Bizimkinin koktuk alti cok pisik olmuştu annem farketti benim asla aklıma gelmezdiKizlar bebeğim hiç uyumuyor uc-dort gundur ne yapcam bilmiyoruzm ayağımda saklamaktan bana bi hal oldu yani sabah yedide kalk gündüz sadace bi saat uyu akşam ona kadar aranızda böyle olan var bebeğimin kuyu değişti bide dün bir aylık aşımızı olduk daha huzursuz oldu akşam iki saat ağladıderdini anlamamak çok zor çok kıyamıyorum minik bedeninde bi ağrı var hep ıkınıyor çok gazi var
Ben çok öyle uyuyakalmışımdır insanız neticede kendini üzme canımKizlar dun gece 1 bucuk civarinda bebegi emzziriyoken kucagimda bebekle uyuyakalmisimo da memenin yaninda olunca hic aglamadi normalde gece uyumaz uyusa bike saat basi kalkardi. Son iki gundur de hic uyumamisti tabi ben de uyumadigim icin yorgun dustum. Bi kalktim saat 6 olmus. Oturur vaziyette oyle uyumusum. Cok korktum Allahtan meme burnunu fln tikamamis. Ya da cocugu dusurmemisim Allah korumus. Alti dolmis cocuk da ben de terden sirilsiklam olmusuz. Uyandigimda meme agzinda degildi ama emzirirken cok ac degil gibiydi bilmiorum o surecte emdi mi emmedi ac mi kaldi? Nasi boyle bi hata yaptim yaa
İlk bebegımde cok kez oyle uyuyakaldım canımKizlar dun gece 1 bucuk civarinda bebegi emzziriyoken kucagimda bebekle uyuyakalmisimo da memenin yaninda olunca hic aglamadi normalde gece uyumaz uyusa bike saat basi kalkardi. Son iki gundur de hic uyumamisti tabi ben de uyumadigim icin yorgun dustum. Bi kalktim saat 6 olmus. Oturur vaziyette oyle uyumusum. Cok korktum Allahtan meme burnunu fln tikamamis. Ya da cocugu dusurmemisim Allah korumus. Alti dolmis cocuk da ben de terden sirilsiklam olmusuz. Uyandigimda meme agzinda degildi ama emzirirken cok ac degil gibiydi bilmiorum o surecte emdi mi emmedi ac mi kaldi? Nasi boyle bi hata yaptim yaa
Vala az önce baktım canım temizleyip yağladım pişik yok ama kızarıklık var sanki iyice temizledim bbende hic fark etmiyordum canım ilk babamlardaydim annem bakıyorduBiz de ayniyiz .ben de cok üzülüyorum. ..vucuduna bak pişik vs var mi ? Bizimkinin koktuk alti cok pisik olmuştu annem farketti benim asla aklıma gelmezdi
Üzülme canım dün benzer bir şey ben de yaşadım, alarm duymadığım için 4 saat uyuyakalmisim. Uyandırıp emzirmedim diye çok üzüldüm ama şükür bir iki kezden n'olacak yani. Bugün doktora gittik, çok şükür kilo da almış, sarılığı da azalmıştı. Bu tarz şeyleri çok takmamak lazım bence ya, biz de insanız ve oluyor yani.Kizlar dun gece 1 bucuk civarinda bebegi emzziriyoken kucagimda bebekle uyuyakalmisimo da memenin yaninda olunca hic aglamadi normalde gece uyumaz uyusa bike saat basi kalkardi. Son iki gundur de hic uyumamisti tabi ben de uyumadigim icin yorgun dustum. Bi kalktim saat 6 olmus. Oturur vaziyette oyle uyumusum. Cok korktum Allahtan meme burnunu fln tikamamis. Ya da cocugu dusurmemisim Allah korumus. Alti dolmis cocuk da ben de terden sirilsiklam olmusuz. Uyandigimda meme agzinda degildi ama emzirirken cok ac degil gibiydi bilmiorum o surecte emdi mi emmedi ac mi kaldi? Nasi boyle bi hata yaptim yaa
Saol cnmBen çok öyle uyuyakalmışımdır insanız neticede kendini üzme canım
Meme burnunu tikamamis ama sans yani tikayadabilirdi. Allah korumus yawrumuİlk bebegımde cok kez oyle uyuyakaldım canımmeme burnunu tıkamıyosa üzülme bizde halsiz dusuyoruz uykuya yenık dusuyo bedenımız
Hıc vıcdan yapma bız ackıp bıraz yemegı gecıktırınce bı sorun oluyo mu:)) en fazla 1 -2 saat ac kalmıstır ki uykudaydı demek o da rahat ettı ki uyanmamıs:)
Benim uyuyakalip emzirmekte geciktigim daha once de oldu bikac kez cnm. Hadi acligi gectim de kucagimda memede uyuyakalmak nedir ya burnu kapansa elimden dusursem ayy dusunmesi bile korkuncÜzülme canım dün benzer bir şey ben de yaşadım, alarm duymadığım için 4 saat uyuyakalmisim. Uyandırıp emzirmedim diye çok üzüldüm ama şükür bir iki kezden n'olacak yani. Bugün doktora gittik, çok şükür kilo da almış, sarılığı da azalmıştı. Bu tarz şeyleri çok takmamak lazım bence ya, biz de insanız ve oluyor yani.
