- 22 Aralık 2019
- 1.258
- 842
- 73
- 34
Bencede fazla haklisin esimde kuruyoda o da uyanamamiş ayri odalardayiz simdilik kendi evimizde olmadigimizdan bu uyku işini cozmem lazimCanım bu bebek konularında rahat olmak önemli ama iki haftalık bebek için 4-5 saat biraz fazla olabilir sanki , hani bir iki olsa neyse de mama falan da vermiyorsan kan şekeri düşebilir Allah korusun. Bir sürü alarm kur , ben anca öyle çözüm buldum. İki saate bir kuruyorum, başta çok zorlandım ama alışıyor insan bir süre sonra, eminim sen de alışırsın eşini de tembihle, onun telefonunu da kur gerekirse
İçimi ferahlattin bende emzirme taraftariyim banada kolay oluyo ama tam cekemiyo bebiş daha yeni gerci 5 gundur yanimda bugun 5. Gun alişacak kuzum o zamana kadar biraz emziriyom biraz sagip veriyom o sekilde idare edeyim diom tam alisana kadar meme ucum buyuk aslinda ondanda zorlaniyo olabilir aliyo agzina ama tam cekemiyoCanım endiselenmene gerek yok bir bebeğin sarılık riski gectikten sonra uyandurmana gerek yk kendi uyanması yeterli sağlık ve kilo için uyku da gerekli değil mi ? Ben bir haftalıktı sarılık riski gectiğinde uyandrmamaya basladım uyandırmıyorm benmki de uyuyo 4 5 saat ac olsa ıyanır zatwn hiç endiselenme
Ayrıca 40 cc cıkuyo demişsin sağım da daha az cıkqr herzaman . Ama bbek emdiğinde herzaman daha fazla süt içer bu bir gercek . Mama vermene gerek yok bol bol emsir yeter . Hasta da olmz korkma sadece her uyandgnda bol bol emsir keyfni sür gercejten
Ben ilk bebeğimde bunu yapmadğm için çok pişmanım
Canım bizim ev de şofben var direk ondan kullanıyoruz bebişin kovasına koyup derecesini ayarlıyoruz daha hiç kaynatmadım ama bi sıkıntıda yaşamadımKızlar selam. Bebişleri yıkamak için hazır suyu kaynatıp mı kullanıyorsunuz, yoksa musluk suyunu mu kaynatıyorsunuz merak ediyorum.
Gifrer burun damlasiymis canımYok canim bir şey vermedi sadece sf temizle dedi. Size ne yazmış adini soyleyebilir misin bi sorayim belki bizede fayda eder yaa
Daha hiç yikamadim bebeği ama hazır suyu kaynatmakla hiç uğraşacağımi sanmıyorum canımKızlar selam. Bebişleri yıkamak için hazır suyu kaynatıp mı kullanıyorsunuz, yoksa musluk suyunu mu kaynatıyorsunuz merak ediyorum.
Benim bebeğimin göbeği daha dün düştü, hafif sari bı akıntı olmuş normal mi acaba yaBebegi 1 aylik olanlar bana gobek fotosu atabilir mi ya
Bizim göbel düştüğündede sarı bir alan kalmıştı iki günde falan orasıda kuruduBenim bebeğimin göbeği daha dün düştü, hafif sari bı akıntı olmuş normal mi acaba ya
Anladım canım inşallah kurur. Göbek düşmeden yıkamak istemedim ama bu şekilde de yıkanır mı gene bilemedim. Sen yıkamış mıydın tamamen kurumadanBizim göbel düştüğündede sarı bir alan kalmıştı iki günde falan orasıda kurudu
Kızlar canım çok sıkılıyor artık depresyon boyutuna geldim gece 2 defa mama veriyoruz gündüz beni emse de öyle doyup da uyuması pek yok ama idare ediyorum gece artık çok yorucu oluyor mecbur veriyoruz ama biberona alışırsa diye içim içimi yiyor kendimi yetersiz hissediyorum
Offf 10 dk evdeki konumuzKızlar selam. Bebişleri yıkamak için hazır suyu kaynatıp mı kullanıyorsunuz, yoksa musluk suyunu mu kaynatıyorsunuz merak ediyorum.
Offf 10 dk evdeki konumuz
Biz hazır suyla yıkıyoruz bebişi. Eşime bişi olmaz artık yıkayalım normal musluktan dedim, 6 aya kadar böyle yıkayalım nolucak sanki dedi
1 2 gun hafif sari veya hafif kanli akinti oluyormus sanirim canim.Benim bebeğimin göbeği daha dün düştü, hafif sari bı akıntı olmuş normal mi acaba ya
Ben yaptırdım canım sağlık ocağı aramadıysa sen ara1 ay aşısı var mi kizlar. Saglik ocagi aramadi.
