Valla sürekli emzirmekten sömürüldüm resmenUyanıkken benim de öyle canım. Kucak istiyor, emmek istiyor, kendi kendine uyumayı bilmiyorlar bence henüz. Belki birkac aylık olduktan sonra uyanıkken güzel vakit geçirilebilir ama şu an küçükler diye düşünüyorum bunun için. Benim bebeğim ya uyuyor, ya emiyor, ya kucakta ya da ağlıyor :)) başka aktivitesi yok henüz.
Yalnız olmadığıma seviniyorum şuanKızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
Aynı ben yaaaa
Dikişlere bakıyor rahime bakıyor smear testi yapıyor bu kadarThe cok gecmis olsun canim gercekten insanin sinirleri hoplar ya. allahtan bir sey olmamis... sukurler olsun.
Kizlar, 40. gunden sonra kadin dogum uzmani gel kontrole dedi, neye bakiyorlar, vajinal muayene mi? Gideniniz var mi oyle?
Yüzünde veya vücudunda kızarıklık sivilce gibi tepki olabilir. mukuslu kaka, günde 5 kezden fazla kaka, çok ıkınmak, ciltte kuruluk egzama, ishal veya kabızlık ve geçmeyen hırıltılı solunum. Bunların hepsi çoklu besin alerjisi belirtisi. Hiç biri tek başına yetmez ama doktor kontrolünde olmakta fayda var.Burun hiriltisi gecmeyince besin alerjisinden supheleniyorlar degil mi ? Bizdede geçmeyen bir burun tikanikligi var 22gundur. Aleriji diye korkuyorum bende. Acaba besin alerjisinin baska ne gibi belirtileri var
Yatıyosa uyanıkken ağlıyo kucağmdaysa susuyo yada meme istiyo yada kucağımda uyumk istyoKızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
Aynı ben yaaaa
Geçmeyen bir burun hiriltisi var 1-2kere mukuslu kaka gordum ve bazi günler kaka 5i geçiyor. Surekli ikinma ve homurdanma halide varYüzünde veya vücudunda kızarıklık sivilce gibi tepki olabilir. mukuslu kaka, günde 5 kezden fazla kaka, çok ıkınmak, ciltte kuruluk egzama, ishal veya kabızlık ve geçmeyen hırıltılı solunum. Bunların hepsi çoklu besin alerjisi belirtisi. Hiç biri tek başına yetmez ama doktor kontrolünde olmakta fayda var.
Bilmiyorum ya nasıl bi çözüm bulsam bu şekilde de ben uyuyamıyorumGerçekten buna cesaret edebilir misin canım ,ben asla edemem. Gece eli kolu battaniyesi burnunu kapatsa ne bileyim veya kussa farketmesen başka odada? Aynı odada ıh dese uyanıyorum ben en azından iyi olduğundan emin oluyorum. Ben gündüz bile yalnız bırakmaya korkuyorum başka odada, 5 dkda bir iyi olduğundan emin olup geri gidiyorum :)
Genel olarak agliyoKızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
40 a az kaldi benim. Degisen birsey olmazsa cok uzulurumYatıyosa uyanıkken ağlıyo kucağmdaysa susuyo yada meme istiyo yada kucağımda uyumk istyo
Yenidoğanların çoğu böyle
40 diye bosuna demiyolar cidden fark oluyo
Hele 3 aydan sonra müthiş gelişmeler oluyo
Tadını cıkarın zaman cok cabuk geciyo anı yasayın
Kac gunluk canim ilk 20 25 gune kdr gunde 4 5 kez kaka normaldi bence yaGeçmeyen bir burun hiriltisi var 1-2kere mukuslu kaka gordum ve bazi günler kaka 5i geçiyor. Surekli ikinma ve homurdanma halide varinşallah benim kuruntumdur
Valla bendeYalnız olmadığıma seviniyorum şuan
27 gunluk kuzum inşallah normaldir bizimdeGenel olarak agliyo
40 a az kaldi benim. Degisen birsey olmazsa cok uzulurum
Kac gunluk canim ilk 20 25 gune kdr gunde 4 5 kez kaka normaldi bence ya
Canım ben öyle süt yumurta pek tüketmiyorum ama benimkinin yüzüde sivilce varRsv bi virüs çeşidi canım okullarda çok yaygınmış ama o sürede yeğenlerim gelmedi eve okula gittikleri için sadece görüntülü konuştuk. Eşim veya kv getiren toplu taşıma kullanıyorlar kv ler. O negatife döndü çok şükür ama geniz akıntısı balgam yapıyo dolayısıyla hırıltı oluyo. Ciğere indirmemek için serumfizyolojikle ilaçları hava olarak veriyorum işteBu seferki alerjik olabilir dedi çünkü et yumurta yediğim zaman sivilce gibi şeyler çıkıyo yüzünde. Bu doğru bilinen yanlış arkadaşlar sütün yarıyo falan yanlış. Herkesin sütü bebeğine yarar zaten protein ağır geliyo çocukların bünyesine. Zamanla alerjiye dönüşebiliyor bu çok önemli erken fark etmek çok çok önemli. Yaygın olarak kakadan anlaşılıyo çok sayıda zamanla kanlı kaka yapıyolar. Bu çok ileri düzey alerji belirtisi o kadar yormaya gerek yok çocuğu.
