Ya benim daha 9 gün oldu ve kanamam baya azaldıKızlar dikişleriniz iylestimi normal doğum yapanlar benim hala galiba içerde var ve ipler düşüp duruyor artık takipte etmiyorum saldımbi krem kulanıyorum yarama şu an rahatlatıyor ve iylesmeyi hizlandiriyor bide kanmaniz ne zaman geçti tam olarak benim yine pazartesiden beri kanmam var iki gündür de yoğun?
Suan bile sogana karanfil batirilmis duruyor kuzumCanim basucuna soğan kesip koyuyorlarmis, denesen mı acaba ?
Allah yardımcımız olsun inşallah ya valla cocugumu doya doya emziremedim uyutamadim su burnun tikanikligindan. Sf ve aspiratörle kanka oldum resmenValla canım bizim tikaniklik hala devam ediyor şu saat oldu yatamıyoruz
Ay sonradan olursa bilmem yani ilk 20 güne sıkıntısız geldik bakalımKızz maşallah de dur
Canım doktor tıkanıklık için damla vermedi mi başka? Ben geçen gün sordum tıkanırsa napayım diye, bir damla adı yazdı reçeteye. Belki sadece serum fizyolojik yetmiyordurSuan bile sogana karanfil batirilmis duruyor kuzum
Allah yardımcımız olsun inşallah ya valla cocugumu doya doya emziremedim uyutamadim su burnun tikanikligindan. Sf ve aspiratörle kanka oldum resmen
Yok canim bir şey vermedi sadece sf temizle dedi. Size ne yazmış adini soyleyebilir misin bi sorayim belki bizede fayda eder yaaCanım doktor tıkanıklık için damla vermedi mi başka? Ben geçen gün sordum tıkanırsa napayım diye, bir damla adı yazdı reçeteye. Belki sadece serum fizyolojik yetmiyordur
Sen hangi markanın almıştın canımAy sonradan olursa bilmem yani ilk 20 güne sıkıntısız geldik bakalımbundan sonra önüme gelene gümüş kapak öneriyorum
Canım krem filan sürüyor musun sadece kapak mı? Ben başta ikisini de yapıyordum ama hiçbir işe yaramadığı gibi birinin ucu kanadı resmen. Şimdi sadece kapak takıyorum sanki iyileşme var. Kanayan yere de madecassol iyi geldi, iyi gelince hemen kestim. Dediğin gibi gümüş kapak düzenli kullanınca tek başına yetiyor gibiAy sonradan olursa bilmem yani ilk 20 güne sıkıntısız geldik bakalımbundan sonra önüme gelene gümüş kapak öneriyorum
Offf cok can sikici ama Allahtan gidiyomus cnm dayan gormezden gel azcik daha. Benimki de 2 gundur uyumuyodu. Maksimum yarim saat yariyo onda da ikiniyo ben de salliyodum besikte. Surekli agzinda meme olsun istiyo memede uyuyodu sadece gucum kalmadi. Dun gece yanima yatirdim meme agzinda sonra uyuyunca memeyi agzindan cektim ama kapatmadim. Oyle koklaya koklaya uyudu. Bi dene istersen. Bu arada gonderdigin masajlari egitimde ogrenmistim yapiyorum hep biraz rahatlatiyo ama yetmiyo ya da ben beceremiyorum. Nurse harvey sabah 20 aksam 20 damla biogaiga oglen 5 damla kullaniyoruz. Kimyon cayi iciyorum gunde 2 kez. Sut ve urunleri bakliyat cig mwyve sebze yemiyorum. Olmuyo olmuyo olmuyo. Baska onerisi olan var mi sunu yap diye. Çaresiz kaldim artikKızlar bebeğim bir haftadır huysuzdu,bu gün tavan yapti artık. Sabahtan beri toplam 1 saat uyumadı çocuk, çıldırmak üzereydim artık.