Yok canım ben çeşme suyuyla yıkıyorumBenim bebiş daha 17 günlük . Şimdilik hazır suyla yıkıyoruz.Herkes mi öyle yapıypr diye merak ettim. Ama yorumlara göre 40 ı çıkınca bırakıcam sanırım .
Şuan benim damlaya baktım bizimkide öyle dibe çökmüş yani soguktada kaldı bence bunlar böyle bozulcagini sanmıyorumÇıktı canım kırkım ama ben 40dan çıkamadım bı türlüdediğin gibi nereye başvuru yapılıyorsa yapalım da 40 değil 80 olsun artık bu eşimde soruyor adet mi oldun diye. Ya bı dur Allah aşkına dedim zaten dötü başı dağıttık toplayamiyoruz ne adeti dedim
Delirdim artık kulağıma pamuk tikayacaktim duymamak için.
Canim sabah damlayı verecektim bı baktum damlaliga gelmiyor. Allah Allah döküldü mü acaba dedim bı baktum dibine jöle gibi çökmüş. Damlalikla karıştırdım çektim damlaliga, böyle içinde tortular, beyaz beyaz bisiyler vardı. Tabağa doktum baktım hepsi öyle olmuş. İnternette de öyle yazınca anladim ki bozulmuş. İçim acıdı valla çöpe gitti 100 lira. Bide minnacık şey
Anladım canım kontrol haftaya ama gitsem mi bilememistim ben de1 2 gun hafif sari veya hafif kanli akinti oluyormus sanirim canim.
Bizde biraz vardi ben normal diye dusunmustum.
Doktor kontrolun ne zaman ?
Ama biz dr kontrolune gittigimizde dr antibiyotik krem verdi. Gecmezse yakicaz dedi bende o yuzden arkadaslardan foto istedim onlarin gobekleri nasil diye ama kimse beni sallamadi
Nasıl ya para mı alıyor?? İlk 29 gün SGK karşılıyor tüm masrafları para vermemeniz lazım özelde deAnladım canım kontrol haftaya ama gitsem mi bilememistim ben desaçma mi düşünüyorum bilmiyorum ama doktor bi kilosuna bakıyor, bı sariligini ölçüyor ve 175₺ alıp gidiyor ya biraz değişik geldi sağlık ocağı da yapmaz mı ki bunları.
Aynen vala bi çıkamadik bu gün görsen ped dayanmıyor bana doğumda o kadar kanmam olandı beıktı canım kırkım ama ben 40dan çıkamadım bı türlüdediğin gibi nereye başvuru yapılıyorsa yapalım da 40 değil 80 olsun artık bu eşimde soruyor adet mi oldun diye. Ya bı dur Allah aşkına dedim zaten dötü başı dağıttık toplayamiyoruz ne adeti dedim
Vala maşallah doktoruna sana canım demek çabuk iyileşen de var bende diyordum aman milet yalan söylüyor hemen iylesmiyor diye genetikte olabilir.canik dediğin gibi annem de diyordu benim ki bi aydan fazla sürmüşYa benim daha 9 gün oldu ve kanamam baya azaldıannemin de 15 gün falan surermis , genetik herhalde erken bitecek benim de.
Dikişlerim de Allah doktorumdan razı olsun , ilk gunden beri tek bir sıkıntısını yaşamadım ne ağrı ne sızı. İctekileri zaten hiç görmedim, görünmüyor , dışta da bir çizik var ve bir tane dikiş varmış gibi dikmiş sadece, yani bir dikisim var. Bilmiyorum tüm doktorlar böyle mi yapıyorbenim pansumanim da şu şekilde , önce yıkıyorum , kurutuyorum, baticon sürüyorum. Doktorum zaten hiç depend kullanmama izin vermedi. Gazlı bezin arasına pamuk koyuyorum onu da pedin üzerine yerleştiriyorum ve her tuvalette yeniliyorum gazlı bezi. Günde bir defa medacassol krem sürüyorum. Bir de gece yatarken cicatridina diye bir fitil verdi enfeksiyon olmasın iç dikişler diye, onu koyuyorum dıştaki o ince çizgiyi görmesem dikisim yok zannederim hiçbir şey belli degil. Doğumdan sonra doktor 20-30 dk neredeyse dikişe uğraştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?