- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Haklısın kuzu tabiki bizde geçmeyen sabit bekleyen tek sey burun tıkanıklığı. Minigim belki huysuz degil uyku uyuyacak bir bebek ama bu burnundaki tıkanıklıktan dolayi daha anlayamadimki. Derin uykuya gectiginde bile hırıl hırıl o burnu uyandırıyor onuOlacak diye bişey yok kuzum doktor kontrolünde olduğu için korkma. Sadece belirtileri bunlar e günümüzde de aşırı yaygın dolayısıyla tedbirli olmakta fayda var. Öyle bazı günler çok yapar 1-2 kere mukuslu olur değil söylediğim şey bitmeden sürecek. Devamlı mukuslu kaka yapması mesela veya günde 5 ten fazla kakayı sürekli yapması arada değil. Bir de ilk 1 ay günde 5 ten fazla yapıyolar o normal. Bunun sonraki aylarda devam etmesi önemli olan. Çünkü bağırsak floraları gelişiyor ay ilerledikçe kaka sayıları da düşüyor kıvamları değişiyor vs. Ben sadece farkındalık olsun diye yazdım olumsuz düşünme Balım :)
Benimkide 2ml yazıyormuş canimBende 2 ml lik şırınga var canım ince diğerinden ve biraz küçük. 0,5 ml , 1 ml, 1,5 ml, 2 ml bu şekilde. Daha küçüğü var mı bilmiyorum
Biz kullanıyoruz canım çünkü bebeğim doyduğu halde emmeye devam etmek istiyor sütümde bitmiş oluyor.mama versem fazla gelecek o yüzden emzik işimi görüyor philipsin air emziğini kullanıyorum günde 4-5 saat onu emiyor damak sorunu yapacağını sanmıyorum yeter ki ağlamasın ağlayınca sinir oluyorumKızlar aranizda emzik kullanan var mı ve ne kadar kullanıyorsunuz? Ya bazen bebeğim tok oluyor, uyumak da istemiyor vs sadece emmek istiyor o zamanlarda veriyorum ama korkuyorum da aynı zamanda ilerde damağında falan problem olur mu ki diye
Evet canım 1 aylık olcakEvet canım benimki de sürekli emmek istiyo azaldı sanırım bu ara bilmiyorum ki kısa emiyo ve bırakınca da elini ağzına götürüyosenin bebiş 1 aylık mı oluyo perşembe günü
Ya işte burun tıkanıklığı masum bişey değil minnacık bebek burnu neden tıkansın dimi. He şöyle de bi durum var kalorifer peteklerine su koymayı unutma canım evi bol bol havalandır hava tazelensin. Doktorunu bilgilendir mutlakaHaklısın kuzu tabiki bizde geçmeyen sabit bekleyen tek sey burun tıkanıklığı. Minigim belki huysuz degil uyku uyuyacak bir bebek ama bu burnundaki tıkanıklıktan dolayi daha anlayamadimki. Derin uykuya gectiginde bile hırıl hırıl o burnu uyandırıyor onu
Benimkide 2ml yazıyormuş canim
Canım 10 ml çok fazla, günde birkaç kere eğer tıkanıksa herbir burun deliğine birkaç damla koyman yeterli20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor
Annemde hala diyorki şekerli su vermediğin için öyle olduÖyle ben de süt ürünlerine dikkat ediyorum. Patlıcan, Domates, kavun vs...
Anneannemler doğum yaptığımdan beri şunu yeme bunu yeme diye söyledikleri hep alerjen gıdalar. Eskilere güveniyorum o noktada. Hatta dayanamayıp yediklerim oldu çocuğumun ertesi gün yüzü alerji oldu, kakasında da mukus gördüm.
Bu arada ilk andan beri serum fizyolojik damlatıyorum, temizliyoruz ama ciğerine inmiş sanırımhırıltısı var. Yarın doktora götüreceğiz.
Size bir şey söyleyim mi kızımın o sarılığı 45 gün geçmedi sadece yüzünde vardı ama. Geçtiğimiz günlerde beni acile kaldırdılar o sırada annemler mamasını bulamamışlar kullanmayınca kaldırmıştım. benim de kendime gelip konuşacak vaziyetim yoktu. pirinç unu ile mama yapıp vermek durumunda kalmışlar ilk yemeyince şeker atmışlar. Sadece 30 ml yemiş. O günden beri sarılığı gitti. Anneannem şekerli bir mama yap ver demişti onu tutmamıştımhasbel kader yedirdiler bebeme şekerli mamayı. Ama iş görmüş nihayetinde.
