2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Haklısın kuzu tabiki bizde geçmeyen sabit bekleyen tek sey burun tıkanıklığı. Minigim belki huysuz degil uyku uyuyacak bir bebek ama bu burnundaki tıkanıklıktan dolayi daha anlayamadimki. Derin uykuya gectiginde bile hırıl hırıl o burnu uyandırıyor onu
Bende 2 ml lik şırınga var canım ince diğerinden ve biraz küçük. 0,5 ml , 1 ml, 1,5 ml, 2 ml bu şekilde. Daha küçüğü var mı bilmiyorum
Benimkide 2ml yazıyormuş canim

Biz kullanıyoruz canım çünkü bebeğim doyduğu halde emmeye devam etmek istiyor sütümde bitmiş oluyor.mama versem fazla gelecek o yüzden emzik işimi görüyor philipsin air emziğini kullanıyorum günde 4-5 saat onu emiyor damak sorunu yapacağını sanmıyorum yeter ki ağlamasın ağlayınca sinir oluyorum

Reactions: The
Ya işte burun tıkanıklığı masum bişey değil minnacık bebek burnu neden tıkansın dimi. He şöyle de bi durum var kalorifer peteklerine su koymayı unutma canım evi bol bol havalandır hava tazelensin. Doktorunu bilgilendir mutlaka şu an benimki burun tıkanıklığından uyuyamıyo mesela sağa sola döndürüyor kafasını. Her sabah aynı terane diyetin 3.günündeyim büyük ihtimalle yarın bağışıklık testleri yapılacak sonrasına bakiciiZ

20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor
Canım 10 ml çok fazla, günde birkaç kere eğer tıkanıksa herbir burun deliğine birkaç damla koyman yeterli
Annemde hala diyorki şekerli su vermediğin için öyle oldu
Bende mama takviyeli gidiyorum, 4-5 saatte bir 30 ml veriyorum. Bu yüzden sol göğsüm kaç kere mastit oldu, halada ağrısı var, oranın sütüde azaldı. Yarın kontrolümüz var, inş kilo almıştırda mamayı yavaş yavaş azaltırım.

Kızlar dün mochiyi aldım ve denedim. Başta bir türlü rahat takamadım ama deneme yanılmayla alıştım sağ göğsümü kızım aktif emdipi için emzirme sonrasında bile takınca 4-5 dk da 30 cc süt birikiyor. Sol göğsümden süt azaldığı için emzirme sırasında takıyprum ozaman damla damla geliyor. İnş. Zamanla da artacak. Artık elektrikli makina kullanmayı düşünmüyorum, o kadar acıtıyor ki sol göğsümü. Bu mochi gerçekten bende işe yaradı. Alacaklara tavsiyemdir, gerçekten pratik. Tavsiye eden arkadaşı etiketleyemidim, çok teşekkür ediyorum.

Alerji noktasında maalesef acı tecrübelerimiz var alerjik bir aileyiz. O yüzden o noktada çok temkinliyim. Bebeğimin ki muhtemelen soğuk algınlığı da insanın içi çok üzülüyor

Eşin işten geldiğinde babası ile hasret giderirken sen kahvaltım dahil düşüneceksin zamanla çözüyor insan işi. :) yulaf yoğurt meyve yedim ilk dönem hem pratik oldu hem de süt yaptı sonra da uyku Durumuna göre bir şeyler ayarladım sandviç falan.

Ay inşallah alerji değildir kuzum ya İyi olsun su bebeklerin burunlariii. 23unde randevumuz var kuzum ozaman bilgilendiririm doktorumu. Bi acilden gittik zaten cigerde yok burnunu bol bol temizle. Beslenmede bozukluk ates olursa getir dedi. Bende çok sık götürmek istemiyorum acikcasi malum pandemi
Oyle yapayim bende ozaman canim

Annemde hala diyorki şekerli su vermediğin için öyle oldu

Haklılarmış ama ne yapalım. Ben de hastaneye kaldırılmasaydım kızım da şekersiz mamayı içseydi yine içirmemiş olacaktım. Ha ben öyle çok takmıyorum verebilirdim de ama vermeyi tercih etmedim. Annemler de verince yaygara çıkarmadım neredeyse 1 gün yoktum çok el mecbur yiyecektir.

