2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Valla bende uyanıkken hep memede bıraksam ağlıyor. Bu ara çok uyumuyorda artık yeter diyom ya inek olsam bu kadar süt çıkaramam. Göğüslerin acısıda ayrı bir dert
Hahahah ya kayınvalidem de aç olduğu için ağladığını düşünüyo, sürekli bi süt yetmiyo mu acaba sorusu

Mastit hissi nasıl tam bilmiyorum. Gogsune vakum gibi yapisiyor ilk basta biraz agriyor gibi oluyor ama sonra 10-15 dk yi geçmedikçe normallesiyor. Valla arttirir mi yoksa sütünü bosaltmana mi yardımcı olur bilemem ama bende işe yaradı. Ya da belki de sağmakla tam cikartamadigim sütlerimi cikarttim. Cunku bilirsiniz bebegin emmesiyle sagmak ayni etkiyi olusturmuyor. Benim bebegim beni emmiyor yalnizca silikon uçla emiyir o da birkaç gündür öyle. biz hep biberon veriyoruz bir de ilaveten silikon uçla emziriyorum birkaç gündür. Ama düşün emzirmememe ragmen 200-300 ml arasi her gün süt çıkartıyorum çok şükür. Bunu biraz mochiye borçluyum. Yani beslenmesinin yarısı anne sütü yarısı mama. Daha da gayret edip mamadan kurtulmaya calisiyorum. Tabiki emzirmek en iyisi. Ama bir gogus işlevdeyken de diğerinden sızıntı çok oluyor. Mochi biraz da onu engelliyor. Dene derim ben sadece sagim zamani degil ben ev işi yaparken bile takiyorum azar azar hep birikiyor buzdolabina koyuyorum hemen 1 öğün öyle çıkartıyorum oğluma

Bebekleri uyandirip mi besliyorsunuz yoksa kendisinin uyanmasini mi bekliyorsunuz ?
Ben kendisinin uyanmasini bekliyorum

Bir aylık olana kdar hep alarm kurdum kaldırıp besledim. Artık onun uyanmasını bekliyorum. En fazla 3 saat uyuyor

Bizde de anne sütüne bağlı sarılık var. 2 aya yaklaştık hala devam ediyor. Arkadaşımın 6. Ayda bitmiş. Sürekli güneşlendirmekten bahsettiler, camın arkasından gelen güneş işe yaramaz diye düşündüm ah ne büyük hata. Bikere deneyelim dedk tek seferde bile çok farketti.
Azıcık güneş vursun cama bebeği komple soyup güneşlendiriyoruz camın arkasından artık. Direk düştü sarılığı. Rengi çok çok düzeldi. Kesinlikle tavsiye ederim.

Hahahah ya kayınvalidem de aç olduğu için ağladığını düşünüyo, sürekli bi süt yetmiyo mu acaba sorusu
Kayınvalidem bir gün içerisinde 5 kere senin sütün yetmiyor dedi kadına artık bak yetiyor diyip ileri doğrı sıktım mememi fışkırttım

Uyurken sürekli diviniyor gazdan mı anlamadım ya her an uyanacak gibi ne zaman düzelir bu durum uykusuzluktan beynim yanıyor
Belki bi umut
Tamda bunu demeye gelmiştim
Bebekleri uyandirip mi besliyorsunuz yoksa kendisinin uyanmasini mi bekliyorsunuz ?
Uyandrmama fırsat verecek kadar uyusa uyandırabılırdm
Kızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
Canım bızde sürekli memedeyiz:) 2 ay sonuna kadar da boyle gider sanırm
Bir aylık olana kdar hep alarm kurdum kaldırıp besledim. Artık onun uyanmasını bekliyorum. En fazla 3 saat uyuyor
Ya evın ısısını nasıl ayarlıyosnz?
Bız kombıyı 45-50 arası calıstırıyoruz bıde üstüne oturdugumuz odayı genelde kapısı kapalı tutuyoruz bebeğim bı kez öksürükten küvöze girdi bende korku oldu Altını değiştirirken bile esinti var mı dıye kontrol edıyrm
Bi soyuyorm kuzuyu gülmeye baslıyo yavrmda sıcaktan bunalıyo

