Ben kullanıyrm canım eskısnden daha iyi sütüm baslayalı 1 haftayı gecti en az 10-20 ml arttı ama benım zaten akar derece sütüm yoktu belkı sut mıktarı daha fazla olanlarda daha cok etkı edebılirSüt artırıcı solgar brewers yeast kullanan arkadaşlar vardı. Memnun musunuz? Almaya değer mi? 250 li şişe 250 lira denemeye boşuma harcamak istemedim
Sakin ol canımm 1. Hafta kontolunde kılo alımı varsa hıc verme mamaAslında ben de nasıl belirleyeceğimi bilmiyorum acemilik çok zor…Sakinleşmezse ve sütüm biterse veriyorum gibi birşey oldu…İki saat memede kaldığı oldu, yenidoğan 2 saat ememez onu da biliyorum.birinci hafta kontrolümüzde kilo artışı iyiydi aynen devam dedi ama ayrıntılı konuşamadım henüz doktoruyla, ikinci hafta kontrolünde tekrar konuşacağız.Sütümü ne kadar emdiğini bilememek ve düzgün emzirip emzirmediğimi bilememek sinirimi çok bozuyor sürekli ağlamaya başladım
Evet çok haklısın ama biz kilo kaybı nedeniyle doktor önerisiyle 4. gün mama başlamıştık, meme+mama devam etmiştik sonra kilo almaya başlamış 7. gün doğum kilosuna yaklaşmıştı..Sonra da mamasız durmadığımız için bilemiyorum ne yapacağımı..Ben kullanıyrm canım eskısnden daha iyi sütüm baslayalı 1 haftayı gecti en az 10-20 ml arttı ama benım zaten akar derece sütüm yoktu belkı sut mıktarı daha fazla olanlarda daha cok etkı edebılir
Sakin ol canımm 1. Hafta kontolunde kılo alımı varsa hıc verme mama6. Gun -360 gram kayıp vardı ki zaten 3 kılo altında dogmustu
Ve kılo kaybı bu kadar oldugu halde mamayı o kadar az verdım kikılo alımı olsaydı asla vermezdm Mamaya karsı oldugumdan değil bir bebek için en degerlı besının annesnın sütü olması baska gıdalara bakıs acımı zaruret yoksa değiştiriyo
İnşallah ya inşallahCanım bız dogum kılosuna 22 gunlukken gelebıldıkazaltarak bıraktırabılırsn belkı
Keşke emse bir süre emdikten sonra bazen uyuyor bazen de bırakıyor gaz çıkartıp uyutmaya çalışırken huysuzlanıyor..uyuduğu zaman zorla uyandırıp devam ediyoruz, memeden sonra arandığı zaman aç mı refleksten mi yapıyor anlamıyorum ama mama verdiğimde içiyor, doktoru fazlasını içmez merak etme demişti..sağdığımda çok az süt çıkıyor bebek hemşiresi şimdilik sağma emzirme ile devam et memeyi yıpratma dedi..Emdiği kadar emziriyorum ama başka ne yapacağımı bilmiyorum
Evet canım tam olarak öyleymiş gerçekten. Yani bilemiyorum ben az bişey gelcek kesilcek sanmıştım ama öyle olmadı. Doğum yaparken bile sürekli kanama geldi,rahim ağzında açılma ve yumuşama oldukça böyle olurmuş meğer.Evet bu nişan bende de once sarıydı sonra sumuksu kan geliyordu ped dolduracak kadar degil ama camasiri kirletecek kadar fakat lavaboda sildikce daha cok geliyordu ve kivami yumurta akı gibi bisey. Zaten onunla birlikte adet sancisi gibi hafif hafif agri basladi ve siddeti artti
Hayirli olsun canim gozunuz aydinEvet canım tam olarak öyleymiş gerçekten. Yani bilemiyorum ben az bişey gelcek kesilcek sanmıştım ama öyle olmadı. Doğum yaparken bile sürekli kanama geldi,rahim ağzında açılma ve yumuşama oldukça böyle olurmuş meğer.