Beni anlatmssin canım aynen bizde öyleyiz 39 gün olduk hala öyleyizKızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
Hepimiz öyleyizValla sürekli emzirmekten sömürüldüm resmen
Neden uyuyamıyorsun aynı odada canımBilmiyorum ya nasıl bi çözüm bulsam bu şekilde de ben uyuyamıyorum
Hatta 29 veya 30 gunluktu hergun 4 5 kez yaparken 1 gun hic yapmadi cok endiselenmistim.27 gunluk kuzum inşallah normaldir bizimde
Cok erken gitmisKizlar bebeğim 12 günlük. Kayınvalidem vardı bugun gitti. Sizce kendim halledebilir miyim ya ne diyorsunuzyemek , iş falan da dahil tabiki.
Su burun tıkanıklığı bi geçse cok rahatlıycaz inşallahHatta 29 veya 30 gunluktu hergun 4 5 kez yaparken 1 gun hic yapmadi cok endiselenmistim.
Normaldir icini ferah tut canim
Yani ben şahsi tecrübeme göre beğendim sevdim. Benim ilk 2 hafta sütüm çok doluydu sonra azaldı sağsam bile gercekten 30dan fazlayı gecemez olmuştum. Donemsel bilemiyorum o dönem bi lohusa depresyonu atlatiyodum. Bu pompayı da yorumlardan okudum bi de gene de banyo sonrası felan gogsumde sızmalar oluyor en azindan damlaya damlaya göl olur ziyan olmasin diye aldim. Sağımı her an yapamiyorum bebek uyuyunca ya da babasindayken yapabiliyorum günde 2-3 defa anca. Ama şimdi bu pompayı bebekle ilgilenirken bile takiyorum ben. Asıl amacı emzirirken diger gogse takip sizanları toplamak. Ama vakum oldugu için gogsu çekiyor. Az önce mesela 60 ml tek gogsumden cekti. Diger gogsumu de sagiyordum ondan da 60 ml cikti. Yani gün içinde evdeyim yabanci yok rahat takildigim için bir gogsumden bi gogsume takiyorum. Ben arttiracagini dusunuyorum en azindan oturduğun yerde 10-15 ml bile ciktigini görmek insani mutlu ediyor. Pompa bazen şak diye cikabiliyor gogusten ama ip baglama yeri yapmislar takarsen garantilersin. Benim 1 kere basima geldi döküldü biraz o da benim suçumdu gogsumde pompa oldugunu unut yere egildim o sırada kaydı dokuldu biraz. Dokulunce de insan uzuluyor bebegin rızkı az da olsa anne sütü çok değerli. Zaten mochi de slogan olarak her damlası değerli yazmis anne sutu hakkinda kagidinin üstüne :) nelere 100 lira vermiyoruz al gitsin derim benYa bende günlerdir araştırıp duruyorum. Sütüm fazla değil benim. Öyle göğüslerimden aktığı da olmuyor. Anca doluyor emzirme saatine kadar Ona rağmen kullansam süt sağılır mı acaba? Makinayla sağarken bile başta bayaa bi boş çekşyor sonra gelmeye başlıyor. Bebek emerken de öyle. İşime yarar mı dersin
1 haftadır sol göğsümden 2 kez mastit oldum ve ordaki sütüm neredeyse kalmayacak kadar azaldı, haliyle kızım o memeyi emmek istemiyor çekiştirip duruyor. Makineyle 2 saatte 10 cc ancak çıkıyor. Bende mochi yi araştırıyordum, acaba sağı emzirirken sola taksam oranın sütünü artırır mı? Çünkü emzirirken ordan damla damla süt sızıyor az olsa bile. 2 gündür o mememde düzenli sağıma başladımki sütğ kesilmesin ve kızım ordan soğumasın.
Aslında vücuduma güveniyorum da oğlum baya bi obur. Yetemiyorum resmen ona. İki meme ile anca doyuyor. Emzirip yatırdım kaka yaptı yarım saat sonra uyurken. İçi boşaldı ya gene emmek istiyorKesinlikle katılıyorum biraz vücudumuza guvenmemiz lazım bence de. Yetmiyor yetmiyor dedikçe evhamlaniyoruz ama yetiyor yani, kilo alıyorsa bitti gitti işte :) ben de ilk birkaç gün sürekli göğüs değiştiriyorum yetmiyor falan diye ama şimdi bakıyorum bebek tek göğüsle gayet de doyuyor yani diğerini vermeye hiç gerek yok. Bir de dediğin gibi ilk zamanki çekişiyle şimdiki kesinlikle bir değil , şu an resmen vakumluyor gibi geliyor
Aynısı başıma geldi ama orda süt azalmıyor süt kanalların tıkandığı için süt gelmiyor beyaz lahanayı haşla sıcak sıcak koy memene masaj yap çok iyi geliyor dr tavsiyesi ile yaptım bende
Ben senin gibi uyuduğunda kucağıma alıp gazını tekrar çıkartmaya çalışıyorum çok işe yarıyor. Sırtına vurup deniyorum geri yatırıyorum. Mızıklasın gene alıyorum ta ki çıkarana kadar. Gece emzirdikten sonra yarım saat uğraştım tam çıksın düzgün uyuyabilsin diye. Bi dene bakalım midedeki gazsa iyi, ama bağorsaktaki gaz zorluyorsa bebişi yediğine çok çok dikkat etmen lazım.Uyurken sürekli diviniyor gazdan mı anlamadım ya her an uyanacak gibi ne zaman düzelir bu durum uykusuzluktan beynim yanıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?