Bende mama takviyeli gidiyorum, 4-5 saatte bir 30 ml veriyorum. Bu yüzden sol göğsüm kaç kere mastit oldu, halada ağrısı var, oranın sütüde azaldı. Yarın kontrolümüz var, inş kilo almıştırda mamayı yavaş yavaş azaltırım.Ahahahhajajajw o nasıl bi benzetme öyle inanamıyorumm
Odaya ısı nem ölçer aldım lifenet marka. Memnunum. Doktora kalsa 23-24 derece ideal diyor ama bana soğuk geldi. 24.5 25 arası tutmaya çalışıyorum. Eşim 26 ya çıkarıyor. Gece sürekli kombiyi kapatıyorum ısı düşsün diye. Benim aprtman dairem fazla sıcak yazın tüm camlar açık genede sıcaktan oturamıyoruz. Ben pek bebeğe dikkat de etmyiorum sarmıyorum baştan beri. Hiç şapka takmadım diyebilirim evde. Sakınan göz misali alıştırmaya çalıştırum ama çevrem sürekli sar sar diyor.
Ah keşke susmuyorlar ki. Sonraki ginler aynen devam sütün mü yetmiyor. Evet yetmiyor mama veriyim en iyisi dedim busefer mamayı kötülwmeye başladı. E ben napıyım ozaman söyle yani dimi
Yenidoğan bebeklerden bazıları anne sütünü çok güzel özümseyip hiç kaka yapmayabilirmiş. Önemli olan çiş sayısı onu takip etmelisin. 1 ay kontrolü önemli. Günlük 35 gram yani ilk ay 1 kilo alması bekleniyor bebeklerin. Dopum kilosundan değil ama taburcu olduğun o şişliğin indiği kilodan hesaplamalısın.
Benim de azalıyor. Akşam 8-9 gibi 1 saat uyursam inanılmaz süt yapıyorum. Defalarca öğlende sağdığım sütü aksam doyamadığı için içirdim bebeğime. Süt yapıcı çaylar içiyorum. Bide burda arkadaşlardan duyup solgar ın süt yapıcı bira mayası takviyesini aldım. Bu akşam gene fena değildim uyumadığım halde.
Anne sütüne bağlı sarılıkta anne sütünü kesip mama ile besliyorlar bebeği sarılık bitiyor. Ama bu yöntem emme reddi, mastit felan sebep oluyor diye kullanılmıyormuş hastaneler tarafından artık.
Güneşlendirme baya çözdü bizde sarılığı.
Canım inşallah değildir. Doktorun zaten seni bilgilendirir. Ama yanıltan bir şey de şu, çocuk doktorları alerji konusunda çok donanımlı değiller. Bu konuda şüphen varsa alerji doktoruna git derim. En azından içini rahatlat. Kanlı kaka görmedikçe ye diyo mesela doktor. Kanlı kaka ne demek biliyor musun? Çocuğun alerjisi olduğunu bile bile en başından beri çocuğa eziyet ederek bile isteye hayvansal gıda tüketip sonunda bağırsakları aşırı yorduktan sonra uzun süre diyete girip zar zor bağırsak toplamak. Kanlı kakaya dönünce bağırsaklar zor toplanıyo zaman alıyo süreç uzuyo. Baştan alırsan önlemini bağırsakları gelişene kadar yeme mesela. Sonra doktor kontrolünde diyet aç çocuk hırpalanmadan daha kısa sürede iyileşiyor. Ortada alerji namına bişey kalmıyor. Geçmeyen hırıltılı solunum da aynı şekilde. Boşuna antibiyotik veriyo mesela çocuk doktoru. Abi bu çocuk hasta değil alerjik sen veriyosun antibiyotiği iyileşiyor 1 hafta sonra devam hırıltı. Antibiyotik boşuna verdiğinle kalıyosun. Doktorun umrunda değil ki bebeğin antibiyotik almış boşuna. Bu dediğim belirtiler sürekli olursa önlem alın arkadaşlar yoksa korkmayın yani. Alerjense de geçiyo çok şükür. Allah dermansız dert vermesin.