Ay inşallah alerji değildir kuzum ya İyi olsun su bebeklerin burunlariii. 23unde randevumuz var kuzum ozaman bilgilendiririm doktorumu. Bi acilden gittik zaten cigerde yok burnunu bol bol temizle. Beslenmede bozukluk ates olursa getir dedi. Bende çok sık götürmek istemiyorum acikcasi malum pandemi
Oyle yapayim bende ozaman canim

20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor
Ben her burun deliğine 2 ml sıkıyorum 5 6 ke Dun tavuk yedim kuruyemiste yedim. Ama şuan sivilce yok bazen oluyo bazen olmuyo. Ama çok kakasini yapiyo sulu şekilde. Dediğin gibi bende gözlemliyim

Bu gece bizde hem gazdan hem burun tikanikligindan uyuyamadık hırıl hırıl. Bugün 40 miz cikiyo dışarıya cikarcam bakalım 40 dan sonra acaba bebeklerde değişiklik oluyormu

Sen de mi şu an yalnızsın canım, tek misin ? Bugün benim ilk yalnız gunum ve kendimi çok değişik hissediyorum ya lohusa depresyonuna mi girdim ne oldu bilmiyorum. Kendimi iyi bir anne gibi hissetmiyorum

Bu gece bizde hem gazdan hem burun tikanikligindan uyuyamadık hırıl hırıl. Bugün 40 miz cikiyo dışarıya cikarcam bakalım 40 dan sonra acaba bebeklerde değişiklik oluyormu
İnşallah iyi anlamda değişiklik olsun canım kötü huyları kırkla uçsun gitsin sağlığı iyi huyları uykuları neşesi iştahı gelsin

Benimki de aynı emiyor ve eminim ki doyuyor da ama eğer uyumadiysa sürekli ya kucağımda duracak -ki ondan da sıkılıyor - ya da tekrar emecek. Resmen kısır bir dönguye girdim , emzik kurtarıcı gibi geliyor ama işte onu da gönül rahatlığıyla veremiyorum. İnşallah bir zararı olmaz

Canım emmek istiyosa emzik yerine tekrar memeni vermelisin. Bırak dilediği kadar emsin. Ben emzik vermeyi bi iki denedim tutmadı üstelemedim şimdi hiç almıyo. Ama tok olsa emmez ya sen emmek istediği her an emzir eskilerin lafı var babaannem çok söylerdi kuzenlerime, sinek odayı dolaşana kadar çocuğun karnı acıkır sen emzirebildiğin kadar emzirmeye çalış bence

Çok sevindim işe yaramasına, şöyle 1 haftada farkı hissedersin. Bak ben sabah 9da 80 ml cikti, gene az once taktim 70 ml cikti. Daha sağım yapmadım bile sadece mochi. Bebekle ilgilenirken bir gogsumden digerine takiyorum ve öğün vakti gelince de süt hazırdı. Ilk baslarda daha azdı tabi git gide arttı toplanan sütüm. Bu arada youtubeda videosu var nasıl takildiğinin. Baştaki vakum kismini geriye alirsan vakum daha kuvvetli oluyor bir de silikonu sıkıp takiyorsun de mi bazen öyle bur yapisiyorki acıtıyor

Ben her burun deliğine 2 ml sıkıyorum 5 6 ke
Dun tavuk yedim kuruyemiste yedim. Ama şuan sivilce yok bazen oluyo bazen olmuyo. Ama çok kakasini yapiyo sulu şekilde. Dediğin gibi bende gözlemliyim
Neymis bu Burun tıkanıklığı anlayamadim valla ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…