2021 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    285
Kizlar sizin bebislerinizde korkuyor mu ?
Ay hala korkuyo özellikle uykuda altını açarken. İlk zamanlar durup dururken sıçrıyordu şimdi sıçramanın yerini daha çok korku refleksi aldı. Yani bişeye tepki olarak korkuyo bi anda hapşırıyorum korkuyo mesela veya uykuda altını açarken.

Canim senin bebeğin büyümüş maşallah 2.5 aylık olmuş bir düzen oturtulabiliyor mu artık büyüdükçe? Birilerinden bunu duymaya çok ihtiyacım var ya, ben hala adapte olamadım da. Yani bu zamanlarım geçecek mi bunu bilmek istiyorum

Benim bebistede reflü var emmeden sonra kusar genelde

Maya canim sendin dimi ? ayy ne tatli ya diye yorum yapmistin bende yasarken hic oyle degil demistim

Uykuda aliyormusunuz ben uykuda almiyorum hic altini. Diger anneler ne yapiyor acaba ?

Kızlar bugün ilk hafta kontrolümüze gittik. Doktor ilk hafta doğum kilosuna ulaşması gerektiğini söyledi, benimki şu an 135 gram daha eksik doğum kilosundan. O yüzden de anne sütüne ek olarak günde 3-4 kez de mama vermemi söyledi Tam da sütüm çoğaldı diye mamayı bayağı bir azaltmıştım başa döndüm şimdi.

Sizinkilerin bu dönemki kilo durumu nasıldı, aynı durumu yaşayan var oldu mu?

Oturuyo artık uyku saati uyanık durduğu saat aralığı ağladığı saat herşey belli canım. Ben mi oturttum düzeni bilmiyorum ama kendi kendine oldu oyun halısı aldım gümde 1 saat orda yatıyo oynuyo konuşuyo maşallah diyeyim. Gülmeye tepkiler vermeye başladı kitap okuyorum ona duaları,sureleri sesli okuyorum. Çocuk şarkıları söylüyorum o da bana aa uu diye eşlik etmeye başladı. İlerleyen zamanlar çok güzelmiş

Uykuda aliyormusunuz ben uykuda almiyorum hic altini. Diger anneler ne yapiyor acaba ?
Elbette uykuda değiştiriyorum :) çünkü çoğunluk saati uykuda geçiriyor bebekler uyanık olduğu saatler sınırlı. 2 saatte bir altını açıyorum ben gece uzadı sadece 3-4 saatte bir değiştiriyorum. Benimki mesela uykuda meme alıyo geceleri. Uyanmasını beklemem altını açmak için bilmiyorum ama genelde uyuyodu. Şimdi uyanık kalma süresi arttı sadece

Ay maşallah maşallah. O zaman daha umutlu bakacağım geleceğime , çok sevindim canım

Canım bnde gece uyumadan veriyorum ki biraz uzun uyusun 2-3saat bnde dinlenim yoksa bnm bebiş hiç uzun uyumuyır yarım saate bir ağlıyır geceleri gündüz zaten uyku yok
Gazi olduğundan yatamiyorlar . Ben gaz damlası maflor veriyorum onu verince şükür uzun uyku uyuyor . Sen veriyormuşum damla

Canım başta tüm bebekler ödem atar kilo verir, en geç 15.günde doğum kilosuna ulaşırsa sütün yetiyor demekki, zaten bol bol emzirdiğin için sütünde artıyor o dönem. Benimde seninki gibiydi.4.gün 250 gram vermişti, 11.gün hala doğum kilosundan 50 gram eksikti. Doktorum 15.günde yakalar dedi, bol bol emzir. Yani çok normal. Bu hafta bol bol emzir. 15.gün gidip tekrar kilosuna bak göreceksin fazlasıyla doğum kilosunu aşacak. İçine sinmiyorsa başka bir doktorada gözükebilirsin. Ben başta mama kullanmıyordum ama uzamış sarılıpımız olduğu için mama takviyesi yapıyorum doktorumun önerisi ile.

Kızlar benim bebeğimin çok gazı var ya çocuk ıkınmaktan kızarıyor kıpkırmızı oluyor. Ağlama krizine giriyor, ufak ufak gz çıkarıyor ama tam çıkmıyor sanırım rahatlamıyor. Yorgunluktan sızıyor, sonra korkup uyanıp tekrar ağlıyor kullandığım damla vicol ama fayda etmiyor sanırım artık. Sizler ne kullanıyorsunuz?

Birde ben eskiden bir göğsümü emzirirken diğerinden sütler damlardı, şimdi yumuşayan göğsüm daha geç süt dolup sertleşiyor. Acaba memeyi tam boşaltamıyor mu ne yapıyor anlmadım. Ben emzirmeden sonra sağmıyorum göğsümü acaba o yüzden mi hızlı üretmiyor sütü , yoksa sütüm mü azaldı

Ben kamera kuruyorum olduğu odaya telefonu da yanıma alıyorum. Sese karşı önlemim bu. Elbette oturtuluyor ama bebeğin istediği düzen oluypr senin düzenin değil.
Ben de çok kabus görüyorum doğumdan beri. Sürekli okuyup yatıyorum ama
Bu arada bebeğim üşütmüştü hastaneye yatırdılar. Şimdi hastanedeyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…