- 7 Ocak 2021
- 842
- 787
- 53
- 26
Sen de mi şu an yalnızsın canım, tek misin ? Bugün benim ilk yalnız gunum ve kendimi çok değişik hissediyorum ya lohusa depresyonuna mi girdim ne oldu bilmiyorum. Kendimi iyi bir anne gibi hissetmiyorum
Kızlar bebişin bi besine alerjisi olup olmadığını anlamak için ne kadar süre o besini yemeyip gözlemlemek gerekiyor yani nasıl oluyor bunun diyeti? Kaç iki haftadır yüzünde sivilceler var ve artık iyice çok boynunda da çıkmaya başlamış doktora geçen bir aylık kontrolünde sordum normal dedi ama ben çok huzursuzum acaba bişeye alerjisi mi var çünkü geçmiyo en çok süt ürünene alerji oluyormuş galiba bide huzursuz kakası cıvık çok gazı oluyo büyük insan gibi acaba bunlar bi belirtimi süt ürünlerini yoğurt falan kessem tamamen kaç gün denemem gerekiyor
Teşekkür ederimEn az 3 gün kesip etkilerine bakabilirsin.
Ayy rabbım korusun kollasnBiz soguk bir memelekette yasiyoruz geceleri eksi derece simdiden. 43-45 dereceye ayarliyoruz oda ısısı 24-25 derece güya ama evde hafif bir cereyan var ve bebegim usudu mu ya da terledi mi diye hep dert ediyorum. Iki pantalon iki corap zıbın ve uzun kol bluz giydiriyorum ama bi hırka daha giydirsem mi diye hep dusunuyorum bu sefer de uyurken terleyecek. Ah annelik bu açıdan hep içinin rahat etmemesiymiş ya. Bir de emerken üstüne süt gelse ıslansa biraz gene degistiriyorum cunku hasta olacak diye korkuyorum. Alt degistirirken de hep ketıldan sıcak su koyuyorum yanima bi de sıcak hava üflryen makina var onu da aciyorum. Cunku burasi Turkiyenin en soguk bölgesi :)
Mastitini nasıl gecırdn canım?Canım 10 ml çok fazla, günde birkaç kere eğer tıkanıksa herbir burun deliğine birkaç damla koyman yeterli
Annemde hala diyorki şekerli su vermediğin için öyle oldu
Bende mama takviyeli gidiyorum, 4-5 saatte bir 30 ml veriyorum. Bu yüzden sol göğsüm kaç kere mastit oldu, halada ağrısı var, oranın sütüde azaldı. Yarın kontrolümüz var, inş kilo almıştırda mamayı yavaş yavaş azaltırım.
Canım sıcak duşun altına girip sabunla masaj yaptım, sonrada elim sabunluyken yavaş yavaş elle sağdım sütakmaya başlayınca biraz rahatladım. Duştan sonra kızaran ve yanan yerin üzerine buz koydum. Öyle geçti elhamdülillah, önce sıcak suyun altında elle sağ sabunla kolay oluyor, duştan sonra da buz koyAyy rabbım korusun kollasn
Ben öksürük için kuzumu küvöze bıraktıgımdan beri fazla pımprık oldumdıkkat etmekte fayda var canım
Mastitini nasıl gecırdn canım?
Canım emmek istiyosa emzik yerine tekrar memeni vermelisin. Bırak dilediği kadar emsin. Ben emzik vermeyi bi iki denedim tutmadı üstelemedim şimdi hiç almıyo. Ama tok olsa emmez ya sen emmek istediği her an emzir eskilerin lafı var babaannem çok söylerdi kuzenlerime, sinek odayı dolaşana kadar çocuğun karnı acıkırsen emzirebildiğin kadar emzirmeye çalış bence
Ama fazla emınce kusmuyolar mi?
Benım kızım her emmeden sonra yada mamadan sonra kusuyo((
Aynen sıkıp takıyorum, dediğin videoya şimdi bakarım. Bende sütü artırdıpına inanıyorum. Ya gerçekten çok sağol, kararsızdım alıp almamakta. Beni o elektrikli makinadan kurtardınÇok sevindim işe yaramasına, şöyle 1 haftada farkı hissedersin. Bak ben sabah 9da 80 ml cikti, gene az once taktim 70 ml cikti. Daha sağım yapmadım bile sadece mochi. Bebekle ilgilenirken bir gogsumden digerine takiyorum ve öğün vakti gelince de süt hazırdı. Ilk baslarda daha azdı tabi git gide arttı toplanan sütüm. Bu arada youtubeda videosu var nasıl takildiğinin. Baştaki vakum kismini geriye alirsan vakum daha kuvvetli oluyor bir de silikonu sıkıp takiyorsun de mi bazen öyle bur yapisiyorki acıtıyor
40 da değişmesse 3 ay sonra değişir bısey olmz sağlık olsun da en onemlisi oGenel olarak agliyo
40 a az kaldi benim. Degisen birsey olmazsa cok uzulurum
Kac gunluk canim ilk 20 25 gune kdr gunde 4 5 kez kaka normaldi bence ya
Sağlıklı bir bebeğin ilk 3 ayda her ay ortalama 600-900 gr kilo alması gerekir. Maşallah❤ seninki şimdiden ortalamayı geçmiş annesi, hiç evham yapma , fazlasıyla doymuşKızlar bugün 1aylık aşımız vardı doktor kilosunuda ölçtü yeni doğduğunda 3100dü şimdi ise 4100sizce alımı iyi mi doktora doyup doymamasında tereddüt ettiğimi söyledm gelişimi gayet iyi doyuyordur dedi sizin hebeklerin il bir ayda kaç kg aldı?