Çok şükür dün kucağıma alabildim meleğimiherşeye değdi
Merhaba hala mama ihtiyacınız oluyor mu acababen de benzer durumdaydım, sütüm var ama hala günde 3-4 kere mama ihtiyacımız oluyor, ne yapacağımı bilmiyorum çok üzülüyorum
Ya bende günlerdir araştırıp duruyorum. Sütüm fazla değil benim. Öyle göğüslerimden aktığı da olmuyor. Anca doluyor emzirme saatine kadar Ona rağmen kullansam süt sağılır mı acaba? Makinayla sağarken bile başta bayaa bi boş çekşyor sonra gelmeye başlıyor. Bebek emerken de öyle. İşime yarar mı dersinBu arada kızlar bir tavsiye vermek istiyorum, kullanan vardır gerçi. Mochi'nin vakum süt pompası benim işime yaradı sütümü arttırdı gibi hissediyorum ve bir gogusu sağarken veya bebegi emzirirken vakumu diğer goguse yapistiriyorsun ve 10-15 dk da iyi bir miktar süt cikiyor. Valla sabahları iki gogsumdeb oturdugum yerde 70 ml felan bile cikiyor. Sağımın dışında bu. Ne zamanki gogsumde sızma hissediyorum yapistiriyorum gogsume. Silikon bir aparat 100 tl hani degmez gibi geliyor ama ben sabah ilk onu elime aliyorum bunu aldiktan sonra da sağım daha az yapiyorum bu daha çok çıkarıyor sanki. Hem süt sağımı açısından iyi hrm de bir gogis işlevdeyken diğer gogusten sızan süt ziyan olmuyor
Mochi bir sağma aparatı değil ama süt toparlayıcı. Vakumlu ile çok güzel topluyor. Eğer ki sağmak ise amaç süt pompası sanki daha iyi olur gibi. Bu arada sütün fazlalığını diğer göğüste akıp akmaması ile ilgili olmadığını sadece fizyolojik olarak bazı insanlarda sızıntı olduğunu söylemişti bir doktor arkadaş. Her emzirmeden sonra sağım yapın diye tavsiye ediyorlar. Beyne bu daha yetmiyor süt salgılayalım mesajı veriyormuş.Ya bende günlerdir araştırıp duruyorum. Sütüm fazla değil benim. Öyle göğüslerimden aktığı da olmuyor. Anca doluyor emzirme saatine kadar Ona rağmen kullansam süt sağılır mı acaba? Makinayla sağarken bile başta bayaa bi boş çekşyor sonra gelmeye başlıyor. Bebek emerken de öyle. İşime yarar mı dersin
1 haftadır sol göğsümden 2 kez mastit oldum ve ordaki sütüm neredeyse kalmayacak kadar azaldı, haliyle kızım o memeyi emmek istemiyor çekiştirip duruyor. Makineyle 2 saatte 10 cc ancak çıkıyor. Bende mochi yi araştırıyordum, acaba sağı emzirirken sola taksam oranın sütünü artırır mı? Çünkü emzirirken ordan damla damla süt sızıyor az olsa bile. 2 gündür o mememde düzenli sağıma başladımki sütğ kesilmesin ve kızım ordan soğumasın.Bu arada kızlar bir tavsiye vermek istiyorum, kullanan vardır gerçi. Mochi'nin vakum süt pompası benim işime yaradı sütümü arttırdı gibi hissediyorum ve bir gogusu sağarken veya bebegi emzirirken vakumu diğer goguse yapistiriyorsun ve 10-15 dk da iyi bir miktar süt cikiyor. Valla sabahları iki gogsumdeb oturdugum yerde 70 ml felan bile cikiyor. Sağımın dışında bu. Ne zamanki gogsumde sızma hissediyorum yapistiriyorum gogsume. Silikon bir aparat 100 tl hani degmez gibi geliyor ama ben sabah ilk onu elime aliyorum bunu aldiktan sonra da sağım daha az yapiyorum bu daha çok çıkarıyor sanki. Hem süt sağımı açısından iyi hrm de bir gogis işlevdeyken diğer gogusten sızan süt ziyan olmuyor
Ben mama kullanmadım canım. Sagimla bebeğin ağzına gelen zaten aynı değildir. BenceThe melinda- sütünüz varsa sağım yapıp kac ml verdiğinizi gorursunuz en azindan ve mama takviyesini aza indirmiş olursunuz bu arada emzirmeye de devam edersiniz. Çunku emzirirken insan gormuyor ne kadar emdigini. Benimki biraz meme reddi yapiyor silikon uçla daha yeni 2-3 gündür emziriyorum ama doyacak kadar degil. Sağım yapıp hazırda mutlaka anne sutu saklamaya calisiyorum yetirebildigim kadar. Yoksa mama veriyoruz en çok geceleri
Kesinlikle katılıyorum biraz vücudumuza guvenmemiz lazım bence de. Yetmiyor yetmiyor dedikçe evhamlaniyoruz ama yetiyor yani, kilo alıyorsa bitti gitti işte :) ben de ilk birkaç gün sürekli göğüs değiştiriyorum yetmiyor falan diye ama şimdi bakıyorum bebek tek göğüsle gayet de doyuyor yani diğerini vermeye hiç gerek yok. Bir de dediğin gibi ilk zamanki çekişiyle şimdiki kesinlikle bir değil , şu an resmen vakumluyor gibi geliyorMochi bir sağma aparatı değil ama süt toparlayıcı. Vakumlu ile çok güzel topluyor. Eğer ki sağmak ise amaç süt pompası sanki daha iyi olur gibi. Bu arada sütün fazlalığını diğer göğüste akıp akmaması ile ilgili olmadığını sadece fizyolojik olarak bazı insanlarda sızıntı olduğunu söylemişti bir doktor arkadaş. Her emzirmeden sonra sağım yapın diye tavsiye ediyorlar. Beyne bu daha yetmiyor süt salgılayalım mesajı veriyormuş.
