- 5 Ekim 2017
- 2.437
- 3.524
- 133
Kac günlüktü canim seninki birde öksürüğü sürekli miydi baska ne şikayetleri vardiAllah razı olsn canım bunu da deneyeym inşaAllah
Evtözellıkle küvöz sonrası daha da arttı
MaşaAllah canımbenım kuzu hala 3 bucuk kilo darısı bıze dıyelım inşaAllah ama 1. Ayıma kadar Sütüm yeterli gelmıyo sımdı sımdı gelıyo ama hala mama da verıyrm bı 4 kılıyo gecsn toparlasn dıye
Ya bende bu lohusa teri ne zaman bitecek dıye dertteydımyarın karbonat alıp deneyeym nasıl yapıcaz canım dus sonrası ve ıslakken mı
Benım kuzu cok az kaka yapıyo ve o geceye denk gelırse muhakkak alıyorm
Çiş ise gece prima takıyrm o daha cok emici ve her emzırmede kontrol edıyrm doluluk hıssedersem onu da alıyorm canım
Hele bazı geceler uyumuyovakıt az da öyle gecsın kafam dagılsn diye yine alt değiştiriyorum
Canım nolur gonlunu ferah tutyasarken zor ama inan gecıyo,kızım dogum kılosuna ulastıgında 19 gunluktu istersen bi hafta daha sütünle devam et asm ye gider kılosuna baktırırsn
Baktn az kılo almıs o zaman baslarsn
Cok gecmıs olsn canım
Aman dıkkat et canm benım kuzuma da bnden gecmıstıhep maskeyle emzırdm sık sıkmaske degıstırdm ve baktn ılerlıyo muhakkak ılac kullan ben emzırıyorm dıye kullanmadm bu sefer kuzum antıbıyotık kullanmak durumunda kaldı ve kuvöze girdi
Yanında olmana sevındım canım gececek inş
Rabbim yardimcisi olsun cabucak iyilessin insallah minik yavrum. Cok muydu öksürüğü yoksa ara ara miydi benimkidde öksürüyor ara ara
Allah şifa versin kuzuna. Annesi bol bol ayetel kürsü oku üzerine. Ya şafi ya Allah zikrini de bol bol oku. Hastane de olması daha iyi canım birkaç güne toparlayavak inş
Çok geçmiş olsun canım . Ama hastanede daha iyi olacak içini ferah tut , tez zamanda iyileşsin inşallah kuzucuk
Valla canım ben memnun kaldım. Gün-de 2 kez veya 3 kez verilebiliyo ama ben 1 kez veriyorum ikiye cikarcam bi sabah bi akşam olarak benimki çünkü baya gazlı bi bebek . Kullandigim maflor eczaneden direk aldimEwt faydası yok ne kullanabilirm hangisi daha etkili karar veremedm sizin kullandığınız damla iyi mi
Kızlar aranizda emzik kullanan var mı ve ne kadar kullanıyorsunuz? Ya bazen bebeğim tok oluyor, uyumak da istemiyor vs sadece emmek istiyor o zamanlarda veriyorum ama korkuyorum da aynı zamanda ilerde damağında falan problem olur mu ki diye
Kızlar benim bebeğimin çok gazı var yaçocuk ıkınmaktan kızarıyor kıpkırmızı oluyor. Ağlama krizine giriyor, ufak ufak gz çıkarıyor ama tam çıkmıyor sanırım rahatlamıyor. Yorgunluktan sızıyor, sonra korkup uyanıp tekrar ağlıyor kullandığım damla vicol ama fayda etmiyor sanırım artık. Sizler ne kullanıyorsunuz?
