- 19 Haziran 2020
- 441
- 328
- 53
- 32
Bizim de 1 aydan sonra günde 1 defa oldu dolu dolu yapiyorNe kadar yapiyor canim ?
Bizimde 1 aylik olunca bu durum olustu gunde 1 kez veya 28 30 saatte bir.
Doktora sordum 100 saate kadar normal dedi. Hepsini birden yapar muhtemelen dedi
Rsv bi virüs çeşidi canım okullarda çok yaygınmış ama o sürede yeğenlerim gelmedi eve okula gittikleri için sadece görüntülü konuştuk. Eşim veya kv getiren toplu taşıma kullanıyorlar kv ler. O negatife döndü çok şükür ama geniz akıntısı balgam yapıyo dolayısıyla hırıltı oluyo. Ciğere indirmemek için serumfizyolojikle ilaçları hava olarak veriyorum işteBu seferki alerjik olabilir dedi çünkü et yumurta yediğim zaman sivilce gibi şeyler çıkıyo yüzünde. Bu doğru bilinen yanlış arkadaşlar sütün yarıyo falan yanlış. Herkesin sütü bebeğine yarar zaten protein ağır geliyo çocukların bünyesine. Zamanla alerjiye dönüşebiliyor bu çok önemli erken fark etmek çok çok önemli. Yaygın olarak kakadan anlaşılıyo çok sayıda zamanla kanlı kaka yapıyolar. Bu çok ileri düzey alerji belirtisi o kadar yormaya gerek yok çocuğu.
Mama takviyeli gidiyoruz şuan, kızımda anne sütü sarılığa var, doktor vücud rengi 2. Aya anca düzelir dedi. Sol göğsümün sütünü artıracak ne varsa deniyorum canım, bi o kaldı. Bugün alıp buvhafta deneyeyim en azından içimde kalmasın.
Belkide o 5 dk da doyuyordur bilemedim beslenme düzeninde bazen böyle değişiklikler olabilir miş az az sık sık emme isteği gibiİdrarı sık sık yapıyır hatta bazen geceleri uykusu kaçmasn diye açmadığımda her tarafı idrar olmuş oluyor peki bu kadar az emmesi neden sürekli aç gibi bu yüzden
Kızlar bebeğiniz uyanıkken napıyo? Hani öyle biraz sakince dursa şükredicem, ya ağlıyo ya kucak istiyo uykuya dalması çok zor oluyo gündüzleri bu durumda da sürekli emzirmek durumunda kalıyorum çünkü durmuyo başka türlü gündüzleri göğüslerim yumuşacık oluyo artık sürekli emzirmekten napıcağımı şaşırmış durumdayım
Kizlar bebeğim 12 günlük. Kayınvalidem vardı bugun gitti. Sizce kendim halledebilir miyim ya ne diyorsunuzyemek , iş falan da dahil tabiki.
Leke cikarici ne kullaniyorsunuz acaba
GeminiWoman @Smjj @UcanSupurge
Kızlar bu kürü diş çıkarma döneminde bebeği rahatlatsın, diş ağrısını alsın diye yapıyorlarmış ama öksürük, tıkanık burun için filanda kullandıklarını ve faydasını gördüklerini yazmış birkaç sayfa. Ayaklarına ve sırtına sürüyorlarmış bebeklerin. Doğal birşey belki denemek isterseniz. İnşllah hemencik iyileşir bebekleriniz ya
20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor
Bir doktor daha görüşü alayim ya bu gece takacak bir şey daha buldum kendimeBeyaz sabun ve denk getirebilirsem güneş. :)
Benim bebemde hastasürüyorum ilerlemesini engelledi ama gerilemedi de hastalık. El mecbur doktor yolu göründü.
Yenidoğanlarda her defasında 2 ml diyorlar. Fazlasında orta kulak enfeksiyonu olma riski olabiliyormuş isterseniz başka bir doktora daha sorun.
