Yok canım henüz vermedim ama ilk kontrolleri ücretsiz diye vermedim sanıyordum. Bir hafta sonraki 175 diye duydum muhasebeden. Ücretsiz miymis gerçektenNasıl ya para mı alıyor?? İlk 29 gün SGK karşılıyor tüm masrafları para vermemeniz lazım özelde de
Doğrudur canım , zaten çok zor bir doğumdu yani bir de dikişlerden çekmedim çok şükür yaAynen vala bi çıkamadik bu gün görsen ped dayanmıyor bana doğumda o kadar kanmam olandı bedediğin gibi canım toplaamıyoruz tek düşündüğüm bebeğim ve onun sağlığı
Vala maşallah doktoruna sana canım demek çabuk iyileşen de var bende diyordum aman milet yalan söylüyor hemen iylesmiyor diye genetikte olabilir.canik dediğin gibi annem de diyordu benim ki bi aydan fazla sürmüş
Anaa büstü ilaç ta vermişler ben devlete yaptım.benim dışarda iki tane dikişin vardı ama bence ona 3 dikiş atilamsi lazımdı çünkü açıklık çok tu o yüzden iylesmiyor küçük bi kısmı distaki dikişler 25 günde düştü içerdekiler.diaha bu gün bile dusuyirdubenim de baya bi uzun sürdü bebeği beş dkda doğurdum yarım saat dikti beni manyak ebe ben kendim batikon falan aldım ilaç sonradan aldım tek verdikleri bi antibiyotik bana
Canım ilk bir ay muane ücretsiz egerki doğum yaptığım hastaneyse ben ücret odememistimAnladım canım kontrol haftaya ama gitsem mi bilememistim ben desaçma mi düşünüyorum bilmiyorum ama doktor bi kilosuna bakıyor, bı sariligini ölçüyor ve 175₺ alıp gidiyor ya biraz değişik geldi sağlık ocağı da yapmaz mı ki bunları.
Ay çok iyi valla ya ilk kez sizlerden duydum ve çok sevindimCanım ilk bir ay muane ücretsiz egerki doğum yaptığım hastaneyse ben ücret odememistim
Öyle miymş? Benden aldılar ya hiç bilgim de yoktu verdimNasıl ya para mı alıyor?? İlk 29 gün SGK karşılıyor tüm masrafları para vermemeniz lazım özelde de
Benimki de aline kolay bi doğumdu sonradan çok çektimDoğrudur canım , zaten çok zor bir doğumdu yani bir de dikişlerden çekmedim çok şükür yavalla ben verdikleri antibiyotigi nerdeyse hiç kullanmadim. Sürekli ama sürekli unuttum, inşallah şu saatten sonra bir şey olmaz valla çok pişman olurum
Evet bnde onu kullanıyorım işte 12 gündürBende solgarin brewest years ini aldim onda da bira mayasi ve b12 var bakalim etkisi olacak mi bir kac gun kullanimdan sonra sagip degerlendiricem
Biz iki kez gitmiştik doğumdan sonra bir kez daha çağırdı eşim dedi aman ne gerek dedi kiloya sarılığa bakıp duruyoduAy çok iyi valla ya ilk kez sizlerden duydum ve çok sevindimgiderim o zaman haftaya
Zamanla alışır pratkleşr odaİçimi ferahlattin bende emzirme taraftariyim banada kolay oluyo ama tam cekemiyo bebiş daha yeni gerci 5 gundur yanimda bugun 5. Gun alişacak kuzum o zamana kadar biraz emziriyom biraz sagip veriyom o sekilde idare edeyim diom tam alisana kadar meme ucum buyuk aslinda ondanda zorlaniyo olabilir aliyo agzina ama tam cekemiyo
Maşallah kolay doğumun var olduguna olan inancımı ben kaybetmiştim , bebek doğar doğmaz doktoruma dedim bir insan bu eziyeti nasıl ikinci defa çekebilirBenimki de aline kolay bi doğumdu sonradan çok çektimyok yok olmaz canım vala ben o antibiyotiği hiç unutmadan kulandım korkudan
Aynen bize de öyle yapıyor canım muayene beş dk sürmüyor. Para alsalardi gitmeyecektim valla ucuz da değilBiz iki kez gitmiştik doğumdan sonra bir kez daha çağırdı eşim dedi aman ne gerek dedi kiloya sarılığa bakıp duruyodu
Bence bir arayıp sormakta fayda var. Ben hiç para vermedimYok canım henüz vermedim ama ilk kontrolleri ücretsiz diye vermedim sanıyordum. Bir hafta sonraki 175 diye duydum muhasebeden. Ücretsiz miymis gerçekteneğer öyleyse sevinirim. Çünkü bir kilo ve sarılık ölçümune bu parayı vermek istemiyorum açıkçası
