2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285

Öyle ben de süt ürünlerine dikkat ediyorum. Patlıcan, Domates, kavun vs...
Anneannemler doğum yaptığımdan beri şunu yeme bunu yeme diye söyledikleri hep alerjen gıdalar. Eskilere güveniyorum o noktada. Hatta dayanamayıp yediklerim oldu çocuğumun ertesi gün yüzü alerji oldu, kakasında da mukus gördüm.
Bu arada ilk andan beri serum fizyolojik damlatıyorum, temizliyoruz ama ciğerine inmiş sanırım hırıltısı var. Yarın doktora götüreceğiz.

Size bir şey söyleyim mi kızımın o sarılığı 45 gün geçmedi sadece yüzünde vardı ama. Geçtiğimiz günlerde beni acile kaldırdılar o sırada annemler mamasını bulamamışlar kullanmayınca kaldırmıştım. benim de kendime gelip konuşacak vaziyetim yoktu. pirinç unu ile mama yapıp vermek durumunda kalmışlar ilk yemeyince şeker atmışlar. Sadece 30 ml yemiş. O günden beri sarılığı gitti. Anneannem şekerli bir mama yap ver demişti onu tutmamıştım hasbel kader yedirdiler bebeme şekerli mamayı. Ama iş görmüş nihayetinde.

İdrarı sık sık yapıyır hatta bazen geceleri uykusu kaçmasn diye açmadığımda her tarafı idrar olmuş oluyor peki bu kadar az emmesi neden sürekli aç gibi bu yüzden
Belkide o 5 dk da doyuyordur bilemedim beslenme düzeninde bazen böyle değişiklikler olabilir miş az az sık sık emme isteği gibi

Aynı dertten muzdariptim canı sıkılıyor çocuğun da sıkıldıkça emmek istiyordu.
Sadece atlet ile yatıp yanıma alıyorum o da sakinleştiriyor.
Ana kucağı aldım dün, şimdilik iş görecek gibi. Hem mutfağa da yanıma götürebileceğim arada sallar iş yaparım diye düşünüyorum.
Sling işe yarayabilir bir de.
Kizlar bebeğim 12 günlük. Kayınvalidem vardı bugun gitti. Sizce kendim halledebilir miyim ya ne diyorsunuz yemek , iş falan da dahil tabiki.

Sen bunu başarabilirsin :) seninki normal oldu ya belki bizden daha şanslı olabilirsin bir yere uzanma noktasında vs... Bir de yemek, iş ev biraz uçsun ne yapalım :)
ben eskiden daha dağınıktım şimdi fırsat bulur bulmaz çamaşır işini falan hallediyorum kedilerin tüyleri bebeğe gelmesin diye her gün süpürüyorum ki eskiden asla umursamazdm.
analık yaptırıyor :)
Ama kendini sıkma yeni bir düzen kuracağız bir şekilde yapılacak. Ben kamerayı kuruyor telefondan açıyorm sesi görüntüyü içim daha rahat ediyor.

Leke cikarici ne kullaniyorsunuz acaba

Beyaz sabun ve denk getirebilirsem güneş. :)

Benim bebemde hasta sürüyorum ilerlemesini engelledi ama gerilemedi de hastalık. El mecbur doktor yolu göründü.
20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor

Yenidoğanlarda her defasında 2 ml diyorlar. Fazlasında orta kulak enfeksiyonu olma riski olabiliyormuş isterseniz başka bir doktora daha sorun.

Bir doktor daha görüşü alayim ya bu gece takacak bir şey daha buldum kendime

Kizlar oturup kalkin dua edin

Bana sağmali ineksin dedi
Ahahahhajajajw o nasıl bi benzetme öyle inanamıyorumm

Odaya ısı nem ölçer aldım lifenet marka. Memnunum. Doktora kalsa 23-24 derece ideal diyor ama bana soğuk geldi. 24.5 25 arası tutmaya çalışıyorum. Eşim 26 ya çıkarıyor. Gece sürekli kombiyi kapatıyorum ısı düşsün diye. Benim aprtman dairem fazla sıcak yazın tüm camlar açık genede sıcaktan oturamıyoruz. Ben pek bebeğe dikkat de etmyiorum sarmıyorum baştan beri. Hiç şapka takmadım diyebilirim evde. Sakınan göz misali alıştırmaya çalıştırum ama çevrem sürekli sar sar diyor.

sonra sustu mu bari ben de öyle yapayım
Ah keşke susmuyorlar ki. Sonraki ginler aynen devam sütün mü yetmiyor. Evet yetmiyor mama veriyim en iyisi dedim busefer mamayı kötülwmeye başladı. E ben napıyım ozaman söyle yani dimi

Yenidoğan bebeklerden bazıları anne sütünü çok güzel özümseyip hiç kaka yapmayabilirmiş. Önemli olan çiş sayısı onu takip etmelisin. 1 ay kontrolü önemli. Günlük 35 gram yani ilk ay 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Dopum kilosundan değil ama taburcu olduğun o şişliğin indiği kilodan hesaplamalısın.

Walla benim özellikle bu saatler sütüm öyle bi azalıyor ki mecbur mama veriyorum sonra gece tekrar artıyor bence tamamen yorgunluktan
Benim de azalıyor. Akşam 8-9 gibi 1 saat uyursam inanılmaz süt yapıyorum. Defalarca öğlende sağdığım sütü aksam doyamadığı için içirdim bebeğime. Süt yapıcı çaylar içiyorum. Bide burda arkadaşlardan duyup solgar ın süt yapıcı bira mayası takviyesini aldım. Bu akşam gene fena değildim uyumadığım halde.