Kizlar bebeğim 12 günlük. Kayınvalidem vardı bugun gitti. Sizce kendim halledebilir miyim ya ne diyorsunuz yemek , iş falan da dahil tabiki.
Halledersin halledersin bence benim yanımda ilk günden itibaren hiç kimse kalmadı sadece eşim vardı o da zaten vardiyalı çalışıyor o işe gidince bebeiş uyuduğunda işleri halletmeye çalışıyorum

Reactions: The
Kızlar 40 banyosu yaptirdinizmi
Ben yaptırdım canım.
Benimki 47 günlük kendinim uyanmasını bekliyorum canım.
Öyle hızlı geçiyor ki zaman daha dün gibi doğum yaptım sanki, şimdi 47 günlük olmuş bile
Bizde bu ara öyleyiz canım. Sebepsiz yere ağlıyor, kucak istiyor galiba en son ağlamaktan yorulup uyuyor da öyle kafamı dinliyorum
Kizlar bebeğim 12 günlük. Kayınvalidem vardı bugun gitti. Sizce kendim halledebilir miyim ya ne diyorsunuz yemek , iş falan da dahil tabiki.
Halledersin canım hiç merak etme. Başta bende korkuyordum ama tek kalınca insana bir cesaret geliyor, güven geliyor .

Reactions: The

Biz soguk bir memelekette yasiyoruz geceleri eksi derece simdiden. 43-45 dereceye ayarliyoruz oda ısısı 24-25 derece güya ama evde hafif bir cereyan var ve bebegim usudu mu ya da terledi mi diye hep dert ediyorum. Iki pantalon iki corap zıbın ve uzun kol bluz giydiriyorum ama bi hırka daha giydirsem mi diye hep dusunuyorum bu sefer de uyurken terleyecek. Ah annelik bu açıdan hep içinin rahat etmemesiymiş ya. Bir de emerken üstüne süt gelse ıslansa biraz gene degistiriyorum cunku hasta olacak diye korkuyorum. Alt degistirirken de hep ketıldan sıcak su koyuyorum yanima bi de sıcak hava üflryen makina var onu da aciyorum. Cunku burasi Turkiyenin en soguk bölgesi :)

Merhaba kızlar biz bugün tam 1aylık olduk bebeğim sütümü en fazla 5dk içip bırakıyır ama sık sık emziriyorum günde 1kezde kakasını yapıyır acaba sütüm yetmiuor mu aç mı kalıyor bebeğim

Canım kaka değil idrar önemli olan günden 5 kez den fazla yapıyorsa doyuyordur diyo youtubedaki doktorlar

Ne kadar yapiyor canim ?

Bizimde 1 aylik olunca bu durum olustu gunde 1 kez veya 28 30 saatte bir.

Doktora sordum 100 saate kadar normal dedi. Hepsini birden yapar muhtemelen dedi

Canım kaka değil idrar önemli olan günden 5 kez den fazla yapıyorsa doyuyordur diyo youtubedaki doktorlar
İdrarı sık sık yapıyır hatta bazen geceleri uykusu kaçmasn diye açmadığımda her tarafı idrar olmuş oluyor peki bu kadar az emmesi neden sürekli aç gibi bu yüzden

Ne kadar yapiyor canim ?

Bizimde 1 aylik olunca bu durum olustu gunde 1 kez veya 28 30 saatte bir.

Doktora sordum 100 saate kadar normal dedi. Hepsini birden yapar muhtemelen dedi
Biz 1aylık olmadan öncede günde 1kez yapıyoduk ama idararımız gayet iyi Ben sadece internetten falan baktığımda veya burda okuduğumda 20-40dk ararsı emiyor diyolar genelde ama bnm bebeğim 5dk falan tutuyor ve uyumuyır da

Kilo aliminda sorun varmi canim

Yarın kg kontrolümüz ve 1aylık aşımız var ama bebeğim soğuk aldığı için aşı yaptıramayı düşünmüyom onun dışında kilo ne kadr almış hiçbir bilgim yok
Anladim canim yarin belli olur ozaman hic merak etme. Sutun fazlaysa cekmesi iyiyse sikinti yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…