Ya ben geçen kimlikle çocuğu götürdüm de dediler ki kimliğe gerek yok ilk 28 gün SGK'dan giriyoruz dediler. Para da almadılar ki normalde aşırı pahalı bi hastaneÖyle miymş? Benden aldılar ya hiç bilgim de yoktu verdim
Hadi ya zamanla gecer insallah tabi benimki de kusuyoe hatta dün şelale gibiydi genelde doyduktan sonra gene araniyor biraz fazla veriyor ésim de hep aç sanıp o zaman kusuyor. Biberonda mama mı anne sutu mu veriyosunuzCanım bn anne sütü arkasından biberon vsrıyrm ama sıklık konusunda bana bakmaBenım kızm cok kusuyo ama göğsümdende ayrılmak istemıyo kısır bı döngüdeyiz oğlumda 3 aya kadar kusmustu ama onu sorun etmrmiştim anne sütü alıyodu ve kılosu gayet ıyıydı şimdi kızım mınık kıyamıyrm ona zaten zar zor emıyo 1 dakıkada ne emdıyse kusuyo
Bir de biberon almasina ragmen meme reddi yasamiyorsun de mi yani ikisi bir arada götürebiliyosunCanım bn anne sütü arkasından biberon vsrıyrm ama sıklık konusunda bana bakmaBenım kızm cok kusuyo ama göğsümdende ayrılmak istemıyo kısır bı döngüdeyiz oğlumda 3 aya kadar kusmustu ama onu sorun etmrmiştim anne sütü alıyodu ve kılosu gayet ıyıydı şimdi kızım mınık kıyamıyrm ona zaten zar zor emıyo 1 dakıkada ne emdıyse kusuyo
Ayy kız belki de ben boşa attım çöpe. Ama işk günler sıvıydı sonra dibe çökünce bozuldu sandım.Var canim hepatit b 2.doz
Ben 1 aylik kontrolunde hastanede yaptirdim.
Ozel hastanelerde ucretsiz yapiliyorms.
Neden sordum canim kullanmadan mutlaka calkalayin diyor da acaba normalde zaten cokuyormu ? Cunku icinde yag fln da var birbirne karismasi icin calkalayin yaziyordu yanlis hatirlamiyorsam. Cunku tamamen seffaf degilsilikon kasiga dokup veriyorum ben hafif seffafla karisik beyazimsi
Benimkide bozuldu da ben anlamadim mi diye merak ediyorum suan
Bende dün yatarak emzirdim biraz bayağı sakinleşti şükür.Offf cok can sikici ama Allahtan gidiyomus cnm dayan gormezden gel azcik daha. Benimki de 2 gundur uyumuyodu. Maksimum yarim saat yariyo onda da ikiniyo ben de salliyodum besikte. Surekli agzinda meme olsun istiyo memede uyuyodu sadece gucum kalmadi. Dun gece yanima yatirdim meme agzinda sonra uyuyunca memeyi agzindan cektim ama kapatmadim. Oyle koklaya koklaya uyudu. Bi dene istersen. Bu arada gonderdigin masajlari egitimde ogrenmistim yapiyorum hep biraz rahatlatiyo ama yetmiyo ya da ben beceremiyorum. Nurse harvey sabah 20 aksam 20 damla biogaiga oglen 5 damla kullaniyoruz. Kimyon cayi iciyorum gunde 2 kez. Sut ve urunleri bakliyat cig mwyve sebze yemiyorum. Olmuyo olmuyo olmuyo. Baska onerisi olan var mi sunu yap diye. Çaresiz kaldim artik
Var cnm onlar aramasa da sen git yaptir mutlaka
Canım benimki hep sıcacık odadaydı o yüzden bozuldu diye düşündüm. İlk başlarda sıvıydı sonra tortu oldu.Şuan benim damlaya baktım bizimkide öyle dibe çökmüş yani soguktada kaldı bence bunlar böyle bozulcagini sanmıyorum