Birde ben eskiden bir göğsümü emzirirken diğerinden sütler damlardı, şimdi yumuşayan göğsüm daha geç süt dolup sertleşiyor. Acaba memeyi tam boşaltamıyor mu ne yapıyor anlmadım. Ben emzirmeden sonra sağmıyorum göğsümü acaba o yüzden mi hızlı üretmiyor sütü , yoksa sütüm mü azaldı
Geçmedi tam malesef canım ama sanki hafifliyor sanırım ben ilaç kullanıyorum bebeğimede geçiyor ilaçların etkisi ondan hafifliyoda olabilşr bide sürekli burun temizliğini yapmaya çalışıyom ki rahat nefes alsın gün içindede 7-8defa bebeği ağızüstü tutup sırtına vuruyorum hangi doktora gittiysek bunu önerdi sende istersen dene cnm çok küçük olduklarından dolayı ilaç vermiyolar malesefNasil geçti bebeginizin hastaligi peki
Teşekkür ederim cnm onuda bi deneyeyimValla canım ben memnun kaldım. Gün-de 2 kez veya 3 kez verilebiliyo ama ben 1 kez veriyorum ikiye cikarcam bi sabah bi akşam olarak benimki çünkü baya gazlı bi bebek . Kullandigim maflor eczaneden direk aldim
Bebeğimin ilk başta meme reddi var o yüzden şırınga veya kaşıkla veriyodum tabi saatlerimi alıyodu biraz zor oluyor ama anne sütü için değerdi sonra bebeğim memmeye alışınca günde 1kere uyku başında biberonla veriyorum önceden 60cc veriyodum şimdl 90cc tamsmen doyurmuyom ki memmeyede ihtiyaç duysun cnmBiberonla mı veriyosun cnm
B12 takviyesimi arttiriyo sütü bi yan etkisi yok degiillmi bu sekilde eczane urunleriyle sut arttirmaninBurda bikaç arkadaş süt artırıcı Solgar Brewer's Yeast with Vitamin B12 takviyesinden bahsetmişti. İnternette 250 lira eczanede 150 civarı. 2 gün kullandım inanılmazzz etki etti bnde. Resmen sütüm iki katına çıktı. Allah razı olsun sizlerden.
Ne kadarlik cnm bebegin ben emziriyorum acikcasi mamamin suresi doluyo diye vereyim diyorum memeyi tek meme emince uykulu halde memede uyuyo cunku mama veriyorum ama kusuyo 60 cc 50 cc 40 cc veriom ama kusuyo bayagi hemde acaba mamayimi sevmio baska markami sever sma bu arada mama markasi ya da hareket ettirmemizdenmi kaynakli kusmasi anlayamiyorum anne sutunde kusma pek olmuyo mama verince bayagi oluyoBebeğimin ilk başta meme reddi var o yüzden şırınga veya kaşıkla veriyodum tabi saatlerimi alıyodu biraz zor oluyor ama anne sütü için değerdi sonra bebeğim memmeye alışınca günde 1kere uyku başında biberonla veriyorum önceden 60cc veriyodum şimdl 90cc tamsmen doyurmuyom ki memmeyede ihtiyaç duysun cnm
Bu arada bebegim 19 gunluk 3800 dogdu 3540la yogum bakima girdi mama verilmis orda bizim goturdugumuz mamayi oldugu gibi geri verdilee kullanmamislar baska marka kullanilmiş demek 13 gun sonraki kilosu 3800du dogum kilosuna ulasmis ama tabi benden anne sutunden dgl yogun bakimdaki mamalardan kac cc vermeliyim ac kalsin istemiyorum ve uyanmiyor sariligi yok aciktiginda uyanmasi gerekmiyomuBebeğimin ilk başta meme reddi var o yüzden şırınga veya kaşıkla veriyodum tabi saatlerimi alıyodu biraz zor oluyor ama anne sütü için değerdi sonra bebeğim memmeye alışınca günde 1kere uyku başında biberonla veriyorum önceden 60cc veriyodum şimdl 90cc tamsmen doyurmuyom ki memmeyede ihtiyaç duysun cnm
Bebeğim 1aylık sizin bebiş mamayı da sewmiyor olabilir bnde sma kullanıyorum ama hastanelerde genelde aptamil kullanılıyor belki ona alışmıştır o yüzden de olabilir cnmNe kadarlik cnm bebegin ben emziriyorum acikcasi mamamin suresi doluyo diye vereyim diyorum memeyi tek meme emince uykulu halde memede uyuyo cunku mama veriyorum ama kusuyo 60 cc 50 cc 40 cc veriom ama kusuyo bayagi hemde acaba mamayimi sevmio baska markami sever sma bu arada mama markasi ya da hareket ettirmemizdenmi kaynakli kusmasi anlayamiyorum anne sutunde kusma pek olmuyo mama verince bayagi oluyo
Canım mama daha çok uyku yapıyır anne sütü verirsen ara ara uyanır ama mama derin uyutuyor yani en azından bnm bebeğim öyle 3saate uyanmıyosa uyandır cnm onun dışında toktur ki uyanmıyodur bnm bebeğim de hiç uyumuyıt keşke biraz bizde uyusak:) bu arada merak etme bütün bebeklerde kusma oluyor belki fazla bile geliyodur mama ondan da kusuyodurBu arada bebegim 19 gunluk 3800 dogdu 3540la yogum bakima girdi mama verilmis orda bizim goturdugumuz mamayi oldugu gibi geri verdilee kullanmamislar baska marka kullanilmiş demek 13 gun sonraki kilosu 3800du dogum kilosuna ulasmis ama tabi benden anne sutunden dgl yogun bakimdaki mamalardan kac cc vermeliyim ac kalsin istemiyorum ve uyanmiyor sariligi yok aciktiginda uyanmasi gerekmiyomu
Çok geçmiş olsum canım, inşallah hemencik toparlanır. Nazar mı olduk ekim anneleri bebekleri olarak anlmadım yaBen kamera kuruyorum olduğu odaya telefonu da yanıma alıyorum. Sese karşı önlemim bu. Elbette oturtuluyor ama bebeğin istediği düzen oluypr senin düzenin değil.