İnşallah canım ya kendimle ilgili bir sıkıntım yok çok şükür zaten , dış dikisim düştü bile. Kayınvalidem varken de bebekle ben ilgileniyordum zaten ama o yemekleri falan yapıyordu iştegündüz ne kadar uyuyacaği hiç belli olmuyor çünkü. Mesela dün bir sefer 3 saat falan uyudu ,.onun dışında hep 10-15 dk periyotlardan öteye gitmedi akşama kadar. Doğru düzgün iş falan yapılmazdi yani. Aç kalmasam iyi
Ay inşallah alerji değildir kuzum yaYa işte burun tıkanıklığı masum bişey değil minnacık bebek burnu neden tıkansın dimi. He şöyle de bi durum var kalorifer peteklerine su koymayı unutma canım evi bol bol havalandır hava tazelensin. Doktorunu bilgilendir mutlakaşu an benimki burun tıkanıklığından uyuyamıyo mesela sağa sola döndürüyor kafasını. Her sabah aynı terane diyetin 3.günündeyim büyük ihtimalle yarın bağışıklık testleri yapılacak sonrasına bakiciiZ
Oyle yapayim bende ozaman canimCanım 10 ml çok fazla, günde birkaç kere eğer tıkanıksa herbir burun deliğine birkaç damla koyman yeterli
Annemde hala diyorki şekerli su vermediğin için öyle oldu
Bende mama takviyeli gidiyorum, 4-5 saatte bir 30 ml veriyorum. Bu yüzden sol göğsüm kaç kere mastit oldu, halada ağrısı var, oranın sütüde azaldı. Yarın kontrolümüz var, inş kilo almıştırda mamayı yavaş yavaş azaltırım.
Ay inşallah alerji değildir kuzum yaYa işte burun tıkanıklığı masum bişey değil minnacık bebek burnu neden tıkansın dimi. He şöyle de bi durum var kalorifer peteklerine su koymayı unutma canım evi bol bol havalandır hava tazelensin. Doktorunu bilgilendir mutlakaşu an benimki burun tıkanıklığından uyuyamıyo mesela sağa sola döndürüyor kafasını. Her sabah aynı terane diyetin 3.günündeyim büyük ihtimalle yarın bağışıklık testleri yapılacak sonrasına bakiciiZ
Oyle yapayim bende ozaman canimCanım 10 ml çok fazla, günde birkaç kere eğer tıkanıksa herbir burun deliğine birkaç damla koyman yeterli
Bende mama takviyeli gidiyorum, 4-5 saatte bir 30 ml veriyorum. Bu yüzden sol göğsüm kaç kere mastit oldu, halada ağrısı var, oranın sütüde azaldı. Yarın kontrolümüz var, inş kilo almıştırda mamayı yavaş yavaş azaltırım.
Ben her burun deliğine 2 ml sıkıyorum 5 6 ke20 mllik siringayla 7-8 kere sıkıyorum canim 10ml bi delige 10ml bi delige. Ucuna gelenleride aspiratörle çekiyorum bazen. Günde 10kereye kadar sf yapabilirsiniz dedi doktor
Dun tavuk yedim kuruyemiste yedim. Ama şuan sivilce yok bazen oluyo bazen olmuyo. Ama çok kakasini yapiyo sulu şekilde. Dediğin gibi bende gözlemliyimYüzündeki sivilce ne yediğinde çıkıyo sürekli çıkıyo mu mesela et tavuk. Eğer her yedikten sonra çıkıyorsa alerjisi olabilir canım doktorunu bilgilendir. Tek başına bi belirti sayılmıyor veya daha çok başında olduğu için solunum veya bağırsak etkilenmemiş oluyo. Yediğin bişey bebeğine ağır geliyo ve bunu sivilce olarak belli ediyor. Bebeklerin bi kısmı sadece süt ürünlerine bi kısmı hayvansal proteinin tamamına bi kısmı da kabuklu yemişlere karşı alerjen olabiliyorlar. Dediğim gibi önlem olarak doktorlarınızı bilgilendirin ne olur ne olmazhe şöyle bişey de olabilir alerjen değildir kızartma yiyorsudur yağı bebeğine ağır geliyo da olabilir. Bunlar hep ihtimaller son kararı doktorun verir canım
Bu gece bizde hem gazdan hem burun tikanikligindan uyuyamadık hırıl hırıl. Bugün 40 miz cikiyo dışarıya cikarcam bakalım 40 dan sonra acaba bebeklerde değişiklik oluyormuYa işte burun tıkanıklığı masum bişey değil minnacık bebek burnu neden tıkansın dimi. He şöyle de bi durum var kalorifer peteklerine su koymayı unutma canım evi bol bol havalandır hava tazelensin. Doktorunu bilgilendir mutlakaşu an benimki burun tıkanıklığından uyuyamıyo mesela sağa sola döndürüyor kafasını. Her sabah aynı terane diyetin 3.günündeyim büyük ihtimalle yarın bağışıklık testleri yapılacak sonrasına bakiciiZ
Sen de mi şu an yalnızsın canım, tek misin ? Bugün benim ilk yalnız gunum ve kendimi çok değişik hissediyorum ya lohusa depresyonuna mi girdim ne oldu bilmiyorum. Kendimi iyi bir anne gibi hissetmiyorumEşin işten geldiğinde babası ile hasret giderirken sen kahvaltım dahil düşüneceksin zamanla çözüyor insan işi. :) yulaf yoğurt meyve yedim ilk dönem hem pratik oldu hem de süt yaptısonra da uyku Durumuna göre bir şeyler ayarladım sandviç falan.