Canım çok geçmiş olsun, şükür bebişine birşey olmamış. Bebişi maskeyle emzirebilirsin, diğer üyelerde yaklaşmazsa bulaşmaz inşallahKızlar o kadar üzgünüm bu günbebeğim az daha bu gün duş aldırırken ölüyordu elimde düşünü aldırdım kafasına şu dökerken meğerse ağzına şu kaçmış küçük melegimin fark etmedim nasl böyle bi hata yaparım bilmiyorum kaldırdım havluya sardım ağlıyordu ağzında tükürük vardı bende ters cevirdigim için normal sandım sakinleştirmek için kucağıma aldım bi baktım gözleri kapandı kızımın bedeni elimde suzuldu isra diye bağırdım kendine gelmedi öyle bi korku yaşadım o an kucağımda sanki ruhum çekildi herşeyi unutum o kadar çaresiz kaldım kaynım evdeydi bağırdım o koştu kızımı kucağına aldı sakin ol birşey yok dedi dik tutu.gozlerini açtı kızım sonra hapşırdı kendine geldi o minicik bedeni okadar yumuşak oldu ona birşey olsaydı ben yaşayamazdim heralde rabim kimsenin evladının ayağına taş degdirmesin bide korona olmuşuz tüm sülale ne olcak bebegime bulaşır mı acaba çok korkuyorum
Çok üzüldüm canım ya kim bilir nasıl korkmussundur. O durumda hemen sırtına vurmaya çalış birde iki kasının ortasına masaj yapKızlar o kadar üzgünüm bu günbebeğim az daha bu gün duş aldırırken ölüyordu elimde düşünü aldırdım kafasına şu dökerken meğerse ağzına şu kaçmış küçük melegimin fark etmedim nasl böyle bi hata yaparım bilmiyorum kaldırdım havluya sardım ağlıyordu ağzında tükürük vardı bende ters cevirdigim için normal sandım sakinleştirmek için kucağıma aldım bi baktım gözleri kapandı kızımın bedeni elimde suzuldu isra diye bağırdım kendine gelmedi öyle bi korku yaşadım o an kucağımda sanki ruhum çekildi herşeyi unutum o kadar çaresiz kaldım kaynım evdeydi bağırdım o koştu kızımı kucağına aldı sakin ol birşey yok dedi dik tutu.gozlerini açtı kızım sonra hapşırdı kendine geldi o minicik bedeni okadar yumuşak oldu ona birşey olsaydı ben yaşayamazdim heralde rabim kimsenin evladının ayağına taş degdirmesin bide korona olmuşuz tüm sülale ne olcak bebegime bulaşır mı acaba çok korkuyorum
Yıkamamıştım düştükten 2 gün sonra yıkadım doktor düşene kadar yıkama demişti ama sağlık ocağında yıkayıp iyice kurulayabilirsin demişlerdiAnladım canım inşallah kurur. Göbek düşmeden yıkamak istemedim ama bu şekilde de yıkanır mı gene bilemedim. Sen yıkamış mıydın tamamen kurumadan
Hep mi böyleydi yoksa zamanla mı olduBen emziriyorum ve tam doymadan bırakıyor anca 3 saat uyuyor, acıkınca kndi uyanıyor. Bazıen emme krizi yaşıyoruz ozaman sağıp içiryorum. 4 saat uyuyor. 4buçuk uyudu bir kere zorlayarak bibronla besleidğimde
Doktor 5 saate kdar normal uyandırma bebeği uyusun dedi
Valla canım bizim tikaniklik hala devam ediyor şu saat oldu yatamıyoruz
Kizlar ben bu ara cok uykuda kaliyorum ve beslenmesinden 4 5 saat gecmis oluyo sonra sut veriom tam emmes diye sağipta veriyorum ama saginca 40 cc faaln cikiyo 15 gunluk oldu bence yeterli degil ama mama vermeme izin verilmio cevrem tarafindan gece bazen veriom gizli gizli o da eşim az ver diyo o da 40 cc falan veriom ya ben napacam bu sekilde cocuk hasta olacak diye korkuyorum
1 2 gun hafif sari veya hafif kanli akinti oluyormus sanirim canim.
Bizde biraz vardi ben normal diye dusunmustum.
Doktor kontrolun ne zaman ?
Ama biz dr kontrolune gittigimizde dr antibiyotik krem verdi. Gecmezse yakicaz dedi bende o yuzden arkadaslardan foto istedim onlarin gobekleri nasil diye ama kimse beni sallamadi
Aynen bize de öyle yapıyor canım muayene beş dk sürmüyor. Para alsalardi gitmeyecektim valla ucuz da değil
Benım kızmda fazla emmek istiyo durduramayınca verıyrm onu kusuyoHadi ya zamanla gecer insallah tabi benimki de kusuyoe hatta dün şelale gibiydi genelde doyduktan sonra gene araniyor biraz fazla veriyor ésim de hep aç sanıp o zaman kusuyor. Biberonda mama mı anne sutu mu veriyosunuz
Aslında oldu genıs akan bı bıberon alma:)Bir de biberon almasina ragmen meme reddi yasamiyorsun de mi yani ikisi bir arada götürebiliyosun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?