Kayınvalidem geldi 1 günlüğüne, yarın annemle beraber dönecekler. Beni bir günde resmen çıldırttı. Çocuk gık diyor ay nazar var diyip beşikten kucağına alıp dua okumaya başlıyor. Uyandıktan sonra mikirdanip homurdayip tekrar kendi kendine uykuya dalan çocuğumun bir günde uyku huyu değişti vallahi. Çocuk gazdan ağlıyor, her ağlamasına bu çocuk niye ağlıyor diğer soruyor. Gazi var diyorum yok bu gazdan değil, bı sıkıntısı var bu çocuğun sen bunu doktora götür diyor. Ne diyim doktora diyorum çok ağlıyor diyecekmisim. Tuvalete gidip geliyorum bir bakıyorum telefonda habire çocuğu görüntülü birilerine gösteriyor. Sonra diyor bu cocuk niye ağlıyor, e nazar değdi ya diyorum bizimkiler sürekli okur nazar değildir o diyor. Beş dakika sonra başlıyor yiine bu cocukta nazar var seviyoruz ya ondan oluyor diyo. Tartistim en sonunda, ben bi gun geldim diye mi huysuz nazar oldu bu çocuk bir haftadır böyleydi hani diyor. Gaz damlası aldım bozuldu attım diyorum, e niye attın kullansaydin diyor. Bozuldu nasıl kullanalim diyorum doktora sorsaydin bı kullansaydin diyor. Gerçekten 24 saat içinde çıldırmanin eşiğine geldim. Annem habire aman kızım gideceğiz birşey deme kavga etme diye beni ikna etmeye çalışıyor. Sütüm azaldı resmen canımın sıkıntısından. Akşam 10da bı uyurdu kızım, acikana kadar uyanmazdi. 12de annem zor uyuttu. Kucağıma aldım ayakta sağa sola sallanıyordum uyusun diye. Yemin ederim bebek kucağımda ayaktayken içim geçmiş gözlerim kapandı, ayakta uyudum resmen yastresten bir günde mahvetti beni. Annemle 45 gün hiçbir sıkıntı yaşamadım, benim bir gunde sütüm azaldı resmen.
Var cnm onlar aramasa da sen git yaptir mutlaka1 ay aşısı var mi kizlar. Saglik ocagi aramadi.
Cok sagol cnmFarketmez bence canım gaz çıkarsın da. Ben unutmazsam emzirmeden önce yapıyorum, unutursam emzirdikten biraz sonra yapıyorum. Bebek masaja izin versin yeterli.
Ben Ekim annelerinin dikiş yönünden en bahtsız annesiyim heraldebenim iç dikişlerimi doktor almıştı. Birkaç tane daha varmış, onlar kapanıp iyileşmiş demişti. Ara sıra böyle sanki elime sertlik geliyor gibi anlamadım.
Ben yoğun antibiyotik kullandığım icin 15.gun kanamam şak diye kesildi canım. Sonra 30dan sonra bir iki gün leke geldi tekrar bitti. 1 hafta önce de adet olur gibi kanadı ped kullandım. İki gündür kanama yoktu bu gün yine azıcık leke oldu. Daha düzene girmedi yani.
bu masaj canim, şifa olur inşallah yavruna
Hiç duymadm onu ama içerğini arastırmadan kullanmayınHastaneden bana twippy diye bi damla verdiler ama sanırım çok etkili değil ya o damlayı almayı ben de düşünüyorum günde bi defa 5 damla sanırım dimi?