İnşallah iyi anlamda değişiklik olsun canım kötü huyları kırkla uçsun gitsin sağlığı iyi huyları uykuları neşesi iştahı gelsinBu gece bizde hem gazdan hem burun tikanikligindan uyuyamadık hırıl hırıl. Bugün 40 miz cikiyo dışarıya cikarcam bakalım 40 dan sonra acaba bebeklerde değişiklik oluyormu
Benimki de aynıBiz kullanıyoruz canım çünkü bebeğim doyduğu halde emmeye devam etmek istiyor sütümde bitmiş oluyor.mama versem fazla gelecek o yüzden emzik işimi görüyor philipsin air emziğini kullanıyorum günde 4-5 saat onu emiyor damak sorunu yapacağını sanmıyorum yeter ki ağlamasın ağlayınca sinir oluyorum
Canım emmek istiyosa emzik yerine tekrar memeni vermelisin. Bırak dilediği kadar emsin. Ben emzik vermeyi bi iki denedim tutmadı üstelemedim şimdi hiç almıyo. Ama tok olsa emmez ya sen emmek istediği her an emzir eskilerin lafı var babaannem çok söylerdi kuzenlerime, sinek odayı dolaşana kadar çocuğun karnı acıkırKızlar aranizda emzik kullanan var mı ve ne kadar kullanıyorsunuz? Ya bazen bebeğim tok oluyor, uyumak da istemiyor vs sadece emmek istiyor o zamanlarda veriyorum ama korkuyorum da aynı zamanda ilerde damağında falan problem olur mu ki diye
Çok sevindim işe yaramasına, şöyle 1 haftada farkı hissedersin. Bak ben sabah 9da 80 ml cikti, gene az once taktim 70 ml cikti. Daha sağım yapmadım bile sadece mochi. Bebekle ilgilenirken bir gogsumden digerine takiyorum ve öğün vakti gelince de süt hazırdı. Ilk baslarda daha azdı tabi git gide arttı toplanan sütüm. Bu arada youtubeda videosu var nasıl takildiğinin. Baştaki vakum kismini geriye alirsan vakum daha kuvvetli oluyor bir de silikonu sıkıp takiyorsun de mi bazen öyle bur yapisiyorki acıtıyorKızlar dün mochiyi aldım ve denedim. Başta bir türlü rahat takamadım ama deneme yanılmayla alıştımsağ göğsümü kızım aktif emdipi için emzirme sonrasında bile takınca 4-5 dk da 30 cc süt birikiyor. Sol göğsümden süt azaldığı için emzirme sırasında takıyprum ozaman damla damla geliyor. İnş. Zamanla da artacak. Artık elektrikli makina kullanmayı düşünmüyorum, o kadar acıtıyor ki sol göğsümü. Bu mochi gerçekten bende işe yaradı. Alacaklara tavsiyemdir, gerçekten pratik. Tavsiye eden arkadaşı etiketleyemidim, çok teşekkür ediyorum.
Amin amin canım hepimizin yavrusu insaallahİnşallah iyi anlamda değişiklik olsun canım kötü huyları kırkla uçsun gitsin sağlığı iyi huyları uykuları neşesi iştahı gelsin
Neymis bu Burun tıkanıklığı anlayamadim valla yaBen her burun deliğine 2 ml sıkıyorum 5 6 ke
Dun tavuk yedim kuruyemiste yedim. Ama şuan sivilce yok bazen oluyo bazen olmuyo. Ama çok kakasini yapiyo sulu şekilde. Dediğin gibi bende gözlemliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?