Kıyamam canım ya kimbilir nasıl yorgunsan artık. Bu sabah ben de o şekilde uyumuşum ama babam bebeğin başındaydı çok şükür, resmen oturduğum yerde gitmişim. Allah korumuş gerçekten inşallah tekrarı olmaz.Kizlar dun gece 1 bucuk civarinda bebegi emzziriyoken kucagimda bebekle uyuyakalmisimo da memenin yaninda olunca hic aglamadi normalde gece uyumaz uyusa bike saat basi kalkardi. Son iki gundur de hic uyumamisti tabi ben de uyumadigim icin yorgun dustum. Bi kalktim saat 6 olmus. Oturur vaziyette oyle uyumusum. Cok korktum Allahtan meme burnunu fln tikamamis. Ya da cocugu dusurmemisim Allah korumus. Alti dolmis cocuk da ben de terden sirilsiklam olmusuz. Uyandigimda meme agzinda degildi ama emzirirken cok ac degil gibiydi bilmiorum o surecte emdi mi emmedi ac mi kaldi? Nasi boyle bi hata yaptim yaa
Ya ben hiç saat kurmuyorum. Acıkınca kendi mıkırdanmaya başlıyor zaten, o da 2-3 saatte bir oluyor. Bu gece gayet güzel uyudu 4 saate yakın, gündüz de bazen saat başı istedi. Bu konuda ona uyuyorum açıkçası, bence de çok takmamak lazım.Üzülme canım dün benzer bir şey ben de yaşadım, alarm duymadığım için 4 saat uyuyakalmisim. Uyandırıp emzirmedim diye çok üzüldüm ama şükür bir iki kezden n'olacak yani. Bugün doktora gittik, çok şükür kilo da almış, sarılığı da azalmıştı. Bu tarz şeyleri çok takmamak lazım bence ya, biz de insanız ve oluyor yani.
Ins cnm. Gercekten cok yorgundum ne olacak bu halimiz bakalimKıyamam canım ya kimbilir nasıl yorgunsan artık. Bu sabah ben de o şekilde uyumuşum ama babam bebeğin başındaydı çok şükür, resmen oturduğum yerde gitmişim. Allah korumuş gerçekten inşallah tekrarı olmaz.
Ya ben hiç saat kurmuyorum. Acıkınca kendi mıkırdanmaya başlıyor zaten, o da 2-3 saatte bir oluyor. Bu gece gayet güzel uyudu 4 saate yakın, gündüz de bazen saat başı istedi. Bu konuda ona uyuyorum açıkçası, bence de çok takmamak lazım.
Ay zaten şimdiki aklım olsa ne doğal doğum kitabı filan okurdum ne de eğitim alırdım açık konuşayım, tek faydasını gördüğüm şey spor - o da hamilelikte ağrım olmamasını sağladı
Emziğimi de veriyorum yeri gelince, süt çoğalana kadar mamayı da takviye olarak vericem, vallahi kasmaya gerek yok ya.
İlk sütun çoğalana kadar 4 saat açlık biraz fazla olabilir canım, sarılık ihtimali varsa yani. Benim üçüncü günden sonra sütüm az gibi olduğu için sararmaya başladı bebek, nerdeyse saat başı emzirdim şu an düzeliyor çok şükür beyazliyor oğlumKıyamam canım ya kimbilir nasıl yorgunsan artık. Bu sabah ben de o şekilde uyumuşum ama babam bebeğin başındaydı çok şükür, resmen oturduğum yerde gitmişim. Allah korumuş gerçekten inşallah tekrarı olmaz.
Ya ben hiç saat kurmuyorum. Acıkınca kendi mıkırdanmaya başlıyor zaten, o da 2-3 saatte bir oluyor. Bu gece gayet güzel uyudu 4 saate yakın, gündüz de bazen saat başı istedi. Bu konuda ona uyuyorum açıkçası, bence de çok takmamak lazım.
Ay zaten şimdiki aklım olsa ne doğal doğum kitabı filan okurdum ne de eğitim alırdım açık konuşayım, tek faydasını gördüğüm şey spor - o da hamilelikte ağrım olmamasını sağladı
Emziğimi de veriyorum yeri gelince, süt çoğalana kadar mamayı da takviye olarak vericem, vallahi kasmaya gerek yok ya.