Takmadan araştır geceler bizim nasılsaBir doktor daha görüşü alayim ya bu gece takacak bir şey daha buldum kendime
En kücük siringa kac ml oluyodu yyaTakmadan araştır geceler bizim nasılsa
Ahahahhajajajw o nasıl bi benzetme öyle inanamıyorummKizlar oturup kalkin dua edin
Bana sağmali ineksin dedi
Odaya ısı nem ölçer aldım lifenet marka. Memnunum. Doktora kalsa 23-24 derece ideal diyor ama bana soğuk geldi. 24.5 25 arası tutmaya çalışıyorum. Eşim 26 ya çıkarıyor. Gece sürekli kombiyi kapatıyorum ısı düşsün diye. Benim aprtman dairem fazla sıcak yazın tüm camlar açık genede sıcaktan oturamıyoruz. Ben pek bebeğe dikkat de etmyiorum sarmıyorum baştan beri. Hiç şapka takmadım diyebilirim evde. Sakınan göz misali alıştırmaya çalıştırum ama çevrem sürekli sar sar diyor.Belkibi umut
Bız kombıyı 45-50 arası calıstırıyoruz bıde üstüne oturdugumuz odayı genelde kapısı kapalı tutuyoruzbebeğim bı kez öksürükten küvöze girdi bende korku oldu Altını değiştirirken bile esinti var mı dıye kontrol edıyrm
Bi soyuyorm kuzuyu gülmeye baslıyoyavrmda sıcaktan bunalıyo
Ah keşke susmuyorlar ki. Sonraki ginler aynen devam sütün mü yetmiyor. Evet yetmiyor mama veriyim en iyisi dedim busefer mamayı kötülwmeye başladı. E ben napıyım ozaman söyle yani dimisonra sustu mu bari ben de öyle yapayım
Yenidoğan bebeklerden bazıları anne sütünü çok güzel özümseyip hiç kaka yapmayabilirmiş. Önemli olan çiş sayısı onu takip etmelisin. 1 ay kontrolü önemli. Günlük 35 gram yani ilk ay 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Dopum kilosundan değil ama taburcu olduğun o şişliğin indiği kilodan hesaplamalısın.Merhaba kızlar biz bugün tam 1aylık olduk bebeğim sütümü en fazla 5dk içip bırakıyır ama sık sık emziriyorum günde 1kezde kakasını yapıyır acaba sütüm yetmiuor mu aç mı kalıyor bebeğim
Benim de azalıyor. Akşam 8-9 gibi 1 saat uyursam inanılmaz süt yapıyorum. Defalarca öğlende sağdığım sütü aksam doyamadığı için içirdim bebeğime. Süt yapıcı çaylar içiyorum. Bide burda arkadaşlardan duyup solgar ın süt yapıcı bira mayası takviyesini aldım. Bu akşam gene fena değildim uyumadığım halde.Walla benim özellikle bu saatler sütüm öyle bi azalıyor ki mecbur mama veriyorum sonra gece tekrar artıyor bence tamamen yorgunluktan
Size bir şey söyleyim mi kızımın o sarılığı 45 gün geçmedi sadece yüzünde vardı ama. Geçtiğimiz günlerde beni acile kaldırdılar o sırada annemler mamasını bulamamışlar kullanmayınca kaldırmıştım. benim de kendime gelip konuşacak vaziyetim yoktu. pirinç unu ile mama yapıp vermek durumunda kalmışlar ilk yemeyince şeker atmışlar. Sadece 30 ml yemiş. O günden beri sarılığı gitti. Anneannem şekerli bir mama yap ver demişti onu tutmamıştımhasbel kader yedirdiler bebeme şekerli mamayı. Ama iş görmüş nihayetinde.
En kücük siringa kac ml oluyodu yya
Anne sütüne bağlı sarılıkta anne sütünü kesip mama ile besliyorlar bebeği sarılık bitiyor. Ama bu yöntem emme reddi, mastit felan sebep oluyor diye kullanılmıyormuş hastaneler tarafından artık.
Güneşlendirme baya çözdü bizde sarılığı.
Hangi kamerayı kullanıyorsunuz?Aynı dertten muzdariptim canı sıkılıyor çocuğun da sıkıldıkça emmek istiyordu.
Sadece atlet ile yatıp yanıma alıyorum o da sakinleştiriyor.
Ana kucağı aldım dün, şimdilik iş görecek gibi. Hem mutfağa da yanıma götürebileceğim arada sallar iş yaparım diye düşünüyorum.
Sling işe yarayabilir bir de.
Sen bunu başarabilirsin :) seninki normal oldu ya belki bizden daha şanslı olabilirsin bir yere uzanma noktasında vs... Bir de yemek, iş ev biraz uçsun ne yapalım :)
ben eskiden daha dağınıktım şimdi fırsat bulur bulmaz çamaşır işini falan hallediyorum kedilerin tüyleri bebeğe gelmesin diye her gün süpürüyorum ki eskiden asla umursamazdm.
analık yaptırıyor :)
Ama kendini sıkma yeni bir düzen kuracağız bir şekilde yapılacak. Ben kamerayı kuruyor telefondan açıyorm sesi görüntüyü içim daha rahat ediyor.