Şu an nasılsın peki ? Yani biraz büyüdüklerinde daha düzeliyor mu veya bir düzen oturtulabiliyor mu ?Tabi ben de ilk 15 günden sonra neredeyse hep yalnızdım(ki o dönem bile yalnız kaldığım oldu ara ara) ihtiyaç hissettikçe çağırdım annemleri. misafir yada çok aşırı hasta isem. Biliyorsun bir türlü iyileşemedim tansiyon kalp bir de safra kesesi çıktı)
Sezaryenli idim. Bir şeye uzanmak falan zor geliyordu ama hepsi gelip geçiyor. Ancak bu noktada eşim çok destek oldu. İşe gitti geldi. Ancak benden yemek, temizlik beklentisi olmadığı gibi kendi yaptı yada işten geldikten sonra ben yaptım.
Ayrıca kendini iyi bir anne gibi hissetmemen elbette hormonlardan olabilir ama merak etme öyle değilsin. Şu an en çok seni seni seviyor en çok seni istiyor ve sen de şu an en çok ona gönlünğ ve vaktini ayırıyorsun.
Cok çok normal canım bence bende ayni seyleri hissediyorum internetten hasta olup Hastaneye yatan çocukları okuyunca odum kopuyor kizimin burnu kotu olur diye. Sonra hemen kendimi sakinlestiriyorum dua ediyorum. Bence lohusaliikta çok normal bu vesveselerŞu an nasılsın peki ? Yani biraz büyüdüklerinde daha düzeliyor mu veya bir düzen oturtulabiliyor mu ?
Kafayı yiyeceğim diye korkuyorumbebeğimden ne zaman ayrılsam başka odaya gitsem falan ağlama sesi duyuyorum koşa koşa gidip bakıyorum uyuyor çocuk. Bugün yarım saat yattım yanına uyudum, üç kez kabus görmüşüm bebeğimi benden almalarına dair. Bilinçaltım ne demek istiyor veya neden böyle bilmiyorum ama iyi hissetmiyorum kendimi
Canım 1 ayda bir kilo alması lazım bizde 1 kilo aldikKızlar bugün 1aylık aşımız vardı doktor kilosunuda ölçtü yeni doğduğunda 3100dü şimdi ise 4100sizce alımı iyi mi doktora doyup doymamasında tereddüt ettiğimi söyledm gelişimi gayet iyi doyuyordur dedi sizin hebeklerin il bir ayda kaç kg aldı?
Teşekkür ederim en azından içim rahatladı gözümde sanki hiç büyümüyor gibiSağlıklı bir bebeğin ilk 3 ayda her ay ortalama 600-900 gr kilo alması gerekir. Maşallah❤ seninki şimdiden ortalamayı geçmiş annesi, hiç evham yapma , fazlasıyla doymu
O zaman anne sütüne dewam mama vermeme gerek yokCanım 1 ayda bir kilo alması lazım bizde 1 kilo aldik
Banada hep öyle geliyor,Teşekkür ederim en azından içim rahatladı gözümde sanki hiç büyümüyor gibi
İnşllh cnm ne kadar kilo almışsa yazarsan sewinirimBanada hep öyle geliyor,bizimde 1.ay kontrolümüz yarın, inş. bizim kuzuda kilo almıştır
Kusma sebebi reflü her bebekte reflü varmış mide kapakçığı gelişmediği için. Kimi kusuyor kimi kusmuyormuş. Benim bebeğim kusangillerden ama her zaman değil. Valla ben kussa bile emziriyorum istemediği müddetçe emmiyor zaten. Naçizane tavsiyem bence emzirin ilk 3 ay ne kadar emse o kadar iyi onlar içinAyy rabbım korusun kollasn
Ben öksürük için kuzumu küvöze bıraktıgımdan beri fazla pımprık oldumdıkkat etmekte fayda var canım
Mastitini nasıl gecırdn canım?
Canım emmek istiyosa emzik yerine tekrar memeni vermelisin. Bırak dilediği kadar emsin. Ben emzik vermeyi bi iki denedim tutmadı üstelemedim şimdi hiç almıyo. Ama tok olsa emmez ya sen emmek istediği her an emzir eskilerin lafı var babaannem çok söylerdi kuzenlerime, sinek odayı dolaşana kadar çocuğun karnı acıkırsen emzirebildiğin kadar emzirmeye çalış bence
Ama fazla emınce kusmuyolar mi?
Benım kızım her emmeden sonra yada mamadan sonra kusuyo((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?