2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Süt artırıcı solgar brewers yeast kullanan arkadaşlar vardı. Memnun musunuz? Almaya değer mi? 250 li şişe 250 lira denemeye boşuma harcamak istemedim
Ben kullanıyrm canım eskısnden daha iyi sütüm baslayalı 1 haftayı gecti en az 10-20 ml arttı ama benım zaten akar derece sütüm yoktu belkı sut mıktarı daha fazla olanlarda daha cok etkı edebılir
Sakin ol canımm 1. Hafta kontolunde kılo alımı varsa hıc verme mama 6. Gun -360 gram kayıp vardı ki zaten 3 kılo altında dogmustu
Ve kılo kaybı bu kadar oldugu halde mamayı o kadar az verdım ki kılo alımı olsaydı asla vermezdmMamaya karsı oldugumdan değil bir bebek için en degerlı besının annesnın sütü olması baska gıdalara bakıs acımı zaruret yoksa değiştiriyo

Evet çok haklısın ama biz kilo kaybı nedeniyle doktor önerisiyle 4. gün mama başlamıştık, meme+mama devam etmiştik sonra kilo almaya başlamış 7. gün doğum kilosuna yaklaşmıştı..Sonra da mamasız durmadığımız için bilemiyorum ne yapacağımı..

Canım bız dogum kılosuna 22 gunlukken gelebıldık azaltarak bıraktırabılırsn belkı

Sen rahatla öncelikle.
Sağdığında kaygılı oluyorsun. Bebeğin seni emerken oksitosin salgılıyor ve daha çok süt üretiyor o anda vücudun. O yüzden kaç ml vs hesaplara girip yorma kendini. Uyusa da emmese de göğsüne yasla tenin en azından yanağına dudağına değsin. İnanılmaz fark olacak. Bir de dediğim gibi kaygılı hali at. Sütün azsa lullaby diye bir şey kullandım çok memnun kaldım ben. Bol su iç. Evin her odasına 1,5 litrelik şişelerde su alıp koyun. Yada pipetli bir suluk al koy sürekli su iç. Ne karbonhidrat ne başka bir şey. Sütü su, yumurta, yeşillik yapıyor.

Evet canım tam olarak öyleymiş gerçekten. Yani bilemiyorum ben az bişey gelcek kesilcek sanmıştım ama öyle olmadı. Doğum yaparken bile sürekli kanama geldi,rahim ağzında açılma ve yumuşama oldukça böyle olurmuş meğer.
Çok şükür dün kucağıma alabildim meleğimiherşeye değdi

Hayirli olsun canim gozunuz aydin ne guzel normal dogum yapmissin anlasilan ben 8 cm e kadar normal gidiyordu her sey fakat bebek gecmez çatın çok dar dedi doktor ve sezeryana alindim

Merhaba hala mama ihtiyacınız oluyor mu acaba ben de benzer durumdaydım, sütüm var ama hala günde 3-4 kere mama ihtiyacımız oluyor, ne yapacağımı bilmiyorum çok üzülüyorum
The melinda- sütünüz varsa sağım yapıp kac ml verdiğinizi gorursunuz en azindan ve mama takviyesini aza indirmiş olursunuz bu arada emzirmeye de devam edersiniz. Çunku emzirirken insan gormuyor ne kadar emdigini. Benimki biraz meme reddi yapiyor silikon uçla daha yeni 2-3 gündür emziriyorum ama doyacak kadar degil. Sağım yapıp hazırda mutlaka anne sutu saklamaya calisiyorum yetirebildigim kadar. Yoksa mama veriyoruz en çok geceleri

Bu arada kızlar bir tavsiye vermek istiyorum, kullanan vardır gerçi. Mochi'nin vakum süt pompası benim işime yaradı sütümü arttırdı gibi hissediyorum ve bir gogusu sağarken veya bebegi emzirirken vakumu diğer goguse yapistiriyorsun ve 10-15 dk da iyi bir miktar süt cikiyor. Valla sabahları iki gogsumdeb oturdugum yerde 70 ml felan bile cikiyor. Sağımın dışında bu. Ne zamanki gogsumde sızma hissediyorum yapistiriyorum gogsume. Silikon bir aparat 100 tl hani degmez gibi geliyor ama ben sabah ilk onu elime aliyorum bunu aldiktan sonra da sağım daha az yapiyorum bu daha çok çıkarıyor sanki. Hem süt sağımı açısından iyi hrm de bir gogis işlevdeyken diğer gogusten sızan süt ziyan olmuyor

Ya bende günlerdir araştırıp duruyorum. Sütüm fazla değil benim. Öyle göğüslerimden aktığı da olmuyor. Anca doluyor emzirme saatine kadar Ona rağmen kullansam süt sağılır mı acaba? Makinayla sağarken bile başta bayaa bi boş çekşyor sonra gelmeye başlıyor. Bebek emerken de öyle. İşime yarar mı dersin