Anne sütüne bağlı sarılıkta anne sütünü kesip mama ile besliyorlar bebeği sarılık bitiyor. Ama bu yöntem emme reddi, mastit felan sebep oluyor diye kullanılmıyormuş hastaneler tarafından artık.
Güneşlendirme baya çözdü bizde sarılığı.

Öyle ben ilk haftadan sonra mama da vermedim daha doğrusu bebeğim istemedi. güneşlemdirdim her sabah ama çözüm olmamıştı nasılsa geçer dediğim bir noktada eski usul bir mama tek öğünde çözdü.

Hangi kamerayı kullanıyorsunuz?

25-26 bunlar çok yüksek bebek için, en sağlıklısı biraz serin olması, ideali 21-22 derece.

Geçmeyen bir burun hiriltisi var 1-2kere mukuslu kaka gordum ve bazi günler kaka 5i geçiyor. Surekli ikinma ve homurdanma halide var inşallah benim kuruntumdur
Olacak diye bişey yok kuzum doktor kontrolünde olduğu için korkma. Sadece belirtileri bunlar e günümüzde de aşırı yaygın dolayısıyla tedbirli olmakta fayda var. Öyle bazı günler çok yapar 1-2 kere mukuslu olur değil söylediğim şey bitmeden sürecek. Devamlı mukuslu kaka yapması mesela veya günde 5 ten fazla kakayı sürekli yapması arada değil. Bir de ilk 1 ay günde 5 ten fazla yapıyolar o normal. Bunun sonraki aylarda devam etmesi önemli olan. Çünkü bağırsak floraları gelişiyor ay ilerledikçe kaka sayıları da düşüyor kıvamları değişiyor vs. Ben sadece farkındalık olsun diye yazdım olumsuz düşünme Balım :)

Canım ben öyle süt yumurta pek tüketmiyorum ama benimkinin yüzüde sivilce var
Yüzündeki sivilce ne yediğinde çıkıyo sürekli çıkıyo mu mesela et tavuk. Eğer her yedikten sonra çıkıyorsa alerjisi olabilir canım doktorunu bilgilendir. Tek başına bi belirti sayılmıyor veya daha çok başında olduğu için solunum veya bağırsak etkilenmemiş oluyo. Yediğin bişey bebeğine ağır geliyo ve bunu sivilce olarak belli ediyor. Bebeklerin bi kısmı sadece süt ürünlerine bi kısmı hayvansal proteinin tamamına bi kısmı da kabuklu yemişlere karşı alerjen olabiliyorlar. Dediğim gibi önlem olarak doktorlarınızı bilgilendirin ne olur ne olmaz he şöyle bişey de olabilir alerjen değildir kızartma yiyorsudur yağı bebeğine ağır geliyo da olabilir. Bunlar hep ihtimaller son kararı doktorun verir canım

Canım inşallah değildir. Doktorun zaten seni bilgilendirir. Ama yanıltan bir şey de şu, çocuk doktorları alerji konusunda çok donanımlı değiller. Bu konuda şüphen varsa alerji doktoruna git derim. En azından içini rahatlat. Kanlı kaka görmedikçe ye diyo mesela doktor. Kanlı kaka ne demek biliyor musun? Çocuğun alerjisi olduğunu bile bile en başından beri çocuğa eziyet ederek bile isteye hayvansal gıda tüketip sonunda bağırsakları aşırı yorduktan sonra uzun süre diyete girip zar zor bağırsak toplamak. Kanlı kakaya dönünce bağırsaklar zor toplanıyo zaman alıyo süreç uzuyo. Baştan alırsan önlemini bağırsakları gelişene kadar yeme mesela. Sonra doktor kontrolünde diyet aç çocuk hırpalanmadan daha kısa sürede iyileşiyor. Ortada alerji namına bişey kalmıyor. Geçmeyen hırıltılı solunum da aynı şekilde. Boşuna antibiyotik veriyo mesela çocuk doktoru. Abi bu çocuk hasta değil alerjik sen veriyosun antibiyotiği iyileşiyor 1 hafta sonra devam hırıltı. Antibiyotik boşuna verdiğinle kalıyosun. Doktorun umrunda değil ki bebeğin antibiyotik almış boşuna. Bu dediğim belirtiler sürekli olursa önlem alın arkadaşlar yoksa korkmayın yani. Alerjense de geçiyo çok şükür. Allah dermansız dert vermesin.

İnşallah canım ya kendimle ilgili bir sıkıntım yok çok şükür zaten , dış dikisim düştü bile. Kayınvalidem varken de bebekle ben ilgileniyordum zaten ama o yemekleri falan yapıyordu işte gündüz ne kadar uyuyacaği hiç belli olmuyor çünkü. Mesela dün bir sefer 3 saat falan uyudu ,.onun dışında hep 10-15 dk periyotlardan öteye gitmedi akşama kadar. Doğru düzgün iş falan yapılmazdi yani. Aç kalmasam iyi

Kızlar aranizda emzik kullanan var mı ve ne kadar kullanıyorsunuz? Ya bazen bebeğim tok oluyor, uyumak da istemiyor vs sadece emmek istiyor o zamanlarda veriyorum ama korkuyorum da aynı zamanda ilerde damağında falan problem olur mu ki diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…