Hangi kamerayı kullanıyorsunuz?
25-26 bunlar çok yüksek bebek için, en sağlıklısı biraz serin olması, ideali 21-22 derece.Ahahahhajajajw o nasıl bi benzetme öyle inanamıyorumm
Odaya ısı nem ölçer aldım lifenet marka. Memnunum. Doktora kalsa 23-24 derece ideal diyor ama bana soğuk geldi. 24.5 25 arası tutmaya çalışıyorum. Eşim 26 ya çıkarıyor. Gece sürekli kombiyi kapatıyorum ısı düşsün diye. Benim aprtman dairem fazla sıcak yazın tüm camlar açık genede sıcaktan oturamıyoruz. Ben pek bebeğe dikkat de etmyiorum sarmıyorum baştan beri. Hiç şapka takmadım diyebilirim evde. Sakınan göz misali alıştırmaya çalıştırum ama çevrem sürekli sar sar diyor.
Ah keşke susmuyorlar ki. Sonraki ginler aynen devam sütün mü yetmiyor. Evet yetmiyor mama veriyim en iyisi dedim busefer mamayı kötülwmeye başladı. E ben napıyım ozaman söyle yani dimi
Yenidoğan bebeklerden bazıları anne sütünü çok güzel özümseyip hiç kaka yapmayabilirmiş. Önemli olan çiş sayısı onu takip etmelisin. 1 ay kontrolü önemli. Günlük 35 gram yani ilk ay 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Dopum kilosundan değil ama taburcu olduğun o şişliğin indiği kilodan hesaplamalısın.
Benim de azalıyor. Akşam 8-9 gibi 1 saat uyursam inanılmaz süt yapıyorum. Defalarca öğlende sağdığım sütü aksam doyamadığı için içirdim bebeğime. Süt yapıcı çaylar içiyorum. Bide burda arkadaşlardan duyup solgar ın süt yapıcı bira mayası takviyesini aldım. Bu akşam gene fena değildim uyumadığım halde.
Anne sütüne bağlı sarılıkta anne sütünü kesip mama ile besliyorlar bebeği sarılık bitiyor. Ama bu yöntem emme reddi, mastit felan sebep oluyor diye kullanılmıyormuş hastaneler tarafından artık.
Güneşlendirme baya çözdü bizde sarılığı.
Olacak diye bişey yok kuzum doktor kontrolünde olduğu için korkma. Sadece belirtileri bunlar e günümüzde de aşırı yaygın dolayısıyla tedbirli olmakta fayda var. Öyle bazı günler çok yapar 1-2 kere mukuslu olur değil söylediğim şey bitmeden sürecek. Devamlı mukuslu kaka yapması mesela veya günde 5 ten fazla kakayı sürekli yapması arada değil. Bir de ilk 1 ay günde 5 ten fazla yapıyolar o normal. Bunun sonraki aylarda devam etmesi önemli olan. Çünkü bağırsak floraları gelişiyor ay ilerledikçe kaka sayıları da düşüyor kıvamları değişiyor vs. Ben sadece farkındalık olsun diye yazdım olumsuz düşünme Balım :)Geçmeyen bir burun hiriltisi var 1-2kere mukuslu kaka gordum ve bazi günler kaka 5i geçiyor. Surekli ikinma ve homurdanma halide varinşallah benim kuruntumdur
Yüzündeki sivilce ne yediğinde çıkıyo sürekli çıkıyo mu mesela et tavuk. Eğer her yedikten sonra çıkıyorsa alerjisi olabilir canım doktorunu bilgilendir. Tek başına bi belirti sayılmıyor veya daha çok başında olduğu için solunum veya bağırsak etkilenmemiş oluyo. Yediğin bişey bebeğine ağır geliyo ve bunu sivilce olarak belli ediyor. Bebeklerin bi kısmı sadece süt ürünlerine bi kısmı hayvansal proteinin tamamına bi kısmı da kabuklu yemişlere karşı alerjen olabiliyorlar. Dediğim gibi önlem olarak doktorlarınızı bilgilendirin ne olur ne olmazCanım ben öyle süt yumurta pek tüketmiyorum ama benimkinin yüzüde sivilce var