Ben de çok kabus görüyorum doğumdan beri. Sürekli okuyup yatıyorum ama
Bu arada bebeğim üşütmüştü hastaneye yatırdılar. Şimdi hastanedeyiz
Pek iyi beslenemiyorum bu ara sanırım, ondan azaldı gibi hissediyorumCanım ben sab sımplex kullanıyorum gaz için aşırı memnunum. En iyisi oymuş doktorum önerdi günde 2 kere 15 damla veriyorum. Probiyotik veriyo musun?
Göğüslerine gelince herkese süt yapan şeyler farklı. Kimine bulgur pilavı boza süt yapıyo bana mesela irmik helvası maşallah diyeyim. Bulgur pilavı yeşillikli salata peşine irmik helvası patlat al sana süt bombası:)
Bende artık bildiğim gaz yapan herşeyi çıkardım hayatımdan. Zatem yemek yapmaya yemeye de pek vakit bulamıyorum ki benden bebeğe gaz geçsinBaşta senin gibi düşünüyordum ama istediği anda veriyorum emziğini ben artık. Fazla emme isteği olan bi bebek. Hastanede ilk gece bile vermek zorunda kaldık
Ben yediklerime aşırı aşırı dikkat ediyorum artık. Bayaa rahatladık.
Bende bakıp alayım bunu canım, bana da şifa olur inşallahBurda bikaç arkadaş süt artırıcı Solgar Brewer's Yeast with Vitamin B12 takviyesinden bahsetmişti. İnternette 250 lira eczanede 150 civarı. 2 gün kullandım inanılmazzz etki etti bnde. Resmen sütüm iki katına çıktı. Allah razı olsun sizlerden.
Ben kimseye sordurmadim. Hep kaçamak cevaplar verdim, yakınlarıma da süt ile alakalı soru sormayın bana dedimŞu süt yetiyo mu yetmiyo mu psikolojisi beni çok yıpratıyo ya
Bira mayasıymış bu, b12 ekstra olarak var içinde. Bi yan etkisi olmaz diye düşünüyorum ama umarım öyledir.B12 takviyesimi arttiriyo sütü bi yan etkisi yok degiillmi bu sekilde eczane urunleriyle sut arttirmanin
Çok geçmiş olsum canım, inşallah hemencik toparlanır. Nazar mı olduk ekim anneleri bebekleri olarak anlmadım ya
Biogaia vermiştim ilk başta sonra d vitamini çok önemli çok önemli dediler doktorlar sağlık ocağındaki doktor da öyle söyledi falan neyse. Ben de doktora danıştım nbl probiyotik d vitamini formlu olan var onu aldım. Günde 6 damla olacak şekilde veriyorum bağırsakları düzene sokuyo nihayetinde. Doktorum ilk 4 ay probiyotiğin çok önemli olduğunu söyledi. Gaz açısından da zorlanmıyo bence ya doktor bebeğim için kolik diyo mesela bence değilPek iyi beslenemiyorum bu ara sanırım, ondan azaldı gibi hissediyorumtek başıma olunca yemek yapmaya çok vakit ayıramadım, bulduğum her fırsatta sadece uyuyorum
Dediğin damlayı da yarın alayım hemen faydalı olsun yeterki ya. Probiyotik derken gaz damlasından başka birşey vermedim canım hiç. O da vicol ismi ama faydası kalmadı artık. Biogaia vermiştim bir ara probiyotikti sanırım o. Sen veriyor musun probiyotik, tavsiyen varsa alırım canım.
Benimkide arada öksürüyor boğazı dolu gibi Çarşamba götüreceğim bendeKışa geçiş evresi bir anda oldu ya belki de ondandır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?