Bir de bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ilk doğduğu zaman minik minik gidiyordu onların da emme yetileri o süreçte çok kuvvetli olmuyor. Ona yetecek şekilde geliyordur siz dert etmeyin. Önce sulu süt geliyor sonrasında yağlı. Gelmiyor diye göğüs değiştirmeyin. Her emzirmede 1 göğüs yetiyor diyorlar 3-4 ay kadar. Tabii tecrübe etmek lazım.
Mesele benim kızım da ilk 1 ay memede çok uzun kalıyordu yarım saat falan duruyordu. Son bir haftadır (şu an 50 günlük) daha az duruyor 10-15 dakikada emip bırakıyor kendiliğinden.
Ya bende günlerdir araştırıp duruyorum. Sütüm fazla değil benim. Öyle göğüslerimden aktığı da olmuyor. Anca doluyor emzirme saatine kadar Ona rağmen kullansam süt sağılır mı acaba? Makinayla sağarken bile başta bayaa bi boş çekşyor sonra gelmeye başlıyor. Bebek emerken de öyle. İşime yarar mı dersin
Sutunuz azsa bence ise yaramiyor. Ben aldim ama bir faydasini gormedim. Max 1 2 damla ki pislendigine degmiyor. 5 cc bile toplanmadi bende ve gogsu acitiyor1 haftadır sol göğsümden 2 kez mastit oldum ve ordaki sütüm neredeyse kalmayacak kadar azaldı, haliyle kızım o memeyi emmek istemiyor çekiştirip duruyor. Makineyle 2 saatte 10 cc ancak çıkıyor. Bende mochi yi araştırıyordum, acaba sağı emzirirken sola taksam oranın sütünü artırır mı? Çünkü emzirirken ordan damla damla süt sızıyor az olsa bile. 2 gündür o mememde düzenli sağıma başladımki sütğ kesilmesin ve kızım ordan soğumasın.
Aynısı başıma geldi ama orda süt azalmıyor süt kanalların tıkandığı için süt gelmiyor beyaz lahanayı haşla sıcak sıcak koy memene masaj yap çok iyi geliyor dr tavsiyesi ile yaptım bende1 haftadır sol göğsümden 2 kez mastit oldum ve ordaki sütüm neredeyse kalmayacak kadar azaldı, haliyle kızım o memeyi emmek istemiyor çekiştirip duruyor. Makineyle 2 saatte 10 cc ancak çıkıyor. Bende mochi yi araştırıyordum, acaba sağı emzirirken sola taksam oranın sütünü artırır mı? Çünkü emzirirken ordan damla damla süt sızıyor az olsa bile. 2 gündür o mememde düzenli sağıma başladımki sütğ kesilmesin ve kızım ordan soğumasın.
Dün bebek hemşiresiyle görüştüm, sağımda az çıktığı için şimdilik sağma hırpalama sık sık emzirmeyle devam etmeye çalış dedi, bebek çekiyordur dedi, emmesi gayet iyi dediBen mama kullanmadım canım. Sagimla bebeğin ağzına gelen zaten aynı değildir. Bencemelinda- nin da sütü yetiyor olabilir ama evham yapıyor. Çünkü süt emzirdikce bebeğin ihtiyacına göre artan bir şey. Sürekli mama verince emzirme de azaldığı için süt üretimi de azalıyor diye düşünüyorum. Sagima ben de başlayacağım inşallah, gündüz değil ama geceleri bebeğim göğsümu boşaltamiyor, boşa akıyor
Onu da denedim canım, bu hafta hep mastitle uğraştım, kızım ememedi o göğsü, makinaylada çok sağamadım, ancak elle zeytinyağı ile masaj yaparak sağabiliyordum. 2 gündür emmiyor o göğfü, çok az süt geliyor hala tıkanık olduğu için. Bu mochi tıkanıklığada iyi geliyormul, son çare onu da deneyeceğim.Aynısı başıma geldi ama orda süt azalmıyor süt kanalların tıkandığı için süt gelmiyor beyaz lahanayı haşla sıcak sıcak koy memene masaj yap çok iyi geliyor dr tavsiyesi ile yaptım bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?