Canım inşallah değildir. Doktorun zaten seni bilgilendirir. Ama yanıltan bir şey de şu, çocuk doktorları alerji konusunda çok donanımlı değiller. Bu konuda şüphen varsa alerji doktoruna git derim. En azından içini rahatlat. Kanlı kaka görmedikçe ye diyo mesela doktor. Kanlı kaka ne demek biliyor musun? Çocuğun alerjisi olduğunu bile bile en başından beri çocuğa eziyet ederek bile isteye hayvansal gıda tüketip sonunda bağırsakları aşırı yorduktan sonra uzun süre diyete girip zar zor bağırsak toplamak. Kanlı kakaya dönünce bağırsaklar zor toplanıyo zaman alıyo süreç uzuyo. Baştan alırsan önlemini bağırsakları gelişene kadar yeme mesela. Sonra doktor kontrolünde diyet aç çocuk hırpalanmadan daha kısa sürede iyileşiyor. Ortada alerji namına bişey kalmıyor. Geçmeyen hırıltılı solunum da aynı şekilde. Boşuna antibiyotik veriyo mesela çocuk doktoru. Abi bu çocuk hasta değil alerjik sen veriyosun antibiyotiği iyileşiyor 1 hafta sonra devam hırıltı. Antibiyotik boşuna verdiğinle kalıyosun. Doktorun umrunda değil ki bebeğin antibiyotik almış boşuna. Bu dediğim belirtiler sürekli olursa önlem alın arkadaşlar yoksa korkmayın yani. Alerjense de geçiyo çok şükür. Allah dermansız dert vermesin.Öyle ben de süt ürünlerine dikkat ediyorum. Patlıcan, Domates, kavun vs...
Anneannemler doğum yaptığımdan beri şunu yeme bunu yeme diye söyledikleri hep alerjen gıdalar. Eskilere güveniyorum o noktada. Hatta dayanamayıp yediklerim oldu çocuğumun ertesi gün yüzü alerji oldu, kakasında da mukus gördüm.
Bu arada ilk andan beri serum fizyolojik damlatıyorum, temizliyoruz ama ciğerine inmiş sanırımhırıltısı var. Yarın doktora götüreceğiz.
Size bir şey söyleyim mi kızımın o sarılığı 45 gün geçmedi sadece yüzünde vardı ama. Geçtiğimiz günlerde beni acile kaldırdılar o sırada annemler mamasını bulamamışlar kullanmayınca kaldırmıştım. benim de kendime gelip konuşacak vaziyetim yoktu. pirinç unu ile mama yapıp vermek durumunda kalmışlar ilk yemeyince şeker atmışlar. Sadece 30 ml yemiş. O günden beri sarılığı gitti. Anneannem şekerli bir mama yap ver demişti onu tutmamıştımhasbel kader yedirdiler bebeme şekerli mamayı. Ama iş görmüş nihayetinde.
Bende 2 ml lik şırınga var canım ince diğerinden ve biraz küçük. 0,5 ml , 1 ml, 1,5 ml, 2 ml bu şekilde. Daha küçüğü var mı bilmiyorumEn kücük siringa kac ml oluyodu yya
İnşallah canım ya kendimle ilgili bir sıkıntım yok çok şükür zaten , dış dikisim düştü bile. Kayınvalidem varken de bebekle ben ilgileniyordum zaten ama o yemekleri falan yapıyordu işteAynı dertten muzdariptim canı sıkılıyor çocuğun da sıkıldıkça emmek istiyordu.
Sadece atlet ile yatıp yanıma alıyorum o da sakinleştiriyor.
Ana kucağı aldım dün, şimdilik iş görecek gibi. Hem mutfağa da yanıma götürebileceğim arada sallar iş yaparım diye düşünüyorum.
Sling işe yarayabilir bir de.
Sen bunu başarabilirsin :) seninki normal oldu ya belki bizden daha şanslı olabilirsin bir yere uzanma noktasında vs... Bir de yemek, iş ev biraz uçsun ne yapalım :)
ben eskiden daha dağınıktım şimdi fırsat bulur bulmaz çamaşır işini falan hallediyorum kedilerin tüyleri bebeğe gelmesin diye her gün süpürüyorum ki eskiden asla umursamazdm.
analık yaptırıyor :)
Ama kendini sıkma yeni bir düzen kuracağız bir şekilde yapılacak. Ben kamerayı kuruyor telefondan açıyorm sesi görüntüyü içim daha rahat ediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?