Yok canım dediğin gibi kapak dışında hiçbir şey yapmadım. Ama resmen 24 saat göğsümde duruyor, hiç çıkarmıyorum. Zaten kremle birlikte falan kullanınca etkisini kaybediyor diye okumuştum , sadece gümüş kapak yetiyor bence deCanım krem filan sürüyor musun sadece kapak mı? Ben başta ikisini de yapıyordum ama hiçbir işe yaramadığı gibi birinin ucu kanadı resmen. Şimdi sadece kapak takıyorum sanki iyileşme var. Kanayan yere de madecassol iyi geldi, iyi gelince hemen kestim. Dediğin gibi gümüş kapak düzenli kullanınca tek başına yetiyor gibi
Canım bu bebek konularında rahat olmak önemli ama iki haftalık bebek için 4-5 saat biraz fazla olabilir sanki , hani bir iki olsa neyse de mama falan da vermiyorsan kan şekeri düşebilir Allah korusun. Bir sürü alarm kur , ben anca öyle çözüm buldum. İki saate bir kuruyorum, başta çok zorlandım ama alışıyor insan bir süre sonra, eminim sen de alışırsın eşini de tembihle, onun telefonunu da kur gerekirseKizlar ben bu ara cok uykuda kaliyorum ve beslenmesinden 4 5 saat gecmis oluyo sonra sut veriom tam emmes diye sağipta veriyorum ama saginca 40 cc faaln cikiyo 15 gunluk oldu bence yeterli degil ama mama vermeme izin verilmio cevrem tarafindan gece bazen veriom gizli gizli o da eşim az ver diyo o da 40 cc falan veriom ya ben napacam bu sekilde cocuk hasta olacak diye korkuyorum
Canım endiselenmene gerek yok bir bebeğin sarılık riski gectikten sonra uyandurmana gerek yk kendi uyanması yeterli sağlık ve kilo için uyku da gerekli değil mi ? Ben bir haftalıktı sarılık riski gectiğinde uyandrmamaya basladım uyandırmıyorm benmki de uyuyo 4 5 saat ac olsa ıyanır zatwn hiç endiselenmeKizlar ben bu ara cok uykuda kaliyorum ve beslenmesinden 4 5 saat gecmis oluyo sonra sut veriom tam emmes diye sağipta veriyorum ama saginca 40 cc faaln cikiyo 15 gunluk oldu bence yeterli degil ama mama vermeme izin verilmio cevrem tarafindan gece bazen veriom gizli gizli o da eşim az ver diyo o da 40 cc falan veriom ya ben napacam bu sekilde cocuk hasta olacak diye korkuyorum
Silver pearl canım , çok pahalıya almadım ben . Zaten bir ebeden bu markaların bir farkı olmadığını okumuştum. Her türlü etki ediyor benceSen hangi markanın almıştın canım
Solgar b12 süt yapan vitamn takviyesini şiddetle öneriyorum süt yapıyoKızlar canım çok sıkılıyor artık depresyon boyutuna geldim gece 2 defa mama veriyoruz gündüz beni emse de öyle doyup da uyuması pek yok ama idare ediyorum gece artık çok yorucu oluyor mecbur veriyoruz ama biberona alışırsa diye içim içimi yiyor kendimi yetersiz hissediyorum
Bende solgarin brewest years ini aldim onda da bira mayasi ve b12 var bakalim etkisi olacak mi bir kac gun kullanimdan sonra sagip degerlendiricemSolgar b12 süt yapan vitamn takviyesini şiddetle öneriyorum süt yapıyo
Ben emziriyorum ve tam doymadan bırakıyor anca 3 saat uyuyor, acıkınca kndi uyanıyor. Bazıen emme krizi yaşıyoruz ozaman sağıp içiryorum. 4 saat uyuyor. 4buçuk uyudu bir kere zorlayarak bibronla besleidğimde40ı çıkan anneler kaç saatte bir besliyorsunuz? Biz biberon verdigimiz icin biraz daha sureyi aciyoruz. 3-4 saat gibi. Hatta ağır bir uykudaysa 5 saati bile buluyor ama artik o zaman huzursuz oluyorum ben de uyandiriyorum. Annem artık o isterse uyanir aglar zırt pırt uykusunu bölme diyor. siz nasil yapiyorsunuz? Gercekten de bazen peşpeşe çok içiyor sonra bi agir uykuya daliyor ve uzun süre ya istemiyor ya da az içiyor geri uyuyor.
Ikinci bir konu da; hep meme ucu silikon ile emzireniniz var mı? Yani sadece bu yöntemle emzirebilen?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?