2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Ya ben geçen kimlikle çocuğu götürdüm de dediler ki kimliğe gerek yok ilk 28 gün SGK'dan giriyoruz dediler. Para da almadılar ki normalde aşırı pahalı bi hastane
Canım bu tahliller için de geçerli mi yoksa sadece muayene mi? Ben de bilmiyordum açıkçası iyi oldu öğrendiğimiz

Canim surekli emzirmekte problem oluyor gaz konusunda diye biliyorum. Sindirilmemis sut ile yeni sut karisip tekrar yeni bir kisir donguye giriyor.

Ben gunde 4 defa 4 damla metsil kullaniyorum
Gunde 1 kez biogia kullaniyorun.
Arada karnina 1 damla zeytinyagi ile masaj yapiyorum.
Doktor gunde 3 defa dedi ama pek hoslanmiyor beslenmeden yarim saat sonra olacak sekilde dedi.

Sogan gaz yapiyor.
Gunde 1 fincan kimyon cayi tavsiye ederim
Rezeneyi bazilari cok onermiyor ama arada rezene iciyorum.
Sut de gaz yapiyor sanirim.

Reactions: The
Doktor mu yazdı canım sana damlaları yoksa direk alabiliyor muyum? Peki meme istediğinde ne yapacağım emzik versem sıkıntı olur mu acaba

Doktor mu yazdı canım sana damlaları yoksa direk alabiliyor muyum? Peki meme istediğinde ne yapacağım emzik versem sıkıntı olur mu acaba
Metsili doktor yazdi canim.
Gaz damlasi bu

Biogia probiyotik damlaymis bunu kullanan arkadaslarim cok onerdigi icin doktora sordum. O da kullan dedi.

Metsil yerine cogu arkadas sap simplex kullaniyor. Icerikleri ayni ama sap simplex den daha cok memnun kalan var.

Valla ben 1.gunden itibaren vermeye basladjm ama alismadi cok pek almiyor ama dr lar 1 aydan sonra oneriyor sanirim

Cnm ben sut ve urunleri bakliyat cig sebze ve meyve tuketmiyorum. Hergun 2 bardak kimyon cayi yapip iciyorum. Bebege nurse harvey ve biogaiga damlalari kullaniyorum. Bebegi emzirmeden once gaz masaji yapiyorum. Emzirirken de hafif hafif gaz masaji yapiyorum. Hepsinin etkisi var ama hic biri tam olarak cozmuyo ne yazik ki. Emzirdikten sonra gazini cikarmadan yatay pozisyina getirmeden gazini cikartmak en onemlisi ama cok ugrassamda her zaman cikaramiyorum. Gegirtebildigimde alta pek gaz kalmiyo daha rahat yapiyo. Pit pitlamaktan ellerim nasir gibi kabuklasti. Bu arada bunlarin hepsi doktor tavsiyesi 3 farkli doktora gidiyorum. Ins seninkinde ise yarar. Doktor tavsiyesi olmayan hicbisey yapmadim yapamadim simdiye kadar. Ama caresiz kaldigim icin annelerin ictigi gaz giderici cay ve damla varmis ondan siparis verdim daha gelmedi. Sen bunlari dene olur ins olmazsa onlarin adini da veririm

Wee var bende öylesine almistim eczaneden ama agzina alinca.kusacak gibi bi hareket yapiyor ucu çok uzun genzine kadar ulaşiyor herhalde kaliteli olanlar da pahalı hani bu da deneyip iade edilecek bisey olmayinca sorayim dedim yenidogana en uygun hangisidir acaba? Benim oğlan aranıyor sürekli uyanıkken hep aç diye biberon veriyoruz ama bence çoğu zaman emme refleksini gercrklestirmek istiyor ben de daha tam emziremiyorum silikon uçla yeni yeni emzirebildim

Ben de alistirayim istiyorum yoksa surekli aç deyip besliyoruz araniyor yani. Annem de bizim ailenin çocukları nedense hiç emzik kullanmaz diyor. Gercekten de öyle.

kızlar sizin bebeğinizde sürekli memede mi. Ya benimki uyanıkken hiç durmuyo hep memede gündüz uyutamıyom memede uyuyo yerine yatırıyom ağlıyo

hannel canim bu bursalilarin huyundna mi suyundan mi bilmem ama benimkide oyle nasil ter doktugumu bir ben bir allah biliyor aglamaktan titriyor
Aynen canım ya mosmor ediyor kendini hemen sorma, vallahi nasıl değiştiriyoruz belli değil.

Sezaryenden sonra tuvalet sorunum oldu, ben de bugün kayısı suyu içeyim dedim. Ayyy çocuğa da etki etti, sabahtan beri bez değiştiriyoruz çığlıklar eşliğinde Ne yersem çocuğa da geçeceğini hala tam algılayamadım ben maalesef.

Çok sagol canım dediklerini deneyeceğim. Bebeğimin bir günde huyu suyu değişti çok şaşkınım ya da başka bir sıkıntısı mi oldu kafasını çarptı da korktu mu ya da ne bileyim ya bilmiyorum. Sabaha kadar hiçbir şey yoktu gaz sorunu vs. Bir günde birden böyle bir bebek haline gelir mi bilmiyorum . Çiğ sebze derken salata falan da mı tüketmiyorsun canım , dereotu süt yapıyor diye ben baya çok çok yiyordum da. Meyve falan da yemeyince biz vitamini nerden alacağız

Tamam canım çok teşekkür ederim, şu damlalara bir bakacağım inşallah etkili olurlar

O zaman bibs ve oioi alma canım onlar wee den daha uzun:)) benım kuzumda arada öğürüyo ama emzıgu tutan dıye görmezden gelıyrm
kızlar sizin bebeğinizde sürekli memede mi. Ya benimki uyanıkken hiç durmuyo hep memede gündüz uyutamıyom memede uyuyo yerine yatırıyom ağlıyo
Hala memede
Yataga koydgum gibi aglıyo:) nöbetteyz bakalım

Direk eczaneden alıyosun canım. Ben maflor aldim baya etkili geldi bize her zman vermiyom

O zaman bibs ve oioi alma canım onlar wee den daha uzun:)) benım kuzumda arada öğürüyo ama emzıgu tutan dıye görmezden gelıyrm

Hala memede
Yataga koydgum gibi aglıyo:) nöbetteyz bakalım
Bizde hala nöbetteyiz yatağa koyduğum anda ağlamaya başlıyo hiç dinlenemiyorum sütumde dolmuyor ne kadar yesemde

Kızlar gaz sorunu herkes de var sanırım şuan ben bitik vaziyetteyim. Bir haftadır hem gelen gidenden hemde gaz sancilarimdan buraya bakamadım. Şuanda nobetteyiz annem sakinleştirdi bize bıraktı, meme istemiyor, kakada yapmadı, çığlık kıyamet 5 saattir durmadı, uyumadida... Gerçekten çok zor yaaa ( çok uykusuzum, sütüm yok...

Bizde hala nöbetteyiz yatağa koyduğum anda ağlamaya başlıyo hiç dinlenemiyorum sütumde dolmuyor ne kadar yesemde
Al benden de o kadar
Sag gogsum mastıt oldu ilacla gecmedi 4 gun önce bıyopsi yaptılar göğüs ucumdan kan gelıyo onu emzıremıyorm sol gögsümde bebek inmediğinden tükendi artık şaştm kaldm

İlk bebeğimde daha fevrıydmözellikle uykusuz kaldıgımda kızımda bıraz daha alısmısım sanırm uykusuzluga ama sabaha karsı uykusuzluktan bayılıyrm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…