Canım az önce geldım yanından inşaAllah yarın cıkacak kuzum
Canım bunlar cok normal 1 haftaya kalmaz alısacaksn inşaAllah
Hiç sorun etme canım
Hepımız uyuyakaldıksarılıgı yoksa uyandrma bıle
Sonra ciddi uyku sorunu yasıyo bebekler:) bırak acıktıgında uyansn doyurursn tekrar uyur:)
Gözün aydn canım sağ salim atlattn sende
Valla bn zaten doguma giderken ishaldimayaklarımın uyusuklugu gecer gecmez lavaboya attm kendımi
Bu arada kızım 6 gundur küvözde ve emmede acemı olduk yineİyileşen gögüs ucu yaram geri geldi
Bende tam 4 saat uyumuşum ben mama vermistim cocuguda duymamiş olabilirim cunku 2 gundur 2 saatlik uykuyla duruyordum çok korktum kalkincaKızlar bu gece uyuyakalmisim ya yavrum da hiç uyanmamis 4 -4.5 saat uyumusuzdün gece de aynı şekilde 4 saat aralıksız uyumustuk. Vallahi kendimi çok kötü hissediyorum alarm da kurdum halbuki. Bebek ıh dese, yarım saat geçmiş olsa bile uyanıyorum ama ses etmiyorsa alarmı duymuyorum böyle bazen.
Akşam yatmadan çok fazla emmisti, gün içinde de aynı şekilde. Acikmamis olabilir mi ya vicdanımi rahatlatmak istiyorum biraz
Kuzum bir ay süresi var kullanmayacaksan ihtiyacı olan birine sağlık ocağına filan bırak çöpe gitmesin en azındanMama aldım ama hiç kullanmama gerek kalmadı ama eğer gerek duysaydim kullanırdım kesinlikle
İlk doğumda benPilates, yürüyüş, kegel, perine masajlarısonuç: epiduralli, kesili bir doğum
Emme süresi kısalacak en basitinden. Benim emzirmem kaostu, hala öyle amaNe gibi azıcık anlat da içimiz ferahlasın
Sıvı yetmiyor canım asla yetmiyor. İstediğin kadar sıvı tüket yüksek kalorili yemek yemezsen sğtğn artmaz. Tecrübeyle sabit. İki gün önce senle yazıştığımızda dışarı çıktık, misafirliğie gittik. Geç saat eve geldik sütüm yetmedi. Buzluktan acil durum sütümü çıkarıp verdim. Çünkü misafirlikte düzgün yemek yiyemedim.Kizlar sütümü nasil arttiracam ben ve bebegin cekip cekmedigini nasil anlayacam agliyo ama emzik verince susuyo mememdede cekerken uyuyo iştahım sıfır sadece bol sıvı alıyorum rezene cayı humana cayı su yemek sanki yorgunluktanmi yiyemiyorum sütum ondanmı az acaba sıvı yetmiyomu nasil anlayacam çekip cekmedigini bu arada gogus uçlarim yara gogsumu emiyoda sut gidip gitmedigini anlayamiyorum gulk gulk yutma seside cok az geliyo sonra duruyo emzik gibi ucunu emiyo sanki
Canım bol su , moral ve emzirme dışında çok bir şeyin süt artıracağına inanmıyorum ben ya. Muhakkak etkili şeyler vardır ama bence anahtar şeyler bunlar. Bir de banyoda görüşlerine ılık sıcak su tutmak da iyi gelebilirKizlar sütümü nasil arttiracam ben ve bebegin cekip cekmedigini nasil anlayacam agliyo ama emzik verince susuyo mememdede cekerken uyuyo iştahım sıfır sadece bol sıvı alıyorum rezene cayı humana cayı su yemek sanki yorgunluktanmi yiyemiyorum sütum ondanmı az acaba sıvı yetmiyomu nasil anlayacam çekip cekmedigini bu arada gogus uçlarim yara gogsumu emiyoda sut gidip gitmedigini anlayamiyorum gulk gulk yutma seside cok az geliyo sonra duruyo emzik gibi ucunu emiyo sanki
Ohooo ben nerdeyse hergece öyle uyuyaklıyorum. Üzerine eğilirmiyim yanlışıkla diye baktım. Öyle uyumam çok zor. Kasmıyorum artık çünkü vücut dayanamıyor gece sürekli kalkmayaKizlar dun gece 1 bucuk civarinda bebegi emzziriyoken kucagimda bebekle uyuyakalmisimo da memenin yaninda olunca hic aglamadi normalde gece uyumaz uyusa bike saat basi kalkardi. Son iki gundur de hic uyumamisti tabi ben de uyumadigim icin yorgun dustum. Bi kalktim saat 6 olmus. Oturur vaziyette oyle uyumusum. Cok korktum Allahtan meme burnunu fln tikamamis. Ya da cocugu dusurmemisim Allah korumus. Alti dolmis cocuk da ben de terden sirilsiklam olmusuz. Uyandigimda meme agzinda degildi ama emzirirken cok ac degil gibiydi bilmiorum o surecte emdi mi emmedi ac mi kaldi? Nasi boyle bi hata yaptim yaa
İlk doğumda benikincide hiç birini yapmadım bu yüzden o zaman sana yazacaktım da tadını hevesini kaçırmak istemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?