Mochi bir sağma aparatı değil ama süt toparlayıcı. Vakumlu ile çok güzel topluyor. Eğer ki sağmak ise amaç süt pompası sanki daha iyi olur gibi. Bu arada sütün fazlalığını diğer göğüste akıp akmaması ile ilgili olmadığını sadece fizyolojik olarak bazı insanlarda sızıntı olduğunu söylemişti bir doktor arkadaş. Her emzirmeden sonra sağım yapın diye tavsiye ediyorlar. Beyne bu daha yetmiyor süt salgılayalım mesajı veriyormuş.
Bir de bebeğiniz ne kadarlık bilmiyorum ilk doğduğu zaman minik minik gidiyordu onların da emme yetileri o süreçte çok kuvvetli olmuyor. Ona yetecek şekilde geliyordur siz dert etmeyin. Önce sulu süt geliyor sonrasında yağlı. Gelmiyor diye göğüs değiştirmeyin. Her emzirmede 1 göğüs yetiyor diyorlar 3-4 ay kadar. Tabii tecrübe etmek lazım.
Mesele benim kızım da ilk 1 ay memede çok uzun kalıyordu yarım saat falan duruyordu. Son bir haftadır (şu an 50 günlük) daha az duruyor 10-15 dakikada emip bırakıyor kendiliğinden.

1 haftadır sol göğsümden 2 kez mastit oldum ve ordaki sütüm neredeyse kalmayacak kadar azaldı, haliyle kızım o memeyi emmek istemiyor çekiştirip duruyor. Makineyle 2 saatte 10 cc ancak çıkıyor. Bende mochi yi araştırıyordum, acaba sağı emzirirken sola taksam oranın sütünü artırır mı? Çünkü emzirirken ordan damla damla süt sızıyor az olsa bile. 2 gündür o mememde düzenli sağıma başladımki sütğ kesilmesin ve kızım ordan soğumasın.

Ben mama kullanmadım canım. Sagimla bebeğin ağzına gelen zaten aynı değildir. Bence melinda- nin da sütü yetiyor olabilir ama evham yapıyor. Çünkü süt emzirdikce bebeğin ihtiyacına göre artan bir şey. Sürekli mama verince emzirme de azaldığı için süt üretimi de azalıyor diye düşünüyorum. Sagima ben de başlayacağım inşallah, gündüz değil ama geceleri bebeğim göğsümu boşaltamiyor, boşa akıyor

Kesinlikle katılıyorum biraz vücudumuza guvenmemiz lazım bence de. Yetmiyor yetmiyor dedikçe evhamlaniyoruz ama yetiyor yani, kilo alıyorsa bitti gitti işte :) ben de ilk birkaç gün sürekli göğüs değiştiriyorum yetmiyor falan diye ama şimdi bakıyorum bebek tek göğüsle gayet de doyuyor yani diğerini vermeye hiç gerek yok. Bir de dediğin gibi ilk zamanki çekişiyle şimdiki kesinlikle bir değil , şu an resmen vakumluyor gibi geliyor

Sutunuz azsa bence ise yaramiyor. Ben aldim ama bir faydasini gormedim. Max 1 2 damla ki pislendigine degmiyor. 5 cc bile toplanmadi bende ve gogsu acitiyor

Aynısı başıma geldi ama orda süt azalmıyor süt kanalların tıkandığı için süt gelmiyor beyaz lahanayı haşla sıcak sıcak koy memene masaj yap çok iyi geliyor dr tavsiyesi ile yaptım bende

Dün bebek hemşiresiyle görüştüm, sağımda az çıktığı için şimdilik sağma hırpalama sık sık emzirmeyle devam etmeye çalış dedi, bebek çekiyordur dedi, emmesi gayet iyi dedi Geriye mamaya direnmek kaldı, sabaha karşı çok az verdim, bugün daha çok direneceğim Göğüslerimi sanki daha dolu hissediyorum bugün moralim daha iyi inşallah ben de kurtulurum mamadan dua edin

Aynısı başıma geldi ama orda süt azalmıyor süt kanalların tıkandığı için süt gelmiyor beyaz lahanayı haşla sıcak sıcak koy memene masaj yap çok iyi geliyor dr tavsiyesi ile yaptım bende
Onu da denedim canım, bu hafta hep mastitle uğraştım, kızım ememedi o göğsü, makinaylada çok sağamadım, ancak elle zeytinyağı ile masaj yaparak sağabiliyordum. 2 gündür emmiyor o göğfü, çok az süt geliyor hala tıkanık olduğu için. Bu mochi tıkanıklığada iyi geliyormul, son çare onu da deneyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…